Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte,
pietra, zvalka, noemi - tak nie som v tom sama, mne malý začal posledné dni si pýtať večer každú hoidnu papať a cez deň ako kedy, včera napr. 5,5 hodiny v kuse spal, ale voľakedy pil doobeda a cez deň tak po 4 až 6 hodinách ale teraz tak 1,5 až 3 hodiny. Tiež radšej UM doma ani nemám ale začínam mať obavu, či mu to stačí.
flock - oneskorene všetko najlepšie tvojmu Alexkovi k 2 mesiacom
j777 - čítala som spätne diskusiu ale nejako som to prehliadala - ako si prišla na to, že malej tvoje mliečko nestačí napriek tomu, že krásne priberá?
A malý je odo dnes už kresťan-katolík. Krst máme za sebou, oči otvorené, zvedavý na všetko, vydržal ale v perinke, ani keď mu kňaz lial vodu na hlavu neplakal ale až na konci spustil 😅 A v reštaurácii pekne v kočiariku prespal 3 hodiny. 🙂
saska ahoj,
cele dni dokazala revat a revat, vobec nespala, iba ak v noci ..jasne, ze potom uz nevedela zaspinkat od vycerpanosti... vobec som nepripustala moznost, ze moze byt hladna, ale ked sme ju zacali dokrmovat, bola ako vymenena...dobrucke babatko, aj ked jasne, ze si poplace...ale je to sto a jedno ten plac...a vtedy to bol kolotoc, ci ma plienku cistu, ci brusko neboli, na rukach bola nonstop...ale tym, ze ma aj reflux a dokrmujeme tym AR UM tak aj to mozno prispelo k jej vacsej spokojnosti, mozno ju to menej drazdi..ktovie... ale v podstate to, ze asi ozaj je hladna mi doslo vtedy ked sme ju vazili pred a po papani a vaha dala rozdiel dakych 40 g a ked som odsavala tak z oboch som dokopy vytiahla tak 40-50 ml aj ked mi je jasne, ze babo si vytiahne viac...
..aj to priberanie mi je zahada, aj to , ze narastla za ten prvy mesiac 5 cm a to vobec nespavala chudatko..
ahoj sasi, takze ste to zvladli ten krst, som na teba myslela ako vam to ide 🙂
konecne som ulozila toho nasho loptosa do postielky a taky rev spustil, ze som ho prilis vychvalila ako len pekne zaspava 😀 u nas to je uplne rovnake, chce jest cim dalej tym viac. ja mam nutrilon doma, ale len pre istotu, keby nahodou 😎
panduli - a ako si ty na tom s kojenim, uz je to lepsie, spominala si ze sa uz nejako nedarilo
Ahojte mamicky, chcela by som sa vas nieco spytat, mam celkom obavy, lebo nas Oliverko ma zvacsene prsicka, zevraj to je z toho ze na neho este z placenty presli nejake moje hormony, ale teraz sa mi zda ze ich ma take tvrdsie a velmi sa bojim ci je to normalne ☹
zajtra ideme na kontrolu a na prve ockovanie, ktore to uz mate za sebou, ako ste to zvladli a aku mali deticky reakciu, diky moc 😉
suyama, aj moja mala to mala, lekar vravel, ze to je reakcia na materske mliecko
aela a uz jej to preslo? lebo Oliverko to mal hned od narodenia zvacsene a teraz to ma take dost ztvrdnute, inak papa moje mliecko skoro stale, len raz za den mu davam UM.
suy, na jednej strane jej to preslo, na druhej sa zvacsilo, ale brala antibiotika a vyzera to lepsie, ak by to nepreslo po antibiotikach, tak musime na mamografiu
suyama a nejaké lieky neberie on alebo ty, žeby to bolo z toho?
suyi preco raz umele? aby priberal lepsie. a ktore pouzivas>?
saska neberieme nic tak mozno to je z mojho mliecka,pandula pouzivame Aptamil slovensky Nutrilon raz za den lebo malo priberame
aela dufam ze aj Oliverkovi na to nieco daju lebo sa mi to nepaci on je taky chuducky a dost to na nom vidno.
A koho deticky boli uz ockovane?
suyama - moj maly o mal tiez - doktorka sa len usmiala ze u chlapcov sa to stava pretoze niektore hormony z nas presli aj na ne... ale ustupi to samo - netreba to hlavne stlacat ani nic s tym robit - ak by sa to zapalilo predpise ti asi tak ako nam visnovskeho balzam co sme davali asi 3 dni a pekne to zacervenanie zmizlo a aj sa to cele samo upravilo 😉
moj neni este ockovany az o tyzden a pol bojim sa toho nechce sa mi do toho
to fakt aptamil je nutrilon na tom nas fical na zaciatku kym doslo mliecko ten je dobry mame doma krabicu minule sme mu dali ked ma strasne bolela bradavka.
tami diky je to sila chlapci s cicikami 😉 tami a mal to aj Tvoj od zaciatku Oliverko to ma od narodenia a teraz sa mi zdaju take stvrdnute.
panduli my sme uz vyskusali aj SMA ale to mu aj chutilo ale ja som to nemohla ani citit smrdelo mi zelezom
ozaj uz sme vybavili aj pas ale len britsky 😉
suyama mal to hned ja som si to nevsimla hned ale mal to hned lebo ja som domov prisla v sobotu a v pondelok mi to doktorka povedala - ze len s tym nic nerobit... ale jemu to preslo uz ani neviem kedy lebo som to tym padom nesledovala kedze mi povedala ze je to uplne bezne a neskodne... ale ak nemas dobrypocit z toho tak sa radsej spytaj ci je to o.k ale vravim len nestlacaj - to mi velmi zdoraznovala doktorka ze davat pozor a netlacit
Pekný večer prajem, idem vás ešte zbežne dočítať 🙂
My zasa dneska sme akosi pomenej papali, väčšinou mi akosi spinkala 😕 A to sme boli celý den doma, len hodinku na prechádzke.
Zajtra sa chystáme ráno do BA na nákupy, tak idem do postele, lebo sa mi nebude chcieť vstávať 😀
ahojky
vcera cez den zacal samko pokasliavat, vecer mu nabehla teplota 38 😒
tak dnes sme ani nos nevystrcili z domu...
zajtra mame poradnu s malinkym, tak hned mi aj samka pozru, ci netreba nejake lieky ☹
aaach jo
ahojte 😉
ja som zase od piatej na nohach ☹ ja toho mojho teroristu asi nenaucim spavat, bo tatko moc piskuje ked pisti a ja tym padom vypadnem z malym z postele a on si uz na to dako zvykol 😕 😅
suy- my sme uz boli ockovani, ale reakcia zatial ziadna (klop,klop) len teplota bola v ritka 37,7, cize 37,2, ale nic som nedvavala, len octanovu mast hned ako som prisla od dr, a ani mu to neopuchlo 🙂
suyama, ale tie antibiotika mala nedostala kvoli tym prsickam, to je podla dokyho normalna reakcia na materske mliecko, ktora sa casom strati, len to jedno prso sa jej tak akosi horsie zdurilo, akoby tam mala nieco vysypane a to doky vravel, ze uz nie je v normale, ale tie antibiotika, ktore mala na zapal dychacich ciest, jej pomohli asi aj na to
Zuzit,tak snad bude samko cim skor zdravy.a hadam to alex nedostane od neho,treba vela vetrat a hadam bude oki 😉
no lubi,chudatko.ja s tamarkou vychadzam zo spalne o 9,niekedy o 8.dovtedy sa ju snazim este spacifikovat v posteli dako a dospat noc. 😅 🙂
A super,ze ockovanie tak super prebehlo.ja dufam,ze aj my tak krasne zvladneme 🙂
ahojte
suy - že chlapci z cicikami 😀 prejde mu to ako pišu baby 😉
saska - no začali nam papkať viac aj rychlejšie narastu 😉
zuzitka - rychlo sa uzdravte a moj manžel mam tiež horučky a kašel a nič sme nedostali
babetka maju dobru imunitu
a ozaj neviem te my niektora poradiť koľko po novom sa plati socialne poistenie???
musim manželovi zaplatiť a neviem koľko 😕
dobre ranko mamicky 🙂
citam tu debatu o mlieckach a kojeniach, vidim ze deticky -nase vianocne pokladiky priberaju a maju sa k svetu a kazda z vas ma aj krasne fotky, jednoducho rocnik 2009 hlavne ku koncu sa zadaril 😀 😀 😀
my male uz skoro 5kg a 58cm, mala sa ma dobre, ma kombinovanu stravu 😉
obcas privarok, obcas hranolky, niekedy zas kolacik 😀 😀 😀 😀
idem dnes ku gynek. mam pocit ze mam kvasinky, bleee 😒 a este ked som bola na kontrole pred 2t tak mi zmeral ze mam 12mm vrstvu maternice a ze my ma dojst menzes do 10dni, haha 😎 moj menzes ho pozdravuje, a odkazuje ze pride pokial to on bude pokladat za vhodny cas 😀 😀 😀
Suy- asi najlepsie je opytat sa lekarov, lebo nasa Amanda mala zase menzes ked sa narodila, tiez z mojich hormonov, ale len prvy den ☹ tak uz prvy ma za sebou 😅
zvalka- ako sa mame? Tamarka oslavila prve meninky, tak gratulujeme 😀
zuzitka, lubka- skore uzdravenie babatkam🙂
tak pekny den, idem "pobalit" mm a Amandu a hor sa k lekarovi 😉
Ahojte! Lubka,aj my sme dnes vstali o piatej.Ale potom maly este potiahol do osmej pri mne v posteli.Aj ked ma podstivo z tej postele vytlacil 😠 A od vcera je akysi vacej hladny.Dokonca sa 2x zobudil v kociku,co sa mu stava malo kedy.Aj ked to bolo po 4,5hod.od papania.Ale v noci papal kazde 4hodiny....Asi mu budeme musiet davat uz 180ku.Musim sa zajtar poradit s dr...
babo - prečo chceš aby ti prspal celu noc
ked zvišuješ davku???
moj dnes papal 5 krat a v pohode 😉
ja v noci kojila kazde dve hodky, no ale hlavne, ze este kojim 😀
noe, pomohol malemu ten holtov krem na lička?
mali ste niekto tiez u babätka take supinky nad očkami na čele? Ze vraj to mavaju kojene deti. Davali ste niečo na to? 😕
milada - no mame ho druhi den je to už lepšie nema to červene ale ešte vidim take fliačiky
ale je to oveľa lepšie a smrdi to riadne
ja neverim že to su potničky
ano to mavaju kojene deti
moja mala to mala na hlavičke take šupinky dala nam decka taki olejček a dala som rasvitok na hlavu a dala čapicu a vičesavala ju hrebenom všivačik
a potom mala to krasne ale ked vy to mate na čele neviem je to dosť mastne ten krem čo nam dala
ale neviem ako sa to vola to bolo zarabane
ahojte....
tak teraz posledne kojenie sme mali takto: z jedneho prsa vypila 80ml,zacala sa jedovat...dala som ju k druhemu,stiahla dalsich 30ml a bola spokojna....tak teraz neviem ci tam nebolo alebo ci sa jej nechce tahat....
lebo uz v pohode papala z jedneho prsa 140ml a bolo to ok....teraz fakt neviem ci tam nie je alebo je leniva
vy tiez kojite z oboch prs?
miladka my tiez mame nad ockami take suche...v oboci aj na celicku sme mali.natierali sme kremom od koznej zarobenym v lekarni.ale ked sme boli na kontrole som sa pytala ze cim ju natierat ked sa nam minie krem z lekarne,tak povedala ze modra indulona na cele telicko.aj ked ideme von mam jej tvaricku tym natierat
babo ja by som tiez nezvysovala davku. ved ked papa kazde 4hod to je v pohode,nie? ci tebe sa nechce vstaaavat? 😀

Ahojte,
aela -ani u nas nebol plac hned po nakojeni, tak po 5-10 min... a ked sme zacali prkrmovat, tak daky cas sme aj my v noci fungovali iba na mm, netrebalo flasu..teraz uz vacsinou aj flasu treba...zacala som ju prikrmovat ked mala mesiac a to som mala problem dodrzat odporucane davky na skatuli..a to mala aj mm pred kazdym dokrmenim 😅 ..mala teda riadny apetit...teraz take 2 tyzdne boli take ,ze nikdy nevypila celu flasu co mala zarobenu...ked som si tak zratala kolko toho moze cca vytiahnut odo mna plus UM ,tak to bola tak cca polovica davky ako by mala vypit na svoju vahu...tak neviem, zevraj sa im striedaju viac papave obdobia s menej..ja po tom prvom mesiaci co bolo hrozne uz nemam silu skusat obnovit naplno laktaciu, lebo ten plac mi stacil...len s tym rozdielom, ze vtedy som nepripustala, ze moze byt hladna, teraz by som to uz vedela....