Váš názor na to, keď niekto niekoho núti šoférovať

23. mar 2024

Aký máte názor na to keď niekto niekoho núti šoférovať ? Keď napríklad má človek pár rokov vodicky,ale proste nešoferuje ,boji sa a niekto chce aby ho zaviezol napríklad z návštevy kde budú všetci piť? Príde vám to v pohode,keď napríklad svokra ktorá nemá vodičky,chce aby ich taký človek zaviezol potom domov ? Čiže sa boji šoférovať a ešte k tomu obeta ,že si nič nemôže dať... Aký máte na to názor ?

pribinak
23. mar 2024

Že poslať danú osobu do prdele a nech si vezme taxík

minenkak
23. mar 2024

Nemám žiadny názor,v mojom okolí všetci ľudia chápu význam slova nie

lindous
23. mar 2024

Aj keby si šoférovala úplne bežne a rada, nikto by nemal automaticky očakávať, že ho budeš vyvážať….

glorikarebeka
23. mar 2024

No ja osobne by som si nesadla k šoférovi, ktorý sa bojí....o tvojej svokre sa radšej nevyjadrujem

maranco
23. mar 2024

Ak nejazdí a bojí sa tak je správne ak odmietne prevziať zodpovednosť za životy iných.

zuzanka.zuzu
23. mar 2024

ja som nepochopila že kto teda koho núti aby šoféroval a nepil a ako vidím aj vyššie, pochopili to rôzne 😀

petronelag
23. mar 2024

Syn hovoril, že tí ľudia, ktorí sa boja šoférovať sa môžu objednať k psychologovi (dopravnému) a on im to vvysvetlí, Robí v autoškole a tiež to tým, u ktorých vidí, že by sa im to hodilo doporučuje, niektorým to pomohlo.

alex49
23. mar 2024

svokra si môže zavolať taxík, radšej by mala obetovať pár eur ako nútiť nepravidelného šoféra, aby prevzial zodpovednosť za druhú osobu.

volterra
23. mar 2024

Keď to otočíme naopak, tak ten, čo má vodičák ale bojí sa šoférovať, tak dúfam, že chodí vždy a všade len MHD alebo vlakom. Nenecháva sa voziť nikým iným, nikoho nevyužíva. Je to tak? Takže podľa mňa, je najvyšší čas sa zaprieť, prip. riešiť svoj strach s psychológom a čím skôr začať šoférovať.

zuzubb007
23. mar 2024

Názor len taký, že si ma zavolať taxík dana osoba a nerozkazovat druhym

simca06022011
23. mar 2024

Tiež som názoru ze ľudia keď idú piť si majú volať taxíky a nie čakať odvoz. Sú aj také.priapady ze ide niekto na žúr a potom vyvoláva domov niekoho nech po neho príde... nechápem:D
A nie nedala.by som dá nútiť a ani by som sa veľmi nechcela viesť s niekym kto šoférovať nechce, bojí sa, nemá prax.

simca06022011
23. mar 2024

A hlavne , ženy, nie je žiadna povinnosť aby niekto šoféroval.

n3la
23. mar 2024

nie nepáči sa mi, že svokra očakáva že si nič nedáš a ešte aj budeš šoférovať bez toho aby si sa sama rozhodla, no na druhu stranu pár rokov dozadu by som bola rada keby ma niekto donútil šoférovať :D

januska12323
23. mar 2024

Môže sa ťa akurát tak opýtať a ty môžeš odmietnuť. Keď je jej ľúto dať pár eur na taxík môže ísť aj pešo alebo autobusom.

bloger
23. mar 2024

Jednoducho odmietnuť a hotovo. Nie je to povinnosť.

cimage
23. mar 2024

Nikto nikoho nemoze nutit soferovat a tiez nechapem ludi co si robia vodicak a nemaju k tomu vztah. Mam par takych v mojom okoli, ze urobili si vodicak a ten 20rokov zapada prachom. Taktiez poznam ludi, co sa bali vodicaku a jazdenia, ale v starsom veku si ho urobili a veselo si jazdia.

dadka1997
23. mar 2024

Za prve niesi taxislužba..
Za druhé, ak máš strach raz poviem NIE tak NIE

andrea_82
23. mar 2024

Mna tak po urobeni soferaku donutil soferovat kamarat. Doteraz som mu za to vdacna, lebo bez toho by som asi nakoniec nejazdila. Ano, svokrine pohnutky su asi sebecke a od nikoho by som necakala, ze bude na oslave nasucho a bude ma vyvazat. Ale ak ma osoba soferak, mala by prekonat strach a zacat jazdit.

kamowa
23. mar 2024

mne sa to par krat takto stalo, ze som musela, lebo nebol vtedy nikto iny, kto by mohol auto odviest (vopred som o tom nevedela). Extremne ma to stresovalo a neprinutilo ma to zacat aktivne soferovat.
Soferovat som zacala sama az v case, kedy som sa na to sama citila...

0silvia0
24. mar 2024

Existuju taxiky, svokra nech si zaplati a ty sa neobetuj, ked sa bojis soferovat.

danica2711
24. mar 2024

samozrejme, že ťa nikto nemôže nútiť, ale zas by som sa zamyslela nad tým, prečo sa bojíš šoférovať. Asi by som s tým niečo robila, v dnešnej dobe je to už jedna zo samozrejmých zručností, jakživ by som neprijala do firmy človeka, čo nešoféruje

daniela2202
24. mar 2024

Jazdiť má iba ten, kto sa cíti nato

mimi3008
25. mar 2024

Celkovo neznasam, ked niekto niekoho nuti. Ale v konecnom dosledku to zalezi na danom jedincovi, ci si necha alebo nenecha nanutit

bambulka711
25. mar 2024

Jeden pohľad na vec je, že ty sa bojíš a v tom prípade by ťa nikto nemal nútiť, lebo si časovaná bomba na ceste. Treba si zaplatiť kondičné jazdy a strach prekonať.
Druhá vec je ten pohľad, že teda to berieš ako obetu, že si nemôžeš nič dať. To mi tiež nepríde úplne ok, keďže ak idete autom, niekto sa "obetovať" musí a nie je teda fér ani očakávať, že to automaticky bude vždy niekto, kto má vodičák, lebo ty ho síce máš, ale sa bojíš.
Každá strana má dve mince a z kontextu som pochopila, že na akciu ideš aj ty a teda kvôli tebe sa zase musí nejaký šofér obetovať a odviezť domov nielen svokru, ale aj teba.

tiika
25. mar 2024

Myslím si, že ten človek ma v prvom rade problém sam so sebou - niečo alebo niekoho odmietnuť.
Ak s týmto bude v pohode, dokáže narovinu povedať, co nechce. Potom sa nebude trápiť tým, čo si kto o ňom pomyslí, či sa urazí a pod. a nebude mat na druhého ťažké srdce napr.svokru, že robí niečo nesprávne.
A samozrejme šoférovanie nie je povinnosť. Je to rozhodnutie a velka zodpovednost. Takze je iba a len na danom človeku, či ju chce prijat a niesť.

ouwecka
25. mar 2024

Ja som nepila a soferovala rada ale keď sa bojíš a nesoferujes tak to nereis a je jedno ci budes alebo nebdues pit

misinka0611
25. mar 2024

Ak sa niekto bojí a nechce šoférovať nech nešoféruje. Lepšie ako keby mal potom na ceste stresovať, mať srdce až v krku a kvôli tomu robiť chyby.

Viac mi vadia tí čo sadnú do auta a robia somariny na cestách. Že si myslia že sú tak skúsení, že si môžu dovoliť ohrozovať iných ľudí na ceste.

ivik4
25. mar 2024

Povedala by som dotycnej nech si spravi vodicak a sama sa vozi

danieli
25. mar 2024

By ma nikto nedonutil, je to prevziat zodpovednost za zivoty osob v aute a v premavke, naviac kazdy vodic si najlepsie pozna svoje auto, cize mat strach + cudzie auto + zodpovednost za cestujucich = neexistuje, jazdim vela dlho a odvoz ponukam jedine mojim autom a dobrovolne, iba by som nechala cislo na taxik…

gab1sol
25. mar 2024

Ako tá svokra dotyčnú osobu núti k šoférovaniu? Jediný, s kým sa dohadujem pri podobných príležitostiach na šoférovaní, je môj manžel, keďže autom prídeme spolu a spolu sa aj odvezieme a teda, my dvaja sa dohodneme, kto si sadne za volant. Ešte nikto odo mňa nevyžadoval, aby som robila taxikára. Nech svokra vyžaduje čokoľvek, nech si dotyčná osoba pred ňou z chuti odpije z prípitku alebo nech povie “vodičák ostal doma.” a nech sa svokra zariadi ako chce.