Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte, tak a ja ze prečo neviem najst najkrajsi darček a to uz je daleko na x-tej strane a som presvihla novu temu .)
ako sa mate?
tinika - ahoj ale predsa si nas najšla
Ahojte babulky.Ja nemam vobec cas sem behnut.Preslla som len zbezne co ste pisali.Ja som to potvrdenie zo zdravotnej poistovnii,pri vybavovani prispevku,nepotrebovala.A pozor!!!!Tych 20000 si musite vybavit do pol roka potom to prepadne.Mein,ja by som tiez asi maleho budila castejsie aby sa napapkal.My sa mame tak...Aj dobre aj zle.Niekedy ho strasne tlaci brusko aj zaludocek,tak neviem ci netreba zmenit mliecko.Lebo on by grgal aj 2hodiny po napapani....V stredu ideme na poradnu tak som zvedava co nam povie dr.
noe nechapem ako mozes byt taka kludna ked hovoris ze aj tvoj grcka...ja si pri krpcovi nic nerobim radsej lebo sa bojim, ze sa mi zadusi...s mm mame smeny, striedame sa pri nom...nikdy ho nenechavame sameho...ja sa o neho strasne bojim...lekary sa len usmeju...ze sak z toho vyrastie..a ja mu neviem nijak pomoct...nam nic nezabera...polohuje tak, ze pomaly stoji...tlacila som ho nutritonom...uz aj bebu AR som davala a aj tak nic nezabera...ci taha prsia nadoraz to neviem...asi ano...som teraz kojila dva tyzdne...ale dnes sme mali otrasny den....a mam pocit, ze mliecka je podstatne menej....dnes je cely den hladny a grca v jednom kuse...
mein / aj moj maly velmi vela spal ked mal tu zltacku...bud ho..nenechavaj ho dlho spat...on potrebuje pit aby sa mu liecila ta zltacka...to nam hovorili v nemocnici, ze musi poriadne papat...ze je to dolezite...
idem sa osprchovat som hotova dnes...chudak maly...on by bol jak anjel nebyt tohto refluxu a koliky...ach jaj...
Noe,
dakujem pekne za rady. 🙂
Prichadza manzel z prace, tak sa vypinam. Dobru noc, hlavne spokojne babatka, ktore prespia vkuse aspon tri hodinky.
babo - skus zmeniť mliečko 😉
rush - asi zvyk vieš druhe dieťa
pri malej som tiež striehla a teraz viem ked už pluje že to frka grcku
a davam ho nabok a dosť vo vyvišenej polohe a inak ked mu zabehne jemu aj chuti spapa ju v pohode 😀
je to normalne neni to žiadna važna choroba čoho by som sa mala bať vieš
a doktorky maju pravdu z toho nam vyrastu
fakt som si to prežila z dominikou bola som asi taka nešťastna ako ty teraz ale je to ok
teš sa že pekneho žrutika maš
😀
počkaj pridu aj horšie veci ver mi
aj horučky ............
noe no som čitala skor ze sa chysta nova tema a ked som vas nemohla najst, tak mi doslo ze uz asi vznikla 😀
ako mamičkujete?
jooj keby som mala čas vas prečitat, ja furt len kuk a par prispevkov spat a tak nemam ani sajn ako sa mate, ako sa vam dari a tiez aj možno sebe pomoct čo uz, aj teraz idem pracovat pa zatial
ahojky
som bola dnes na kontrole po šestonedelí, mám aj potvrdený papier.
v utorok ideme k detskej, aj tam potvrdíme a odnesieme na úrad a budeme sa tešiť na penííízky 😀 😀 😀
mne dali tlačivá na matrike:
- prídavky na dieťa /okolo 20€/
- žiadosť o rodičovský príspevok /to až mi skončí materská/
- žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa - tu je aj kolonka na potvrdenie od gynekologa
- žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa /tzv. kočíkové/
...sa mi zdá, že lehota na vybavenie je POLROKA....................................
- potvrdenie o nároku na materské na účely poskytovania rodičovského príspevku ... toto treba odniesť na sociálku, kde ti potvrdia, odkedy dokedy si poberala materské
- potvrdenie ošetrujúceho lekára na účely posúdenia nároku na prvé, druhé alebo tretie dieťa, kt.sa dožilo aspoň 28 dní
+ všade berte kopiu rodného listu
potvrdenie zo zdravotky asi neni treba, ja tam vidím napísané, že: ..... matka bola zdravotne poistená pred narodením dieťaťa /narodeného v cudzine/ najmenej 12 po sebe nasledujúcich kalend. mesiacov ......
takže len deti, ktoré sa narodili v cudzine???? 😕 😕
pre nás narodených na SK je tam kolonka, že len prehlasujem, že som bola poistená zdravotne ... 🙂
zuzi hej, to zo zdravotky treba len ak si rodila mimo EU nam stači to prehlasenie, ja tiez idem v utorok vybavovat peniažky 🙂 a ty na tej prehliadke aj pri gyndosovi si bola , či ti len sestrička potvrdila papier ako mne?
Noe dobre si to napísala, že prídu aj horšie veci ako len "bežné grckanie" 😒
Rush naozaj zbytočne nestresuj takto, potom to prenášaš aj na malinkého a stráca sa ti aj takto mliečko 😒Nemôžeš byť naviazaná nanho 24h, teda hlavne mne by sa to nedalo, kedže musím aj navariť, poupratovať a venovať sa aj Viki. Samozrejme Sofi mám stále pri sebe pod dohladom 😉
Sofi si dnes pekne zdriemla, spinkala od 14,30 do 18h, takže sme dnes kupšali až o 20h a teraz tu na mna pozerá 😵 , tak som zvedavá kedy dnes zaspinká 😕
vlastul,vieš mi čo máme prvé miminko sme viac v strehu a bojíme sa.Ty si už skúsená maminka. 😉
Náš grcká očas,keď sa moc hltavo napije a nestíha to spracovať pažroško malý.
Bety jasné, tak to napísla aj Noe, že my sme tiež pri prvom tak isto stresovali 😅 Ale radíme dobre, že netreba mať strach, aby sa zbytočne nestratilo mliečko a tak.. 😉
ja tiez nemozem maleho stale kontrolovat, musim aj pracovat, mam ho vačšinou v obyvke na gauči a občas skontrolujem
brý večer, tak sme prišli zo skúšky, máme ju 😝 😝 😝 , ešt dve a môže začať letný semester
Marcelko bol ukážkový, len čo bude v noci 😲 😲 😲
a to grckanie začalo aj nám teraz ale je to asi v tom, že sa hltavo napapká, musím si pred krmením odstrieka mliečko
Čaute kočky, mucher blahoželám 😉
My dnesm mali hroznýýýýýýý deň, celý sme ho preplačkali 😢 až podvečer po papaní malá zaspinkala a o pol deviatej sme sa okupkali a napapali a spinká našťastie zasa, tak som zvedavá, ako dlho nám to vydrží.... 😕
krtka •
ak má čistý noštek..oni tieto malé detičky ešte tie dýchacie cesty nemaju také ako by mali mať a niektoré ich majú zúžené , teda väčšina a do 3 mes sa to upraví 😉
šúpanie koičky je tiež v poriadku, musia sa ako hovoria staré mamy vyšumovať
nám pupček "odrezali na 3 deň v porodnici.Ešt niekde posielaju domoov s kýpťom?
baby na tú šupinkovú kožičku skúste EXCIPIAL U LIPOLOTIO dstať bez receptu, le predpíše aj pediater--môžuho aj novorodenci, ja som ho používala pri synovi atopikovi a teraz tým sem tam potirem aj Marcelka a na 2hý-krát vidieť zlepšenie
babonr
naši chlapi majú rovnaký den narodenia? 18.12.? a rodila si v nitre???
jáj som popísala...asi už spinkate...mala by som aj ja...ale eše popozerám , bo o chvíľu bude pýtať ČEMI
(mm vymyslel obdobu TAMI-, 😀 čermánska mliekareň 😀 😀 😀 )
tinika ... aj prepúšťaciu správu som odovzdala, aj papier z pophotovosti som dala, aj som bola na prehliadke, šťúrala sa vo mne 😝 trošku som aj krvácala potom 😝
no a povedala, že sa mám ukázať o rok
mucher ahoj 🙂
my sme išli domov z pôrodnice s neodpadnutým pupčekom 🙂 až nejaký 12.ty deň odpadol
noe vlastul...isto mate pravdu, ze pridu aj horsie veci...ale pre nas je momentalne toto dost zle ☹ viem, ze stresovat nemozem...ale bojim sa o neho...lebo on ked niekedy prehltne tak kasle a to je nebezpecne aby mu to neslo do pluc a preidusiek...moze mat pak dozivotne problemy...taktiez aj vela kycha...ani to by nemal lebo efekt detto ako pri kasli...no ale hadam casom budeme trenovanejsi...
vcerajsi hnusny den nap krpec odplatil fajnou nocou...ocko s nim spal v obyvke a mamina sa konecne raz paradne vyspinkala...akurat som vstala okolo druhej na kojenie...a teraz na siestu...ale to som si uz nelahla naspat lebo isiel pospat tato...tak kukam tv a citam si vas tu...
nam pupok tiez urvali v nemocnici...doteraz sme s tym chodili na chirurgiu...mal ho potom mierne scervenany...nam na to davali nejake pero...ale uz to hadam ma dobre...
a este som sa chcela opytat...malemu som videla, ze ma trochu scervenanu pokozku medzi gulikami a stehnom...mozem mu aj tam natriet masticku aby sa mu to hojilo? nevadi ze tam ma guliky? 😨 😅
zuzi tak mna nekontroloval a ja som mala cisarak to aj tak by sa vo mne stural ? hihi ta neviem prečo ma sestrička neposlala k dokimu
ahojte
tak ja už od rana zase perem druha varka .......
rush - edko je zdravučky a na take niečo nemysli
mne mala raz omodrela ked jej grcka zabehla poviem ti cela som sa triasla a sledovala ju tiež každu chvilu
až pokim som nepadla na hubu od unavy
rush - to aj nam robili takim perom a potom to z černelo aj pri malej potom aj krvacalo ale teraz ma ho krasny
on sa tak pekne scucol do vnutra lebo aj vitrčal ale na chirurgiu som s tym nebola
to ma aj moj mali take červene bud z ortopedickych alebo ako mu to liehujem sa mi vidi
a rush v pohode natri aj gulky pindura nie 😀
inak ja mam dilemu zo sebou a nie z malim
mam jedno prso večšie a druhe menšie a podľa mna dosť veľky rozdiel 😕
cauky moje drahe maminy 🙂
noe, milli, vlastul - maly je este vzdy zltucky, ale uz menej ako bol. teraz uz ani netusim, kolko si vytiahne, lebo som sa radila s laktacnou poradkynou a vraj ho nemam v ziadnom pripade vazit, max tak 1x denne. uz som z toho zufala. ja si myslim, ze sa niekedy dobre napapa, lebo pocujem ako mu tecie ale to je len moja domnienka. totiz uz som ho aj prestala dokrmovat rsp. tak max 2x za den. aj to len tak 50ml. chcem aby sa mi tvorilo viac mliecka. a myslim, ze 6x denne urcite papa, lebo ked nespi, tak ho niekedy aj kazdu hodinu prilozim, ked je nespokojny.
maminy, u nas je -8 stupnov, mozem ist s malym von???????
babo aj mne maly z beby grga aj o cca hodinu po napapani. tak ho tlaci, ze normalne az chrcat zacne a zle sa mu dycha tak ho zdvihnem a on grga jak stary chlop. neznasam tie UM. preto sa ho snazim nedokrmovat. 😝
krtka aj moj sa supal a poriadne, na ruckach, brusku aj nozickach. az teraz sa pomaly odsupinieva. a pupok mal tiez dlho, vyse 2 tyzdnov.
mein,mozes ist s nim von,aj my pojdeme poobede
ja som vcera vypila asi 1 dcl cierneho piva a mliecko tecie ako sialene,po kojeni som odsala este 100 ml 🙂 teda neviem ci to ovplyvnilo to pivo,ale tak mi to vychadza,lebo ani homeopatika som nemala

krtka - pupček sme mali asi 2 tt a pri malej aj 3 tt sme maly
sam pekne odpadne
a tiež sme sa šupkali na ručičkach a nožičkach a tiež som viac krat denne natierala olivovim a za 2 tt mal krasnu pokožku to je všetko ok
vieš čo viem že kamoška bola z malim u krčnej tiež sopliky nemali a dali im aj lieky a nič nezaberalo že to sa same spravy ako bude rast
babatka tak chrčia to všetko prejde časom ako nam budu rasť