icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

beruska.zuzanka
9. feb 2010

Mňa to vyšetrenie nebolelo vôbec, keď ma vyšetroval doky a keď mi vyberal tú zabudnutú vec... 🙄 ale v piatok som bola na kontrole po dobratí ATB a nebol tam, zastupovala ho jeho žena a keď ma ona vyšetrila, tak to bolelo, špinila som celý víkend a tak ma to divne dolu omína ešte dnes 😠 😠 😠

zvalka
9. feb 2010

Ani mna nebolelo vysetrenie.
A ja som nejako nepostrehla,ze mam rozdielne mnozstvo mliecka...asi rovnako.

noemi01
9. feb 2010

ahojte čo nove???

moj si ide pršteky dožužlať ako ich cmula
a papame v noci aj 5-6 krat a cikame 4 krat noci k tomu aj kakame ani sa nedivim ked toľko papa 😀

noemi01
9. feb 2010

detičkam sa možu aj skor preplachovať očne kanaliky u nas to robia hned

a brucho ???? no ako už mam naspeť svoju vahu ale bruško ešte mam hlavne ked sedim podľa mna už z neho neschudnem skusim cvičenim z jari sa pustim do toho 😀

noemi01
9. feb 2010

lubka - maly je krasny
aj saske to pristane na krste

a odlačky by som chcela aj ja ale dosť drahe postači nam fotka 😉

noemi01
9. feb 2010

no ja chodim každe 2 tt na kontroly ku gyndošovi ☹
a tak som si myslela že už k nemu nepachnem
a asi som tak častejšie než pri dominike 😒

noemi01
9. feb 2010

a ešte sa ma gyndoš spita či chcem tretie ????? 😒 však by ma už nikto nedal do kopi

no dobre pišem sama

majte sa pekne zajtra mame karneval

aela
9. feb 2010

noe, pri tretom by ti mozno spravili cisarsky, aby ti nebolo luto, ze tam este nie si zasita 😀

noemi01
9. feb 2010

aela - dobre 😀
ale asi dve deti my stačia

beruska.zuzanka
9. feb 2010

noe my chceme tri, len dúfam, že už ďalší a ďalší pôrod budú ok... 😝 a aj to po pôrode všetko...

noemi01
9. feb 2010

beruška keby mame dom tak možno ale na byte nie
no ja som mala oba rychle tak tretie by som asi odrodila doma
ešte šťastie že som bola v nemocnici inak by som to nestihla

no po pôrode bolo horšie 😝

a milada dik za typ mastičky mame za 2 dni krasnu tvaričku
ako dlho ho možem natierať preventivne???

ciefulik
9. feb 2010

noe, to mastičku na tie ksichtíkové pupáčiky? a aká to bola? my máme len 4-5ks, ale však by som jej to možno aj natrela 😅

ja som zbehla dnes s malou k dr, dosť mi v poslednej dobe tak odplúva mliečko, reku ma pošle na to sono, či reflux...ale sme sa dohodli, že mám kratšie kojiť /ja väčšinou aj 15-20min z jedného 😅 😅 /, že dosť priberá, z pôrodnej 2750g máme 4900g - mne sa to nezdá veľa, veď ostatní máte aj oveľa viac...
..no a vraj pri kojení sa moc s tým refluxom nedá urobiť, jedine ten nutriton lepidlový...viac nič
Pri UM by sa len kúpilo na predpis /po potvrdení diagnózy/ UM AR. Tak sme to zatiaľ nechali tak, na to sono nepojdem zatiaľ.

ciefulik
9. feb 2010

4-5ks pupáčikov, nie mastičiek 😉

millada
9. feb 2010

noe, som rada, ze mastička pomohla 🙂
cief, vola sa to Holtov krem, skus dat. Da sa kupit bez receptu v lekarni 😉
Ja som jej dnes natrela, lebo mala tak vyššie nad ličkami, dala som jej aj na lička preventivne, ale nejako jej to velmi vysušilo a teraz to ma take suche. Aj sa poskrabala, asi ju to trošku svrbi teraz 😒

Ako davate vigantol? Ked dam par kvapiek mlieka na lyzičku, tak sa to s tym aj tak nezmiesa. A ked dam same, bojim sa, aby dostala celu davku, lebo to len lyzičku olizne... 😕

pietra
9. feb 2010

millada, ono sa to nemoze zmiesat, kedze vigantol je mastny. Ale ma sa davat na lyzicke mlieka a idealne, ked hned za tym dostane aj papat
ja davam na lyzicke s mliekom pred vecernym kojenim

pandula
9. feb 2010

ahojte nas zaspal v bouncery pri radioatori a hlasnej telke 😉

ako sa mate babule?

idem docitat troska cakam navstevu kamosku nachvilku

tami_tami
9. feb 2010

ahojte tak my sme sli dnes konecne k ortopedovi no jak na potvoru nerobi tak sme utekali do poradne - stihli sme fajne len ja som nevladala uz co som letela jak fredka... ale tesim sa lebo maly pekne pribera a vazi 4110g 😉 merat ho nemeraju u mojej doktorky ale chcela by som aj to vediet... skusim zajtra ho sama pomerat...

vigantol davam jednu kvapku rovno do pusy pred vecernym papanim - po kupani 😉

rush
9. feb 2010

vigantol ja davam iba tak na lyzicke pred papanim...ono sa mu to s tym mlieckom v pusinke pomiesa hadam 😎

pietra
9. feb 2010

rush, a to ti neostava vacsina na lyzicke? 😕 na tom mlieku sa to tak pekne sklzne do ust 😀

beruska.zuzanka
9. feb 2010

Aj ja dávam vigantol rovno do pusy na jazýček 🙂 ona si tak pekne mlaskne a popapá to 🙂

rush
9. feb 2010

vacsina asi nie...ale nieco mozno zostane...mu potom strcim lyzicku este opacne do pusinky...tak na jazyk aby olyzal 😅 ale mozno skusim par kvapiek mliecka dat ci to nepojde sikovnejsie...

rush
9. feb 2010

skusala som aj kvapnut rovno do pusy...ale som nahodou kvapla aj viac...tak uz radsej nekvapkam napriamo 😅

pietra
9. feb 2010

ja som rozmyslala, ze davat tiez rovno do ust pred kojenim, ale neviem ho prinutit mat tie usta otvorene, ked kvapkam 😀 tak davam na lyzicke s mliekom, tak ako mi kazala doktorka. Len mam niekedy problem na tu lyzicku to mlieko vytlacit

meinkonka
9. feb 2010

ja davam vigantol na lyzicku s MM

ten mm je zazrak, on vzdy maleho tak rychlo uspi. asi bude vecerny uspavac pravidelne 😅

noemi01
9. feb 2010

ciefulik - nejde o to že baby maju 6-7 kg deti ale to koľko pribralo
a tvoja mala pribrala 2 kila tak to je dosť až krasne

kremik sa vola holtov krem a to sme mali potničky ale až take škarede fliačiky a krasne sa to spravilo tym smradlavim kremikom

ja nakvapkam vigantol na lyžičku a trošku mliečka tam nastriekam
a podavame do 2 rokou
a mame aj kanavit ten už iba raz mesačne davam

noemi01
9. feb 2010

mein - aj moj ma rad ocina ako sa nam smeje

meinkonka
9. feb 2010

ja som predchvilou zasa siahla po flaske s UM a cuduj sa svete, zasa stiahol len 15ml, aj to urcite preto, ze mu to kvapkalo. tak ja to kaslem, uz si nebudem mysliet, ze je hladny ked place 😒

meinkonka
9. feb 2010

saska, s tymi sladkostami mas mozno pravdu, ale aj tak si myslim, ze je to z toho, ze sa mi casto zle prisaje a taha kopec vzduchu.

baby ked piju deti z flase, tak tak silno cmurkaju, ako keby aj vzduch tahali? lebo ja mam 3 rozne flase s roznymi cumlami a maly vzdy pije takto. tak neviem, ci to tak ma byt, alebo on nevie pit z flase 😕

beruska.zuzanka
9. feb 2010

mein, skôr nevie piť z fľašky, naša necmuká, pekne potichúčky s kľudom ťahá, ako keď z prska ťahala...

zuzankaro
9. feb 2010

mein - my sme uz mali tolko cumlikov na flasiach ze az, najprv normalny a to tahal aj vzduch 😒 , potom antikolikovy a to sa chudak namakal lebo sa z neho tazko pilo, a raz sme kupili novy a doma pozerame ze zly sme kupili lebo je na caj a cuduj sa svete - mliecko si taha v pohode a vzduch mu vobec nejde lebo je tam mensia dierka, odgrgne si v pohode a menej ho nafukuje 😀
my vigantol davame do mlieka