Večne štekajúci pes
Ahojte dievčatá, idem sa sem poradiť, ake mame možnosti. Ide o situáciu, ktora nam uz pekne drasa nervy. Byvame v rodinnom dome. Sikmo oproti nam je uz nejaky cas neobyvany dom, predpokladam ze s nedoriesenym spoluvlastnictvom, do záhrady ktoreho si sucasni majitelia zadovazili psa. Chodia ho krmit, obcas ho vyvencia na ulici, ale v dome nebyvaju a tak je pes väčšinu casu sam. A tu je zrejme problém. Ten pes totiz neustále steká. A to fakt neustale. Den, noc. Je to velke plemeno, ma vyrazny hruby hlas, dokaze stekat niekolko hodin v kuse a potom par minut pauza a znovu. My mame tiez psika-fenku, nasa sa k nemu našťastie nepridava, je ticho. Toto vecne stekanie je skutocne na nervy. Nehovoriac o tom, ze najmensi mi spava v kociku na zahrade a tento stekot ho pravidelne trha zo spanku. Vadi to viacerym susedom, ale nevieme, ake mame moznosti. Jedna suseda uz tam opakovane volala mestsku policiu a informovala aj slobodu zvierat. Naprava vsak ziadna. S majitelmi, resp.tymi, co psa chodia vencit, sa velmi neda... Tak teda, babo rad! Vdaka za vase tipy.
@lenadka ahoj, nič sa neporiesilo. Mne to už až tak brutálne nevadí, lebo malý mi už na dvore nespava , ale pes veselo vystekuje naďalej. Napríklad včera sme aj s mužom konštatovali, že ma neuveriteľnú výdrž, stekal s malými prestávkami celu noc, ma hrubý hlas ( aspoň to, že nie taký skriekavy) my našťastie máme spálnu na opačnej strane (I tam to však počuť). Ono je to vlastne dosť smutné, to zviera je evidentne frustrovane, je skoro stále sám, použitý len ako strážca majetku...
Najbližšia ich suseda opakované dohovárala mladému, čo ho občas príde vyvencit, ale on jej arogantne odvrkol, že tu chvíľku, čo steka, jej to nemôže vadiť. On tomu neverí, že steka skoro stále...
Neboj, aj ja mám pri dome štekajúceho psa...a je to na nervy. Nerobí mu problém štekať viac ako 8 hodín v kuse a to je na dennom poriadku. Má krásny mohutný hlas. Jeho pániček nula bodov, jeho to netrápi, že jeho čokel šteká ako pako. Odpovie mi, že čokel má pubertu, že to je puberťák a že sa potrebuje s niekym porozprávať. Toto podľa mňa zdravý človek zo seba vypotiť nemôže...Čokel šteká či po ňom, či po sliepkach, po kohútovi, po muchách, po vzduchu...Už som sa pár krát so susedom pohádal, ale tak je to zbytočné. Ale čokel má rok a pol takže "už len cca 10 rokov" a skape......
Náš sused mal vlčiaka, ktorý má búdu hneď pod našou stenou a to bol tiež rekordér. Zbavil sa ho až keď mu dva krát utiekol a pohrýzol dvoch ľudí- z toho jedno dvojročné dieťa.... Myslela som že prerazil povalu, tak som skákala keď som sa dozvedela, že ho dal utratiť. Konečne sme sa vyspali. Ale len jednu noc... hneď na ďalší deň priniesol šteňa iného vlčiaka ☹️.Jeho psy neboli neboli za tých 11 rokov čo tu bývame v živote na prechádzke. Nečudujem sa že sú takí. Sused má novú prácu, do ktorej ide o 4 hod. ráno- to si neviete ani predstaviť, aký ten pes robí randal keď ho vidí odchádzať... strašné. Skúsili sme všetko možné, ale komunikácia so susedom žiadna.
Inak čo sa dá urobiť so stekajucim psom? Napr. Mňa ide aj z môjho šľak trafiť keď ma svoju chvíľku v noci.... Ale to by som musela behať za ním von, vyhukovat v noci na neho... A dookola. U nás je to po zajdeni slnka samá zver ( čo som ani nevedela kým sme si nezaobstarali psa) čiže psy tu stekajú hromadne - celá ulica, našťastie nie v kuse, lebo musia aj spat.... Pre mna jedine riešenie je zavrieť ho do domu, ale za okamih máme zver na dvore 😂 čize z blata do kaluže... Drastické spôsoby typu obojok atd nepraktizujem.. keby nestekal tak kto odplaši všetko stvornohe späť do lesa? 🙂
Majiteľov čo dajú psa na dvor a sem tam.ho nakrmia nekomentujem. Pes musí byť socializovany, venovať sa mu treba... Náš je cely bez seba ak mu nejaký jeho človek odíde hoci len na celý deň... Čo také chudiatka samé celé dni 😱
S tým asi len ťažko niečo narobíš. Možno mu je smutno, nemá čo tak proste šteká. Je ako dosť možné, že ak by tam s ním niekto bol, tak by taký rámus nerobil

@skumavka prešla už dlhšia doba, aj sa niečo po riešilo?