icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

meinkonka
22. feb 2010

dievcata ako periete falky od kakanic? maly sa mi dnes behom hodky uz 2x prekakal az po hlavu pomaly. no a zlte je to riadne, to asi nevyperiem 😒

pietra
22. feb 2010

ahojte

mainkonka, ja to hned namocim a potom to ide dolu a ak nahodou nie, namocim to do vanishu, preperiem v rukach a potom dam prat do pracky a zide to

ja marca do lehatka davam viackrat denne a aj na dlhsie ako na par minut. Vsak tam skoro lezi, nesedi. Aj Kiku som tak davala

lubkaeck
22. feb 2010

meinka- hned namocim a operiem zlcovym mydlom a dam do prania do pracky 😉

zvalka
22. feb 2010

inak to zlcove mydlo predavaju v drogerii? este som to nemala nikdy...to je ako klasicke mydlo a tym sa to rovno posucha?

aela
22. feb 2010

ahoj kocky, mam pocit, ze mala ostala akasi placha, vsetkeho sa laka, dnes rano taka vysmiata lezala v postielke, pol tela mala vytiahnuteho z perinky na postielke a nozicku vitazoslavne na vrchu, tak som rozopla suchy zips a ako to zasustalo, tak sa zlakla a spustila revy, normalne som nechapala 😲

dnes som zase mala zazitok, pri vytahu som stretla susedku, chvilu kukala na mna a na kocik a nakoniec sa ma spytala, ci to je moje a potom, ze kedy som bola tehotna, no da sa to prehliadnut 😀 😀 😀

mein, flaky ak sa nevyperu na prvy raz, streknem kronstarom na skvrny a dam oprat

ja malu davam cez den do lehatka, aj si v nom zdriemne, nemam pocit, ze by bola vykrivena, alebo ze by nemala rovny chrbatik

meinkonka
22. feb 2010

aj ja davam maleho do lehatka , kazdy den par krat, ale nevydrzi dlhsie ako cca 10-15min

cropina
22. feb 2010

Čaute, tak my sme už zaočkovaní 🙂 Malý sa držal ako hrdina, po prvom vpichu skoro ani neplakal, potom po druhom sa trochu rozplakal ale za chvíľočku za pomoci dudky bolo po plači a ešte sa aj vyškieral 🙂

Ľubi díky za radu, pruban aj octanová masť zakúpené 😉 A doktorka povedala, že máme preventívne dať aj polku paralenového čípku.
A aj si ho kúpala v ten deň?

Zvalka ja kupujem žlčové mydlo v DM - majú ho aj klasické tuhé, aj tekuté. A fakt to super vyperie.

zvalka
22. feb 2010

a ty ake kupujes cropi?
a super, ze to Matejko tak krasne zvladol 😵 😵 😵 juuuj, kiezby aj nasa tak, ale ona len trosku ju buchnem nechtiac, kuuusok a hned place, je hrozne citlivka 😅 tak som zvedava. a ja dam malej nurofen sirup po ockovani 😉

cmeliacik
22. feb 2010

ahojte dievcata, konecne som sa dostala zase k pc.

meinkonka: ja pouzivam mydlo lanza, zatial vzdy zabralo.

myslite, ze je v pohode, ked moj maly uz piaty den nekakal? neplace, nema ani brusko tvrde, prdka si a cika vela.

pietra
22. feb 2010

cmeliacik, ak len kojis, tak je to v pohode, to nemusi kakat aj 10 dni. Len pri UM musi babo kakat aspon raz denne

cmeliacik
22. feb 2010

dakujem pietra, to si ma ukludnila... chvalabohu len kojim.

cropina
22. feb 2010

Zval ja mám zatiaľ tuhé, ale vraj aj tekuté je super, keď miniem, kúpim na skúšku to 🙂
A neboj, zvládnete to očkovanie, budeme na vás v stredu myslieť 😉

millada
22. feb 2010

zvali, a podla čoho sa uči to znakovanie? Je na to nejaka kniha, kurzy, alebo ako to funguje? ja by som to tiez skusila 🙂

saska73
22. feb 2010

zvalka - máš knižku na to znakovanie ? alebo dá sa aj na nete niečo o tom nájsť ?

žlčové mydlo z DMka mám aj tuhé aj tekuté ale na jednej obrázkovej plienke mi veru žlté zostalo - lenže je pravda, že som to nenamočila okamžite, zabudla som 😔

aela - niektorí ľudia sú fakt divní, však toto sa prehliadnuť nedá 😅

A ďakujem za pochvalu postielky 🙂 😉 - kupovala som ju z Čiech, bola tam 1/2 cena oproti SK ale už sa myslím, že aj u nás dá kúpiť za rozumnú cenu.

beruska.zuzanka
22. feb 2010

Ahojte mamičky 🙂

milli, skús kuk sem 😉

http://www.znakovanie.sk/

a aj ja som nad tým premýšľala 🙂

barbi, za tú bezplienkovú metódu uplatňovanú máš môj obdiv 😉

millada
22. feb 2010

berus, dakujem, idem to pozriet 🙂

a stale nechapem ako sa da realizovat ta bezplienkova metoda 😕 Ved babätka cikaju aj počas spanku, alebo niekedy čurknu kedy-tedy do plienky... a ako sa da stihnut vyzliect všetko a dat cikat alebo kakat? No neviem si to stale nejako predstavit 😅

barbarka
22. feb 2010

berus ja to len skusam🙂
milli skus ju dat nad umyvadlo a mozno budes prekvapena. ja ho tam proste dam a ked mu co len trochu treba tak sa vycika 😵 ja som to tiez necakala. dnes cikal do umyvadla aj na navsteve, ale inak ma plienku, prat sa mi nechce ale ked sa zobudi ide sa do umyvadla ale bo nad nocnik
to znakovanie je super , tiez sa na to chystam

millada
22. feb 2010

barbarka, a to ako si začala? Len jednoducho si dala raz maleho nad umyvadlo? Alebo musis napr. pustit vodu, aby ho ten zvuk navnadil cikat? Alebo je na to nejaky postup, ako sa to robi? 😕

saska73
22. feb 2010

som mrkla tuto stranku o znakovani
http://www.znakovanie.net/
len u nas nevidim, zeby boli kurzy 😒 škoda

a čo plávanie bábatiek ? my sme sa tu v TT prihlasili kamošky 7 báb + bábetká spolu na máj, budeme mať VIP skupinku 😀

barbarka
22. feb 2010

milli kupila som misku na slahanie v kauflande a proste som ho nad nu dala a on sa tam vycikal a vykakal- skoro som odpadla, skus hned ked sa zobudi- vtedy je to skoro na istotu a potom ked je hore tak cca kazdych 15,min ho tam chvilku podrzim, niekedy vycika niekedy nie ale rehli sa na zrkadle v kupelni

plavanie - velmi by som chcela ale nie su peniazky je to strasne drahe

lubkaeck
22. feb 2010

cropi - kupala som ho v ten den 😉 a cipok mi dr povedala len ked bude teplota nad 38, bo vraj ked sa dava preventivne, tak ze tie protilatky nie su take vysoke ako ked sa neda 😅 ale nemali sme teplotu tak som nedala 😉

saska - si ma navnadila na to cvicenie, ale jedina cvicitelka v NR je prave 8 mesiac tehoska, cize smola 😒 a plavat chcem chodit az na jar, a tam sa tiez cvici, tak asi musim pockat 😅

no to znakovanie skusim nastudovat, ak bude cas 😀

pandula
22. feb 2010

caute ten nas pripad dnes len cely den uspavam je unaveny ale budi sa 😒 na nervy. bola tu kamoska tak sa na nu skeril cely cas, bude z neho kasanova. 😀

lubkaeck
22. feb 2010

pandula- no ocka na to ma, to budu baby padat k zemi 😉 😀

zvalka
22. feb 2010

lubi, tak nemam davat ten nurofen skor ako prevenciu? az ked bude teplotka? 😕 😕 ja som planovala dat hned 2,5ml po ockovani....
my plavanie asi tiez tak - asi nie kvoli tomu, ze je to dost drahe 😒

pandula
22. feb 2010

aela - som sa zasmiala na tvojej susede 😀 slepa asi sa pozera len pod nos

pandula
22. feb 2010

zvali v ziadnom pripade nedavaj liek ak nema teplotu vyssiu ako 38 C aj tu tak radili a dava to zmysel

lubkaeck
22. feb 2010

zvali - ja ju poslucham tu nasu dr, tak neviem, kazda povie inak 😖 ale u nas nebolo treba, lebo vraj je nejaka ceska studia, ktora potvrdzuje ze ssa to nema davat skor, tak nebudem, ved teploty si este asi uzijeme, tak nch si telicko nezvyka 😉

aela
22. feb 2010

pandula, ale to sa ma aj ine susedky pytali, ked som bola asi v osmom mesiaci, ci som tehu 😀