Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
saska - fotky dan na face ak budem mať čas
všetky detičky bilo krasne už aby aj mali behal
ževraj Sunar a to France lait sú sladšie mlieka a tie bábetká čo odmietajú Nutrilon, tak tieto im chutia.
Nutrilon asi propagujú, že sa z neho najviac priberá.
a do lidla idem aj ja na vlhčene aj tampony do podprdi však toho miniem za vagon ja treba zasobiť sa 😀
babulky krasne prosim vyplnite tento dotaznik? je to do diplomovky pre moju super kamosku
dakujeeem http://www.infostar.sk/dotaznik.html
noemi - aj ja mám toho v plane 😀 , dufam, ze mi to nevykupia, lebo o 11.00 idem neurologicke, takze nakup mozem urobit len tesne predtym alebo potom - snad to kocik uväzie 😅
noe, ja mám dve krabice tampónov do podprdy, jedny fixies, som dostala a jedny johnson, nechces??? alebo niektorá z vás? mne sú nanič 😔 , iba ak ako vypchávky 😀
nam doktor predpisuje bebu a malemu zatial vyhovuje 😉
saši, našej chutí všetko, čo tečie 😀 😀 😀 len jej brušku nie všetko prospievalo, preto sme tak skúšali všetko možné a sunar je fakt dobrý a aj cenovo fajn, len ju zapekal teda riadne ☹
mamina mi vravela, že keď ma prestala dojčiť a prešla som na sunar, iné vtedy nebolo, že mesiac som kakala iba cez teplomer 😖
lubka - vyplnené, len niekde by som bola označila aj viac bodov a nedalo sa
saska - no ja idem rano do školky chcem isť do lidla a ešte na kontrolu k ušnemu a potom k deckej zase sa nabeham
lubka - vyplnila som formular ak ked by som v niektorych otazkach toho viac zaškrtala 😀
beruška - ja denne vymenim aj 6 tamponou
ako vypchavky ???!!!! 😀 😀 tak ja to mam aj ako vypchavky jedno menšie druhe večšie
bebu si chvalia viac 😉
no ja neviem teraz asi leti nutrilon, skoro kazdy ho pouziva
ale ako tu uz niekto pisal skoro vsetky mlieka maju rovnake zlozenie
lubi aj ja som vyplnila, len skoda ze sa nedalo viac tych odpovedi zaskrtavat 🙂
herminka - použivaju ale každy prejde na bebu
lebo pri nutrilonu deti viac plačkali aspon čo kamoški vravia
noe to som aj ja pocula od bab ze im z toho deti plakali, boleli ich viac bruska
Kym vas docitam...tusim rush to pisala ten liek,pockam na nu 😉 ma to maly samko kamoskin,a stale sa mu to vracia...☹
zvalka nebola to gencianka?
noo docitala som 😉
dakujem za vyplnenie, aj ja som jej to vravela, len to by mala komplikovanejsie vyhodnotenie a to skolitelka nechcela 😖
zvalka - gencian alebo 😖 panthenol inj. ten je najsamsuper a inak zzajtra ti pride posta 😉
baby ja som nestastnica ☹ tento moj synacik pyta v noci jest a hodinu, teda od polnoci a o stvrtej sa s namahou vytlaci a uz je hore, ja uz ledva existujem 😕 on akoze nebude spavat? ☹ ☹ ☹
noe, chceš teda tie tampóny? nech mi tu nestrašia v skrini, ja vypchávky nepotrebujeeeeeeem 😀 😀 😀
zval akurat sme prisli...boli sme po meste korzovat s malym....
my sme na ten soor striekali na candibene....poriadne sme postriekali cumlik a ten do pusy...ale treba pridrzat, lebo maly vypluuuval...chudak ani sa necudujem, ved to smrdelo jak fraaaaaaaaas....tak dezinfekcne...tak som mu to dala iba 3x ale aj to uz pomohlo....nam to dali ked sme boli v nemocnici...
chuuuuuuuuuda lubi....a nemozes si odstriekat a dat mu tak, nech si chuda aspon jednu dve noci oddychnes? ved to musi byt na nervy...a trva to uz dlho? a nestaci mu iba cumlik ked strcis do papulky? joj sucitim
lubi - my sa takto trapime cez den ☹ on sa nevie ulozit potom stale iba papa a moje ciciky vyzdimane a nic nestiham dnes som behala bez nohaviciek do 1pm akoze riady som umyt stihla aj dala prat ale tot vse. obed som si robila s nim vo vaku ked he ulozim kazdych 5 minut hore ...
stava sa to tu niekomu. ja fakt s nim nemozem nikde ist ved on nevydrzi cestu ked nepospi
pandul, akurát som písala, že naša je už pár dní taká, akurát ju tu hojdám nohou v autosedačke, tak trošku chrapká, ale v postieľke len pár minút... ledva som sa najedla ... chcela som pratať, ale nemôžem takto...
berus tu je to na dennom poriadku ked poviem ze spi hned sa zobudi ale zatial spi pol hodinu 😀
ja uz nevladzem ... ani v kociku mi uz nespi vonku len chvilku a hned sa zobudi a mrvi a je mu dlho neviem ci ho nieco netrapi
od vcera vecera nekakal mi to pride divne sa bojim ze je zacpaty ale z coho ved ma len materske aj ked sme mu dali flasku umeleho minule 2 dni dozadu 100 ml stiahol ako keby nikdy nejedol.
neviem preco nekakal dnes este ☹ #
pandul, veď sa furt hovorí, že kojené deti nemusia kakať aj niekoľko dní 😉 inak kadí každý deň??
tak my sme naspat z poradne. Zjavne medzi nasimi detickami patrime k lahsim vaham 😀 kedze mame len 4570g. Za tri tyzdne pribral 490g a doktorka to nejako nekomentovala, ci je to vela alebo malo, podla mna tak primerane
A mame sa objednat na sono zaludku na kramare, lebo sa ma pytala na vracanie a vraj ked parkrat vracal prudom, tak tam moze byt zly nejaky zvierac, jeho nazov si uz nepamatam, ale ze ta porucha je opak refluxu 😕 Tak dufam, ze nam nic nezistia a krpec vracal len z prejedenia sa
v dm si nas jedna predavacka uz pamata, nas privitala slovami, ze aha, vianocne babatko prislo 😀 😀
mali ten caj od weledy, co ste odporucali, tak som si kupila na vyskusanie, ked ho tak ospevujete.
a maju teraz valentinsku akciu, ak si uplatnite body a "kupite" kuponovu knizku, tak sa vam vytlaci navyse kupon na 10% na cely nakup. Len sa to neda kombinovat s ostatnymi zlavami, ale aj tak dobre
idem precitat, co ste popisali
meinka myslim ze tekutin ma dost. nas raz v noci nepisal vobec som sa zlakla ze chuda dehydrovane a on proste tlen 8hod spal. tak nepisal. netreba to sledovat v kuse, keby si dlho nemusela vobec meniti plienku tak by si si vsimla ze cosi neni ok.
pietra este existuje aj opak refluxu. to je na nervy. mne dnes maly akosi negrcka to som sa uz vyhrazala ze si vydupem vysetrenia. ale stikuta si dnes statocne. no uvidime.
berus kadi normalne aj 5x denne preto mi je to divne 😒
pandul aj u nas nastala taka rychla zmena...najprv denne niekolkokrat a zrazu raz za cas...ale poriadne...pred 5minutami som skoncila s umyvanim veci, sa dosral az ku krku 😝 😀
nam ked zacal menej spavat tak som usudila, ze potrebuje nejaku cinnost co ho viac unavi aby si aj pospinkal...tak sme nasadili hracky, rozpravam sa s nim...on sa snazi opakovat, natahuje sa za predmetmi, chyta do rucky...a to ho unavuje...sa mu takto aktivne cca hodku povenujem a potom mi zvykne zaspinkat...ho to trochu vystavi a potom zabuva...len to nemozem robit ked je uz unaveny, lebo potom je este mrzutejsi...
My sme sa teraz vrátili z vychádzky, som bola sama, tak som si spravila väčšiu trasu 🙂 Ale normálne ma bolia nohy 😅 A to zaspala o 14h v kočíku a spí ešte stále doma na posteli 😅
Jaj, Lubi si dajako skús oddýchnuť.. Ja zas si na ten spánok nemôžem sťažovať, či cez den alebo v noci.. Po okupšaní odvakcne v postielke okolo 19h, papáme o polnoci, potom o 5h a ráno okolo 8h a to už je aj hore, ale vydrží ležať v postielke, sleduje kolotoč, tak ja si zdriemnem aj do 9-10 h 😀 No a to ja vstanem a ona zasa ide spinkať, tak si vklude navarím, porobím.. A ptoom ideme poobede do kočíka a to spí znova.cca do 17,30h a potom preležíme pri telke do 18,30h a ideme kupšať... . a znova dokola ...
Pietra to ste tak akurát v norme 🙂 My sme za 2 mesiace pribrali len kilo, naša dr. nám povedala, že bude asi nejaké modelka alebo misska 😀 Lebo veľmi nepriberá ale zato narástla už až 7-8 cm 🙂 A koľko ste mali pôrodnú?
A nezaspinkajú vám, ked ich necháte položených samých v postielke? Ja ju nakojím a odídem preč z izby, sem-tam ešte zamrnká, to jej vložím cumlík a tak cca do 10 minút spí, tak to robím aj večer po kúpaní 🙂 Proste ona už vie, ako náhle ju uložím na postel, že má ísť spinkať 🙂

pietra, jasné, že si ho dám predpisovať, aj mi to lekárka vravela, že mi ho predpíše 😉 a btw, ambulanciu má plnú plagátov Nutrilon-u ale nejako zvlášť ho nepropaguje... propaguje dojčenie a keď sa nedá, tak mlieko, ktoré bábätku najviac vyhovuje.... dosť som s ňou o tom kecala 😉 tak veď uvidíme....