Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Ahojte.ja ako noe,aj zuzit.papame,ked sa zobudi,alebo ked je hore,tak po hodke a pol 😉
zuzit,samko sikulko 😉
mein,milli-netrapte sa!ste super maminy!a musite byt v klude,babatka to citia 😉 a ja som zacala davat biogaju a zda sa mi,ze uz je poobede vyrazne kludnejsia...
zvalka a na co je ta biogaja dobra?
milladi ... uspávam ho bud na rukách, ja sedím v kresle z Ikea, také drevené, čo sa hojdá ... alebo v autosedačke ho uhojdám a tam ho nechám spať
poležiačky mi zaspí občas pri kojení
inac kocky vobec sa nestresujte, ze prve tak neviete co, ja som prvu mala dobru, ani som nevedela, ako vyrastla, ani net som nemala a sama som s nou bola a vsetko mi prislo take normalne a prirodzene, ani na rukach som ju velmi nepestovala a teraz uz tiez niekedy neviem, co by som s nou mala robit, aby jedla, aby pribrala, aby zaspala a neviem co, vecer ju pestujeme na striedacku, lebo nechcem, aby plakala, len tak v postielke nezaspi 😝
aela, biogaia su probiotika, upravuju travenie a celkovo posobia dobre na cely traviaci system, teda aj by mali pomoct aj pri bolesti bruska
Aela,to su probiotika.mozno ju bolievalo brusko.ktovie...mein,ty nedavas probiotika? Vyskusaj. Aj ja uspavam.tami ked je hore 1,5hodky uz sa jej drieme.ale naj zaspi v kociku.dnu ju na kolenach v zavinke pohojdam 🙂
najlepšie sa alexovi spí, ked ja sedím na tom hojdacom kresle, on leží na mne, havu má na mojom ramene 🙂
a to grganie, tiež sa mu nechce hned, tak ho položím do postielky a o chvílu ho dvihnem a potom grgne
ahojte mamule,
tak my sme sa dnes doobeda profi fotili, ale fotky budu az koncom tyzdna
aj my sme kupili biogaiu, zacneme davat od zajtra nech malicky lepsie kaka
ja tiez nie som super mama, ale hlavne ze svoje dietko milujeme a snazime aby citilo lasku a bezpecie, tiez ma maly obcas tazsie dni, sme s mm unaveni ako kone ale pri tom stastni, malicky stoji za to. mein drzim palce nech mas vela sil a netrap sa
pietra -to bolo dobre ten navod 😀
mein - ešte si neprišla na nič čo by ho uspokojovalo???
akože prečo je stale nespokojni nervozni????
možno je taky jedoško neviem
ale niečo musi mať rad pestovanie , spievanie , hudbu , dudlik , vyskušala si všetko???
aj ked pišu že to neni dobre pre dieťa kašli na to ked to tvojmu malemu vyhovuje tak je ok
a ja som tiež nevedela čo a hlavne je aj počas tehotenstva sa nestresovať
zuzitka - mate aj karneval ??? čo bude samko???
noe ... majú karneval, ale samko to neuznáva 😀 😀 on nechce odmalička nič na seba...
a ajtak posmrkuje a začal už dnes aj kašlať ☹
joj baby zlate ste 😵
biogaia - to som uz studovala, ale to az od 3m sa moze nie?
noe dudlik, spanie vonku, akoze on vie byt aj kludny, ale prevazne je nespokojny, ked je hore. a ma rad babku, ked na neho hovori, aj deda
meinka ... biogaia sa môže už dávať, naša detská mi ju odporúčila
mein - spievaj mu hlbokým hlasom alebo hmkaj, to majú bábence radi 😉 a možno má len ozaj tie koliky a za chvíľku to prejde ale určite určite na 100-péro si pre neho tá naj naj naj maminka 😉 🙂 to sa neboj. Veru aj ja už som bola pár razy opretá o postielku a plakala, ked malý celú noc bol hore a podchvíľou plakal - a trvalo mi, kým som na to prišla, že chce spinkať s nami 😅
MOja mama tvrdí, že každá žena sa vie postarať o svoje dieťa, že to jednoducho tak je od prírody zariadené.
a co tie BABYCALM kvapky. nemate ich niektora?
Mein,kamoska mala babycalm.zistim u nej.mam jej napisat sms alebo pocka to do zajtra? Ale ja by som ti biogaiu odporucila,fakt 😉
😀 zuzi - no naši budu mať aj diskoteku tak mala sa teši
bože baby maja dcera ide na prvu zabavu 😀
dufam že nenajde dalšieho frajera si 😀
mein - no vidiš aj moj dudlik a spanie vonku
a potom zbožnuje ked mu hovorim ja a nie svokra 😀 našťastie
tak mu kecaj aj moja mala bola taka živa musela som sa jej stale venovať a kecať a kecať
saska - vidiš ako sa snažil ti povedať mama zober ma do postele 😀
ja už poznam svoje deti a muža ako hodinky
ešte ani nestihnu otvoriť usta a už viem čo chcu
moj sa už aj jeduje ako to že viem kam ide a čo ide robiť 😀
idem baby, už som požehlila oblečenie na krst, idem do sprchy a urobiť si francúzsku manikúru a dopiť si nealko pivo 😀 Zajtra drže päste, nech niečo nezvoslíme 😀 a dúfam, že Bielu horu zase nezasype, lebo sa k nám mužova rodina zo Záhoria nebude mať ako dostať a reštika už objednaná a zákusky kúpené - muž ich nechal v aute, že aby ma nepokúšali 😕
už fakt idem - dobrú nocku
saska - ahoj
no ja by aj tajne išla do toho auta na zakusky 😀 😀
Ahojte kočky 🙂 teda, som tu nebola tuším od stredy? 😕
Máme veľa nového a hlavná novinka je, že som už tri dni intenzívne premýšľala nad obnovením dojčenia, žeby som si predsa len nejakú tú laktačnú zavolala, že čo a ako... hm...
Je tu ešte niekto?
Cau berus,ja som tu este chvilku.pojdem spat o chvilku.este citam maminku o spankt deti 🙂
Ahojte, rada by som da k Vam pridala...citam Vas pravidelne, len cas napisat akosi nebol.. 😅 mala nam prvy mesiac len rucala a rucala a ona bola hladna...a to pekne priberala a mala dost pocuranych plienok za den...a vsetky mudre clanky na podporu dojcenia typu slabe mlieko neexistuje a ze kazda zenska je schopna vytvorit dostatok mlieka...no clovek bol uplne zblbnuty a nepripustal moznost, ze mliecka je asi ozaj malo.. a chuda,dokazala byt aj cely den hore a nie a nie spinkat..a to narastla za prvy mesiac 5 cm..a ze deti rastu v spanku 😅 ....ako sme ju zacali aj dokrmovat mame dobrucne babatko...samozrejme, ze aj placka, ale oproti tomu co sa u nas dialo prvy mesiac je to pohoda...doma spinkat cez den moc nevie, teda skoro vobec, vonku v kociku spinka pekne... noci su fajn, tuto noc mala rekord...kedze vcera u nas strasne fucalo a nebola vonku, takze bola cele poobedie hore a zaspala az o 21.00 a spala do 6.00 🙂 ..a ja uz do 2.00 hore, ze kedy sa uz zobudi... 😅 ,inak vacsinou, zaspi medzi 20-21 a potom sa zobudi medzi 2-4tou a potom opat medzi 5-8mou...ale je to o hubu v noci aj obe prsia davat, aj flasu zarabat...uvidime do kedy vydrzime, zatial sa snazime... 😉
ahojte, ako tak citam, tak vacsina uz mate nejaky ten rezim. My stale nic ☹ Praveze je to skor horsie, mala pyta jest kazdu chvilu, dopapa a pol hodku spusti plac a utisi sa az na ciciku. Neviem rozoznat, ci aj taha alebo len dudluje, je na to nejaka finta?
Dudel stale vypluva, ked s nou 10 min bojujem a pridrziavam ho, tak obcas ho schmatne 🙂
A co sa tyka toho max 2hod bdenia, to tiez u nas nehrozi. Kludne aj 4 hodky niekedy aj viac vydrzi, ale pritom ziva stale.
Dnes som skusala nechat ju v postielke samu nech zaspi. ale 20 min vydrzala byt ticho, sermovala s rucickami a potom zacala vykrikovat, tak som ju musela zobrat. Asi je uz naucena na ruky. Vam deticky spia same, ked ich date do postielky, alebo uspavate na rukach?
my sme prvy mesiac uspavali iba na fitlopte.. 😅 ine nezaberalo a to som mala riadne bobky, ze sa na to nauci a co potom? 😎 ale ako presiel ten kriticky nas prvy mesiac na ktory nezabudnem do smrti 😀 tak aj fitlopta ostala v kute....potom to bolo uspavanie na rukach, teraz uz druhy tyzden uspavame sa vecer tak, ze pomojkame sa na rukach chvilu a dame do postielky a dudel a pridrzame jej ho kym nezaspi...samozrejme, ze niekedy to trva hodne dlho a najlepsie by bolo prilepit jej ho.. 😅 ale cez den nam spinkanie doma nejde...tak max.na pol hodku...
zval jasne ze to pocka do zajtra, dik 😉
plienky - este som vam chcela napisat, ze prave teraz pouzivam tie sleep&play a som celkom spokojna
j777 vitaj 😉 my sme tak ako vy teraz, ze z oboch pŕs a dokŕmiť fľašou papali 6 týždňov, už týždeň sme len na UM, ale ako som písala vyššie, nedá mi to a už tri dni intenzívne premýšľam, že sa kontaktnem s nejakou laktačnou a skúsime mliečko rozbehnúť znovu... no uvidíme, bo my sa aj s refluxom trápime...
Uspávame sa kočky kedy ako, niekedy sa napapká, odgrgne a už aj spí, niekedy ani grgnúť nestihne a zaspí mi na pleci a to ju vláčim ešte aj pol hodiny vo zvislej polohe a prehadzujem si ju, polohujem na rukach, aby grgla predsa len, kôli tomu refluxu... a niekedy je tak, že sa naje, nosím ju potvorku aj hodinu a nič... na večerné spanie už máme na ňu fintu fň, tma a ticho v celom byte, ona sa napapká pekne s kľudom a hneď búva, cez deň je horšie, ale vie aj doma pekne spinkať, dnes tak búvala od desiatej do štrnástej s kľudom 🙂 my ešte nemáme nejaký fest pevný režim, teda ako ktorý deň, podľa toho, ako je na tom so zvracaním a tak...
beruska - reflux mame aj my potvrdeny... ☹ ale dokrmujeme nitrulonom AR aj ked je to dobre lepidlo,ale co uz..neviem si predstavit ako by vypila normalne riedne mliecko z flase...by jej to tieeeeklo neviem kade vsade.... 😒 kym sme nemali na predpis nut AR tak sme davali obyc nutrilon a zahustovali nutritonom a to je viac chutilo..taento je predsa horkejsi...ale od hladu hadam spapame vsetko..ja som chcela velmi dojcit a bola som fakt zblbuta vsetkymi mudrymi clankami..aj vyse tyzdna bola mala kazdu chvilu na cecku a nic z toho..akurat dola este viac nervozna ze jej tam nic nejde...a potom nervozna aj ja...kolotoc...mala som aj pozicany suplementor na rpzbehnutie dojcenia, ale nemala som na to nervy...ta hadicka musi ist do stredu hormje pery a malej sa to stale posuvalo a nehovorim o tom , ze kedze mame ten AR husty nutrilon tak jej to tade ani toect nechcelo...tak to som velmi rychlo vzdala...ale cest babam co maju pevnejsiu volu.. 😉
mein, som čítala poctivo všetky strany dozadu a musím Ťa ubezpečiť, nie si zlá matka, isto nie 😉
každá z nás sa isto občas trápi, keď nevie svojmu dieťatku pomôcť....
Naša Emka má reflux a keď chúďa kričí od bolesti, až sa zadúša, tak sa mi chce koľkokrát kričať s ňou, že jej neviem pomôcť, iba ju držať a tíšiť... aj teraz mi idú slzy, keď na to myslím.... ale keď to prejde a ona sa z ničoho nič cez tie krokodílie slzy usmeje, je to na nezaplatenie 🙂
zlé chvíle si treba pretrpieť a učiť sa skrze ne vážiť si a tešiť sa z tých dobrých, keď malý spinká, keď sa usmieva, keď je spokojný 😉 držím palce a myslím na vás 😉

meinkonka, to si vyhod z hlavy, ze nie si stvorena na materstvo, keby si nebola, tak ta to netrapi 😉 a neboj, ja aj pri druhom obcas "nadavam", ze sa deti maju rodit s navodom na pouzitie 😀
millada a na rukach ti nezaspi? lebo Marco malokedy zaspi sam, ked ho dam lezat. Bud ho musim ucicikat na rukach, alebo ked lezi si k nemu lahnut a kojit a pri tom zaspi, ... a je to pre mna nove, lebo Kiku som polozila do postielky, pohladkala par krat a spala