icon

Vek na osamostatnenie sa

30. jún 2021

V akom veku ste sa osamostatnili a mali VLASTNE byvanie ? ( myslim normalne aj na hypo,nie podnajom)

Strana
z2
evkamotka
30. jún 2021

27, vydala som sa a rovno sme isli s manzelom do spolocneho kupeneho na hypo. Dovtedy u rodicov

simca06022011
30. jún 2021

tyzden po maturite odchod z domu :D v cca 22-23r sme kupovali byt. Podotykam za VLASTNE, nie rodicovkse peniaze 🙂 (nepodstatne, ale je rozdiel odist v 20tke z domu a kupit si byt, kde ocko prispel, kupit si mercedes, lebo ocko kupil :D )

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzubb007
30. jún 2021

v 20 tich pre mna najvyssi cas, ked je clovek vyspely

littlebubble
1. júl 2021

@simca06022011 Ale veď rodičia môžu pomôcť aspoň trochu ak teda chcú.Dnes musí mať človek 20 000 svojho alebo spotrebák.Tak čo je lepšie ak vie rodina pomôcť.

Ja by som svojmu dieťaťu aj byt dala ak by som mala.To je základná životná potreba.

simca06022011
1. júl 2021

@littlebubble pozri, kazdy to vidime inak. pre mna je osamostatnenie sa, zarobim si = kupim si. Kupi mama a ja sa odstahujem, je pre mna "premiestnila ma mama", nic "samostatne" na tom nevidim. Jasne, ak niekto chce moze to vyuzit.. mojim rodicom som povedala, nech si odkladaju na dochodok ;)

littlebubble
1. júl 2021

@simca06022011 Tak nam pomohli lebo chceli, ale do dochodku byvanie budeme ajtak splacat 🙂.Usetrili nas od 100vky mesacne.

Ja to vidim takto.Privedieme deti na svet a nechame ich nech ich zdieraju banky.Pre mna nelogicke.Kedysi byty ludia dostavali za smiesnu sumu a mali stabilne zamestnania co sa o dnesnej dobe povedat neda.
Uz len nas byt za posledny rok je drahsi o niekolko tisic.Niektori si nemozu dovolit platit hypoteku.
Hypoteka nie je vyhra.Je to hanba, ze sme na to odkazani zadlzit sa na cely zivot.

Ved ten najom budu musiet tak ci tak platit deti takze sa musia o seba postarat same.Naco by si niekto bral byvanie na dlh ked podedil a vacsinou rodicia pomozu len castou a dobrovolne.

Netreba deti rozmaznavat, ale kto ma moznost tak nech sa bankam vyhne.

Strana
z2