icon

Veríte v Boha?

17. júl 2022

Veríte v Boha? Mali ste niekto nejaké svedectvo kedy Vás Boh uzdravil?

lintu
19. júl 2022

@trojnasobnamama zjednodusene strasi, skutocne sa ale mozu diat uplne ine veci, ktorym zatial len nechapeme. Uz si nepamatam konkretne cislo, no naplno vyuzivame len maly zlomok nasej mozgovej kapacity. Film Lucy bol v tomto smere zaujimavy.

trojnasobnamama
19. júl 2022

@lintu ten som videla super bol 🙂

cucoriedkacucoriedka
19. júl 2022

@hablko2 aj ja🙂

autor
19. júl 2022

@0martina0 To si skadial zobrala? čítas Bibliu? Po­tom sa zjaví ten rušiteľ zákona, ktorého Pán Ježiš za­hubí dychom svojich úst a zničí, keď sa zjaví pri svojom príchode Tesaloničanom 2:8

lenkakravcova
19. júl 2022

Verím na základe skúsenosti, ktorá má presvedčila o tom, že niečo /"niekto" nad nami existuje.
Viedlo ma to k islamu, kde som ostala. Čiže áno, verím, že je niečo nad nami, čo určuje ľuďom osud (kedy sa narodíme a deň kedy zomrieme), dáva do cesty veľmi špecifické náhody, ktoré nás majú viesť, učiť, skúšať. A je len na nás, ako si na našej ceste a skúškach poradíme. 🙂

0martina0
19. júl 2022

@trojnasobnamamaboli to roky,raz to pride aj u teba❤

0martina0
19. júl 2022

@lasoli nespomýna sa v biblii,ale cez zjavenia nás varuje pred tym čo príde,Fatima,Garabandal,Medžugorie

snezienkaaa82
23. júl 2022

Nie, všetko je to fyzika, chémia, evolúcia.....

jana_eyre_2
23. júl 2022

Nevyznavam žiadne náboženstvo, nie som ani krstena, ale verím že niečo je, len to niečo nevidím podľa žiadnych náboženstiev.. neviem si predstaviť neveriť v niečo keď človek stratí blízkych.. a či mám svedectvo o Bohu? Nie, mám však zážitky keď som niekoho stratila a on dal o sebe vedieť.. takže čosi po smrti byť musí a tam je podľa mňa Boh..

Najviac ma však fascinuje ako sa ľudia kvôli viere dokážu hádať.. a to na oboch stranách názorov, nerozumiem prečo toto stojí niekomu za energiu..

ivanasi
23. júl 2022

A Boh sa vytvoril z čoho?😂

roja01
23. júl 2022

@jana_eyre_2 existuje nematerialny svet. Aj ludia po zaniku materialneho tela nezanikaju, ved mame energeticke telo. Toto vedeli ludia uz davno. Vychodne kultury o tom davno vedia, je tam popisanych mnoho znalosti a svedectiev. Len ludia zapadneho sveta maju pocit, ze vedia vsetko... zial. Najdi si na YT - Energetická konstrukce člověka, tam je to pekne vysvetlene.

vivien75
23. júl 2022

anaj_janka
23. júl 2022

@0martina0
Porovnávala si rozdiel medzi varovaním,na ktoré sa spoliehať ty (aké je posolstvo-polepsi sa,snaž sa a len sa modli?) a varovaním,kto.dal Kristus
"Ja dosvedčujem každému, kto počúva slová proroctva tejto knihy: Ak niekto k tomu niečo pridá, tomu Boh pridá rany opísané v tejto knihe.
A ak niekto uberie zo slov proroctva tejto knihy, tomu Boh odníme jeho podiel zo stromu života a miesto vo svätom meste, ako sa o nich píše v tejto knihe.
Ten, čo dosvedčuje tieto veci, hovorí: Áno, prídem čoskoro! Amen, príď, Pane Ježišu "
Verše z písma Zjavne Jána.

Vieš čo je pokanie,obrátenie sa,istota večného života - "Toto je zmluva, ktorú s nimi uzavriem po tých dňoch, hovorí Pán: Svoje zákony vložím do ich sŕdc a vpíšem im ich do mysle;
a na ich hriechy a ich neprávosti si už viac nespomeniem.
Kde sú však hriechy odpustené, tam už vôbec netreba obety za hriech." Židom 10/16...maj sa dobre,pekný zvyšok dňa.

vivien75
23. júl 2022

@0martina0 Kostol je tvoje telo.tvoje vnutro.ale hlavne tvoje Srdce tam je Láska tam je Cit.kostol su tvoje usta tvoje usy. Ale hlavne v Srdci .Boh povedal chote a sirte moje slova . Ani on nie do chramov chodil sirit Slovo .siel za ludmi a ludia ho hladali.❤

loliki
23. júl 2022

Verím. Môžem vedieť, prečo zbieraš svedectvá o uzdraveniach? Neviem, či myslíš na také, že napr. mama bola onko pacientka a už problémy nemá. Potrebuješ zázraky, aby si verila? Alebo to zháňaš kvôli ľuďom, ktorí útočia na tvoju vieru?

loliki
23. júl 2022

@ivanasi To sa musíš opýtať Boha. Veľa by si chcela vedieť od človiečika. Hm?

ivanasi
23. júl 2022

@loliki a odpovie mi?neútočím na veriacich,no ja teda neverím...a v cirkev (akúkoľvek)už vôbec nie.

loliki
23. júl 2022

@ivanasi Ako usúdi za vhodné. 🙂 Ja tiež neodpovedám na každú zbytočnú otázku, ale za pokus to stojí. Len tak uvažujem, že na čo ti je taká informácia, že z čoho sa vytvoril Boh. Keby si to vedela, tak by si sa pokúsila vytvoriť druhého Boha, či čo? 😉 Možno ti povie: Nebuď zvedavá, lebo ti narastie dlhý nos.

ivanasi
24. júl 2022

@loliki keď Boh stvoril všetko,tak kto stvoril jeho?jednoduchá otázka...každý nech sa zamyslí,ja to nepotrebujem...neverím...dovidenia ;)

loliki
24. júl 2022

@ivanasi Keď to nepotrebuješ, načo sa pýtaš. Keď sa pýtaš, tak odpoviem. Ak by niekto stvoril Boha, tak tento stvorený by nebol Bohom, lebo má pôvod od niekoho a najmocnejším Bohom by bol ten, ktorý stvoril. Potom by si sa pýtala, kto stvoril toho najmocnejšieho Boha. Ak by stvoril niekto toho, tak platí to isté znova. Preto Bohom nazývame toho, kto nemá pôvod od iného, nie je závislý od iného.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
24. júl 2022

@loliki presne tak

autor
24. júl 2022

@loliki nepotrebujem zázraky aby som verila... pretože Viera je základom toho, v čo dúfame, dôkazom toho, čo nevidíme.
Hebrejom 11:1
Skôr som chcela nejaké povzbudenie ohladom toho... mám v rodine chorých ludí ..

autor
24. júl 2022

@mamula20 To je veľmi pekné,že máš záujem o vieru. Som rada,že máš rodinu pokope 🙂 prajem ti aby si rástla stále v pravde 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
24. júl 2022

@ivanasi Jeho nestvoril nik. Je večný a nekonečný a neohraničený v priestore a čase. Pretože aj priestor a čas sú stvorené veci. Alebo z pohľadu neveriaceho človeka a vedca vzniknuté veci pri veľkom tresku. Priestor nemôže byt bez času a naopak. No aj priestor aj čas niekedy neboli. Je úplne vporiadku že neveríš. Ale nemôžeš vieru uberať ľuďom ktorí veria tvrdením, že kto stvoril Boha. Pretože to je taká istá otázka ako, že kto stvoril vesmir. Len preto že vesmir vidíš a Boha nie tak to neznamená že nie je. Veď celá veda je postavená na objavovani neviditeľného a nepoznaného. Amerika aj mikróby tiež sme niekedy nevideli a existovali aj bez našej viery v nich.

ckocka
24. júl 2022

@slovakboy Tie tvoje kecy nemajú hlavu ani pätu, ale pravda máš ich dosť veľkú zásobu.

slovakboy
24. júl 2022

Povzbudenie v chorobe? Najviac povzbudia príklady uzdravených z nevyliečiteľných chorôb. Existuje to všade vo svete sú to tisíce vedecky nevysvetlitelnych uzdravení. Ti ľudia sú vo väčšine veriaci ale nie je to len kresťanské náboženstvo. Najviac sa mi páči toto vysvetlenie:

https://www.youtube.com/watch?v=eUvpuYNvMH4
mamula20
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
24. júl 2022

@ckocka čo konkrétne v mojich kecoch nemá hlavu ani pätu?