Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
este poslednu bodku ku tomu clanku
Myslím, že to úzko súvisí s tvorením zisku v zdravotných poisťovniach. Je to neskutočný podvod na ľuďoch, ktorí platia zdravotné poistenie. Odovzdajú svoje zdanené peniaze spoločnostiam, ktoré si z nich zoberú na svoju prevádzku a zvyšok investujú. Alebo si po odrátaní preplatenia nejakých bodov nemocniciam tento “zisk” rozdelia ? Alebo ako vlastne môžu manipulovať peniazmi klientov bez ich súhlasu ? Klienti zdravotných poisťovní nie sú sporitelia ale investori ? Ako druhý a tretí pilier dôchodkov ?
Lenže medzi sporiteľom a investorom je jeden zásadný rozdiel. Investor znáša výnosy (budúci dôchodok) ale aj straty (pád na burze). Môj dojem z tejto hry je ten, že Horizont Slovakia bola malá príprava na konečnú zlodejinu.
Lebo keď chce niekto nadštandard, tak nech si ho priplatí.
Ďalší veľký problém v zdravotníctve sú rôzne výšky odvodov štátu do zdravotných poistení. Štát má samozrejme menejcenných zamestnancov, za ktorých odviesť plnú sumu poistného je nezodpovedné.
Problémom je TVORBA ZISKU V NEMOCNICI…
Zdravotníctvo preboha nemôže byť ZISKOVÉ. Nemôže byť ani STRATOVÉ. To nie je trh so službami, keď mi ide dobre tak si kúpim nový skalpel, keď mi ide zle tak budem rezať zubatým nožom.
Najlepší rozbor krvi, dnes iba za 1 Euro. Dostanete taký rozbor aký nikde inde. Najlepšie výsledky, najkvalitnejší výpis ? – TAK NEJAK SI PREDSTAVUJEME KONKURENČNý BOJ V ZDRAVOTNÍCTVE ?
Alebo nik Vám to nespraví lepšie ako my…príďte k nám na CT alebo MRI …
Silne mi to pripomína BANKOVÉ PRODUKTY. Je to síce hlúposť na entú, ale ovce to už berú ako normálny fakt a nik sa nad tým nepozastaví….
NEMOCNICA NEMÁ S ČÍM PODNIKAŤ ALEBO OBCHODOVAŤ. So zdravím sa nepodniká a neobchoduje. Nemá produkt ani službu na podnikanie. Zdravotníctvo je stále náklad, bolo a bude. Nikdy nie výnos (nehovorím o výrobcoch liekov). Hospodárenie nemocnice nemôže byť predsa závislé od počtu roentgenov.
To ELITY zaviedli trh tam, kde byť nemôže a nemá !
A ovčania veselo diskutujú o následkoch a tvária sa že príčinu nepoznajú.
Presne ako súčasné zdravotníctvo. Snaží sa liečiť následky a nie príčinu. Lebo liečiť následok stále dookola je podstatne ziskovejšie ako nájsť príčinu a zabezpečiť jej neopakovateľnosť. …oli63
Pošli tieto informácie ďalej.
@vejinka Pán Dr. Džubera a jeho erudícia, asi ešte nedospela k tomu, aby pochopil rozdiel medzi súkromnou a štátnou sférou. A už asi vôbec nedosahuje do nedosiahnuteľných sfér a chápanie, čo všetko automechanik má v tých 7eur zahrnuté...Takýto patetický kec som už dlho nečítala.
Tak, ako sa pán doktor Džubera vie naučiť opravovať autá - tak isto sa to vie naučiť aj automechanik - operovať.
Ale pán doktor sa asi už narodil a operovať vedel.Alebo že by nevedel a naučil sa?A po ňom potopa - nikto sa to nenaučí?
Ak by to napísal bez tých jogurtov, bez urážok iných profesií - beriem. Takto ma len presvedčil o pocite svojej vlastnej nadradenosti.
😀 juj uz nevladzem. stretneme sa tu potom, ked budu z nemocnic akciovky a porovname.. lebo toto nikam nevedie.
kazdy obhajuje svoje, co je samozrejme. ako povedal slepy: uvidime.. 🙂
@lauritka hm, to nie, ale nezda sa ti jeho sucasne ohodnotenie adekvatne v porovnani s predavackou? mne ano, OK, predavacka "neruci" za zivoty a podla vsetkeho ani nema vysokoskolske vzdelanie. jej plat, ak dosiahne v hrubom 300-350 €, tak skace od radosti (nehovorim o BA, tam maju mozno mierne vyssie platy), a teraz si vezmime plat 5,- za hodinu, to mame okolo 900,- mesacne, to je trojnasobny plat oproti predavacke. nemyslim si, ze ohodnotenie nie je adekvatne, ci uz sa vzdelania tyka alebo zodpovednosti, uz sa tu popisalo vela stran o pochybeni lekarov a o tom, ze nie su stihani, takze o tej zodpovednosti by som pomlcala, u nich ruka ruku myje podobne, ako aj u pravnikov atd...
a nezabudaj na to, ze aj jeden, aj druhy z nich potrebuje zivit svoju rodinu a platit ucty, ja naozaj tomu nerozumiem, preco maju malo, ked maju 5,- na hodinu? akoze fakt.. samoska, ze ked robia non-stop xyz hodin, tak sa to s priplatkami vysplha omnoho vyssie. skus uhadnut, co dostane prave ta predavacka, ked odrobi takych povedzme 25 hodin v mesiaci navyse? nuz, velky ..... s prepacenim, lebo tam sa s nimi ani len neserkaju 😠 😠 😠
@vejinka - koľo rokov platíš zdravotné odvody? vieš si to plus mínus zrátať? Ak náhodou budeš potrebovať komplikovanú operáciu - bude stáť toľko, koľko si do systému vložila? Alebo bude stáť viac? A čo deti? Pokryje to ich ochorenia a ich ošetrenia?
Ak tá operácia, resp séria operácií bude stáť raz toľko, koľko si doteraz do systému vložila - kto to má zaplatiť a z čoho?
A medicína je čo? Obeta? To nie je služba? Neslúži lekár pacientovi?
@mandragora22 jezisi daj sa operovat predavackou ..na tvojom mieste by som uz nikdy k lekarovi nesla lebo si to nezasluzis....
@mandragora22 ale jasne , ze kazdy potrebuje platit ucty, ale snad nechces stavat do rovnakej roviny chirurga, ktory operuje ludsky mozog a predavacku so zakladnym vzdelanim v obchode. tak uz kde sme ???
😀 😀 😀 😀
@minewka ja viem o jednom lekarovi, ktory urobil pruser, umrtie pri porode a akurat ma z toho to, ze mu zakazali chodit k porodom, co sa mi zda veeeelmi maly postih , tak si ordinuje na poliklinike, bere poplatky za vsetko a bez potvrdeni a plakat kvoli nizkemu prijmu fakt nemusi.........
@mata71 nehnevaj sa ale rodicovsky prispevok nie je plat....a zanedbanie starostlivosti v kontexte dieta-rodic a pacient-lekar je predsa uuuplne o inom. ak ma dieta problem ides k lekarovi a tym padom je to pre teba ako rodica vybavene de jure. mamicky na slovensku sa maju este veeelmi dobre oproti inym statom vo svete. tam ak patris k strednej triede by si isla naspat do prace po pol roku (niekde ani to nie), ani by si nemukla. lebo po skonceni materskej by si nedostala nic. byt s dietatom doma 3 roky a moct sa mu venovat je neskutocny luxus....napriek tomu to vela mamiciek nerobi a mam pocit ze pre ich deti je viac menej jedno ci by boli v jasliach alebo doma.
@minewka Ilúzie si o lekároch nerobím, v každom povolaní sme rôzni ľudia, aj ja poznám v okolí tých zlých, nenažraných, vulgárnych, agresívnych....ale vačšinou poznám dobrých lekárov, čo stále študujú, doma skoro nie sú, pacientom sa venujú.
A moc ma mrzí táto obrovská ľudská závisť. Ak mám ja málo, prečo nemá aj lekár ???
Ak sa niekomu zdá, že zarábajú už teraz veľa, tak šup šup vyštudovať medicínu, veď to je len 6 rokov bez príjmu a tvrdého učenia.
teraz ked vodic autobusu havaruje a zabije zopar ludi, uz si nikdy nesadnem do autobusu a budem nadavat na vsetkych vodicov ??? ☹ kazdy moze pochybit, ano maju byt z toho vyvodene dosledky a zodpovednost za smrt cloveka, ale teraz mam vsetkych odsudit ???
@dusika11 vidis to a zrovna zajtra idem hahaha 😀 😀 😀 😀 😀
@monnaa tvrdé učenie? - mám za sebou x skúšok, na ktoré som sa učila z lekárskych skrípt, či kníh, učili ma lekári a aj skúšali. Skúšky som zvládla, aj nejakú tú brigádku som stihla. Medicína je vysoká škola, ako každá iná.
Mimochodom - veterinárna anatómia je oveľa ťažšia, ako medicínska - to len na porovnanie toho večne omieľaného náročného štúdia.
Dobrý lekár - kľudne nech má 3000,-eur - vieš, komu by som to napr veľmi rada dala? MUDr. Krcho - ten pochopil, o čom je dnešný svet.

ni som zvedava co bude ked lekari nemocnice neubrania...dostane to penta...a....30 percent preplati poistovne a zvysok bude chciet sukromna nemocnica na ruku od nas ...len vtedy sa bude platit...boze co nevidite co sa vlastne deje,??to preco stale pocitate plat a auta ...jeminenku..ved ide aj o nas...ide o to aby nemocnice nevlastnila penta..hlavne o to ide o to aby poistovne preplacali ukony...