icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
15. jan 2010

rush - a prejde to určite
dominika grckala fakt až na meter a je v pohode 😉
ale je rozdieľ grckať a vracať ak grcka tak ok
a ty kojiš iba????,

veronika60188
15. jan 2010

jej,ahojte,my sme tiž prišli z poradnev 28.deń a máme o 7 cm a 1430g viac...rovných 5000g 🙂

veronika60188
15. jan 2010

a tie vyrážky čo máme pani doktorku vobec neprekvapili,vraj je to u týchto bábatok bežné,práve sa čistíme od hormónov z placenty a akurát trošku repíka na to a umývat v destilovanej vode

vlastulka
15. jan 2010

My už sme doma z vycházdky 😉 Ale Sofi spinká ďalej 😉
Rush aj my sme veľmi grckali, sme aj papali ten Nutriton na zahustenie, ale som to po 1 a pol dni vzdala, lebo to bola pekná "sračka" 😝 Ale poradili mi, že mám nechať papať čo najdlhšie na jednom prsi, aby nepila iba predné mliečko, že aj preto grcká.. tak teraz ju nechám ťahať až do dna.. a po papaní ju jemne položím na vyvýšené miesto, resp. jej do perinky pod hlavičku dám 2-3 plienky a teraz fakt negrckáme.. 🙂
Noe pekne teda priberáte 😉

pietra
15. jan 2010

ahojte,
mozem sa ku vam pridat?
Nas Vianocny darcek Marco sa narodil presne pod stromcek 😀 24.12.

pandula
15. jan 2010

ahojte

dnes je doma chaoz tato doma. a isli sme vybavit rodny list. no rodny list mame ale piskot v autobuse na ceste tam a aj u ten notarky ... ci ako sa to tie baby jagy volaju. a potom nas poslali do kojaciej izby tak sme tam este vyplnovali nejake veci a maly uz visel na ceciku a potom bolo vsetko dobre 😉 domov sme radsej isli pesi nevadi sme sa pekne presli a teraz sa snazime upratat byt ale maly sa furt budi nevie sa nejak ulozit 😔 ach jo bubacik tak idem zatial caute

neskor snad docitam

noemi01
15. jan 2010

veronika že 7 cm pekne my rastieme malo

pietra - ahoj pekny ste maly darček

noemi01
15. jan 2010

vlastulka - ja davam stale na bok a v šikmej polohe aj tak vigrcne
ale papa každu hodinku asi prepapkani

meinkonka
15. jan 2010

caute baby,

tak vy pisete, ze vam deti grckaju a ja mam opacny problem. maleho som nakojila naposledy o 11doobedu a po 4hod spanku som ho nasilu zobudila aby sa napapal, horko tazko som ho na cicku pricucla, par krat preglgol a zasa zaspal jak dudek. bojim sa, ze je to uz dlho ten jeho spanok. sak musi papat ☹

noemi01
15. jan 2010

mein - mate ešte žltačku???
je to dlho mna sa pita lekarka ako najdlhšie spava a že jedna 4 hodinova pauza stači za den
malinko ti papa
nepitala si sa deckej ?????

millada
15. jan 2010

mein, a ako často papa za 24 hod. a po kolko? Mne detska hovorila, ze musi aspon 6-7x za den pytat jest, vtedy je to OK. Ak je to menej, tak vtedy je slabe babätko a nejde o dobry spanok. Skus to zratat. Lebo ak kazde 4 hodinky papa, tak je to OK. To vychadza na 6x denne 🙂 Aj ho vazis, či pribera?

iwa1
15. jan 2010

ahojte maminy 😉 🙂

ahoj pietra a vitaj...kraaasny darcek 😉

my sme dnes po kontrole noziciek, nemusime uz balit, len na kntrolu o tri mesiace..mala bola dnes ukazkova 😀 😀 s vynimkou vysetrenia stale spi, naje sa a spi a dnes jej staci len moje mlieko 😕 🙂 tak som vytesena 😀 😀 😀

rush nezavidim vam, ja mam pocit, ze zase sica malo papa 😒 ale je tucko riadny, tak jej asi staci 🙂

lubka dakujem- ppotesila si ma 😉

inak Simcadlo uz tri dni nekadilo, tak som zvedava aku davku da najblizsie, lebo naposledy v autosedacke pustila a usmievala sa - sak jej bolo teplo na ritku nie? 😀 😀 len som musela celu autosedacku oprat, lebo bola okadena az pod bradu 😀 😀 😀

betyna8
15. jan 2010

no babule vy tu pisete ako o zivot.My sme mali dnes navstevný den,tak som nemala casu.Potom sme boli vonku,nech konecne maly zaspinka,lebo cez den sa jemu vobec nechce.A vcera sme mali urevaný vecer, asi brusko, dostal espumisan aj masaz.Este ze v noci sa budi len na papanie tie kazde 3 hodiny a neplacka.
eliotis, my sme boli v druhej varke.Inak,ta doktorka to tam brala jak na beziacom pase,to balenie kazala tak isto uplne vsetkym mam taky pocit.
Nove clenky vitam,pekne sa nam to tu rozrastá. 😉

noemi01
15. jan 2010

iwka - a to sa jej ako podarilo???
že až na autosedačku sa podarilo 😀

vlastulka
15. jan 2010

Mein ked ti tak "dobre a dlho" spinká, tak má určite ešte tú žltačku.. Ale bud ho nasilu aj každé 2 hodinky, lebo mne Sofi tiež najradšej spinkala ked mala žltačku... tak som ju budila a to sme aj potom málo priberali...Tak nech len papká a papká..
Iwi tak to musela byť riadna palba, ked až autosedačka 😀 To nám sa ešte nepodarilo až takto veľmi, maxim. je troška pretečené z boku plienky 😀

iwa1
15. jan 2010

noe vlasti no sedela v autosedacke a ma riedku stolicu a po 4 dnoch nalozila plno a asi jak sa mrvila a usmievala a cusala takyx 5 minut, tak si to asi poposuvala vsade 😀 😀 a to pod sebou mala aj zavinovacku 😀 😀 😀 takze mlada sla do hola a do sprchy a vsetko do prania...este ze mame ariel profesional 😉 😀 😀

ide jest kuratko a kupkat malu ...zatial cafte safce 😀 😀 😉

noemi01
15. jan 2010

aj ja myslim že maju stale žltačku ked je taki ospali
milada - 6 krat za den papate tak my asi 15 krat

pietra
15. jan 2010

dakujem za privitanie 🙂

Marco je nespavec papkac 😀 ci je den alebo noc, papat pyta kazdu cca 1,5 hodiny, obcas pospi dlhsie a minule potiahol 3 hodiny a som ho kontrolovala, ci je v poriadku 😀

noemi01
15. jan 2010

iwka - aj my mame 2 dni redšiu stolicu ale neviem z čoho papam to iste
a dnes u doktorky akurat vykakal peknu a nie riedku 😠
aj malej sa pačilo ked bola pokakana a smiala sa a tento ma fajnovu riťku hned da vedieť že treba ho prebaliť 😀
maly už ako krasne reaguje ked mu vypravam a stači ked mu iba vypravam a je ticho musi ma mať nablizku to mu kludne stači
a ked sme na brušku pekne už sa snaži dvihať aj riťku 😀

noemi01
15. jan 2010

pietra - podobne sme na tom 😀
my tiež každu hodinku a ked spi dlhšie je to až zahada 😀
ideme papať a hadam zaspi a ked sa zobudi tak kupať
pa

vlastulka
15. jan 2010

My papáme tak každé 3 hodinky, v noci aj 4-5 hodín 😉
No ja idem budiť Sofi, lebo stále drieme, čo sme z tej vychádzky doma, tak nechcem ponocovať 😀

vlastulka
15. jan 2010

My máme také poloriedke, ked má načúranú plienku, tak to znej zboku vytečie, čo to nestačí sať 😀 A to viem kedy je pokakaná, lebo sa začne mrviť, točiť akoby chcela vyskočíť z tej perinky.. tak rozbalíme prebalíme a je klud 😀
Sofi tiež už pekne reaguje, a hlavne ked som doobeda v kuchyni, tak tam musí byť somnou, stačí ked ma vidí tak je kludná, akonáhle odídem, tak začne namna kričať "mamiiiii" 😀 Teda ešte nekričí, iba plačká zamnou 😀 😀

krtka
15. jan 2010

Zvali,

lebo malinku davam na balkon na 35 minut a to je taka kratka doba na kocikovanie vonku. A viac zatial nechcem, ma len 13 dni. Postupne chcem predlzovat, ale teraz je to este drobcek.

Zajtra ideme s manzelom vonku aj s Elinkou, skusime 40 minut. Ale nejako chrci, aj ked nostek ma volny, tak uvidime.

pietra
15. jan 2010

vlastulka, tak som to mala pri dcerke a naivne som dufala, ze aj tentokrat to tak bude. chachahca, marco ma z naivnej predstavy dobreho nocneho spanku vyviedol uz v porodnici 😀
Dokonca som pri dcere bola zastancom toho, ze dieta ma spat jedine vo vlastnej postielke a nikde inde. Aj tato zasada uz stihla zapadnut prachom 😀 kedze sef vrieskal ako pavian, tak ak nechcem, aby sme v noci boli vsetci hore, beriem ho do postele. Som zvedava, ake dalsie zo svojich zasad este porusim 😀

vlastulka
15. jan 2010

Pietra ja zas si musím zaklopať, ale aj prvá a aj druhá dcérka sú veľmi dobručké 🙂 Ja som pri prvej nebola nikdy v noci hore, po kupšaní vždy pekne zaspala a spala celú noc.. a zatial aj Sofi je takto 😉 Tak dúfam, že sa nám nepokazí 😉

noemi01
15. jan 2010

krtka - pisali sme to o tom nožteku to je ta chrupavka to ma každy to sa časom same spravi

vlastulka - no dobre su tie druhe detičky čo??!!!!!! 😀
dominka bola dobra ale on sa my zda ešte lepši len to nezakriknime

pietra - 😀 😀 ani my nespime v postieľke už som ju vistahovala z izby

vlastulka
15. jan 2010

Tak, tak Noe 🙂
My máme z postielky vybranú jednu stranu, takže postielka je tesne vedla postele, aj matrac je na úrovni postele, takže máme jedno veľlké letisko.. A preto ja pri nočnom kojení ju ani nezdvíham, len vytiáhnem prso a papáme..takže ju nijako nepremiestnujem a pod., tak sa napapká a spinká dalej 😉

krtka
15. jan 2010

Noe,

skus nieco viac o tom, prosim. Cize to chrapcanie je v poriadku? Mam pocit, akoby mala plny nostek soplikov a nic tam nema. Len to chrcanie. Dakujem.

krtka
15. jan 2010

Inak, sedim na deke, pisem na konika a Elinka mi lezi na kolenach a sleduje, co sa deje. Som zvedava, dokedy sa jej to takto bude pacit. A kedy ju chyti spanok.

A este jedna otazka: Aj vam sa tak detiky zvliekali „z koze?“ Normalne sa supe cela. Moja mama mi povedala, ze je to z plodovej vody, ja len sa cudujem, ze tak velmi. Natieram jej to olivovym olejom. A stale mame pupcek, napriek tomu, ze ho natieram liehom. Ale snad sa ho do nejakych troch dni zbavime.

pietra
15. jan 2010

krtka, aj marco sa supe. Uz je to teda lepsie, ale minuly tyzden bol este uplny supinac. Supal sa teda len na brusku, inde nie