Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte, tak muzik poradnu s Johankou zvladol, aj ked mala cely cas plakala, tak doktorke nerozumel ani slovo. 😕 No krasne pribera, od narodenia uz vyse 2kg. 🙂 /porodna vaha 2820g a v 2.mes. 4900g/, dlzka 58cm a hlavicka 37?/vase maju kolko obvod hlavicky?/a ockovanie az nabuduce, mali ste pravdu.
tie odtlacky my sme robili ked mala 3tyzdne. sa mi nepodarili tak ako pri Lili, ale uz ked to zaschlo, tak som to zistila a neslo to uz opravit. ale uz ich mame v rame aj s fotkou.
ja by som tiez chcela dat aj do knizky odtlacky, dik za tipy ohladom tej farby..musim kuknut. ale ja chodim len do tesca, tak dufam, ze ich tam budu mat. v najhorsom jej potriem nozicky kecupom 😀 .
ahojte 😉
KIka- no nas ma 41cm obvod hlavicky 😉 ale uz mal tri mesiace 🙂
dakujem za tip s tym kancelarskym papierom, tak to bude asi lepsie, len sa musim dostat do papiernictva 😅 a asi to este v tej knizke prelepim priesvitnou paskou komplet a bude 😉
zvalka - bola som v dmku, ale nahnevana som odisla, isla som kupit hrazdicku a ci som si tu nestastnu knizku nenechala doma? 😠 😠 😠 😠 ale pojdem zajtra
no a maly sa mi v tescu zobudil, tak som ho kojila a prebalovala v kabinke pre vozickarov, uzasne 😖 a celym mestom reval a teraz spi v kociku ako keby sa nechumelilo 😀
a moj pokus v ppt 😉
kika - potom daj vediet ako to dopadlo s tym kecupom 😀 , moj ma obvod 39
lubi - zlaty baculko! 😀 , inak aj moj ked zacne revat v kociku vonku tak mi je to neprijemne ked ludia po mne civia ... 😠
zuzankaro - ved to si pripadam ako total neschopacka a mam potom nervy a ani neviem na koho 😠 a tie mudre pohlady 😠
lubi adrianko je tie riadny chlop to su sunky na krasa.
v tescu si v kabinke kojila 😀 jaj chudatko mohli by zacat robit nejake miestnosti pre mamicky nie?
no tie pohlady su najlepsie ked zacne babo plakat. ja este nikam nechodim bojim sa bojim vsade je tu daleko
Ahojky maminky a bábätká 🙂 idem vás trošku počítať, ale mám otázku 😀
Ktorá máte kupónik z DM na tú hrazdičku a nevyužijete ho? Idem čítať, ale dieťa sa mi budí, tak uvidím, koľko stihnem 😀
berus,ja mam ten kupon,ale hrazdicku nam pozicala kamaratka,tak nekupujem
moj malý sa nejak vyhádzal po stehnach a chrbatiku, nevien z coho,možno to sposobilo hrozno,to mam za to,ze skoro nic nejem,teda take alergenne a pod. 😒
ja nemám klop klop ani jedinu striu a kg mam +1, brucho som nikdy nemala ploche,tak to neocakavam ani teraz
berus aj ja ti mozem posunut ten kupon....tiez sme dostali hrazdicku a druhu kupovat nebudem...
tema brucho...celkom dobre...treba este dat 2kila dole a spevnit...inak som spokojna...
strie 😝 do porodu ani jedna...no po porode na prsiach zo spodu...hruuuuuuuuza...som z toho smutna...ale hadam to casom vybledne...mohli by aj zmiznut...ci to nie? 😕
pandula - noo ti poviem, to je radost take kojenie, ale vzdy lepsie ako dumat kde zozeniem daco na com sa da prevarit voda na mliecko a podobne 😉 aj ked to sa da nosit v termotaske, vsakze 🙂
no a strie? od puberty mam na stehnach a teraz aj od tehu, od bokov do pol stehien, po porode aj z vnutornej strany a na bruchu len jedna pri jazve po LSK a na lavom prsku a tam mam aj viac mliecka 😉 ale co, ved vyblednu hadam 🙂 a za tie pokladiky to stoji, ved modelingom sa ja isto neuzivim ani so striami ani bez nich 😀 😀 😀 a kila? no napoledy bolo na mne este 10, ale to uz som mala nadvahu, tak to neriesim a dufam, ze to pojde pekne dole 😅
my sme uz naspat z vysetrenia sluchu, vsetko v poriadku 😵 len mi tam zhabali spravu z porodnice 😲 😕 som bola v takom soku, ze som ani protestovat nestihla, cakala som, ze to urobia tak ako v ruzinove, ze si to odfotia, ale oni ju zobrali celu a vysledky prepisali do ockovacieho 😕 Nastastie som si z nej urobila kopiu
mne inak napadlo pouzit cucoriedkovu stavu na odtlacky 😀 len to by bol asi tiez par dni fialovy 😀 😀
lubi...sa smejem....s tym modelingom 😀 to nehrozi ani mne 😀
ahojte baby, mam jednu dobru a jednu zlu spravu
dobra - dnes mame 2 mesiaciky 😵 😵 😵
zla - mame reflux aj vyrazny meteorizmus /nadmerna plynatost/ ☹
jeeej rush, betyna, super 🙂
bety, zi Žiliny by sme to museli posielať poštou, takže ďakujem 😉
rush, až Ti bude vyhovovať, môžme sa niekde stretnúť a podaruješ mi ho teda? vďakaaaaaaaaa 🙂 totižto, my sme sa do toho babybonusu prihlásili v januári a dali nám už knižku pre deti narodené v tomto roku, čiže kupón na tú hrazdičku tam nebol a ja som ju tam videla a veeeľmi sa mi páči 🙂
rush, hodím Ti do IP kontakt na mňa a dohodneme sa 😉
idem čítať teda, ešte som nič nestihla, bo malá sa obudila na to, že je zakadená až až až, až postieľku som musela prezliecť, všetko okakala... 😀 zlato moje... 😵
joj mein...tak gratulujem k vymesaciu...a mrzia ma tie diagnozy...
s refluxom sa da zit...casom zistite co u vas funguje aby grckal menej...aj my sme sa to naucili...hadam z toho coskoro vyrastu...a ta plynnatost... 😕 s tym som sa este ani nestretla...z toho tiez vyrastie? 😕
...hlavu hore...
dnes som mi skupila ten caj weleda, no ale je hnusny teda fuj 😝 , tak snad aspon splni svoj ucel
co sa tyka toho zuriveho odtahovania, tak moj to robi vtedy, ked uz mu netecie, alebo ho boli brusko, ale vacsinou, ked mu treba odgrgnut
berus jasneee darujem...no problem...tak hod do IP kontaktus kde byvas a tak...hm?
beruska, to vazne vam uz dali novu knizku? 😕 Ja som bola prave nahnevana, ze nam dali staru a to som marca prihlasovala minuly tyzden, lebo kupony musim minut do juna tohto roku. A som sa pytala a mi este vraveli, ze nove knizky este nie su. Tak tomu nerozumiem, ze niekde uz davaju tohtorocne a inde tvrdia, ze nie su 🙄
Ahojte, tak očkovania máme úspešne za sebou 🙂 Ale Viki vybehla aj slzička a ešte ktomu povedala, že však aj Sofinka minule plačkala, ked jej brali krvičku 😀 Tak asi preto potvorka plakala, aby som ju mohla mojkať ako Sofinku 😀
Mein aj ja ten čaj pijem nasilu... no ale ked musím, tak musím.. 😝 A mm ma prehovoril na to čierne pivo, ale to som ledva glg prehltla,,, 😝 To fakt nemôžem ten zápach z toho piva 😅
Ešte som sa vás chcela spýtať, že či to máte aj vy takto čo kojíte... kojím vždy iba z jedného prsa a som zistila, že z jedného si vytiahne viac a z jedného menej.. A aj na pohlad ho mám menšie a väčšie, a aj mäkšie a aj tvrdšie.. Si nepamatám, že pri Viki by som to takto mala 😕 Je to možné, že v jednom mám viac mliečka a v druhom menej? To je podla mna blbosť, nie?? 😅
vlastulka - ja sice nekojim ale odstiekavam si a vzdy vytiahnem z jedneho prsa menej
beruska - ty si volala tej laktacnej, rozbehla si kojenie?
vlastulka, ja neviem, kolko si z ktoreho vytiahne, kedze nevazim, ale tiez mam pocit, ze v jednom sa akoby mliecka tvorilo viac
vlastulka - može to tak byť, že v jednom je viac mlieka, niektoré ženy dokonca koja len z jedného prsníka, čo bábo druhý odmieta
meinkonka- gratulujeme k 2 mesiačkom, reflux - určite vyrastie a tú plynatosť nemôžeš ovplyvniť svojou stravou ? že budeš napr. menej sladkostí jesť 😕
Vrátila som sa z poradne - dr. chorá, tak sme sa dohodli na termín na budúci týždeň a sestrička povedala, že malého očkovať nebude, že podľa nej by sa kvôli jeho počiatočným diagnózam malo počkať.
Pýtala som sa na to večerné odťahovanie od prsníka a plač a podľa nej buď ho bolí bruško alebo je jednoducho prejedený 😅 a len vymýšľa, že sa chce túliť, bradavku dudlovať. Pozrela na neho a že on teda určite nehladuje 😀 guľko bambulko 😀
vlastul aj my tak...z laveho pije iba 5minut...mlieko tam sice mam...ale nechapem...asi ked mu uz neleje, tak sa mu uz nechce....ale ja kojim z oboch prs...som citala, ze najprv treba prikladat tam, kde sa tvori menej mliecka...lebo ze najprv maju deti este silnejsi tah....ze sa potom ta tvorba lepsie rozbehne...tak mi tak zaciname na lavom a potom na prave...ale odtial si cucka aj 8/10minut...
mein este som ti chcela poradit, aby si si teraz ked mate ten reflux trosku odsledovala kolko ti papa...aby ste nahodou nechudli zase kvoli tomu, ze vygrckava...
baby, ja si az teraz davam dokopy doklady, aby som poziadala o vsetky tie prachy od statu. A na to potvrdenie od ZP o poisteni je nejake zvlast tlacivo alebo to mi daju v zdravotnej alebo kde to mam hladat? 😕
Pietra, my sme potvrdenie zo tdravotky nebrali, lebo na tom tlačive je tuším napísané, že to len tí, čo v zahraničí pracujú, či čo a ty len čestne prehlasuješ, že si bola poistená 😉
zuzankaro-no, ešte nie ☹ nebolo času, furt niečo riešim iné ☹ snáď sa podarí tento týždeň, uvidíme...
beruska, aha, som zle citala. Ja som si citala len tie veci pod ciarou, ze co vsetko k ziadosti dolozit. Este som sa cudovala, ze pri prvom odomna ziadne take potvrdenie nechceli
buduci tyzden musim konecne skocit ku gyndovi na kontrolu a vobec sa mi tam nechce, esteze to potvrdenie na prachy je silna motivacia 😀 ale ked to vysetrenie bolo take neprijemne,co si spominam po prvom 😝 😝

aela mna to tam dole este asi boli aspon mam taky pocit a bojim sa ist, pojdem na konci mesiaca 🙂