Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
trimi - ja dam papať a potom dam dudel a ešte na dudliku ťaha a potom zaspi
ano ked sa zobudi dam mu papať a potom ak nezaspi tak o hodinku zase .............
trimi - teraz už objavuju ručičky aj moj začal strkať pršteky do pusiny
tie čo mali vaše detičky potničky za aku dobu zmizli???
kupila som ten holtov krem a ma to visušene a take ako fľiačiky červene mne sa to nezda
a nas ku kožnemu tak to ma objedna o 2 tt 😒
noe ano aj nasa presne tak....zacne vypluvat didku a zacne plakat,lebo chce tahat,ale aby jej netieklo.tak strcim dudel,potaha,prevrati oci a ide do hajan 😀
noe ale nasa si strkala rucicky ako tyzdnova do pusy,chcela papat....teraz mi je jasne ze je to v ramci objavovania,hry...preto vravim ze uz mi nedava nijako najavo ze je hladna
ano on sa napapa a ked je hotovo vypluje a o par minut si spomenie že by ešte ťahal ale neni hladny len by dudloval a to ho na ciciku nenecham
ale moj neplače
u nás je dudel posledná možnosť, chce ho tak každý druhý alebo tretí deň a zväčša večer pred spinkaním
teraz sá hrá s ručičkami a ked som mu podala takú malú hračku do ruky aj tú si strčil do pusy, takže ťažko sa podľa toho orientovať,
keď chce papať začne cmukať, je to strašne podarené 🙂 , v noci sa na to aj zobudím, ak sa rpozhodnem najprv ho prebaliť, tak sa mi aj nahnevano rozplače, takže prebaľujem chvíľku po papaní.
tak jej davaj papať tak ako doteraz nemen nič
aj dominika tak davala najavo ta si skoro cele pestičky vicmulala
noemi - potničku mu zmizli tak po týždni
trimi - tak sa orientuj podľa hodín, tak po 3 alebo 4 hodinách jej daj alebo keď sa zobudí, tak ponúkni didi 😉
saska najprv som liehovala a davala sudokrem
mam aj pityol ale zda sa my silny
a kupila som holtov krem a ma to už asi tyžden
a sa vam to visušalo a boli to pupačiky či fliačiky???
noe ja nechcem nic menit na nasom systeme krmenia....ja som len meinke pisala co a ako....
saska nasa do 14dni dudel ani nevidela a potom ju tatino naucil...teraz bez neho ani zit nevie 😠
saska - aj ja chcem aby už chytal hračky
a moja všetko davala do ust aj vonku .........
trimi - ano chapem ale reku ked už nedava najavo kedy chce papať tak papajte tak ako doteraz
aj našho naučil ocino a ostal zavislak
noe neboj aj my sa dockme chytania hraciek a vsetkeho v okoli aj nam zle z toho bude 😀
nasa uz bucha do hraciek ked ma hrazdicku nad sebou ale to tak nekoordinovane ale sleduje,ze to vydava zvuk nejaky...a dnes mi straaaasne rozpravala a rehnila sa
len odfotit ju neviem ked sa smeje,lebo ked zbada fotak alebo mobil,hned sa nan pozera a zvaznie
no my ešte tak moc netrepeme sa
mala my tiež v 3 mesiacoch tak trepotala až postelka cestovala po izbe 😀
a malemu sa nechce moc ešte kecať je tichučky
za to mala my tu keca v kuse
ale ešte nemame ani 2 mesiace všetko pride 😉 ja viem ale som nedočkava
ja už chcem aby tu behal a hral sa s dominikou
trimi - to my robila mala ja som tak tajne schovavala kameru alebo foťak
alebo manžel stal v druhej izbe a z tade to zaznamenaval aby si to nevšimla 😀
noe a ked aj tvoj maly je zavislak na cumliku,ako si pyta papat?
trimi - ked sa zobudi dam mu papať a potom každu hodinku ked nespi
noemi - zmizlo mu to samé, možno to bolo aj niečo z jedla, ja neviem, také červené malé bodky, drsná tvárička pod bradou a hore na hrudníčku, teraz tam má suchú kožu, aj to mu už mizne - len som ho umývala v čistej vode bez mydla a nadalej olejovala bubchen olejčekom
dik baby,
ja som zufala, idem dat malemu UM 😢 , ja neviem, ci je hladny, ale on sa mi po kazdom papani strasne hadze, mam ho na rukach na odgrgnutie, normalne ma bije, skriabe ja fakt neviem, co robim zle. ale ked mu strcim dudel, tak je v pohode. som zufala, takto sa to tiahne, odkedy prestal brat tabletky, cize vyse 2 tyzdne
mein, moja je tiez po jedeni niekedy taka, ked ju chcem dat odgrgnut, najskor ju trocha ukludnim, popestujem a dam ju odgrgnut, ked sa ukludni
my to mame saska iba na ličkach na hrudničku nie
že vraj z jedla to neni povedala decka no neviem
ja použivam tu istu kozmetiku čo pri dominike to my predpisala aj teraz decka a mala mala krasnu pokožku bez chybičky
neskušam inu kozmetiku iba z lekarne a kupam v olejčeku tiež z lekarne davali nam aj v nemocnici
mein - prečo si zufala???
len pokoj daj mužovi maleho na chvilu
aj moj sa niekedy hadže na pliecku
a hladkaš mu chrbatik???
tak mu daj dudlik je nervozni aspon sa ukludni ved na tom neni nič zle aj moj dudluje
ked sa mu to pači prečo nie
a neboj prejde to ako nahle prekročime 3 mesiace
no urobila som mu 100ml UM a nevypil ani 10ml. len dudloval flasku. tak ja uz fakt neviem. on ma asi nieco s travenim alebo ten reflux, alebo oboje.
som objednala v lekarni kvapky babycalm. nemate niektora skusenost?
meinkonka a nikdy sa nestane, že ti na prsku zaspinká ? a pustí bradavku sám?
mein, aj moja je posledny tyzden-dva nervozna, ked ju dam odgrgnut. Tak mi radili, ze necham najprv chvilu polezkat a potom neskôr nadvihnem a zvykne hned grgnut.
Davam jest, ked je hore kazde dve a pol az tri hodky, ked spi dlhšie, nebudim.
Ja som skôr na nervy z toho jej spania. Ani som nemala čitat, ze babo ma spat po dvoch hodinach bdenia. Lebo pred chvilou kludna kukala, svacla som ju lahnut, lebo bola uz dve hodky hore a uz plače hodinu, nechce ani cumel, nič... Budem sa ja len riadit tym, ako ona chce. Ale ja neviem prečo, ked ju dam lahnut plače... 😔
sme boli dnes v meste ... trolejbusom ... doteraz bol samko zvyknutý, že za ruku som ho držala, ked sme nastupovali, teraz už musí sám a strašne stresuje 😀 😀 😀 musíme si zvyknúť, lebo ja mám nastarosti kočár ...
som si nakúpila tričká s dlhým rukávom cherokee, majú akcie
alex vôôôbec nechce dudel.
a papať si pýta .... ked sa zobudí, tak hned plač spustí 😀 tak ho uložím na postel, podložím dekou a už cmuká na prázdno ... tak rýchlo didu musím dať
a ked nespí, tak začne mrnčať, zoberem ho na ruky a on sa začne krčiť a hlavou tlačí smerom dole, proste hladá didu a začne mi tričko ocmukávať 😀 zvyčajne je to vždy po hodine
a cez deň spinkáme asi hodinku, hore je hodinku a pol a zase ide spať. len vonku v kočari vie spať aj 3 hodinky ... ale to ho už budím po 3 hodinách, aby si nepredspal a v noci aby mi tu nebuntošil 😎 😎
jasne saska, niekedy aj zaspinka na prsku. aj pusti sam. ale casto ho brusko bolieva, puci sa, krci, skruca, bije ma, taha mi vlasy.
milli ale niekedy zas, ked sa takto pozlosti, tak sa mu odgrgne a uz je ok.
to materstvo je neskutocne tazke, ja nie som stvorena na materstvo ☹
mein, čo by si nebola stvorena na materstvo. Nikto nebol múdry pri prvom babätku a vsetky tu vzdy mame nejake starosti. Ja tiez niekedy skoro revem, ze aka som neschopna 😔
zuzit, a ked po hodinke a pol ide spinkat, tak ho niekde ukladas alebo sam zaspi. Lebo ved babätka furt lezia, tak mozu spat kedy chcu, nie? Ci ho davas na nejake miesto, aby vedel, ze sa ide spat. Moja spi len vonku v kočiku, dnu nič 😒
mein, ja som malej spravila 60 ml a 20 nechala, odgrgla si a stale sa pucila a cmulala rucicku, tak som jej este skusila spravit a vypila este 60 ml 😀

aela na tej stranke aj s vysitim mena a datumov stoja 8,14 tak to mi nepripada tak vela...
meinka predtym si davala rucicku do pusy....teraz si pcha ruku ako hracku. napr vypluje dudel a dava si rucicku.a robi to aj po papani,takze nie je hladna,iba sa hra
vravim ja idem po 3h,pokial je hore a je nepokojna tak aj po 2,5h....ale nemam pocit,ze si vyslovene ona pyta nejakym gestom alebo spravanim