Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Ahojte!tak ja len tak na skok.Mili ze vraj deticky ktore su na UM by mali aj pit,ale nas moc pit nemusi.Sem tam mu dam z vodicky,ale to len ked je taky kludny a to na mna kuka,ze co mu to davam.Feniklovy caj som davat prestala,lebo mam pocit,ze mu nerobil dobre.Nasilu som mu ho vzdy strkala ze aby sa mu lepsie prdkalo ale mam pocit,ze ho skor len zduvalo a mal bolesti.Stale sa pucil a nic mu neslo.Od kedy ho prestal pit,je to lepsie,klop klop.Aj my sa na kakanie chystame aj hodinu,hlavne ked to na nas pride v noci.A kakame aj 20min na etapy.Nie raz sa mi stalo,ze som myslela,ze je dokakane a sup,ked som zdvihla nozky pri prebalovani mala som po...celu ruku 😀 Beruska,netrap sa s tym kojenim,ked to nejde tak to nejde....Ono je to pohodlnejsie ked vytiahnes prso kdekolvek,ale my sme si uz zvykli na flase.Spravili sme si system a ide to.Ked niekam ideme nabalim 2flasky s vodou a mliecko a tam na mieste zohrejeme a zarobime.Moj maly zapsinka doobeda v postielke len na 45min.A potom sa uz len kocikujeme.Ale vecer ked ho dame do postielky tak zaspi ako drevo.Ale to az od vtedy zacal tak dobre zaspat,od kedy cely den prespi v kociku.Niekedy sice s mm padame na hubu a ja chodim spavat s malym,ale co s nim ked doma nechce spat a potom len place a je taky unaveny ze uz nechce zaspat.Doma sice upratujeme zriedka a vari mi stale mamina,ale ved ono sa to hadam casom polepsi.
ja inak nechapem, preco sa hovori, ze kojenie je pohodlnejsie, ze sa nakoji kdekolvek. Mne prave pohodlnejsie pripada UM. Dcera bola na kombinacii MM a UM, kedze sa nevedela prisat. V kocikovej taske som mala termosku s vodou, flasu a odmerana mnozstvo UM a ked dostala hlad, tak som ju nakrmila aj na zastavke mhd, pocas nakupovania, .... skratka kdekolvek. Pri kojeni si musim najst miesto na sedenie a podla moznosti aj v nejakom zatisi, lebo vytahovat prso pred milion ludmi je vselijake, len nie prijemne. Ja tam teda ziadnu pohodlnost nevidim 😅
mne tiez vari mama, inak by sme asi hladom pomreli 😅 Ja akosi pri malom nic nestiham. Vcera vecer, ked konecne zaspal, tak som si chcela ist dat vanu a este som do nej ani nevliezla a uz ma manzel volal, ze si marco pyta jest 🙄 A zas som pri tej pohodlnosti, keby bol na UM tak ho nakrmi aj manzel a ja mam aspon tu hodinku pre seba
pietra - nooo vidis, mas take zmyslanie ako ja, len mi to pride, ze som ako krkavci mati ked rozmyslam nad tym, ze by som chcela s kojenim prestat 😖 lebo fakt uz nevladzem ☹
MM sa musi vyspat, ma kapanek v tomto obdobi dost narocnu robotu a ked sa nevyspi, tak je ako ekrazit a uz sa mi stazovali sekretarky 😅 a aj tak mi nepomoze, ved co mu da jest? ked ho kojim?
a myslim si ze tym UM by sme si nastavili aky taky rezim, bo maly spekuluje casto a ja neviem kolko si vytiahne, aj teraz v koci reval aky je hladny, tak som prisla domov, dal prsnik praz raz potiaho a s revom sa odstrcil a dogrcal a teraz sedi v kresielku a vsetko je oki a haldny nie je 😠 uz by som velmi chcela mat rezim 😅
a niekto sa pytal ze kolko to takto robi, no od narodenia, po polnoci nespavam, cize ja chodim uz o siedmej do hajan s nim, aby som aspon 4-5 hodin za noc pospala 😅
ale zase cez den ked je hore, tak si mozem aj porobit, len ma musi vidiet a musim sa mu prihovarat - napr tancujem, spievam a on je spokojny 😉
baby co nakupujete v tom bazari na nete ako sa to presne vola popripade poprosim webovu linku ... dakujem
pandula, co len chces nakupujes, ja uz som tam davno nebola 😅
ja som tam raz videla take super capicky / satky na leto pre babo ... mama dojde v marci dovtedy nech take donesie. diky lubi
pekne sa trapis s malym ty v noci ja cez den 😀
rush - on sa hra ja ho prezliekam mu vypravam on mne vyprava, vselico robime a proste sa neunavy ale teraz uz spi 2 hodiny s prestavkou tolko som kritizovala 😉
baby moje....prave od nas odisla pani co nastrelovala leuske nausnice
mala spala v kociku na balkone.tak som ju musela vyzliect na co sa samozrejme zobudila.potom som si ju musela posadit na seba,jednou rukou drzat ruky,druhou drzat hlavicku.vsetko ok,kym nenastrelila prvu nausnicu.rev jak keby ju rezali.dala som dudel,na chvilku prestala plakat ale ked sme isli nastrelovat druhu stranu,dudel musel ist von a ona zacala zasa.ked nastrelila,tak este viac plakala.asi 10min som ju utisovala,natriasala,hojdala,potom som jej dala prsko,ze nech sa ukludni.tak trosku pila,potom uz vyplula a zasa zacala plakat.tak zasa natriasala v naruci.potom zacala zaspavat,tak som ju obliekla a supla zasa na balkon....zatial som bola pri nej raz,lebo vyplula dudel a zacala mrncat. tak dufam,ze uz dnes plakat nebude. hrozneeeeee takto este nikdy neplakala. ona vo vseobecnosti place malinko,no ale toto.jak keby ju z koze drali.chudatko moje...ale je fesanda 😅
a vlastulka pisala,ze jej mala pri tom spala 😒
trimi sak sa divis. ona si spinka a zrazu ma dierky v uskach chudatko 😅
neboj rychlo nato zabudne
pandul,to ze sme ju zobudili jej este nevadilo,to neplakala. az potom,ked jej tu prvu dierku nastrelila....
zatial spinka v kociku, tak dufam ze ked sa zobudi,tak sa na mna usmeje 😖
triminka - hádam sa upokojí, hlavne aby jej to nezahnisalo. Inak je to desné počuť taký srdcervúci plač svojho dieťaťa. Ja som sa včera rozplakala na rehabilitácii - s malým cvičila sestrička nový cvik a tak plakal až bol fialovosivý 😢 ☹
Maminky, čo som začala chodiť na kurz Masáže dojčiat, tak tá pani nám sľúbila poslať mailom aj nejaké obrázky ako na to, tak ak to pošle, sa vám ozvem a prepošlem mailom.
babonr, ja som tiez zacala kocikovat viackrat denne, aj teraz mi mala este spi na chodbe v kociku, prisla som na to, ze ked sa vyspi cez den, ani vecer uz nie je az taka unavena a nervozna a lepsie zaspava
saska zlatino poprosim potom kopiu tiez .
ja musim ist tiez na kurz tu je zadara raz za mesiac len musim najst cas 😉
Trimi spala pokial jej to nenastrelili. Ako pichli prvé uško, tak začala samozrejme plačkať 🙂 , ihned sa prepichlo druhé, poplačkala snad tak 2 minútky, hned sa ukludnila 🙂 Trimi ja som ten jej plač skôr pripisovala tomu, že sme ju obudili, a nie že od bolesti 🙂 Ale ona je Viki dodnes taká, ona málokedy plače ked si niečo urobí 😀
A sa divím, že vám to už teraz prepichovali, ved nám vraveli, že sa to môže až od 3 mesiacov po základnom očkovaní a dokonca dneska som si kúpila časopis tušim v Maminke to boli, a tam dokonca píšu, že až od pol roka sa môžu bábetkam nastrelovať, teda že tiež až po úplnom základnom očkovaní 😅 Tak neviem teda..
No ale teda ste už parádnice, ja už sa tiež teším, ale teda až o mesiac pôjdeme 🙂
vlasti no nasa fakt strasne plakala....a tiez si ju drzala v sede?
no ja neviem,volala som lekarke ze ci prepichne,ze ona to nerobi a dala mi cislo na tuto pani,ona je zdravotna sestricka a po praci chodi domov nastrelovat. a ani lekarka a ani pani nic nehovorili o ockovani...len dr sa pytala kolko mala ma ja ze 10t a ona ze sa to zvykne robit od 3mesiacov ale ze 2t hore dole...ale ockovanie nespominala
ja len dufam,ze ma drobec bude mat rad,kedze som ju ja musela drzat. ale takyto rev ked bude spustat aj pri ockovani,tak neviem co s nou budem robit
ahojky dievky
tak my sme dnes mali poradnu a mame uz 4.460g a 61cm. tzn. za 17dni sme pribrali 430g jupiiiiiiiiiiiii. takze nemusime dokrmovat.
joooj, chudatko malinké..ale ona na ten plač rýchlo zabudne, ked sa bude parádiť 🙂
Ja som ešte pri Viki kde si čítala, že sa to má až po tom základnom očkovaní, ale neviem prečo...žeby kvôli nejakým infekciám a tak.. fakt netuším.. skúsim pozrieť na nete.. a idem to preštudovať do toho časopisu, dám vedieť ak niečo zistím 🙂
mne tiez doktorka hovorila pri Kike, ze az nejake dva mesiace po zakladnom ockovani. Nakoniec ostala bez nausnic 😅
zval na zabku sa dava borax glycerin /ruzovy med/, alebo soda bikarbona, alebo genciánová violeť /to je to, co farbi na modro/ 😉
ahojte, inak iwa tu davno nebola... 😕
no ja som vyuzila, ze tami prepichli uska v porodnici pri odchode. tesne predtym. som ju zaniesla sestricke, pocula som kusok plac, a za minutku mi ju doniesla, a bola kludnucka, vobec neplackala uz. a povedala mi sestricka, ze ani kvapka krvicky, tak som bola rada..
mein, vy akí ste dlhí 😲
to my máme možno tak 58cm max, aj to je asi moc)
trimi tak som dočítala to v tej novej "Mamine", nepíšu tam o nejakých rizikách, budem citovať odtial: "odporúčajú najrpv absolvovať prvé očkovanie proti tetanu a žltačke typu B, ktoré sa vykonáva v 3.až4. mesiaci života. Prísnejší dokonca tento zákrok odobrujú až po opakovanom očkovaní v 5.až v 6.mesiaci."
A na druhej stránke je zasa toto: " Uši je vhodné prepichovať až po ukončení základnéhoočkovania, na Slvoensku je to asi po pol roku veku dieťaťa." Tak si vyber 😅
no cief, my sme sa narodili 55cm. som mu dnes isla obliect jeden zimusny overalik, obliekam, obliekam, cosi mi tam nepasuje, kukam ze co a on to ti mu je maly 😀
zval, dnes u dr. som sa prave pytala na tu zabku, lebo aj my ju uz dlho mame a dr. hovorila, ze tam kde je cisto sa tvoria plesne, tam kde su bakterie sa pliesen nerobi. takze mozem byt spokojna, ze asi mame cisto 😀
No super mein, pekne už teda aj vy priberáte 😉
joj vlastul, neskutocne sa z toho tesim, lebo ja mam voci UM averziu
Presne tak mein aj aj 🙂 Som ju postrašila z nutrilonom a odvtedy sa pekne rozpapala z prska 😀 Som jej nasilu nakvapkala ledva 10ml, ani to nechcela, tak asi preto teraz ťahá o106 z prsa 😀
No ale ked nebude mliečka v prsiach, tak neviem... 😒
a preco mas voci um averziu mein?
blahozelam k super vysledkom 😉 tak my zabu nemame, no vidno, ze moc nestiham upratovat 😉 😀
Zvali ja kedže som kojila Viki 16 mesiacov, tak si ani neviem predstaviť, že by som Sofi mala dávať papať z flašky 😲 Už len "kvôli môjmu pohodliu" a zdraviu chcem kojiť čo najdlhšie... Viem, že by som si určite rýchlo zvykla aj na UM, ale ked nemusím, tak nechcem 😅 A proste pre mna to je krásne spojenie s tým bábetkom, ked sa tak prisaje a papá, a tak ju cítim na sebe 🙂 No nie je nič krajšie 🙂

vlastulka, porodnu vahu mal 3600g
marco v postielke nezaspi vobec 🙄 to je tentokrat uplne zbytocny kus nabytku u nas 😀 este dobre, ze postielka ostala po Kike, inak by ma dobre hnevalo, ze sme vyhodili zbytocne peniaze 😀