Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
mein - od kamoskynej kamosky...ona nedojcila uz vyse mesiaca a podarilo sa jej s tym opat zacat plne dojcit... ale ja by som radsej prikladala bez toho casto, aj ked by nic neslo, lebo teda aspon ja by som pri pouzivani suplementora potebovala aspon 4 ruky... 😀 😀 ...ale medela ho vyraba...a tusim to stoji okolo 20 € ak sa nemylim...
j777, presne ten suplementor mi dnes prišiel do očú v jednom článku, tak som študovala a vyzerá to náročne...
my ešte len máme ísť na gastro budúci týždeň a zatiaľ papáme klasik nutrilon, ale refluxom som si istá na 100% žiaľ... 😒 mliečko jej tečie kade tade aj pár hodín po kŕmení... a nám pediatrička odporučila Humana AR, tak uvidíme 🙂
j777, super si to napisala, ze same članky o tom, ze kazda zena moze dojčit a pod. A pri tom to tak asi nie je, ked je tolko mamičiek, čo robia vsetko mozne, aby dojčili a aj tak sa to nepodari 😒
Moja uz v nemocke tolko plakala. A to som ju kojila aj 40 min. a ona stale plač, az som jej dala UM a zrazu spokojna zaspinkala 🙂
A tiez som prve tyzdne v noci kojila 20 min. jeden prsnik, 20 min. druhy, potom zarobit UM, ale bolo to o držku, tak som to skratila na jeden prsnik na 10 min. a potom UM. A druhykrat zasa druhy prsnik 10 min. a UM. Ale mliečka uz skoro vobec nemam, lebo mala mi uz vela mliečka nevytihane. Leniva je sat 🙂
zuzux, presne aj my to iste. Musela som sa zasmiat, ked som to čitala, ze šermuje ručičkami a potom plač 😀
Naša tiez aj styri hodiny kludne vydrzi hore. Ked ju skusim uspavat skor, ulozit niekde (kočik, postielka, lehatko, gauč, koliska, na rukach...) začne plakat. Jedine, ked ju začnem babušit do overalu a šupnem do kočika, tak zaspi a vonku prespi aj tri hodiny 🙂
j777, tiez nam to spinkanie doma nejde. Zdriemne tiez na pol hodinku a koniec. Ale zasa sa nemozem stazovat na nočny spanok 😉 klop-klop. Ale dudlik by som aj ja zalepila 😀
A pripada mi to čudne, ze uspavat po 2 hodkach, ved tie babätka furt ležia, tak hadam zaspia same, ked budu chciet. Ved ju nenutim niečo robit, zeby nemohla spat 😕 No neviem...
mein, ja s tymi sleep play nie som velmi spokojna. Sa mi zda, ze keby ze viac nacika, tak aj preteču... 😅
cafte, juj vas zanedbavam, co mame nove?
baby mam otazocku, po tom prvom ockovani sa prejavia nejake priznaky? Malej sa na rucicke objavila hrcka 😅
millada- ja budem mat asi normalne vycitky do srmti, ze som ju mesiac nechala hladovat...ale ked krasne priberala a aj plienok mala dost pocuranych , tak som nemyslela ze je hladna...a mliecko tieklo aj po dokojeni, tak ozaj som ako prvorodicka nevedela, ze aj napriek tomu moze byt hladna..no hruza...zo mna ma momentalne asi tiez len tak od smadu mliecka.. 😀
beruš, tak to je super, ze chces začat s dojčenim. Ja uz neviem, či by som to zvladla. Niekedy mi je do plaču, ze sa mi to nepodarilo. Hlavne, ked vezmem malu do naručia a ona inštinktivne otača hlavičku za prsnikom 😢 Ale čo uz. Drzim ti palce 😉
A ten reflux vam potvrdili? To som nevedela, ze to babätka aj boli. ja som myslela, ze len viac grckaju a oni maju aj krče v brušku alebo čo? 😕
j777, to je zaujimave, nie? Ze tolko mliečka si mala, ona krasne priberala a aj tak jej to nestačilo... To by musel mat človek babätko cely den na ciciku, aby bolo spokojne... 😅
millada, pri refluxe ich pali zaha, takze dost neprijemne ☹
j777, nemaj vycitky, myslim, ze to by nenapadlo nikomu z nas, ze mlieko nestaci, ked tecie a drobec pribera
milladi ... alex asi nevie sám zaspať 😒 ked sa mu chce spať, tak zíva ako hroch, žmolí si oči /až sa dnes poškrabal/ ale nezaspí poležiačky sám. v autosedačke mi zaspal sám asi len 2x ... inak ho musím hojdať, proste natriasať ním
lenus ... alex nemal žiadnu reakciu na to TBC očkovanie, ani hrčka, ani hnis ... tak neviem, či je to dobré
berus my ideme na ten reflux v pondelok, tak som zvedava.
idem do hajan k malemu, lebo zaraz je hore a ja som total mrtva, bru nocku kocky
beruska, obdivujem tvoje rozhodnutie a drzim palce, ja som uz tak unavena z odsavania a zarabania nutrilonu, moj maly bol lenoch tahat a nervacil sa ako das ked to neslo, natrapili sme sa teda statocne spolu, ale som rada ze aspon nejake to mliecko odo mna ma
co sa tyka plienok, tak ja som spokojna aj s huggies, tesco, pampers, babylove ... len aby boli, ked sa maly precikal tak len z dovodu ze sme zle zapli plienocku
milli, no bolí ju, že ju záha páli, ako jej tie grcky idú a isto aj bruško bolí, lebo žalúdočné kyseliny nie sú nič moc...
veď si vezmi, keď napríklad bulimičky zvracajú, tak aké majú popri tom problémy....
no a s tým dojčením uvidíme.... sme sa už natrápili, tak uvidím, či budem mať hlavne ja silu s tým znova začínať a hlavne vytrvať v ťažkých začiatkoch a krízach.... len keď mňa furt doráža, ako prvé otázky sú, dojčíte??? och...
zuzankaro ... ty len odsávaš? samko neťahá sám vôbec? a teda prikrmuješ ... hmm ... tak som aj ja živila môjho samka ... ale vážite dosť nie?
zuzit ano odsavam co sa da ale aj dokrmujem, ano vazime az az, maly je jedak, hlados, vypije vsetko len aby hladko tieklo ked ma hlad, ale vie kedy prestat, tak to som rada. ti samkovia maju cosi spolocne 😉
beruš ... hej hej, aj mňa trápilo, že ked sa ma spýtali pri Samkovi či dojčím, povedala som, že nie, že asi len 2 týždne ... tak som sa tak blbo cítila ☹
teraz som taká šťastná, že už 2 mesiace je Alexko živený len mojim mliečkom 😵 /až na pár 30ml dávok 😅 ale už vôbec nedokrmujem/
proste ide to samo 🙂
zuzit, tak vyskusam na moju hojdanie ešte. Zatial nezaučinkovalo velmi. Len sem-tam, ale potom max. take 20 min. zdriemnutie nasledovalo 😒
moja posledne tiez viac grcne pri odgrgnuti a častejšie sa jej hned potom začne štikutkat, tak sa ju snazim dlhšie drzat zvislo, aby sa jej mliečko nevracalo spät a nepalila ju zaha. Dufam, ze nas reflux obide... 😨
idem spat, dobru noc vsetkym 😵
zuzi ... uvidíš, že druhé mimčo bude iné, že budeš kojiť o sto-tristo 😉
s UM sa lepšie priberá či s MM?
millada- ..ved aj bola cele dni na cicikoch a houby z toho...rucala jak.... 😖 ci to mliecko bolo slabe alebo co...neviem, ale ona aj dost pospavala pri tahani, ze som ju musela furt za nostek a tak, papala aj hodinu..potom grckala furt....tak asi aj ten reflux prispel k nespokojnosti a mozno teraz ked nema az tolko mliecka odo mna a je doplnena tym hustym AR nutrilonom tak ju to mozno menej drazdi...
zuzit, ty si samka nekojila? A ja ze ty si taka dojka ako noe alebo zvalka 🙂 To je super, ze teraz ti to tak ide. Ja musim byt pri druhom silnejšia a lepšie to rozbehnut... Stale ma to tiez mrzi, ze malu nekojim naplno a mavam take myslienky ako beruška, ze zavolat laktačnu a rozbehnut to. Ale či by som to zvladla neviem 😔
A pribera sa podla mna rovnako. Niektore kojene priberu viac ako na UM, niektore naopak 😉
milladi ... veru so samkom som sa trápila 😒 som sa bála, že aj teraz bude boj, ale alex chytil hned cecok v pôrodnici 😀 😀 😀 😀 😀
a nehojdám ho že hojdy-hojdy 😀 ale porádne, až sa trase ... to hned zavre okále a drichme 😉
j777, a bola dobre prisata?
Moja presne rovnako, zaspavala pri tom, musela som ju za ličko stipat, nech taha. Prisata bola dobre, poslala som fotku aj laktačnej poradkyni a vravela, ze prisatie super. Ale jej to išlo pomaly, tak ju to uspavalo a trvalo to nekonečne dlho.
ale teraz uz idem drichmat... 🙂
no musim ešte raz 😀 Nenechate ma spat? 😀
zuzit, ja mam od fisher price take hojdacie lehatko a mm jej furt zapne hojdanie, ale mne sa zda, ze to ide velmi silno. On hovori, ze je to predsa vyrobne pre male dieta, tak to nemoze byt zle. Tak ja jej to vypinam a len jemne ju hojdam. Ale on jej to zapne a ona normalne dnes zadriemala pri tom. Tak asi ich treba riadne jak na kolotoči 😀
A najhorsi su fakt vsetci vyzvedači, čo sa vypytuju, či kojim 😠 Čo ich do toho? 😝
millada -dobre sa vie prisat..to ze rucala som myslela tak ze mimo papania rucala, nie na ceciku ked bola..prisava sa stale pekne, to skor s flasou bojujeme aby ju zobrala do pusi aj ked je hladna... 😀
baby. dnes sme kojili cely den a bolest je v pravom prsku tak asi bude ta mikoza 😒
inak sme sa super presli dnes 2 hodky a potom este hodku s malym vo vaku sme boli v obchode na rychly nakup aby sme zatjra nemuseli ...
citim sa ovela lepsie a pozitivnejsie.
xxx
j777 ... kedy presne si rodila? a kde - kramáre?
pandul .. tak sa prelieč a uvidíš, znova budeš kojiť a všetko bude v porádku 😉
zuzitka..den po tebe 🙂 kramare...mala som vyvolavacku...som tam lezala od stredy a v sobotu som rodila...podla fotiek som ta myslim,ze aj zazrela ked ste sa na 9 posch obliekali asi ked ste uz sli domkov, ale nebola som si ista..nemala si take hnede tricko? tusim,ak si dobre pamatam...
Ajojte, ja dnes až takto neskoro večer 😅 Akosi som dnes nestíhala, a mali sme aj návštevu.. 🙂
Pandul to ma mrzí s tým kojením, snad sa to upraví, držím palečky 😉
Ja som zas dnes happy, lebo Sofi dosiahla konečne kilo naviac 🙂 Teraz za 2 dni pribrala toľko, čo minulý týžden nedosiahla ani teda za týžden 😕 Takže už je vidno, že kojíme opäť naplno. Sa zrejme zlakla toho nutrilonu, tak teraz ťahá o 106 😀
Ráno sa chystáme na nákupy do čiech, tak dúfam, že samozrejme všetko prespinká 🙂
j777 ... domov som išla v utorok ... ale ležala som na 8.posch., ale ked nás púšťali, tak sme boli na 9.posch, ešte robili vyšetrenia alexovi ... mala som tmavo-bordové tričko 🙂 skoro ak hnedé vypadalo ... mám v albume na fotke, kukni

j777 a odkial si mala pozicany ten suplementor?