Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Trimi a kde je pkne?!?U nas v NR slnko nesvietilo ani nepamatam.Vcera nebolo zima ale zamracene a dnes fuka.ved ale co sa cudujem,v NR fuka 365dni v roku 😠
babonr, no vsak spala asi 10 minut, asi pojdeme este von sa vyvetrat a pospat 😀
babo- noo v Nr fuka furt 😉 a slnko svietilo dnes rano okolo deviatej- kocikovala som 🙂 a pred polhodkou som sa vratila zase ale z revom od pesej, no tie pohlady okoloiducich stali za to 😠 😠 😠 😠
Lubka dnes som ta tusim videla pri centre.mala si ciapku?moze byt?Ty, a pri tej lavke,ked sme na seba tak pozerali,este hovorim drahemu,ze:To je asi ta lubka co ma Adrianka.Tak nabuduce sa uz hadam spozname 🙂 Inak ked budes vidiet dvoch s kocikom v akomkolvek pocasi to sme my 😀 Tak potom sa kludne pristav,bo ja som bez okuliarov slepa 😎
Ja som dnes u nasich a cela rodina sa strieda pri kociku,babka,dedko,brat s frajerkou 🙂 Keby to tak islo aj cez tyzden 😎
inak dnes som vazila maleho tak,ze som ho mala na rukach a nasa vaha ukazuje ze ma 5,8kg 😲 tak som zvedava co povie dr.ked pojdeme v utorok na poradnu.
no a kedze si tu pisem sama idem sa este natiahnut na gauc 😉
no holky nesmejte sa, ale konecne som prisla na to preco ta odsavacka nesla, ja som ten ventil mala naruby 😅 Neuveritelne, tristokrat som to skladala a rozkladala a bola som si ista ze je spravne 😀 😀
Inak to bol pokus, ze kolko mliecka vytiahnem. Tak som bojovala viac ako pol hodiny, a horko tazko som z jedneho vytiahla 70ml. Je to malo??? Lebo mne sa zda ze ten nas maly je hladny v poslednych dnoch.... Pyta jest pomaly kazde 2 hodinky, potom vyzera chvilu spokojny, ale po malom schrupnuti zacne byt zase nervozny a jaci a jaci az kym mu nedam. Dnes doobeda dokonca po hodine a pol chcel. Tak ja neviem ci mam dokrmovat alebo co. Poradite mi??? Ale minuly utorok sme boli na poradni a pribera vraj vyborne, tak neviem co si mam teda mysliet ☹
janula, ale vsak hodina a pol nie je pri kojenom dietati kratky interval. Navyse vzdy su obdobia, kedy dieta zvysi svoju potrebu mliecka a kym "vyrobna" zareaguje, chvilku to trva
babonr- hej mala som capicu 😉 no 5,8kg tiez nie je len tak 🙂 ja uz hodinu uspavam to nase 7klilove cudo a dako sa mi nedari 😅 svokra ho naucila na ruky a mna uz ide porazit co ma boli chrbat 😖
janula 70 je dobre, lebo babo si vytiahne viac ako ty vytiahnes odsavackou 😉
kocky, ktore beriete matersku a mate 2. pilier, co ste vybavovali na socialnej poist po porode?
zaniest RL, oznamenie sporitela cast B a este nieco? ci az pri prechode na rodicovsku dovolenku? 😲
zuzux- do 45 dni, alebo 40 od porodu, aby ti platili, alebo ked to pojdes neskor, tak ti budu platit len od toho datumu, kedy to nahlasis 😉
zuzuxx - ja neviem dali sme rodny list a asi 3 tlačiva vyplnila a odovzdala hned ako so išla z porodnice
a to bolo aj dochodkove , 2 pi.lier ...........
lubka - pekne tak svokra to nepochopila
ale odnauči sa
pandula - akcie su vo fotolabe aj v happy fote
mein - to ťažko čo ma rado
lebo moja sa zahra zo všetkim ale kamoškina mala s ničim
kup skladačky niejake
kocky , puzzle ..... niečo kreativne
a čo to vlastne maš chlapca či dievča???
pietra - ze vyrobna 🙂 takze potom je snad mliecka dost 🙂 ono to asi nie je take stabilne, niekedy babo je hladnejsie, mliecka viacej ci menej, treba to asi tak brat a snazit sa len o taku tu rovnovahu.... Ja si ale myslim ze hodina a pol je dost maly interval medzi jedenim, sak to nez sa odgrgne a chvilku ponosi by sme jedli zase, to by som ine nerobila..... vy co mate kojene deticky tak ako casto papaju, tiez tak?
jannula my sa kojime tak po 2,5-3hod ale ked spi,tak niekedy aj po 5-6hod ...nebudim ju
ale mam susedku a ona kojila v 2hod intervaloch aj v noci...takze je to indi vindi podla potrieb babatka
trimi, taka otazocka...ten interval sa berie akoze od skoncenia po zacatie dalsieho kojenia?? alebo od zaciatku po zaciatok? lebo niekedy papa aj pol hodinky a keby som to brala od konca po zaciatok tak to mame potom strasne kratky interval....
no ja si to ratam od ukoncenia kojenia po zacatie kojenia 🙂
janula, ja niekedy kojim kazdu hodinu, ked si maly pyta. Mne to fakt nepripada kratky interval 1,5-2 hodiny. Niekedy taha dlhsie, niekedy kratsie. Ved mlieckom si aj smad zahanaju
pietra - tvoj Marco sa narodil 24.12? To mame presne rovnako stare deticky, aj ten nas sa vypytal na svet na Stedry den 🙂
janula, ano, presne 24.12. Skratka chlap, darmo som mu dohovarala, aby vydrzal aspon o den dlhsie 😀
ani nehovor 😀 ja nachystane na kapustnicu, kapor v mlieku, a miesto toho sup ho do porodnice.... ale tymto budu pre nas vianoce uz navzdy nieco speci, vsak? 🙂
pietra a ty len kojis? ja len to a zatial som nedokrmovala, ale zda sa mi ze v poslednej dobe si pyta jest viac a viac. Ci je to tym ze uz je vacsi a tolko nespi ako predtym, alebo menej mliecka - citala si moj pokus 🙂
pietra - ako si marco pyta papat? a ma cumel?
janula ja niekedy kojim aj kazdu hodinu a niekedy vydrzi aj 3-4 bez ale to len ked spi 😀
triminka, ma cumel. A ked sa jeduje aj s cumlom a zaroven ho dudluje, akoby od toho zavisel zivot, tak viem, ze je cas na mliecko
janula, mne je ho skor luto, ze ma vianoce a narodeniny spolu. Ako poznam ludi, tak budu nanho bud zabudat alebo v ramci setrenia dostane jeden darcek. Ja som to ako dieta zazivala a pocitovala ako strasnu krivdu a to nie som presne na vianoce, ale mam sukromny treti sviatok vianocny 😀 😀
janula, ano, len kojim. UM pre istotu ani nemam doma, aby ma nepokusalo mu ho dat, lebo sa to potom lahko zvrtne do toho, ze sa prikrmuje pravidelne,aj ked to nie je vlastne treba. A deti maju obdobia, kedy odrazu toho mliecka potrebuju viac, ale neznamena to, ze treba siahnut po UM
aj my sa krmime každu hodinu
a spime iba na obed a večer
aj my papame takmer kazdu hodku..len ked buva, tak vydrzi dlhsie..ale ako sa blizia tie 3 mesiace, tak mam pocit, ze chce stale viac, a mam strach, ze to uz nevykryjem... ☹ tiez radsej UM ani doma nemame, tak sa to snazim este dako zvladat...
zvalka - 🙂 tak vieš už budu asi viac rasť a priberarať tak musia aj viac papať
aby sme mali veľke tučne detičky 😀

ahojte, zvali mas email 🙂
my sme sa napapali a ficime von,ved je pekneeeee
flock si sa dlho neozvala.velka bojovnicka si,gratulujem k plnemu kojeniu