icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

myounghee
6. feb 2010

acch joj, prepacte baby no zasa musim ist.
nasa malinka ma asi svoje dniiicky 😀 od vcera sa jeduje - babka ju naucila na rucicky 😖 dakujeme 😀

pietra
6. feb 2010

pandula, ja som myslela, ze mam, ale kym som zistila, co si na to dat, tak to preslo 😀 Ale bolo by odporucene si bradavky umyt dvakrat do dna slabym roztokom hypermanganu a natierat antimykotickou mastou, napr. Canesten alebo Imazol

ako sa na flaske mozu mnozit bakterie, ked sa vzdy vysterilizuje? 😕

inak prikrmovanie z flase a cumliky u vacsiny deti prisatie kazia. Ale ked on je to napr. u nas taky zacarovany kolotoc.Ak mu nedam cumlik, je nekludny a len by mi visel na bradavke, aj ked nepapa. Z coho mna nasledne bradavky bolia. A ked mu dam cumel, tak sa ukludni, lepsie spi, ale zas ma velakrat problem sa prisat na prvykrat 😒

pietra
6. feb 2010

ja rezim nezavadzam, ja rezim prisposobujem malemu a len sa ho snazim mierne korigovat. Aj tak sa bude menit

pandula
6. feb 2010

no ze aj po sterilizacii su bakterie

pandula
6. feb 2010

diky myo uz som sa dobre vyrevala. akkoze potok tu je podo mnou ... idem von je pekne caute

triminka
6. feb 2010

ahojte

ja rezim tiez neriesim.ako pise pietra prisposobujem sa malej,ved som na dovolenke 😀 su dni kedy stihnem aj navarit a dat prat xixix takze to ako tak zvladam 🙂

pandul drzim palce aby ste to s malinkym zvladli a aby zacal papat jak sa pati 😉

chcem sa spytat maminiek ktore krstili...kosielku na krst ste mali odkial?objednavali ste cez net? alebo? mozte mi dat do IP kontakty? dakujeeeem

saska73
6. feb 2010

triminka - košielka na krst sa kupuje bud v normálnych obchodoch s detským oblečením alebo v cirkevných obchodoch, kde majú aj sviečky na krst.

saska73
6. feb 2010

Tak mi zajtra krstíme, dnes malý až o 9.00 vstal, napapal sa , o 9.15 som frčala peši do mesta, dala som si ostrihať ofinu, kúpila mužovi košelu a kravatu, sebe sukňu a rúž 🙂 a frčala som peši domov 😝 . Prišla sestra, vyšikovala som ju von s kočíkom a išli sme s mužom kúpiť zákusky a do obchodu. Teraz malý buvá v kočiariu. Už viem prečo mi tie posledné 2 dni tak zle spal - neboli sme vonku kvôli počasiu, najprv veľa snehu a potom silný vietor a poľadovica.

triminka
6. feb 2010

saska to viem ze sa daju kupit v obchodoch. ale myslela som aj vysivku s menom a datumom krstu....take ci ste nedavali robit

saska73
6. feb 2010

millada - nie si zlá mama, my čo tu máme prvé bábatká predsa nemôžeme vedieť čo a ako hneď na prvý raz. Aj to si myslím, že sme dobre podkuté, keďže si tu vzájomne radíme a rôzne články a knižky čítame.
A som rada, že je tu noemi, vlastulka, pietra, zuzitka,...čo nás tu veľa razy "umravňujú" aby sme sa tak nebáli všetkého. 😉

pandula - je mi to ľúto, že sa takto trápiš 😖

meinkonka - pekný režim máš vytvorený. Ja to mám podobne ako zvalka, len nenarobím s kočíkom 8 km ale len 5 km 😀 Ja som malého ani ako mesačného nikdy nebudila, sestrička v nemocnici mi hovorila, že v spánku bábo rastie, len keď spal viac ako 6 hodín.

aela - no vidíš, ona sa ti malinká rozpapá, potrebovala čas.

A také reči, že nenaučte si ho na vašu postel, absolútne neriešim, vždy sa opýtam, čo navrhujú oni. Je to moje dieťatko, ani mm v posteli nevadí a keby nám vydil, kúpime väčšiu postel 😀 😀 😀 a určite ho staršieho nejako nahovoríme na jeho vlastnú postielku.

saska73
6. feb 2010

triminka - mne to vyšívala kamoška, ale vyšijú ti to v nejakej krajčírskej dielni, skús sa popýtať.

triminka
6. feb 2010

saska vdaka....skusim sa u nas spytat alebo objednam na nete.som nasla taky obchod kde maju vela peknych vzorov.... 🙂

pietra
6. feb 2010

triminka, daj prosim ta link na ten obchod
pri dcere sme to riesili tak narychlo, takze to bolo bez vysivania, ale tentokrat chcem nechat vysit

janula17
6. feb 2010

sasi - my sa este len chystame na krst... Prosim ta v com bude Mario obleceny? Normalne ho zababusis akoby isiel von? Ved v kostole je zima, nie? A potom idete do restiky? Poradis mi nejaku v TT? Kosielka je asi len tak na prilozenie, vsak?

pietra
6. feb 2010

janula, ano, kosielka sa len priklada

saska73
6. feb 2010

janula - košielka sa len položí na bábo, vyšíva sa na ňu nádtum narodenia a dátum krstu a meno + nezabudni kúpiť sviečku
Nad oblečením som špekulovala až až. Na krste som bola len na svojom 🙂 takže neviem čo a ako. Chcem ho dať do perinky, tú mi zajtra donesie švagriná, tak dúfam, že ho do nej vpraceme. Bodynko, od bodynka svetrík, potom taký pletený svetrík,látkové nohavice, ponožky alebo capačky äto ešte neviem, bude v perinke a tú zabalíme do deky. Ak bude v perinke robiť scény, tak ho budem mať na rukách len v deke. Do kostola ideme aj s kočárom. Niektorí donesú detičky v autosedačkách.
Reštiku sme moc nevymýšľali - dali sme to do Relaxu, zákusky si tam nesieme svoje.

triminka
6. feb 2010

http://www.galanteriaivana.sk

pietra,ja objednam asi odtialto,maju tam aj sviecky

janula17
6. feb 2010

Dik Sasi, prave to s mm nejak planujeme, nemame to este ani s fararkom dohodnute, ale uz rozmyslame co a ako...Vidis ten Relax je dobry napad, tam to aj pekne vyzera, a maju tam krb 🙂 Akurat neviem do coho ho obleciem, perinku nemame a ani moc nemame odkial vziat, jedine zeby som svokre spomenula ta urcite zozenie aj spod zeme 😵

saska73
6. feb 2010

janula a v ktorom kostole to budete mať?

janula17
6. feb 2010

v Modranke, tam aj byvame

aela
6. feb 2010

zuzit, to som nepocula, ze by biele cokiny stahovali kvoli salmoneloze, nedavno tusim figaro stahovalo tri druhy cokolady, ale biela tam nebola

aela
6. feb 2010

trimi, kosielku sme kupili v obchodi spolku sv. vojtecha, mali tam na vyber tolko, ze mm nevedel ani vybrat, to uz nebola taka obycajna kosela, ale taka paradna satenova, meno a datumy na nej nemame, krstili sme dost narychlo a neviem, kto by mi to vysival, ked ta latka bola taka jemna, na tej stranke sa mi to zda dost drahe

mein, tiez uz mame troska rezim, ale malu nebudim, ona si ho upravi sama, doobeda mi pospala 4 hodiny, nakrmila som ju a potom pytala jest uz po dvoch hodinach, ona si to proste vykompenzovala 😀

triminka
6. feb 2010

aela a kolko stala ta kosielka co ste kupovali v spolku sv.vojtecha?

meinkonka
6. feb 2010

ale ked napr. vam dieta spi a zacne plakat po pol hodine a pouzivate cumel, nestrcite mu cumel naspat? a potom zasa o pol hodku mu cumel vypadne a strcite zasa naspat? ved to by mi maly niekedy ani pol hodku nepospal???

aela
6. feb 2010

trimi, okolo 5 eur myslim, aj so svieckou dal muz za to 10 eur

mein, moja cumel vobec nechce, aspon nemam dilemu 😀

noemi01
6. feb 2010

pandula - zbožnujem všetko sladke

a pietra ma pravdu je to začarovani kruh
hadam bude dobre a maličky sa nauči papkať ved už ťa dosť potrapil s tym papanim

saska - tak veľa šťastia zajtra nech neplačka

triminka - ja som si dala višiť datumi a meno tete ta vyšiva obrusy 😉

janula - normalne ako ho davam do kočika tak aj bol v kostole perinka + fusak
len sme mali biele oblečenie a nie kiri - kari

aj mne babka vravela nech nespi mala so mnou že to neni dobre a ja som do dnes neprišla nato čo je na tom zle 😒

noemi01
6. feb 2010

aj u nas stoja okolo 5 eur

triminka
6. feb 2010

meinka - ja to tak robim ako pises s tym cumlom....
akurat dnes som hovorila mm ze si pripadam trosku neschopne,lebo kym mala nemala cumel,tak som vedela kedy je hladna,vedela som rozpoznat,ze si pyta. teraz ked ma dudel,tak neviem kedy si pyta jest,kedy je hladna.tak idem nasprosto podla 3h cyklu...jasne ze 1/2hod hore dole a ked spi tak nebudim...

meinkonka
6. feb 2010

aela tak to mas super, lebo koli tomu cumlu nikdy neviem, ci je hladny alebo nieco ine. ja totiz este stale neviem, kedy je hladny, tak mu davam vzdy ked sa zobudi a ked je hore tak o cca 1.5hod od posledneho papania. a vzdy ked ho zoberiem z vonku tak sa prebudi sam, keby som ho tam nechala, tak mozno by este spal 😕. ja som teda riadne neohrabana mama, normalne sa neznasam

meinkonka
6. feb 2010

trimi a predtym si ako pytala???