icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
22. feb 2010

lia - zaškrt - tetan , čierni kašeľ, žltačke typu B , infekciam ..........polyamialitide
6 ochoreni preventivne a robi sa tri krat potom aj neskor
teraz približne v 9 tt

lia
22. feb 2010

boze,proti tomuto vsetkemu??tolko svinstva ide detickam ☹

iwa1
22. feb 2010

cafte safce 😀

juuuj ciefulik nasmiala som sa neskutocne na tej basnicke...mojmu az slzy tielkli 😀 😀 bol dnes s nami oma a uznal, ze na MD by neostal, ze simcadlo je sice super zlate babatko, ale stacil cely den s nou 😀 😀 😀

my sa ideme az 18.3 ockovat 😉 a uz teraz ma hrozu z toho 😀

zvalka
22. feb 2010

lius, plus pneumokoky ☹

lia
22. feb 2010

no super 😔

iwa1
22. feb 2010

zvali pneumokok je povinny? 😕

noemi01
22. feb 2010

lia - nooooooooooo
iwka - no aj moj mal dnes už toho dosť
ale z dominikou a nie to ešte s malim
aj ked tiež je veľmi dobry
ale kupať dve deti a obliekať tak to je sila
pneumokok je už povinny pri dominike ešte nebol ale dali sme vtedy do 2 rokoch sa neplatilo

zuzankaro
22. feb 2010

lia do babyfit by sme chceli chodit tu v ruzinove, ale nevidim to ruzovo 😒 fakt je tam natresk
to je inak sila s tym ockovanim, ma co robit to detske telicko 😔
my este chceme dat proti rotavirusom to je tiez na 3x, ze?

lia
22. feb 2010

to prvy krat pocujem zuzi,kde to je??

iwa1
22. feb 2010

zuzankaro rotavirus je len 2x, my uz mame jedno za sebou - podava sa oralne 😉 a znasame to dobre, aspon mame stolicu kazdy den 😉 😀

zvalka
22. feb 2010

iwa, ano uz je povinny 😒

iwa1
22. feb 2010

zvali to je dobre...kedy nas to caka? postih po tomto ochoreni je horsi ako ockovanie 😉

zvalka
22. feb 2010

no naraz s tou 6vakcinou cize nas v stredu, do jednej aj do druhej nozicky 😔

iwa1
22. feb 2010

juuuj tak chladne obklady na nozicky a kupit pre istotu cipok do ritky(ten nevypluje) 😉

noemi01
22. feb 2010

ako pneumokok davaju spolu s tym 😒
ved to su asi tiež 3 davky nie???

noemi01
22. feb 2010

mne decka hned piše veci ked očkuju proti horučke bolesti............

zvalka
22. feb 2010

noe, pneumokok s tou 6 vakcinou a o 6 tyzdnov sa preockuje pneumokok znovu

noemi01
22. feb 2010

no viem
len nam pri dominike sa stihla dať iba jedna vakcina už bola veľka
ja rozmišlam aj proti kliešťakom ale lepšie je na jesen očkovať

zuzankaro
22. feb 2010

lia tu je info: babyfit.sk

vlastulka
22. feb 2010

Ahojte 😉
Tak tá básničká nemá chybu 😀
Nás čaká budúci týžden tiež naraz tie 3 očkovania 😅 , Viki nemala pri žiadnom problémy, tak dúfam, že aj pri Sofi všetko bude o.k. 🙂 Som rada, že teraz sú už pneumokoky povinný, resp. že to prepláca poisťovna, pri Viki sme ešte platili a zdá sa mi, že to bolo cca do 5tisíc korún 😒 Noe a ja som ju dala aj proti kliešťom, kedže bývame hned vedľa lesa a na prechádzky do lesa chodímie denno-denne cez leto 🙂

Liuš máš pravdu, že kolko svinstvá sa dáva detíčkám, ale ja som za.. lepšie ako znášať potom tie choroby.. 😝

Zajtra ideme na kramáre do BA na kontrolu s Viki, čo sme mali pred pol rokom operáciu, tak zasa bude výletík 🙂

A dnes sme konečne dosiahli váhu 5kg 🙂 tak sa vytešujeme 🙂

pietra
22. feb 2010

ja ani neviem, kedy mame ockovanie. Najblizsiu poradnu mame 10.3., ale neviem, ci nas budu uz aj ockovat, ja som myslela, ze sa ockuje az po dovrseni 3 mesiacov 😕
Ja som za povinne pneumokoky rada, Kike sme ich dali, aj ked este povinne neboli. Ale nastastie sme vystihli uz ten cas, kedy sa doplacala nejake velmi smiesna suma a nie tie tisice.
Proti kliestom chcem dat tiez ockovat, ale az neskor, nasa doktorka odporuca az po 3 rokoch.
Teraz rozmyslam, ci dat aj rotravirusy. chcela som aj pri kike, ale tam sme to nestihli, kedze mala komplikacie po ockovani TBC a ostatne veci sa mozu, az ked je ten vriedok po tom ockovani zahojeny.

aotrnavska
22. feb 2010

ahojte babizne, konecne som sa dostala k tomu Vam aj napisat/odpisat,nie len citat(to robim pravidelne ked je volnejsie 😨 ).Zaujala ma akurat vasa tema,ohladom ockovania....ja sa silou mocou snazim predlzit malej ockovaciu dobu,pretoze viem na viacerych prikladoch,ako sa dokazu vakciny nechutne pohrat s detskym zdravim ☹ .mam postihnutu mladsiu sestru,ktorej postihnutie nesuviselo s ockovaniami(moja mama ju i napriek tomu nedala proti nicomu zaockovat,ani brachu...a je zdravy ako ryba)..v suvislosti s tym sa rozhodla,ze vybuduje centrum pre postihnute deti(rehabilitacie,specialna pedagogika,vojtovka,plavanie,hypoterapia,legopedika...proste vsetko pre ten najlepsi rozvoj dietata)...tam sa zacala zaujimat diagnozami deti a ked zistila,ze vela z nich sa narodilo zdravych a po jednom z ockovani,deticky dostali napr.mozgovu obrnu,astmu,autizmus,alergie,diabetes,hyperaktivitu,epilepsiu, a pod...toto vsetko a omnoho viac je sposobovane vakcinami(ktore mimochodom obsahuju latky ako olovo,ortut,hlinik na lepsiu rozpustnost,ktore sa z tela dietata,ani dospeleho,nevedia dostat a sposobuju degeneracie i v neskorsom obdobi).najhorsie na tom je,ze vela z nas netusi,aku maju nase deti v prvych mesiacoch imunitu a to je kamenom urazu...100%zdravemu babu nemusi byt nic,ale pokial ma len trochu oslabene nejake vnutorne organy,moze dojst az k tragickym nasledkom...najcastejsim indikatorom degeneracie su "lyzickove ockovania"(z tych je velmi vela detskych obrn a umrti).

nechcem tu nikoho strasit,ale ked si predstavim,co dokaze spravit s dospelym clovekom ockovanie,ake ma po nom vedlasie ucinky a neciti sa dobre,tak potom ako to musi znasat male dieta.a este k tomu,ked im pichaju hexavakcinu...sest roznych virusov im pichnu do tela a to telicko sa s tym musi vysporiadat(vsak aj dospely by mal dost).

btw. v rodine mame vela doktorov,aj znami su doktori..zaujimave je,ze ti nedavaju ockovat svoje deti proti nicomu....pretoze velmi dobre vedia(aspon ti,co trosku studuju a zaujima ich zdravie),ze vakciny su neskorsim spustacom mnohych ochoreni,ak neprepuknu skor do degenerativnej poruchy(az hroooza o tom pisat,ked si spomeniem na moj maly usmievavy poklad v postielke).

WHO (svetova zdravotnicka organizacia) a Europska zdravotna komora (mimochodom statutarmi su tam osoby ako Rotschild,Obama, ....usa manici) distribuuju tzv.koktejli(vakciny), ktore su omnoho viac skodlivejsie ako vakciny,ktorymi sme boli ockovani my ako deti.napr.co sa tyka prasacej chripky,ta bola vyrobena umelo v laboratoriu na to aby eliminovala neustale sa zvacsujuci pocet ludskej populacie...avsak ked sa prislo na to,ze mnohi(najma starsie rocniky ) su voci tejto chorobe imunni,vyvinuli vakciny,ktore samotna WHO vo svojich spisoch definuje ako biologicku zbran.teda,kto vydrzi na chripku,fajn,mozno sa da zaockovat a kombinacia latok z vakciny im skrati zivot o niekolko rokov.

viem,mozno sa vam to bude zdat ako uplna absurdita,ale hovorim zo skusenosti mnozstva mamin,ktorym sa narodili zdrave deticky a prostrednictvom povinnych vakcin maju doma postihnute deti...je to hrozne!!!!.predtym sa sa nad tymto vobec nezamyslala,ale ked si uvedomim,aka som stastna,ze moja dcera je zdrava a co ak???kto mi povie,preco prave ona nie???nechcem to riskovat,preto som sa dohodla aj so svojou pediatrickou(ktora ma mimochodom taky isty nazor na ockovania),ze malu dame zaockovat az neskor,ked sa jej stabilizuju imunologicke latky v tele a budu pripravene reagovat na cudzi element operativnejsie ako v tomto obdobi!.

tak isto nechapem,preco su ockovania povinne a su sankcionovane..ved zijeme v demokracii,a kazdy by sa mal slobodne rozhodnut,ktorou cestou sa vyberie i napriek niektorym obmedzeniam,ktore vsak nemaju take dalekosiahle nasledky ako su tie po ockovani.mimochodom,teraz sa pripravuje v NR SR novy navrh zakona ohladne detskych ockovani,kde sa navrhuje zacat s ockovaniami u deti az od ukonceneho druheho roka vzhladom na dovyvijanie imunitneho systemu a tym by doslo aj k odstraneniu niektorych negativnych zdravotnych faktorov.

saska73
23. feb 2010

aotrnavska - presne tak, výborne si to napísala. Mne stačila moja skúsenosť s očkovaním v r. 2008 - vypadali mi kolečká vlasov na hlave - testy nič nepreukázali - dr. nespravili žiadne závery. Chodila som na kožné, kde mi pichali injekcie do hlavy pod kožu a vlasy postupne ako tak dorástli.
Môj tato v živote nemaródoval (okrem prípadu, kedy mu šuflík plný spisov padol na nohu 😀 ), po zaočkovaní proti chrípke - je chorý stále, lenže samozrejme, že to každý zvalí na jeho vysoký vek.

Mimochodom už Rímsky klub v roku 1973 (alebo 1972?) riešili otázky tejto planéty a najmä jej preľudnenosť, a dohodli sa na krokoch ako znižovať počet obyvateľov. Na pretrase bola aj vakcinácia. Členstvo v klube je doživotné, niektorí tí starí páprdovci ešte žijú a sú to všetko "mocní" tohto sveta ale nie tie tváre, kt. vidíme v TV - to sú len bábky.

Škoda, že sme sa nespoznali skôr 😖 , bola by si mi poradila doktorku. Moja chce malého očkovať už ako 1/2 ročného, keď sa mu tak dobre darí. A pritom som jej hovorila, že má byť očkovaný až ako ročný. Už toľkým svinstvom bol nadopovaný po operácii - najhoršie boli tie abstinenčné príznaky po vysadení narkotík 😢
Áno sú to naše uzlíčky šťastia, naši anjelíčkovia a máme sa o nich starať, opatrovať ich a pritom poslúchnuť zákon a dať im pichnúť niečo, čo im môže ublížiť ?!?!?! A nech mi nikto nehovorí, že nárast autizmu o vyše 800% po zavedení MRR vakcíny v USA je náhoda.

lia
23. feb 2010

boze,ked to citam,strasne sa bojim ☹

inak,vcera som spadla na schodoch,vsetko ma boli,kostrc buchnuta,aj hlava,ale fungovat treba aj tak..

saska73
23. feb 2010

lia 😕 to ako sa ti podarilo sterigať sa? ešteže sa ti nič vážne nestalo

od 4.00 som hore, už som nemohla zaspať. Idem dnes na 9.00 s malým na očné, asi mu budú kanáliť preplachovať, chúdiatko moje.

noemi01
23. feb 2010

ahojte
dobre ranko
vlastulka - u nas pneumokok višiel menej
a prečo bola Viki na operacii ???

proti rotavirusom sa očkuje iba do pol roka???

no aj my mame les hned pri dome a tiež chodime veľa do hor a kliešťakou sa bojim strašne
aj ked teraz pokiaľ kojim nepojdem do hory ani za svet
lebo by som splašila všetky hady 😀 zacitili by mliečko 😀

aotrnavska - tak ten tvoj članok aj mna naplašil ☹
ale ked je to povinne da sa tomu vihnuť???
aj zuboch mam same olovo 😀
a do dnes robia take blomby no je to na dlho a na zamyslenie sa ale nikto s tym nič nerobi prečo???!!!!!!

lia - čo padaš ???!!!! čo si robila prosim ťa

saska - ja som sa dala očkovať proti chripke a hned som mala vysoke horučky ale od vtedy som nebola chora
určite to obsahuje veľa svinstva ..........................

barbarka
23. feb 2010

aj ja sa uz bojim ☹ nas budu ockovat za dva tyzdne ☹
lubka a ten pruban ci jak sa to vola sa na co pouziva?

barbarka
23. feb 2010

lia este stastie ze uz je mala vonku a nie v brusku, ale aj tak davaj pozor

pietra
23. feb 2010

ahojte 🙂

noemi, proti rotravirusom sa ockuje len do pol roka, ale neviem preco

aj ked je ockovanie povinne, da sa mu vyhnut. Na konikovi je aj tema o tom, co a ako to treba vybavit. Mne je jasne, ze ockovanie prinasa so sebou aj riziko, ze je to svinstvo pre organizmus a preto napr. seba ani deti nikdy dobrovolne nedam ockovat proti chripke, ako chorobe, s ktorou si zdravy clovek poradi. Ani proti ovcim kiahnam a inym chorobam, ktore nie su nebezpecne v takej vysokej miere. Ale zaskrt, cierny kasel, .... choroby, na ktore v minulosti umieralo tak vela deti su podla mna tak nebezpecne (a nehrozia velmi len vdaka vysokej zaockovanosti populacie), ze to ockovanie je na mieste. Ale ak je podozrenie, zeby to imunitny system dietatka nevedel zvladnut, tak nechapem, preco sa lekari ponahlaju a nepockaju s ockovanim.
Saska, ja na tvojom mieste by som doktorke povedala, ze chces pockat s ockovanim do roka, tak ako to bolo naplanovane povodne

lia
23. feb 2010

neviem ako sa mi to podarilo,ani sama neviem,boli ma cely clovek a horsie to bolo v noci,dostala som triasky a bolesti bole dost silne,no prezila som do rana 😝 🙂 .vycerpanost robi divy 😖

baby,vy ako davate probiotika??gastro dr.nmi povedala,ze sa nesmie davat do mliecka,lebo to nema vyznam.neviem ,ci to mozem dat tesne pred jedlom alebo musi byt vacsia prestavka medzi jedlom a tymito probiotikami