icon

Veríte v Boha?

17. júl 2022

Veríte v Boha? Mali ste niekto nejaké svedectvo kedy Vás Boh uzdravil?

domak2
19. júl 2022

Ja verím v niečo, lebo inak to tu nedáva zmysel 😅 Ale nerozumiem náboženstvam, teda chápem potrebu patriť k nejakej organizovanej skupine ľudí, ale to by mi stačil aj skautský oddiel. Všetky náboženstvá sú o tom, že nejaký muž povedal, že toto sa mu stalo a niekto mu to uveril a zrazu nútia všetkých ostatných tomu veriť a žiť podľa nejakých vymyslených pravidiel. Ale tipujem, že to má niečo s evoluciou a ovládaním veľkého množstva ľudí, čo radsej veria ako si uvedomia svoju smrtelnost, mozog je divný. 😅

lasoli
19. júl 2022

@valeria_h ale pokial si to nezazila na vlastnej kozi,viesco moze sa na youtube narozpravat ,to tiez moze byt vymyslene,cize to je akoze ten zazrak?Ty si oredsa pisala ze mas naozajstne skutky co sa tebe stali ,nie youtube odkaz.Tak potom si klamala?

slovakboy
19. júl 2022

@domak2 viera je osobná záležitosť nikto ti do toho nemá čo kecať. Ver si čomu chceš. Pozoruj prírodu láskavých ľudí dobrej vôle zvieratká detičky aké sú božský čisté a z náboženstiev si vezmi to dobre. Niečo z kresťanstva niečo z budhizmu. Je tam veľa dobrého čo tí ujovia vymysleli a to čím ťa chcú ovládať na to kašli. A spolčuj sa s dobrými ľudmi. Niektorých aj poslúchni ale ako radcov nie vodcov. Aj dobrý kňaz v cirkvi je úžasný vodca viery ale môže ti len radiť na ceste hľadania. Ty si kompetentná a zodpovedas za seba.

sickynickyobsadene
19. júl 2022

Nie, neverím.

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
autor
19. júl 2022

@lasoli Aj napísala v predošlých správach, stačí čítať.. napísala,že má uzdravené oči

mariaveronikag
19. júl 2022

@zafir01 ahoj, myslím si, že si zranena, ale nie neveriaca. Mozno si aj zatrpkla na Boha v dosledku toho, čo sa Ti stalo / a čo je mi uprimne ľúto/. Kazdy na niečo taketo reaguje najlepšie ako vie...netusim, čo by som robila ja, nie som v takej situacii. Viaceri v tazkych chvilach zivota vycitaju Bohu, to čo sa im stalo a niektory Ho "vymazu" zo svojho zivota. Mám úplne pochopenie pre Teba. A viem, že Boh takisto. Verím, že kedze sa usilujes zit čo najlepšie a hladas pravdu, Boh sa Ti dá spoznat osobne, tak, že sa o ňom presvedcíš sama. Za to sa môžem modlit, ale nijako ťa o Bohu nikto "nepresvedčí." Ja som bola vychovavana mamou katolíčkou a otcom ateistom. Ako dieta som chodila s mamou do kostola a modlila sa. V puberte som nejaky cas chcela zit po svojom, asi 2 roky som "flakala" kostol, o modlitbe ani nehovorim. V 15tich som spoznala vo svojom zivote, že Boh je naozajstny a že ma miluje. A toto mi nikto neodhovori, proste je to osobna skusenost a všetko, čo sa mi v zivote stalo - dobré i bolestive mi do toho úplne zapada. Neviem si predstavit zit inak, to by som isla proti sebe. Mňa Boh uzdravil z leukemie, keď som mala 18 rokov. Ja verím, že to On, iste, niektori by mohli hladat vedecke, medicinske vysvetlenia...ja si viem o tom svoje 🙂 zvycajne sa tak nezapajam do debaty, ale na Tvoju krásnu spravu sa nedalo nereagovat.😊 želám Ti všetko dobré

autor
19. júl 2022

@0martina0 Riadím.. kde je napísané v Biblii,že treba chodit do kostola? Nevies ako žijem tak nemusís súdiť

autor
19. júl 2022

@0martina0 Aspon si vygoogli co je spoločenstvo Milosť...

0martina0
19. júl 2022

Ja ťa nesúdim,ale Pán Ježiš pri poslednej večeri ustanovil sviatosť oltárnu,to je svätá omša,a kto je moje telo a pije moju krv,ten bude mať život večný,to znamená prijímať eucharistiu,ale neriadiš sa bibliou ako píšeš

autor
19. júl 2022

@0martina0 V spoločenstvách sa dáva víno a kusok chleba .. tak ako na poslednej večeri

0martina0
19. júl 2022

Hodila som si to do guglu,toto nieje náuka biblie,odporúčam ti prihlásiť sa do skupiny Slovenský dohovor za rodinu,a pokiaľ sa v takom spoločenstve nespomína Panna Mária,tak to nemá nič spoločné z kresťanskou vierou.

0martina0
19. júl 2022

@valeria_h Spomína sa v tom spoločenstve Panna Mária,slúžia sa tam sväté omše, je tam obrad premenenia...zaujíma ma to bližšie,od niekoho kto tam reálne bol

lasoli
19. júl 2022

@valeria_h oo to som necitala,tak zoal v lakti no co ja biem ci sa jedna vyslovene o zazrak.Oci mas ako uzdravene? Ja nespochybujem ale vies niekto povazuje za zazrak to co ani zazrak nie je. Pri tom chrinickom zapale si to myslim ja naprikald ze sa az o taky zazrak nejedna.A s ocami no tiez zalezi od diagnozy.

lasoli
19. júl 2022

@0martina0 inak to ze oni dve nechidia do kostola neznamena ze sa neriadi a neziju podla biblie,ved posu ze tam maju vino aj kusok chleba v tom spolocenstve.A ako je dolezita panna maria pre veriaceho?Ja si skor myslim ze cirkev je t co z biblie prekrutila x veci v prospech jej nauky .Kebyze hladam Boha tak bo tiez radsej hladam v spolocenstvach ako v Cirkvi,uz len svata trojica je vymysel Tomasa Akvinskeho,Jezis nic o svtej teonici nebravi ani neziada ludi aby v to verili.On sam seba nazyva synom Bozim,nie Bohom!

zbruna
19. júl 2022

Ahoj, skus popocuvat vyucovania krestanskeho pastora a sluzobnika Curryho Blake-a zo sluzby JGLM (mnohe najdes na youtube). Odkryje ti to biblicky pohlad na uzdravenie. Ja som bola 2x uzdravena Bozou mocou cez ich sluzbu (lymfoproliferativne ochorenie, pooperacna infekcia). Ak chces, napis mi sukromnu spravu, napisem Ti viac…

trojnasobnamama
19. júl 2022

@zafir01 mam to podobne tak velmi chcem veriť no cirkev nas strasi ,ze ak nebudeme to a to skončime v plameňoch.To ma nejako odradza.Prečo by milostivy boh ktory nas uči odpušťať hodil preč ?.Neviem som veriaca no cím som starsia tym viac mi to nejako nesedí.A najme ked pozerám na svoje zťp dieťa.Ktore mi neodpovedá ,nechape čo vravím.Denno denne robi tie iste veci sa pytam aky toto ma zmysel?

roja01
19. júl 2022

Verim.
https://allatrabook.sk/
Na tejto stranke najdete knihu AllatRa, v ktorej je presne vysvetlene ako vznikol vesmir, co je duchovny a materialny svet a su v nej vysvetlene zakladne znalosti o fungovani svetov a o poslani cloveka v tomto materialnom svete. Kto hlada skutocne pochopenie, ma v nej otvorenu priamu cestu k Bohu.

0martina0
19. júl 2022

@lasoli Panna Mária má veľký význam,ked príde druhy Kristov príchod,tak cirkev bude znovuzrodená cez nepoškvrnené srdce Panny Márie,ktore nakoniec zvíťazí nad satanom,satan zasadne na najvýššie miesta v cirkvi,čo sa už deje,a preto treba byť obozretný,red falošnými prorokmi,tam kde sa v spoločenstvách nespomína Panna Mária určite nieje viera podľa biblie

0martina0
19. júl 2022

@trojnasobnamama ja som cez také dieťa pochopyla aký nekonečný dar mi v nej Boh dal

tululu
19. júl 2022

Ja si myslim, ze aj vzhladom na posledne vedecke odhalenia a fakty, ze v dnesnej dobe potrebuje ateista viac viery, aby neveril v nieco nadprirodzene ako veriaci, aby veril v Boha. Uprimne, viac chapem agnostikov, ale taky ateista musi mat fakt odhodlanie, aby v case rozmachu kvantovej fyziky videl len cistu hmotu.

trojnasobnamama
19. júl 2022

@0martina0 aj ja to chcem veľmi pochopiť naozaj😔

lasoli
19. júl 2022

@0martina0 a to povedal kto,Jezis?v NZ to nieje,never vsetkemu,co napisali luda v Cirkvi ani aj svata trojica je podiderna,lebo nieje od Jezisa ale od Tomasa akvinskeho

lasoli
19. júl 2022

@0martina0 inak Panna Maria sa spomina vo viacej vier dokonca aj v Islame .Vies toto tvrdenie je tiez take nepodlozene,myslim kde sa nespomina ,nieje viera podla Biblie.

mikadooo
19. júl 2022

Ja ani neviem. Kedysi som bola veriaca, verila som, že všetko Boh nejak riadi, že zomrieme a budeme niekde v nebíčku/očistci/peklíčku, ale čím ďalej, tým viac mi to príde ako blbosť. Človek sa len jednoducho nedokáže zmieriť s tým, že jedného dňa nebude. Ja teraz už cítim, že tým rozprávkam nejak neverím, ani tomu, že je niekto vyšší nad nami, ktorý by tu niečo riadil. Tak ako som nebola pred narodením, nebudem ani po smrti, ešte chvíľu si ma budú moji blízki pamätať, potom po 100 rokoch zrušia môj hrob, lebo budem musieť uvoľniť miesto niekomu, na koho si ľudia budú ešte pamätať 🙂. Možno sa moje meno objaví niekde v nejakom rodokmeni a to bude tak všetko. So svojím životom a s týmto nastavením som spokojná, už som sa so smrťou ako tak zmierila. Teda s tou myšlienkou, že proste prestanem existovať, tak ako keď večer zaspím a proste čas a priestor ide mimo mňa.

trojnasobnamama
19. júl 2022

@mikadooo toto si praveze nechcem predstavit ze zrazu nebudem.😬

trojnasobnamama
19. júl 2022

Ono este by ma zaujimalo ,že ak niekde v dome straši co som zažila aj ja .Ako to beru ateisti?.kwd uz sa to rozbehla taka tema.

lasoli
19. júl 2022

@trojnasobnamama a vies si predstavit zeby si zila vecne?Ja skor si toto nvm predtavit,to nekonecno.

mikadooo
19. júl 2022

@trojnasobnamama hľadajú racionálne vysvetlenie, napríklad:
- niekto ťa chce dostať z domu
- niekto chce znížiť hodnotu nehnuteľnosti
- krivé podlahy ("otváranie dverí")
- staré drevo, mačky z okolia ("chodenie po povale/poschodí")
- nejaký "vtipkár"
A tak. Ja by som hľadala logický dôvod prečo sa to deje, nie nejaké duchariny. Psychika je najmocnejší čarodejník.

20erika07
19. júl 2022

Verim na 99% len tomu čo vidím, čo som zažila... niečo medzi nebom a zemou je, to sa mi stalo ,ale ostatné je tak nezmyselné, veriť v imaginárnu postavu, to nie, mam rada svoj spontanny a slobodný život.