icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

siska765
11. dec 2012

@linka
aky je prosim ta postup tohto stromceka?

brnka
11. dec 2012

Baby, ako sa vyrezávajú hviezdičky z brezovej kôry? Dá sa to aj formičkou na cesto? Alebo orezávacím nožom? Treba ju aj namočiť do vody?

linka
11. dec 2012

@siska765 z vykresu A4 si urobis kužel,obalis ho potr.foliou,aby ti nitka drzala,aby sa nesmykala a obmotavas ako ti pride,potom to cele natries skrobom a nechas vyschnut,ten papier potom vyberies,ide to lahko,aj folia...

janie80
11. dec 2012

aj ja sa pochvalim mojimi vianocnymi gulami...

z.k
12. dec 2012

pochválim sa aj ja ďaľšími výtvormi len už som skoro všetkých obdarovala a už nemám čo robiť bude mi to chýbať super relax na večer 🙂

z.k
12. dec 2012

a ešte zvonček čo mi pozostávali stužky 🙂

z.k
12. dec 2012

@dm1 tie anjeliky sú nádherné to ste modelovali ručne,alebo je na to formička?nádhera neviem sa vynadívať 🙂 🙂 🙂

dm1
12. dec 2012

@z.k dakujem moc a je to rucne modelovane. Venujem sa hlavne tortam takze to nebol taky problem islo to lahucko a vela pomocok som pri tom pouzila aj s tortovania. Krasne to drzi tvar takze to bola rychlovka 🙂

iwuskaaa
autor
12. dec 2012

Ahojte dievčatá, pridávam asi posledné moje tvorenie, viac už nestíham, teraz je čas začať piecť 🙂 .

montry
12. dec 2012

Šikulky, PROSÍM o RADU ak viete. Možno to už tu niekde bolo spomenuté, ale nikde nevidím. Ako sa robí stromček z vodného skla? Neviem či mám natrieť najprv ten polystyrénový ihlan, alebo to to omotať a potom natrieť. Či to vodné sklo mám rozriediť? Ako dám potom ten ihlan preč? Ďakujem.

magimary
12. dec 2012

@montry na ten polyst. ihlan si najprv musíš dať igelit a až naňho potom motáš nite/bavlnky či špagát a až na tú "motaničku" dávaš tekuté sklo/škrob...

a tu je ešte naše dnešné "papierové motanie":

montry
13. dec 2012

@magimary Ďakujem

dm1
13. dec 2012

@montry ihlan si obal do potravinarskej folie. Omotaj nitku a potom natri na povrchu tie nitky. Ja neriedim. Ked je to na folii ide to dobre dole das dole aj s foliou a foliu uz len stiahnes dole

montry
13. dec 2012

@dm1 Ďakujem

pakin
13. dec 2012

aj ja idem sa pochválit 🙂

mishusha
14. dec 2012

aj ja este pridavam par fotiek z priprav, ozdobky su z domacej plasteliny 🙂

erni
23. feb 2013

@dm1, @iwuskaaa, @puhinka, @drobec33,@z.k., @pempusik, @janie80, @linka ,@ukana, @lenocka23 ahojte kocky, blizi sa nam velka noc, tak ma napadlo,ze ci nevytvorime nejaku skupinu ,kde by sme si mohli davat tipy,rady na nasu tvobu a samozrejme fotky 🙂
kto by chcel byt admin pre skupinu,musime byt tusim aspon 3 tak sa ozvite..... 🙂

ianitka
23. feb 2013

@erni alebop rovno nejaku sviatocnu vyzdobovu temu - nech sa to na vianoce, velku nioc, jesen nemusi vymienat 😀

erni
23. feb 2013

@ianitka presne tak som to myslela,ze by sme to mohli nazvat nejako v tom style,ze tvorime si dekoracie alebo podobne,lebo kolkokrat nemam cas hladat nieco na nete a kocky tu davali krasne vytvory,kt.mne k insipracii stacia 🙂

mima1311
23. feb 2013

@erni
@ianitka Baby super napad ...uz sa teraz tesim , strasne rada tiez tvorim 😵

blumka
23. feb 2013

aj ja som za skupinu 😉 sice teraz tvorim menej ale rada sa necham inspirovat 😉

zuzanapd
23. feb 2013

... pripájam sa...

linka
23. feb 2013

@erni aj ja sa rada pridam,uz som aj nad pecenim premyslala co upeciem 😅 🙂 a jarny vencek uz mam nachystany 😉

mima1311
24. feb 2013

kocky tak ktora by ste do toho isli ako moderatorky ? a dajte tip na nazov ..

zuzanapd
24. feb 2013

@mima1311 Sviatky v roku ...

zuzana76
24. feb 2013

nazov - Skraslujeme si domov.

lenocka23
24. feb 2013

alebo "na kazdy sviatok.." tiez sa k vam rada pripojim, aj ked odkedy som opat nastupila do prace, stiham toho menej... 😉

mima1311
25. feb 2013

baby tak este chyba jedna dobrovolnicka 😀

mima1311
25. feb 2013

Kto ma zaujem robit moderatorku napiste mi IP , sme zatial len 2 .....bolo by fajn uz mat skupinku 😉

mima1311
1. mar 2013

https://www.modrykonik.sk/skupina/1975/ ...vsetky sikulky sem 🙂