Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
mein - to vazne? hmm, no moj necmuka pri papani z flase ale pri obyc trosku cmukal
inak aj nasho nafukovalo a nevedel si poprdkat tak mi kamoska poradila infacol - ten zmiernuje bolesti pri kolike a meteorizme a pomaha tvorbe vetrov, chvilku to trvalo kym zaberie ale teraz je maly s prdikmi OK
zuzanka ja som mala espumisan ale asi velmi nepomohol, tak teraz som kupila babycalm aj biogaiu tak dufam, ze bude ok. a aj sa za laktacnou chystam, nech upravime prichytavanie, no snad to bude ok.
a este gastro dr. mi predpisal nejaku agua neviemco tiez na tu plynatost
tak ti drzim palce nech to vsetko co najskor zaberie, nech mas o starost menej 😉
kocky este jedna otazka. davate detom ciapocku vzdy na doma? lebo ja vobec. len obcas po kupani, ale to mu vzdy pada z hlavy a na oci, tak mu ju dam dole. len na vonku nosime. je to ok?
Ja uz nedavam ciapocku doma,len vynimocne. Ale davala som. Uz len na von. Tie babycalm su vraj dobre,ja davam vigantol do MM na lyzicku 😉
Čiapočku dávam vždy po kúpaní, ale o chvíľu ju má i tak dole, keďže po kúpaní buva a to sa vždy hmíri v tej postieľke až až 😀
ahojte. meinka robili malemu uzv? a co s tym robis? ja tiez rozmyslam ze vbehnem k dokymu nech nas niekam posle. ale posledne dva dni grcka menej aj ked dnes hodil taku slehu cez plece ze to dlazka schytala. tak neviem,
ja ciapocku nedavam spoti sa mi. zo zaciatku som davala najma po kupani
ja ciapku nedavam doma - ani som nedavala 😉
ja ciapocku davam len po kupani, inak nie. A aj to len na chvilu, kym mu vlasky uschnu
mein my pouzivame dr Brown flase protikolikove a su uzasne, vobec sa tam nerobia bublinky a zo zaciatu ani nepotreboval odgrgnut, az teraz ked zacal sat trosku rychlejsie, tak si pekne v polke odgrgne a potom pokracujeme a obcas odgrgne aj na konci. Uz som skusala tommee teppee aj avent ale tie sa mi nepacia.
ciapku tiez doma nedavam vobec.
barbarka aj nas ked vygrcne tak hodi riadnu slehu 😅 a ako casto Davidko grcia?
ja vobec nechapem ake lieky to detickam davate, ja poznam akurat, infacol a captol co je ako paralen proti horucke a bolesti, naco je to co davate detom do mliecka ten vigantol?
suy, ten vigantol je niečo ako rybí olej a dava sa to proti krivici u dojčiat, na dobry vývin kosti a tak 😉
nasa dnes pri piti z flase nejako plakala, vypluvala ju s plačom. Neviem, či je to nešlo dobre, alebo prečo...Glgla si, a plač, zasa si potiahla a plač, vzdy pri tom očervenela... ☹
čiapočku som doma nikdy nedavala 😕 Ani ma to nenapadlo. To prečo? Ved by jej asi teplo bolo v čiapke, nie?
Aj ked teraz ma asi 2 dni nejake sopliky. Treba to nejako liečit, alebo to prejde same? Ako často odsavate, ked ma babo sopliky? 😨
ja som odsávala vždy, ked nevedel dýchať, ked sa mu proste naplnil nos 🙂
suyama, vigantol je vitamin D, dava sa malym detom do cca 2 rokov ako prevencia krivice a inych vad pri vyvoji kosti. Kanavit je vitamin K a to si uz nepamatam, na co je dobry
millada, odsavaj podla potreby, ale zas by sa nemalo prilis casto, lebo vraj, cim viac odsavas, tym viac drazdis sliznicu nosa a bude sa viac soplikov tvorit. Takze ked nemoze dychat a hlavne pred papanim a nocnym spankom. Skus libenar, mar alebo inu "slanu vodu", keby to nezabralo, tak Nasivin pre novorodencov. Na radiator v izbe, kde je malicka daj mokre uteraky
suyi a nedostala si od health visitor multak pre maleho ? my dostali dve flasky je tam D aj K !!! 😉
sprosta otazka ako rozpoznate ked babetko nevie dychat ? tak chrapci ??? ja skoro vobec neodsavam len na susniky
nas maly dnes od unavy plackal a zaspal tak aj ☹ normalne som az plakala tak mi ho bolo luto chudatko musi viac pospat cez den ale on stal hore
no pekne tu mi nic take nepovedali ze mu mam davat ☹ a vitamin K mu pichli hned po porode.
Ja teraz stale beriem vitaminy na kojenie a v nich je tiez rybi olej, tak mozno sa mu nieco dostava cez mliecko.
No ale pre istotu sa v stvrtok opytam na ten vitamin D ma k nam prist health visitor na kontrolu.
millada aj Oliverko to niekedy robi pri piti a to zvicajne preto ze si chce odgrgnut, chvilu s nim pochodim grgne a potom pokracuje, alebo sa s cumlom len hra raz cucne vypluje alebo jazyckom vytlaci, no je to krmenie aj z flase niekedy narocne 😅
co sa tyka strii aj mne sa po porode vytvorili na zadku a pod prsiami, inak ja mam na sebe este 9kg a to som pribrala 26kg 😅 ale nejako sa to chudnutie zastavilo, ja este neoblecem ani jedny svoje stare nohavice.
pandulka no veru nic som nedostala, sa budem stazovat a ty to malemu davas?
ja som tiez este neodsavala, len mu to tou vatickou do usi naberiem ked ma susniky 🙂
chudatko Sebastianko, ale hlavne ze zaspinkal asi sa nevedel ulozit.
suy, milli, aj naša sa dnes jedovala na fľaši... cucla a zaspala mi pri tom, obudila sa o minútku, cucla a spustila rev... no, sme sa kŕmili pol hodiny, stiahla len 40 ml a zaspala... to sa mi nestalo ešte... 😕 mohlo to byť tým, že už štvrtý deň cez deň poriadne nespáva a je z toho unavená? v noci hajá super... a ešte keď som ju kŕmila susedia vŕtali, až sa nám steny triasli, tak možno aj z toho bola nervná, neviem... 😕
No, ja ešte straším trošku, ale vzdelávam sa, dosť dobrý článok 😉 aj keď už to všetko poznáme a vieme, občas je dobré si o tom prečítať 😉
ahojte,
tak som rada, ze nedavate ciapocky. lebo ja tiez skoro vobec nedavam.
barbi, my mame tichy reflux bez grckania
pandul, ked ti maly chrapci, to znamena, ze sa mu asi vracia alebo ho zaha pali, alebo mu treba grgnut. dvihni ho. nas to tiez robi
suy, musim kuknut tie flase, preistotu
mein, ja som zo zaciatku davala ciapocku po kupani, teraz uz ani to nedavam 😀
divecata, ja furt riesim, ci ma maly dost pocikanych plienok a ci su pocikane dostatocne. sa toho bojim, lebo sa mi zda, ze malo cika. ale priberat pribera, kaka tiez 😕. nikdy neviem, ci ta plienka musi byt 100kilova, aby sa povazovala za pocikanu, alebo staci, ze je proste trosku pocikana? lebo niekedy ma mlay 100kilovu /aj to vacsinou vtedy, ked dlhsie nepapa/, no povacsine taku len pocikanu trosku, niededy viac. fakt neviem
Ahojte!Tak my sme mali vcera poradnu.Matusko ma 5935g a 61cm.Za 3tyzdne pribral 1,135kg a narastol 3cm.Bol tam zastupujuci lekar a povedal,ze moc pribral...A ze je to tipicke zrave dieta 🙂 Ale podla mna je to v pohode.Akurat,ze maly posledny tyzden nechce dvihat hlavicku ked je na bruchu.Lenivec jeden 😎 Noe miladka o akej masticke na tvar hovorite?Aj ja by som malemu vyskusala.Bo to co nam dala kozna mu zatial vobec nezabera.Mein nas tak pil z flase,ked pil z Aventackych.Nevedel sa prisat na ten cumel.Vymenili sme flase za MAM a tie su ovela lepsie.Maju take mensie cumliky.
Barbi holtov krem 😉 ja som to tu davno babam hovorila,ze nech ten vyskusaju 🙂
berus-super clanok 🙂 ale o pol 3 si mala spat nie studovat! 😉 potrebujes na mliecko aj oddych.
Dakujem zvalka 😉 Mein a neskusala si malemu davat Sab simplex?Funguje to na baze Espumisanu,ale ze vraj je ucinnejsi.Nam vsak moc dobre nerobil,ale vyskusaj.A ten espumisan ked si mu davala tak pred kzdym kojenim?A ja si myslim,ze je to tym ze sa nahlta toho vzduchu.Ja si pamatam,ked som maleho zacala prikrmovat a este som ho aj kojila,nevedel sa uz tak prisat na prso a vtedy mal tie bolesti bruska najvacsie,bo sa nahltal vzduchu.Ale to moze mat aj z toho ked sa hltavo napapa a pod.To treba len vydrzat.Neskusala si ho dat lezkat na brusko?My to uz mame z bruskom trosku lepsie....Ale aj tak ho to este niekedy chyti.Ale zober si ze uz maju 2mesiace,tak hadam este mesiac a bude to ovela lepsie.(Aspon tak uvadzaju v literature-ze koliky vacsinou po 3mes.pominu..)
babonr - tak ale to ti naozaj dosť pribral!! ty tuším UM dávaš, že? tak to by som radšej opatrnejšie, lebo z mm by to až tak nevadilo, ale z UM...no čo ja viem.. 😅
moja dr mi aj na 650g za 13dní z MM povedala, že netreba toľko, vraj mám kratšie kojiť...tak nemviem

zuzankaro ale ved ja mam vsetky cumle s najmensou dierkou 😨