Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
krtka, podla opisu to vyzera na novorodenecke akne, aj ked sa vola novorodenecke, objavuje sa ovela dlhsie a cisti sa tym pokozka, je u deti normalne. Alergicke reakcia sa nemusi prejavit aj inde na telicku, najcastejsie sa prejavuje prave na tvaricke, ale to je len zacervenania, pripadne cervene vyrazky,ale bez toho bieleho
ja mam v taške od kočika sami bufet 😀
ked pridem domou z prechadzky tak iba papieriky vyhadzujem 😀
však ked prechadzam aj 3 hodinky normalne vyhladnem 😀
cokolada zapeka toho, co ju zje, ale myslim, ze nema vplyv na stolicu kojeneho dietata 😕 pri nej je skor problem to, ze je to silny alergen
A mlieko nemozem uz vobec ani prevarene, ani krupicu, malu tak skrucalo,plakala, pocula som crievka pracovat a potom tie salvy ☹
lussyla, teraz pozeram, ze ty budes mat druhy najkrajši vianočny darček toho roku. Vaaau, blahozelam 😵 Ja som si to az teraz vsimla 😅 🙂
ja kysle uhorky jedavam normalne
tak nič 😅 Zasa som zle kukla, to mas len zle nastaveny profil. Čakas Adamka a mas doma Adamka. A ja ze uz nova tema. Ale to by bolo asi skoro na vianočny darček zarobeny, čo? 😀 😀 😀
moj maly tiez nema zapchu, vzdy len take riedke kaka.
a ako viete, z coho je detom zle? ja som z toho jelen, lebo niekto povie, ze hned v tom dalsom kojeni sa to ukaze, potom som citala, ze az o 6 hodin a tiez niekde inde, ze az o 24hod. tak to akoze teraz mam vysadit vsetko, co som behom dna zjedla, lebo netusim, z coho to bolo?
a ked sa maly napr po arasidach nevyhadze, tak uz ich akoze mozem jest?
lenuška - ja ma m taku chuť ma mlieko ale bojim sa
decka mi vravela že teple možem
dam si 2 glgi kakavka ale ešte sa bojim
aj kašu aj puding by som si dala ale ešte počkam
od 6 tt som mala viskušať jablčko dala som len polovičku a nesadlo mu tak aj z jablkom počkam
a kysle som nejedla ešte nič
mein - moj ma reakciu na ličkach hned ked spapam niečo čo mu nesadlo
ale čo sa tika stolici objavi sa asi za pol dna alebo na druhy den bud riedka alebo trošku inak sfarbena
ale na mojom sa prejavi iba že viac kaka ale neplačka
on plakať asi nechce
mein - nemusiš všetko visadiť papaj tak ako do teraz len daj niečo nove do stravy napriklad čokoladu a ked sa za den nič neprejavi tak mu vyhovuje na druhi den pridaj napriklad tie uhorky a ked budeš vydieť že hovienko je ine tak mu asi tie uhorky nesadli
ale neskušaj 5 novych veci naraz lebo by si nevedela čo mu nesadlo
😉
podľa mna možeš papať ked mu nič nebude ale nie na kila 😉
podľa mna horšie bude ked začnu papať tuhu stravu v tedy budeme viac opatrni nie teraz až tak
noe ved ja jem vsetko 😅 aj cokoladu, aj puding, aj uhorky, aj mlieko aj vsetko okrem kapusty, strukovin, maku, medu a arasidov /len ked su v sladkostiach 😀 /. ja uz nemam co pridat
a tie bolesti čo si pisala a bolesti bruška nemože mať z niečoho čo papaš???
ja ešte všetko nejem
ahojky
tak samka nedám do škôlky asi celý tento mesiac ... šak je furt dookola chorý ☹
u lekárky dnes dostal nejaké lieky
alexko meria 63cm a ked ho vážili, ocikal im to tam všetko 😀
váži 7 kilo .... uff ... a to má len 2 mesiace
zuzi - pekne 7 kil 🙂
len sa uzdravte rychlo
ja musim zaklopať dominika ešte nebola chora ako chodi do školky
vycuc
Výživa a pitný režim kojící matky
1. Výživa
2. Pitný režim
1. Výživa
Měla by být pestrá a odpovídat zásadám zdravé výživy. Kojící maminka by měla jíst všechno, na co byla zvyklá v těhotenství. Nemusí jíst za dva, jak se kdysi tradovalo. Trpíte-li nějakou alergií na potraviny, tak se jich samozřejmě vyvarujte. Nepijete-li mléko, zkuste zakysané mléčné produkty (vápník potřebujete), mořské ryby by měly být ve vašem jídelníčku cca 2x v týdnu (obsahují tolik potřebný vitamin D a jód).
Vyhýbejte se potravinám, způsobujícím plynatost (kvašené zelí, luštěniny), stejné potíže by mohlo mít i vaše miminko. Jste-li nucena dodržovat nějakou speciální dietu, nepijete mléko a jiné mléčné produkty a nejíte ryby, poraďte se s lékařem (existují komplexy vitaminů určených kojícím maminkám). Černou kávu pít můžete, ale stačí 1x denně nejpozději po poledni, lépe bez kofeinu, čaj s mírou, má stejné budivé účinky jako černá káva. Proto opět nejpozději po poledni, abyste dítěti nenarušila noční spánek.
Alkohol začleňte jen občas (malé pivo, vinný střik), v žádném případě není vhodná každodenní konzumace! Samozřejmě nekuřte, nikotin je pro dítě škodlivý.
zuzi - neskušala si mu zobrať krv aku ma imunitu?
a pači sa my čo davali v telke že decky lekar by mal mať taki tester zobere krv z prsta dieťatu a podľa toho sa rozhodne či antibiotika da alebo homeopatika
ta naša decka dava hned antibiotika 😒
zuzi to co robite? to bude valibuk vas bude ochranovat ! 😉 dobre spravil ze im to tam ocikal 😵
a co v tej skolke sa deje ? mozno zozen samkovi nejake vitaminky hlave C a zinok na podporu imunitneho systemu alebo aj echinatia je pre deti
cebion davaju aj babetkam vitamin c
mu brali pred 3 týždňami ster z nosa, mal tam nejakého streptokoka pneumo. či čo.
ale lekárka vravela, že kedže je očkovaný proti pneumokokom, že antibiotika netreba.
prešli odvtedy 3 týždne, bol 2 dni v škôlke a dovliekol to znova 😖 😖
tak mu brali zase ster z nosa, vo štvrtok budú výsledky ... ak to bude pozitívne, tak ho už prelieči ATB
ale že do škôlky ho radšej nedávať...
jak to raz chytí, nedá sa to tak lahko vyliečiť .... to je jeden kolotoč ☹
moja dr. je homeopaticka, ked moze, homeo predpisuje
ja neviem, čo ten Alex tak priberá ... kojím ho tak normálne ako vy kojíte svoje deti .... teraz už len 1 prso 10min, po hodine druhé prso 10min. potom spinká 1-1,5hod ... 🙂
zuzi aj ja mam valibuka doma 😀 boze kto ich bude na rukat nosit? ako je dobre babam co maju take do 5kg babatko 😅
no ked dieta chodi do skolky tak to je pod chvilkou chore, tam tie virusy stale rotuju. moja neter chodi tiez do skolky a minuly rok mala az 4x antibiotika 😖
zuzi ... aj tvoj má 7 kilo?
ja nechápem, čo je taký tlsťoch ... 😕
mein,ten vycuc je fajn,ale vsade pisu daco ine, ja som citala zas.ze morské ryby neeee.A ja sa bojim jest kadeco,ni ze by som nemala chut,ale bojim sa kvoli malemu.a aj taj je to indi vindy,ved aj my sme kazda ina
pietra ja uz neviem ako to je,raz som dala do palaciniek banán a malý sa teda potom pucil statocne 😒
ryby papam
banani tiež papam
ale palacinky mu tiež nechutia nechapem
ved lekvar možeme aj tvaroh
no jemu to nesedi čo už
moja dava hned antibiotika a nam pomožu hned za 2 dni
zuzi moj nemal pred tyzdnom este ani 2 mesiace a uz mal 6,160kg takze ked bude mat 2 mesiace bude mat urcite skoro 7kg 😨 moj maly je rekordman v nasej celej aj mm rodine, ja tiez nechapem ako sa mi mohlo narodit take velke babo a takto poriadne rastie a pribera???
bety ani nehovor, teraz som jeden banan dojedla 😕 😅
mein ja podobne 😅 jem vsetko...okrem toho co si napisala akurat este kysele nejem...tak tiez neviem co este dosadit 😝 😀 aj mliecko pijem, aj coko si dam 😕
inak ako sa mate? rozoberali ste nieco dolezite cez w/e...idem to rychlo prebehnut...ale pisete ako dive...takze to asi nestihnem..
maly bol fajny cez w/e..teraz tu mame babku a vo stvrtok ideme za mojimi rodicmi lebo mm ide na sluzobku...tak si spravime vylet aj my...ale to je blizo...do 50km...sa uz tesim..aspon na par dni zmena...hadam sa malemu bude pacit...

no a už mi stihol ogrcať dve perinky 😒