Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
lubka - moj papa tento tyžden v noci každe 2 hodinky
hadam sa to ustali tak sme mali 4 hod prestavku a teraz cucka stale
ale moc sa nenapapa iba pohtiahne chvilu a spi možno ho len smedi 😀
lubka - ani ja už niejak nevladzem
dve deti je dosť a ešte ked maly často papa
a dnes som mala toho dosť ešte aj 2 navštevy zajtra rano bežim do školky do mesta k ušnemu k deckej a do lidla a to cez cele mesto
už ma nohy bolia
pietra - aj mne pride lepšie umele aj kamoška nosila v termoske a mala teple hned
ale chcem vydržať kojiť kedže vydim vyhodu v tom že mali my na ciciku vždy zaspi a nemusim sa trapiť ho uspavať šupnem do kočiara a bežim
a idem už spať
dobru nocku
zval ja neviem, tak je vsade ospevovane MM, a tiez sa mi stalo, ze sa maly po UM nejako dusil, som si myslela, ze prestal dychat, tak sa toho bojim
v sobotu idem do KE za laktacnou, no uz sa velmi tesim, tak snad nam do toho nic nepride
a ja vzdy hovorim, ze maly je najkrajsi ked papa /ten pohlad z vrchu je uzasny/ a ked spinka
materske je najlepsie preto ja uz 7 tyzdnou trpim. 😀
mein a naco za laktacnou? ved uz fungujete,nie?
ano, vtedy su tie nase babatka najkrajsie, a este ked sa tak krasne smeju 😵 😵
no idem aj ja spat, nech sa moze mliecko tvorit 😉
Noe ja zas nakojím hocikde 😀 Ked niekam idem, tak si dám tričko s výstrihom, teda také prekrížené cez prsia, takže tričko iba odokryjem u prsa a prso dám hned do pusinky a okoloidúci ani nevedia, že kojím, vyzerá to akoby som Sofi iba mala na rukách 😀
mein - teším sa s tebou, že malý priberá, on len potreboval svoj čas 🙂 😉
aj UM ma svoje výhody - tak by som vypadla do mesta a nechala malého nakŕmiť z fľašky - len v poslednej dobe malý všetko mliečko vysosá 😀 a tak nič neodsajem
Nasadila som si zase welleda čaj a mliečko sa rozbehlo, dokonca aj včera pri migréne ( ešte v noci som vracala 😝 ) ho bolo dosť.
ahojte...
..ja nechapem, z tej nasej malej...dnes vydrzala po 5 tyzdnoch prvy raz cely den bez flase, iba sa kojila...ale vecer stiahla 12O ml um a este sme utekali zarobit dalsich 60 ml um... 😅 doteraz nehrozilo, ze by vydrzala bez um..aj ked je pravda, ze je posledne dni daka mrzutejsia a parodoxne odmietala flasu a nie cicik... 🙂
..baby, ako uspavate vecer?date do postielky a zaspinkaju same?
j777 - uspávame takto - malý spí s nami, takže na našej posteli ho mám položeného na zavinovačke a držíme mu ruku na hrudníčku, niekedy aj dudlík a on sa upokojí. Alebo mi zaspí pri kojení na prsníku, chvíľku ho ešte držím pri sebe a potom prikryjem a je to. dnes to fungovalo perfektne a už od 7.30 spinká 😵
mein / to su super spravy...len tak dalej...drzim palce...pekne ste sa rozsupli s priberanim 😵
j777 my tak...napapame sa....na pliecku s ucicikame...polozim do postielky, dostane lyzicku gastrotusu, dudlik, a hladime po cielku k nosteku a zatial klop/klop to funguje celkom dobre...dufam, ze som teraz nic nezakrikla...
chuda noe...musis byt riadne vyflusnuta...drz sa zena 😉
idem aj ja do perin......bru nocku
saska to zaspavanie pri papani tisko zavidim 😉 , nam sa to stat nemoze, kedze tam ma malo papania... 😉 ale celkom sa nam dari s dudlikom , aj ked niekedy to je o hubu ho pridrzat.. 😎
Joj Saška, dávaj si na seba pozor 😕
j777 ja dám do postielky a do 10min. spinká 🙂 Takto nám to funguje vyše mesiac, tak tiež dúfam, že to nezakríknem ako písala rush 😉
Ja zatial obidve deťúrence stíham, naštastie sú obidve dobručké 🙂 Ale je pravda, že aj tatina máme väčšinu doma, takže to je veľká pomoc. Ja si okupším Sofi a on Viki, takže to máme tak aj cez den väčšinu rozdelené 🙂 Každý svoje 😀
j777 - ako spi malý medzi nami (my si dáme vankúše o niečo nižšie aby sme ho náhodou nepriľahli), tak položím mu na hrudníček ruku na dudlík tak 2 prsty a niekedy pri tom zaspím a on si dudluje , minule som sa zobudila na to, že mi dudloval prst 😀 😀 😀
vlastullka - u nás je postielka večer spúšťačom plaču, ešte ho ani nepoložím do nej a už v lufte spustí - cez deň v nej spinká. On jednoducho musí byť pri nás 😵 a ja mu to doprajem
dobrú nocku - prajem pokojnú noc s kľudnými bábenkami, čo sa zobudia len 2 razy a hned zaspinkajú 🙂 😉
ahojte, my sme dnes boli na vylete v BB - pridala som fotky 🙂
https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...
ja uz fakt neviem, niekto vravi, ze treba pri UM davat čajik, niekto, ze netreba... 😔
millada, pri UM mozu byt deti smadne, lebo UM ma stale rovnaku hustotu. Materske mlieko je naprv redsie, to comu sa hovori predne mlieko a to zazenie smad a to hustejsie zadne zasyti. A ked dietatko pocituje smad, treba mu ponuknut cajik alebo vodicku, ale nemalo by sa vela, aby si brusko zbytocne neplnilo inou tekutinou namiesto "jedla". Ale ked smad nepocituje, teda nie je nepokojne, tak je cajik zbytocny, lebo vsak tekutin ma dost. Treba sa riadit dietatom 😉
ja som za posledne dni zaviedla novy spôsob uspavania, kedze dovtedy nam to trvalo aj do polnoci, museli sme drzat dudel a čakat, čakat, čakat... Odkukala som myslim od ciefulik 😅 , ze krmim v spalni skoro v uplnej tme, a ona pri papani zaspava az zaspi uplne. Nedavam ju uz ani odgrgnut, len ulozim do postielky na bok a spinka 😉
Dneska sa jej to nejako nedarilo, tak som uz po pol hodine drzania v naruči šupla do postielky a odišla do obyvačky za mm, nech ju ide uspat a ona medzi tym zaspala 🙂
Inak ked ju ešte taku čulú ulozim do postielky, tak vykrivi pusu, vyplazi jazyk, začne šermovat ručkami, odtlačat zavinovačku, takze bez šance 😀
u nas cez den postielka nehrozi, vydrzi tam tak 10 min na kolotoc cumakovat,ale vecer ked je tma, tak s tym dudlikom to celkom ide... 😉
marco ma asi nejaky senzor zabudovany, aby mu ohlasil blizkost postielky 😀 Vacsinou zaspi pri kojeni,ked ho polozim do postele, odfukuje dalej, alebo sa trosku zamrvi, dostane cumlik a spi. Ale akonahle sa priblizim k postielke, oci dokoran a ked mam z jeho pohladu tu drzost ho tam aj dat, tak veeelm hlasito protestuje
pietra, dakujem za vysvetlenie 🙂 Lebo nasa velmi čajik nepije, ked jej ho ponuknem, mysli si, ze sa ide papat a po vypiti, ked nejde mliečko, spusti krik 😀
Saška mi máme tú postielku vedla postele a vybranú tú jednu časť, tak to akoby spinkala snami a netlačíme sa tým pádom 😉 Ja som ešte pri Viki čítala, že deti nemajú radi postielku kvôli tým "mrežiam" naokolo, preto sú v postielke také nekludné a radšej spia vo veľkej postieli. Tak z jednej strany má baldachýn, no a z druhej strany ležím vedla nej ja 🙂
Millad pekne zladená s kočíkom 😉 Ste krásnučký 🙂 Aj ja som to spomínala, že nakojiť pri mini-svetielku, no ale my sme už teda zaviedli papať pol hodinu pred kúpaním, okúpať a šup spinkať 🙂
millada, nie je za co 😉 ja som o tom vela zistovala pri dcere, lebo tym, ze som musela odsavat, sa to moje mliecko aj tak zmiesalo a teda neplnilo tu protismadovu funkciu a este nestacilo, tak dostavala UM. A narodila sa v tych najvacsich horucavach. Vodu ani caj nechcela ani za nic, tak ja stres, ze bude dehydrovana, tak som sa pytala, kade som chodila, hladala na internete a hlavne otravovala doktorku. No a ta ma ukludnila, ze keby bola smadna, tak si tu vodu alebo cajik da a kym dostatocne cika, tak ma aj tekutin dostatok a nech prestanem panikarit
teraz to beriem uz s nadhladom, vsak ked bez ujmy na zdravi prezila Kika 😀 , tak snad aj Marca zvladnem
my musime mat ako take svetlo lebo grckavame,tak aby sme videli... 😒 a j v noci, musime aspon trossku zasvietit..a odgrgnut musim davat vzdy a to ju preberie... 😒 ale myslim, ze to nie je take zle, teda mne teraz nic nepripada take strasne nakolko prvy mesiac sme maly tazky... 😀
ja si v noci tiez zasvietim male svetlo, ja neviem, ci Marco potrebuje na to vidiet alebo co 😀 ale on sa potme nevie prisat 😕
Ja mám v zástrčke také malinké, ono to veľmi málo svieti (kamoška mi povedala, že to akoby mesiac do izby svietil 😀
ahojte pozeram do nasej peknej tabulky a nemame tam nic o poseidonke 😕 nevie niekto co je snou? 😨
tami ... neviem o nej nič 😒
ani foto nemá, v pase má vysoký tt 😅
Čaute čaute 🙂 my sme sa práve dokŕmili a ja idem znovu spať, len som vás večer nedočítala, tak som musela teraz 😀 😀 😀
milli, naša včera po dlhej dobe siahla po čajíku, ktorý z tej pahltnosti aj tak po hodinke sa na matraci ocitol 😠
a ja som tiež písala, že uspávam v úúplnej tme pri kŕmení... večer medzi šiestou siedmou okúpem, kŕmim v spálni na našej posteli, ona chraptoška zaspí mi na rukách a niekedy ani grgať nestihne, teda grgá len keď si to vyslovene plačom popýta... ona spí na vyvýšenom matraci, tak ju položím, prikryjem, obložím plienkou, ak by jej vybehlo mlieko a buvá až do rána do druhej-pol tretej, už sa nejako ustálila 🙂
už sme sa konečne dostali do "druhého levelu" s kúpaním, kúpeme každý deň 😀 vodu zbožňuje, najradšej by sa vo vaničke s vodou ubyvakovala 😀 bo buď keď ju vyberiem a zabalím do osušky, najneskôr pri obliekaní spustí hurónsky rev, až sa zadúša a stíchne až s fľašou v puse, to jak gombík, keď prepnem 😀 😀 😀
zuzit, krááásnu foto v profile máš 😉
tak idem pokračovať v spaní, papapa 😉
btw, včera sme sa s mm večer desne pohádali, som aj revala, jak malá 😢 ale sme šli potom spať a nakoniec sme skončili pri "tréningu na ďalšie bábo" 😀 😀 😀 , žeby sme nezabudli, ako sa k nemu dopracovať o tých pár rokov, ta udržujeme kondičku 😀 😀 😀
ahojte,
beruska,ty este aspon volaco kojis??moja Leika zacala odmietat prsnik 😢 .nedavaj Emulke cajik,dr.mi povedala,ze teraz nemam davat pri refluxe
Ahojky lia, už vyše týždňa papá Ema len UM, mlieko už nie je... ako prišlo, tak odišlo... a s tým čajom som nevedela 😕 vďaka 😉 ideme 24teho na to gastro do Biskupic 🙂 aka je tam lekárka? v pohode? inak, keď vy máte reflux, nedávaš AR mliečko?

presne ako pises vlasti - to je pre mna na nezaplatenie, ten pocit, ked papa moje mliecko 😵 😵 😵