Vhodný pes do rodiny s deťmi
Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám
@liviana1111 supeeeeeeeeeeeeeeeeeer fotky, Írsky vlkodav je jeden z mojich favoritov, ktorých by som chcela 😀 😀 😀 😀
Ja mám rada každé vrodené "zbojníctvo" a vždy som mala pocit, že tomuto plemenu to z očí "čuhá" 😀 😀
Vždy mám pocit, že má taký veselý , šibalský pohľad...
@minewka no to hej je to riadne sidlo minilane do jedneho roku nam znicil pol bytu este aj kym bol v puberte tak to bolo brutal ,ale teraz je z neho uz velky fesak vegetak 😀 😀 😀
Ahojte.tak aj ja prispejem s nasou svorkou.my mame 2 civavy,mamu s dcerou,su dost ustekane,ale teda len vonku,doma su poslusne..a aj obranarky,cudzich na nasom uzemi hned chytia za nohavicu.co sa tyka nasich,deti nemaju radi,alebo teda nemusia,pohladkat sa daju,ale cielene spolocnost nasho syna nevyhladavaju,radsej zalezu pod gauc,comu som aj rada,lebo syncek k nim zrovna moc jemny este nie je.ak to m byt psik do bytu,rozhodne neplznuce plemeno,nase su jedna dlho a druha kratkosrsta a je to hroza.dalej mame teraz uz rocneho trpaslicieho pudlika,psika,je to velmi milujuci psik,az tak,ze sa odo mna ani na krok nepohne..ale,bohuzial,tohto plemena je uz pomenej,takze ho mam od velkochovatela,co je na jeho povahe aj vidiet,je velmi bojazlivy..mame ho tiez vnutry,ale kedze mame dom s dvorom,dost casu travi aj vonku s nami,a lutujem ze sme brali psa a nie fenku.vsetko obcikava 😖 brali sme si ho ako zaplatu po predaji nasej fenky nemeckej dogy,uzastne plemeno,maleho milovala,davala pozor,bola opatrna,ale aj napriej dennym prechadzkam vybijala energiu na dvore,vsetko nicila,hrabala,po zavreti do voliery ju pocula polka dediny..chcela byt nonstop s nami,co sa bohuzial nedalo.dalej mam skusenost s pitbulkami,uzasne plemeno,k detom tip top,ale ked bol medzi tymi dvoma konflikt,koncilo to vzdy zasivanim.mali sme aj bastardika,esto ako dieta som ho dostala,bol u rodicov,dozil sa 15 rokov,len na starobu bol agresivny uz ..nepocul uz,tak ked sa zlakol,aj by zautocil..ked mi dieta vyrastie,urcite chcem este hafana na von,a roeckej dogy.uzasne pleme
Sorry,blbne mi to..budem sa rozhodovat medzi w.stavacom,dobermanom,border koliou a bulterierom.len po skusenostou s nasou dogou,asi uz u draheho nepochodim so ziadnym psom,ten by najradsej macku 😖 inak si myslim,ze je uplne jedno ake plemeno,najvacsiu rolu zohrava aj tak vychova..presne plati aky pan taky pes.
Pekne,kolko psickariek sa tu stretlo..temu si davam medzi oblubene 🙂
my máme pudlíka toy, mali sme ho este kym sme nemali deti ale v pohode je aj s detmi, velmi starostliva je, ked maly plakal bola pri nom prva, ked spinkal v perinke na gauci strazila ho :D
@tinika aj nas je zlaty,za malym tiez beha stale,len on mu niekedy aj capne,a trulo pes,nie,ze by isiel od neho prec,on si este lahne na chrbat a na,bi ma dalej.. 😖
Ja som sa rozhodovala medzi yorkom a pudlom,chcela som konecne nieco neplznuce,a dobre som urobila..u yorksira ma odradila ta ich vecna ustekanost,teda aspon co ja poznam
@adula3334 raz mesačne ako vyjde :D hehe no nasa teraz najnovsie ma oblubene miesto tam kde aj starsi syn na sedenie na gauci tak sa natahuju :D:D ja som nikdy psa do bytu nechcela :D:D:D ale ta betarka si ma raz vybrala ked som bola u jednej pani a uz ma nepustila :D bola velmi bojazliva, čo sa ludi tyka, aj mojho muza sa bala, lebo vraj jedna pani ju mala chvilu a zasla jej za sporak či čo a netusim aku ju odtial vytiahla, ale od kedy mame deti a viac navstev tak je v pohode, uz aj sama pride pytat o hladkanie navstevu ale vonku este mava respekt, ale do psov skače :d:d aj za ludmi ide a kym sa neotočia tak len tak ide ale dakedy začne brechat :D
NEČAKALA SOM AŽ TAKÚ VEĽKÚ ODOZVU NA TAKÚTO DISKUSIU, ale veľmi ma to teší......ĎAKUJEM 😉
@veronka - je to fenka. su o dost mensie ako psi. nasa vazi tak do 50 kg. psi maju aj 75 kg. ako pise kukujka, je to inteligentny pes. teritorialny, cize chrani si svoje okolie a majitelov. nie je utocna na cudzich, ked sme tam my. este k nam nikto nepreskocil plot, tak neviem ako by sa zachovala vtedy. deti si s nou mozu robit co chcu, na mensieho aj ziarli. ma ho ako surodenca. je kratkosrsta, ale ma podsadu. teda mohla by byt vonku aj na noc. my ju mame pri sebe vo vnutri. chce byt v tesnej blizkosti cloveka. ale zase ako si ju vychovas. Cane Corso moze byt aj ostry pes. my sme ju chceli k detom, tak ju muz necvicil na rukav a tak. cuzdie deti ju hladkaju cez plot.
@veronka ahojky tak my sme mali najskor bradaca( taky maznacik) no museli sme ho dat prec nakolko nas druhy hafan(teda fenka) cakala malinke tak by bolo toho moc
fenka je rasy pitbullterier uzasne plemeno to len ludia z neho robia bojove plemeno ano je to slachtane ako bojove plemeno ale na boj zo psami nie s ludmi ale aj tak si myslim ze clovek ak si nevychova psa tak aj civavka moze prekvapit agresivitou napr
tolko moja skusenost fenocka je uzasna maleho ma strasne rada necha ho tahat za usi za chvost lenosia spolu a to je vonku chovana ale z tohto plemena pitbullov je lepsie fenka psy su trosku drsnejsi teraz sme si kupili este jedneho pitbullika psika a to je uz ina kategoria ako malemu neublizi ani mne ani nikomu(teda za cudzieho by som ruku do ohna nedala keby prisiel na dvor a bol pusteny😀) ale je este mlady pojaseny skace ked sa chce privitat ale inak je fajn
ale co sa tyka tej fenocky ked som bola s prvy tehotna nikto sa nemohol dotknut brusku sedela na mne a nechcela nikomu dovolit prist ku mne tak si ochranovala maleho uz v brusku
je to uzasna povaha a hlavne verna povaha ktora ochrani svojho majitela za kazdu cenu
ahoj, my máme stafforsdshire bullterrier a nedám na neho dopustiť 😀 je to náš slon malý a na na Rišiho nedá dopustiť, stráži si ho ako oko v hlave. Riši ho používa ako maznáka, stoličku, trampolínu a on len leží a drží 😀 samozrejme treba dávať na nich pozor, nenechávam ich bez dozoru samých v žiadnom prípade. Ono treba prihliadať aj na to, aké plemeno si vyberieš a na čo bolo to plemeno šľachtené, napríklad od border kolie nebudeš môcť čakať, že bude kľudná, keď to bol pes šľachtený na obháňanie oviec...bude potrebovať veelmi veľa pohybu - budeš schopná jej ho s dieťaťom poskytnúť? Ak máte rodinný dom a dvor tak je to v poriadku 😉 malý plemená bývajú bojazlivé a preto od strachu zvyknú ľudí napádať - je to chyba človeka, že robí nesprávne pohyby prudké a maličký havko sa zľakne a hryzne...ide o to zvážiť povahu a šľachtenie na psíkovi a ostatné je samozrejme na výchove 😉 ale havko je najlepšie čo môže dieťa doma mať, veľa sa pri ňom naučí a je to prvý dôležitý kamarát 😉
@veronka - nasa ma 2 roky. muz chodil s nou ako 6 mesacnou na cvicak. oproti inym psom sa chytala rychlo. len pocas skusok prsalo, tak dama si nelahla do blata a sadla si tak max 5 cm nad zemou. muza poslucha na slovo, on s nou chodi do parku. rada sa nahana s inymi psami. s fenami sa velmi nekamarati. uz bol aj boj s inou Cane Corso. je to molos. cim je starsia, tym viac polihuje. nie je taka rychla a ubehana ako polovnicke psy.
nie je sterilizovana.
@renca3 ja som sa s fenkou Cane corso stretávala na cvičáku, úžasný psík, pokojná povaha už ako šťeňa 😵 , rýchlo učenlivá....
Naša fenka je kastrovaná, šteniatka nechceme, nie je čistokrvná, a máme ju vbyte, tak by som si to nevedela predstaviť.. dali sme ju kastrovat už pred prvým háraním ako 8mesačnu...Povahovo sa vobec nezmenila, ja to len doporučujem 😉
@ellysa , myslím, že maltezáčik či bišónik je pre teba dobrá voľba. Spĺňa všetky podmienky čo sa týka psíka do bytu a k deťom. Je nenáročný, nepĺzne, nie je uštekaný a pri dobrej výchove v pohode vychádza s deťmi. Nie je to pes, ktorý absolútne poslúcha na slovo, je občas trochu svojhlavý, ale základné návyky na hygienu a podobne sa učí veľmi rýchlo.
Je síce malý, ale nie je taký krehký ako napr. yorkšír, čo sa týka kostí a nie je náchylný na choroby. Jedine čo je náročnejšie, je starostlivosť o srsť, ale to mnohí riešia ostrihaním psíka. My svojho maltezáčia vždy v lete ostriháme, aby mu nebolo horúco a dlhú srsť mu nechávame len v zime, náš je bez akéhokoľvek kabátika, v pohode vydrží aj 15-20 stupňové mrazy. 😉
@adula3334 border ale nie je pes do koterca 😔 je to pracant. len u koni ju nevylbnes. chce robit, robit, robit. velmi kontakny pes, vycita ti z oci, co chces.... tie dnesne bordery, zavrete v meste, len preto, zepekne vyzeraju, su povacsinou chudaky. cest vynimkam samozrejme! je to pes velmi narocny na cas a ak nemas ovce, alebo nejaku zmysluplnu cinnost, kde musi pracovat hlavou, je border nicitel prveho stupna, nervak, nervozny pes....
mame okolo vela borderov! dokonca susedia, truhlici si zadovazili po golden retrievrovi bordera a su nestastni, vsetko nici, nudi sa .... to nie je obycajny pes.
ja mam australcana (australian shepherd), je to taky slabsi odvar, vsestranejsi, dobry k western konom, ale tiez je s nim robota. je len tretinu tak velky ako moje novofundlaky, ale 10 x narocnejsi. na ovciach nepasie, lebo mame okolo len ovce, kde pasu bordery - tie pasu okom, australcani su kontaktni - cvakaju do paty - to ovce maju stres, na kravy ho nepustim, nech mi ho nezadlavia.
robime obedience - poslusnost. na agility ma prilis vela pasuceho instinktu, v momente robi na 120 percent a ja potrebujem kludneho, ovladatelneho precizneho psa, nie ustekaneho blba ... moja trenerka by to s nim vedela, ale ja nanho v agility nemam, kedze som zaciatocnik....
ak mas cas a chut sa takemu psovi venovat - teda ze ho zabavis aj ulohami - kludne aj doma sa da - ked musi triedit pradlo, alebo upratova hracky, alebo podavat veci, hladat (stopy su super unavne a musia sa koncentrovat) - ak mas cas s nim pracovat - tak je lepsi australan. ku konom dobry. ale netreba im ani tak 30 km denne behat, ako zapajat hlavu 😉
my mame okolo kopec borderov, aj pasucich, aj moja trenerka robi s bordermi a preto viem , ako velmi vedia byt nestastne .... a najhorsie, co moze byt je krizenec border a australcana - ti nie su v hlave normalni - maju to popletene.

My máme troch psov, jazvečíka a dvoch jazvečíko-krížencov (príbuznosť žiadna). Ako už tu bolo spomenuté, jazvečík k deťom nie-nie. Nie že by boli s tým našim nejaké problémy, Ale jednoducho si myslím, že sú aj vhodnejšie plemená pre detičky, ako malá uštekaná klobáska. Ale taký jazvečík skrížený s jack russelom, to máme doma a to je presne ten ideál, asi to začnem šľachtiť (ale nie, nezačnem). Nechá sa naťahovať a keď už nevládze, tak s uštvaným odovzdaným výrazom sa odchádza schovať. Už je to starý pán, ale je to úžasný pes. Čiže odpoveď na otázku: Nejde až tak o rasu, ako o konkrétnu povahu psieho jedinca. Mimochodom naši psi sú z útulku.