Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
aela, kamoškyna dcérka mala v 8 mesiacoch 7 kg,dievčatká naberajú pomalšie. náš bude mat tolko 2 mesačný,tiež nám riadne rastie a veru ako píše aj zuzit,je to riadna makačka obstarať ho,už je zo mna svalovec 😀 A aj tak si to tie detičky dobehnú,neboj,budeš mat z nej riadnú babu 😉
Ahojte 🙂
Zvalka nám to malý tiež robil, odťahoval sa a ryčal ako tur. Najskôr to začal robiť po kúpaní, preto sme začali kŕmiť pred kúpaním. Ale potom sme mali obdobie, keď to robil aj cez deň, bola som z toho strašne nešťastná. Potom som s ním prestala bojovať, keď to robil, tak som ho nechala a skúsila to trochu neskôr. A teraz sa to už zlepšilo, už to skoro vôbec nerobí.
zval...aj nas tak obcas robi...napr.dnes po kupani...vacsinou vecer okolo 7mej...jeden cas nam to robil casto...teraz bol uz 2tyzdne pokoj a dnes zas 😝 no asi uz bol unaveny, mrzuty...vtedy si ho vacsinou dam na plece, necham odgrgnut a znova prikladam...
brucho - dievcata ako ste na tom s bruchom? lebo moje je ako by som v 5 mesiaci bola 😠 .a nosite tie stahovacie gate? ako casto?
Ahojte,
baby, co ste mali problem so zapalenym ockom, co Vam na to pomohlo?
Ja som sa s tým radila aj s Annag, povedala, že je vtedy asi viac unavený ako hladný, že ho mám upokojiť, prípadne uspať a za chvíľu to skúsiť znovu. Večer nám to tak funguje, po kúpaní sa nenapapá, tak ho dám spinkať a zobudí sa o polhodinku - hodinku a normálne sa napapá.
A keď to robí na prsníku, tak sa upokojí cumlíkom, takže je možné aj to, že on chce len dudkať, ale nechce aby mu niečo tieklo 😀
j777, mne dr predpisala masticku ofthalmo framykoin a nejake ocne kvapky sulphraceta.....
J777 my sme boli na očnom a rovno mu prepláchli slzné kanáliky. Povedali, že aj tak to tým väčšinou skončí, tak radšej to urobili hneď ako to dokola preliečovať a nakoniec aj tak preplachovať.
mein, ja som s mojim bruchom celkom spokojna. Ani jedna stria, ploche uplne nie je, ale skôr len spevniet ho treba, nemam ho nejake tučne 🙂 Za to stehniska a zadok - otras 😒
No moje brucho rastie s tymi sladkostami☹ je vacsie ako po porode bolo 😅
No aj my sme mali obd.ze nejedla po kupani,ale hned spat,a o polhodku sa zobudila na papanie az. Ale teraz sa rovno odvracia ani nezacne tahat.a hladna je.annag si mysli,ze bolesti bruska su to...a dnes velmi plackala,som jej pupikom pomasirovala,kusok prvykrat rurku dala a prestala plakat,tak asi to tak bude...☹
zval, ja som mala dnes s malou pri dvoch jedeniach to isté!! a dva dni predtým tiež. potiahla 3 minútky a potom plač a nedalo sa utíšiť, iba na pleci prestala a papať ani zanič 😢 dala som navečer 15kv espumisanu, možno zabralo...večer sme sa nakojili normálne))
ale pri tom kaká normálne, viac x denne. s tým nemá problém a aj prdká, tak čo s ňou vtedy? však keď to tak 2x urobí, tak musím mliečko odsať, veď to tam nemôžem tak dlho v didikoch mať 😅
ja asi ešte prísnejšie tú stravu budem brať, možno pomôže
No ale moja bola hladna,a ani nechytila,rovno hlava na opacnu stranu a ked som sa snazila dat prsnik tak rev☹ ale podarilo sa dako...
zvalka, obcas sa to stane aj mne, ze nechce papat, place ked ju prilozim. Tak ju potom nenutim..pockame, robime daco ine a potom jej znovu ponuknem prsnik.
Zajtra ide do poradne Johanka s muzom, som zvedava, ako to zvladnu. Ja mam chripku, tak preto. Budte radi, ze nie ste chore....je to hrozne, starat sa o mimi, ked mate vysoku teplotu a najradsej by ste len lezali v posteli. No ale uz to mam lepsie, vcera ma bolelo cele telo. Deti su zatial ok, snad to ani nechytia odomna.
Od stvrtka maju v akcii plienky v Lidli..znacka Toujours, teraz ich tiez pouzivam. Mam este 2 baleni Pampersiek, ale z nich my vzdy vytecie na chrbat hovienko ked kaka...mozno su jej uz male, alebo ja neviem preco. KEd kaka pocas kojenia,tak to som si ista, ze ju musim prezliekat 😖 . V tych z Lidlu sa mi to nestava. Tak ak chcete skusit, budu mat akciu 2plus1zadarmo, a fakt vyjdu velmi lacno.
Pekný večer 😉 My sme boli dnes v tej BA, necítim si nohy a ani hlavu 😅 Mm lietal po obchodoch ako šialený, normálne sme mu nestíhali 😀 Sofinka spinkala v aute, v obchodoch si všetko obzerala 😀 A taaaaaaaaak sa nááám dokakala v autosedačke, že to mala až na chrbte 😀
My papáme tiež pol hodinku pred kupšaním, a potom po kupšaní zaspinká do 5 minút v postielke pekne sama, potom sa napapá okolo 23h a ťahá dalej 🙂
My ideme ráno k dr., dúfam, že nás pochváli, že sme kooooonečne pekne pribrali 🙂 Sofi dostane tú vakcínu proti rotavírusom a Viki dostane pichanec 2.dávku proti žltačke.. My vravela, že sa teší na ten pichanec, tak som zvedavá 😅 Doteraz neplakala pri žiadnej injekcii, no uvidíme aká bude zajtra 😅
Idem vás ešte dočítať dalej 😅
ozaj, zajtra mi uz budu malu ockovat, neviete???
trpezlivá myslím, že nie, tušim nejaké očkovanie je až v 3.mesiacoch 😕
ano, až v 3.mesiacoch 🙂
cropi - vam uz preplachovali kanaliky??? ved to sa robi az od tretieho mesiaca 😕 nam to preslo...ň
moj maly je v poslednych dnoch dost nervny a mrzuty... 😒 neviem co s nim je...
a co sa tyka stravy tiez jem vsetko - okrem strukovin jahod... aj arasidy som jedla aj kysle aj kapustu... cokoladu jem akurat milka nam nerobila dobre - a to som len par kociek zjedla - z toho sa mi vyhadzal - ale nie az na pupaky len tak fleky mal po sebe... ale preslo to po dvoch dnoch... takze zatial milka je tabu ina cokolada nam nevadi... 😉 zjtra sa chystame do poradne aj na ortopediu tak som zvedava 😉 a ja konecne tiez na kontrolu lebo nejak som este nebola lebo stale nieco v skole bolo.. tak snad ma nesprdne ze meskam dva tyzdne 😅
cropina, to uz tak skoro preplachovali kanaliky? 😕 Marcovi od porodnice ocko hnisa, boli sme aj na ocnom a ocna povedala, nech davame len kvapky, bud opthalmo-septonex alebo ocuflash a ze pockame do cca 2,5 mesiaca a ak to neprejde, tak bude preplach. Ze takto malym detom to nechcu robit, lebo to vacsinou treba bud aj tak opakovat, ked sa to robi skoro, alebo deticky z toho vyrastu, ze ten kanalik len nestihol "dozriet" este po narodeni. Tak som prekvapena, ze vam to uz robili
ja sa vyhybam naduvajucim veciam a citrusom. A tusim kecup nam nerobi dobre 😒
ale aj tak mam pocit, ze stav bruska u marca nejako nesuvisi s mojou stravou, lebo ked sa dva dni po sebe stravujem uplne rovnako, tak ho aj tak jeden den brusko boli a iny nie
Teraz sa bojim experimentovat s jedlom, ked je taky citlivy na brusko. Ale pri malej som jedla vsetko, vratane kapusty, aj strukoviny v obmedzenom mnozstve a nikdy jej nic nebolo. No kazde dieta je ine
dobre ranko maminky
tak my sme napapane a trosku tu v kresielku objavujeme svoje rucicky 🙂 straaaaasnu stikutku zas chuda mala ked si odgrgla.asi 15min jej hlava nadskakovala...
chcem sa spytat. kupila som taky detsky album,kde sa pisu veci kedy si prvy x prdla,prvy zub,atd...a je tam aj miesto na otlacky ruky a nohy....poradite s cim jej mam ruky a nohy namazat aby sme mohli spravit otlacky? nieco farebne co zostane na papieri ale nebude to vadit pokozke. robili ste take nieco?
trimi, noo aj ja by som to chcela vediet, mne povedali ze gencianom, len pri jeho kopancoch by som mala pol bytu zafarbene 😖
zvalka doobeda idem do dmka pozriet tu hrazdicku, ak chces kupim ten caj 🙂
a to odtahovanie od prsnika poznam 😖 to mi robieva rano okolo stvrtej a ide ma slahnut ☹
lubka to kupim v lekarni,ze?to je ta fialova vodicka tusim....no tak to budeme robit v kupelke z bezpecnostnych dovodov 🙂 lebo fakt neviem cim by sa to dalo
baby este otazka. pouziva niektora plienky pampers s aloe vera? maju ich teraz v dm-ke v akcii ale este sme nepouzivali plienky s "primesou"...vzdy len ciste.tak sa bojim,aby nam neublizili.mate skusenosti?
trimi - ja som pouzivala tie sleep&playky a tie boli s kamiklami a celkom v pohode 😉
Lubi,a nebude ta to moc zatazovat? 😅 Ale bola by som rada 😉
Dobre ranko mamicky.Ako sa mate?my ma nas dobednajsi 45min spanok,tak reu ze vas idem kuk.Vidim ze vsetky deticky pekne priberaju a su zdrave.Tak to som radda.My ideme dnes o druhej na poradnu,tak som zvedava.Inak toto pocasie mi uz lezie na nervy 😠 A to hlasia este snezenie na stvrtok a napiatok 😠 Ja uz chcem aspon 10stupnov a slniecko...
ahojte. konecne mam doma net jupiiiii. pomaly je jak v lete na saniach ale aspo nieco.
zvalka aj nas to robi, vecer reve na prsniku az kym sa od unavy nezlozi. je to na nervy neviem co mu je.
dobré ránko maminky,
vyzerá to, že je to bežné, to odťahovanie od prsníkov a rev. Včera opäť taký divoký večer ale pomerne skoro zaspinkal okolo 21.00, v noci sa prisáva krásne aj po tme. Večer som vypila asi 2 litre čaju welleda a vyzerá to ok, tak som mala aj ešte mám natlakované prsníky, že čakám na malého - už by sa mohol zobudiť. 😀
barbarka - no super, tak tu budeš častejšie
lubka - čo je to gencian ? tiež mám takú knižku ale ešte som ju nevypĺňala - nie je času 😅 akurát otlačky sme malému robili ale to bolo do takej bielej hmoty
A ako sa darilo s odtlackami sasi? Aj ja mam tu hmotu,len si najst cas... 😅
2LITRE? 😀 to musis mat ine bomby 🙂

noemi, ved moja mala 3700 g pri porode, tak tiez nebola najmensia, len ma to trapi, ze tak pomaly pribera ☹