icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

barbarka
23. feb 2010

noe aka je suvislost medzi hadmi a kojenim?
probiotika nedavam ale ani ja nepapam, ale asi si kupim- ked znizuju moznost ekzemu

pietra
23. feb 2010

ja probiotika nedavam, ale davala by som ich skor po jedle ako pred jedlom 😕

a este k tym kliestom, tie su predsa uz tak premnozene, ze do ziadneho lesa nemusite chodit, aby ste sa vystavili riziku, ze nejakeho chytite. Staci, ak v meste nedostatocne casto kosia travu a mozete ho dostat aj pred panelakom

lia
23. feb 2010

po jedle mi to nechce,lebo je najedena a voda jej nechuti 😲

noemi01
23. feb 2010

my očkovanie posuvame povedala nam to včera decka
koli tomu že nema ešte pliecko zahojene

lia - prečo davaš probiotika???
ja som davala teraz dominike ked bola po antibiotikach a davala som pred jedlom

a niektore sa zarabaju do jedla do vody tak asi možeš

noemi01
23. feb 2010

barbarka - že vraj had viciti mliečko a potom by sa mohol približiť ku mne a ja by som utekalaaaaaaaaaaaa 😀

noemi01
23. feb 2010

ake maš probiotika???
ja mam aj kvapky aj sačky /prašok/.........

lia
23. feb 2010

my mame infants dophilus.kazala nam to gastroenterologicka a aj obvodacka,kvoli brusku

do mlieka nemame davat,nema to zevraj vyznam

zuzankaro
23. feb 2010

ahojte, ja davam pred jedlom
s tym ockovanim som aj ja na vazkach, rizoko je tam ako vo vsetkom, ale aj nedat zaockovat prinasa rizika, zajtra ideme ale nie je mi vsetko jedno ...

noemi01
23. feb 2010

lia - tak take sme nemali tak neviem
ale čo ma dominika a čo jej davali ked sme minuliu rok boli v nemocnici viem že sme jej to zarabali do vody
a mne včera decka dala kvapky po antibiotikach pre maleho aby sa črevka dali do poriadku a tiež pišu že nie z mliečkom a ako inak mam podať ked ho vykruca čo su hnusne

millada
23. feb 2010

tie očkovania su svinstva, ale zasa myslim, ze na tie strasny choroby, ako pisala pietra, je lepšie zaočkovat ako potom bojovat s chorobou. A je sice demokracia, ale myslim, ze ak nie je dieťa zaočkovane, tak moze ohrozit ine deti, ak ochorie. Preto si myslim, ze sú niektore očkovania povinne 😅
Ale napr. tie dobrovolne, ako proti chripke a pod., tak tie vôbec nechcem, ani osobne sa nedavam očkovat, lebo je to choroba, ktora sa da prekonat a telo musi mat aj nejaku vlastnu imunitu 😕
Ja osobne dam malu zaočkovat asi aj proti kiahnam. Lebo ak by ich nedostala v detstve, v dospelosti je to horšie. A ak sa tomu da vyhnut, tak radsej 😔

boise
23. feb 2010

ahojte..
baby aj vase babatka si tak cpu ruky do pusy? Ja uz neviem co s nim mam robit, cumel nechce ani vidiet, hned ho vypluje oblukom az za skrinu..a ruky uz vyzmolene, ocucane..des... 🙄
btw. tie ockovania..vsak tymi povinnymi sme si presli vsetky, nikto o ziadnch rizikach nic nevedel a ako nam aj nasim mamam bolo fajn...keby sme sa mali vyhybat vsetkemu co nejak skodi, tak kojime do konca zivota...

zvalka
23. feb 2010

ja davam rano tiez tak pred jedlom biogaiu
a ockovat sa ideme aj my zajtra, a fakt sa bojim 😔 😔 😔

noemi01
23. feb 2010

no ja čakam kedy už dominika dostane kiahne ale nech ju to ešte 2 roky počka lebo tym padom by aj mali to mal a teraz je ešte mali
ale ked bude mať 2 roky damianko tak ich dam asi aj nakaziť 🙂 nech to maju za sebou
a je pravda v dospelosti je to horšie
veľa mam tak robi že naročky daju deti do kontaktu z druhimi

boise - a ako 😉
dnes dominika hrešila Damiánka že aby si nedaval pršteky do pusinky lebo bude mať pupačiky
ale mojho až s toho napina a iba grcka

no moj slince všetko 😀

noemi01
23. feb 2010

zvalka - zvladnete to

a čo sa tyka chribky nebudem ich davať očkovať ved s tym musi každy prejsť ako si ma potom organizmus braniť podľa mna je to dobre
ked telo bojuje z horučkami a bakteriami ako keby nimi mal predchadzať
koľke mamičky tak davaju pozor na deti to nechytaj to je špinave stale dokola
ved ja ako decko som sa hrala v blate aj s kamienkami a nič my nebolo
nezaškody aj takej nečistoty v prilišnom čistom prostredi držať deti neni dobre aspon myslim

zuzankaro
23. feb 2010

zvali aspon to budeme mat co najskor za sebou 😉
boise tak si cuca tie rucicky ze az mlaska sa musim rehotat s mm 😀

boise
23. feb 2010

noemi, zuzankaro tak to ste ma potesili 😀 Leon tiez mlaska strasne, dokonca niekedy tak mlaskne ze sa toho zlakne a rozreve sa 😀 😀 😀 A tiez si niekedy tak vopcha prst do pusy ze si grcne...sa smejeme ze je maly bulimik...Najskor som si myslela ze to robi len ked je hladny, ale teraz tomu dosiel na chut a cmula aj ked je napapany 🙄 A potom ma vselijake zmolky medzi prstami... 😒

cropina
23. feb 2010

Ahojte 🙂 Tak noc po očkovaní sme zvládli super, až ráno nám trochu vystúpila teplota, ale keď som ho rozbalila zo zavinovačky, tak rýchlo klesla, ani čípok sme nedávali 🙂

A k tomu očkovaniu - dnes už sú tie vakcíny oveľa "čistejšie" ako za našich detských čias, čiže aj keď sa očkuje viac vecí, dieťatko dostáva do tela oveľa menej antigénov, ako sme dostali my.
A myslím, že očkovanie má veľký význam, samozrejme nie očkovať každú kravinu, ale tie povinné očkovania.
Starší detskí lekári, ktorí sa ešte stretli napríklad so záškrtom, by vám vedeli porozprávať... Údajne by to už nikdy nechceli zažiť. Vďaka očkovaniu napríklad už neexistujú čierne kiahne, ktoré boli smrteľné...
Ľahko sa odsudzuje očkovanie, keď sa tie choroby už nešíria, ale keby naše detičky niektorú z nich dostali, asi by nám to nebolo jedno.
No a to že je očkovanie povinné má význam aj preto, že existuje niečo ako "kolektívna imunita" - to znamená, že keď sú zaočkované všetky detičky, ktoré zaočkované môžu byť, tak sú chránené aj tie detičky, ktoré nemôžu byť z rôznych dôvodov očkované (napríklad majú zníženú imunitu), lebo nemajú od koho tú chorobu dostať. Keby sa každý mohol rozhodnúť a veľa detičiek by zaočkovaných nebolo, práve tie s oslabenou imunitou by boli najviac ohrozené.

aela
23. feb 2010

ahojte kocky, my sme dnes boli hore od piatej a aby som toho nemala malo, od vecera ma riadne prehana, v noci kazdu chvilu som behala, tak som teraz len na ciernom caju 😝

ten dophilus je super a nielen pre miminka ale aj pre vacsie deti, ja som to kedysi davala laure, ked mavala zaludocne problemy zo stresu

boise, my mame podobny problem s cucanim ruk, uz som na to normalne alergicka, lebo si rucky pcha az do krku a potom ju napina, davam jej rukavicky, sice si ich tiez zuzle, ale nie je to az take 😉

hermiinka
23. feb 2010

ahojte baby.
aela chuda ☹
aj marko si tak velmi cmula ruky a cumel ani za nic nechce 🙂

boise
23. feb 2010

inak niekde som citala ze deti vlastne najskor skumaju veci pusou...ale ten moj chce takto len tie ruky spoznavat 😒 Nam ani rukavicky nezaberaju, ocmula aj tie...A este ked spinka tak bublunkuje slinkami 🙂 Aby som sa teda nenudila a utierala ho aj ked je v rezime stand-by 😵

boise
23. feb 2010

...bublinkuje... 😀

miau
23. feb 2010

ked nedavate tie probiotika infant dophilus do mliecka tak akou formou ich podavate?
a preco sa to vlastne neodporuca? ja ich davam do mliecka, lebo aj na pribalovom letaku tak bolo napisane, ani ma nenapadlo ze tak by to nemalo mat zmysel...
dakujem za radu 😉

pandula
23. feb 2010

no cropi pekne si to vysvetlila asi preto som ja dala ockovat. mali sme moznost nie ale viacej som sa bala tej choroby nakoniec ako ockovania a je pravda ze vdaka ockovaniu tu tie choroby nie su preto o nich nepocut tiez zijeme v preplnenom svete a velkomestach kde sa hromadi spina vela ludi zije na malom priestore takze by som to neriskovala tiez napriklad tu je vela migrantov / emigrantov z roznych exotickych krajin nikdy nevies co zo sebou priniesli. napriklad taka tubera je tu dost rozsirena moja kolegynka ju prekonala a ma poskodene plucka 😒

zuzankaro
23. feb 2010

miau (deni) 🙂)) - ja davam tu biogaiu tak preto nie do mliecka ale pred papanim 😉
boise - aj moj bublinkuje slinkami a slintaaaa hlavne ked ja na brusku, skumat veci pusou budu az neskor, budu si tam davat hracky a ine predmety ked uz budu mat vyvinuty uchopovaci reflex

miau
23. feb 2010

zuzankaro ( zuzi 🙂 - ta biogaia je praskova ci tekuta?
k´ja davam infant dophilus a sab simplex, ale obe do mliecka 😖 myslis ze to mam zacat inak podavat?

pandula
23. feb 2010

baby som vcera objednala knizku ze NO cry nap solution. akoze uvidime ci to pomoze tomu mojmu nespavemu dietatu som o tom citala viac a fakt musi viacej spat. lebo musi to neexistuje ze on takto cely den oka nezavrie
tiez som mu kupila ezotericku hudbu tak uvidime

inak mame velmi dobru noc za nami vstavali sme len 2 x ako sme zvykli uz ho po 3 dnoch v noci netrapili vetry tak som sa super vyspala

dnes ideme kupit plienky a troska sa prejst nic ine nas necaka kedze je tu zamracene

zuzankaro
23. feb 2010

je tekuta 🙂
tie ostatne veci - no neviem ti poradit, ja to nedavam, neviem ako by sa to malo podavat mozno ine baby poradia

pandula
23. feb 2010

tie co viete po anglicky pozrite si toto:

http://video.google.com/videoplay?docid=-669666...

saska73
23. feb 2010

všetky kukáte to video ? 😕 😕 😕

saska73
23. feb 2010

boise - slintoškovia sú to 🙂 všetko musia okoštovať, vyskúšať. Malý sa snaží dosť do úst celú pästičku.