Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
s ockovanim je to tak ako so vsetkym, kazda minca ma dve stranky a vsetko ma svoje plusy a minusy a my si musime vybrat pre nas to lepsie, cize v tomto pripade mensie zlo a ked si porovnam vsetky tie hrozne choroby s rizikom, ktore je podla mna mizive oproti tym chorobam, tak mi jednoznacne vychadza povinne ockovanie nechat zaockovat
kiahne je najlepsie hned v detstve absolvovat lebo ja som ich dostala v 20-tke a nebolo mi vsetko jedno neprebiehalo to az tak hladko 😒
iwa ta amnio je tiez na nervy aj mne ho odporucali kvoli veku ale nesla som, vsak na co? vysledky som mala dobre
ako teraz obliekate drobcov do kocika? teplomer nam ukazuje 10C a ja vobec netusim, ako mam marca obliect na von 😅 V kociku ma taky ten klasicky kozusinkovy fusak. Myslite, ze bude stacit body s dlhym rukavom, polodupacky tenke, ponozky a bundicka? alebo mam pod bundicku dat este mikinu? Samozrejme ciapocka a tenke rukavicky
zuzankaro, ja som ich mala v detstve a tiez to velmi lahko neprebiehalo, ja si na to pamatam este teraz, ako strasne ma to bolelo a to som bola krpec. Doktorka vtedy mame vravela, ze to davno nevidela, lebo ja som mala na sebe tie pupaky vo vsetkych fazach, aj novo tvoriace sa, aj napuchnute aj uz vyschnute chrasty a komplet po celom tele vratane vlasov 😝 ako som ich nemala 200 tak ani jeden. A kamoska vtedy vraj mala tri pupaky 😀 (to mi vravela mama, lebo ju strazila vtedy)
pietra, ja nemam kozusinovu fusak, ale taky tensi a davam body, dupacky, tenky overal /pyzamko/, bundovy overal, ciapocka a na fusak tensia deka...
pietra tak nejak to aj u mna prebiehalo!
body s dlhym rukavom, polodupacky tenke, ponozky a bundicka + ciapocka - a sup do fusaku, zakryjem tensou dekou a kocikujeme 🙂 moj maly moc neznasa teplo, je vtedy nervozny a spoteny
pietra mi tu mame mierne pocasie stale ja obliekam rifliky alebo teplejsie gate, bodinky tricko nato a este bundicku teda taky hnedy kabatik teply mame alebo mikinky teplu zalezi na vonku a capicku nie velmi hrubu skor latkovu.
on pistit tak ci tak je mu hned teplo
idem baby moj dnes spal rano hodinu parada 😀 uspech teraz som ko kojila a tak sa nam pri grgani presral .. sme ho dvaja davali dokopy este ze je moj priatel dnes doma a to sme chceli ist do mesta do mothercare ale prsi chvalabohu keby sa nam tak dokakal po ceste uuuuf 😕
no ja tiez neviem, či radsej teplejšie obliect a nedat fusak, len do deky, alebo radsej menej obliect a nechat ešte kozušinovy fusak s dekou 😕 Ja davam zatial body, pančušky, poldupačky, svetrik, čiapočka. Ale rozmyslam, ze nedam pančušky, len ponozky asi. Čo poviete? 😨
ja prave vychadzam z toho, ze ma mat dieta o jednu vrstvu viac a za tu vrstvu povazujem fusak. Ja tiez nepojdem von naobliekana ako cibula, len nohavice, tricko a na tom bunda. Len fakt pri tomto drobcovi neviem. Stale tie nachystane veci prerovnavam 😒 deku som sa nechystala davat 😒
ja som deku davala, len ked bolo pod nulou, inak len fusak 😅
my len deku teplu davame nikdy sme nemali fusak
tiez rozmyslam, ze dam deku preč a len fusak necham alebo naopak...
Ahojte baby, vonku je kraaaasne 🙂 Tak ste asi vsetky vonku, vsak? Tak idem teda aj ja, trosku potesit moje alergicke telo, ze mu zacina sezona... 😒
...do frasa a neviem tiez co malemu obliect ked je tak pekne 😒
simona ma rada teplo, takze ja davam pancuchy, ponozky, nohavice, body take tricko s dlhym rukavom tenke, bundicku a ciapku a rukavicku, fusak este necham, lebo sa ma ochladit bud. tyzden, len uz nedam deku 😀
ale uz jej nechavam otvoreny kociar, nech ma cerstvy vzduch 😀 a kontrolujem nos 🙂 a ja som zase za to, ze nec jej je radsej teplucko ako by mala mat sopliky 😉
iwa, len ked sa spoti, tak tie sopliky moze dostat tiez 😒
ja uz mam tretiu kopku veci nachystanu a stale sa mi to nezda 😀 Fakt by sa tie deti mohli rodit s navodom na pouzivanie 😀
ja som doteraz obliekala bodynko, dupky tenke, overalik fleesovy, na to dalsi overali fleesovy-vrchny a do fusaku. a ked boli minusove teploty tak aj deku. len dnes sa mi zdalo, ze je maly trosku spoteny, tak neviem, z coho ubrat
pietra 😀 😀 to je tiez pravda, no musis mat dnes skusobny den 😉
ň
mein skus nedavat deku 😉
ja dupacky alebo bodynko a poldupacky, pod tym ma kosielku a hruby svetrik a fusak tak chodil aj v zime, len teraz mu ten fusak tak nezatahujem, mne sa maly dost rychlo vie spotit
no a teraz som mu uz par krat dala takeho medvedika overalcek juj aky je v tom chutny a fusak som mu hore nepripinala
ja som doteraz davala dupacky, dlhorukavove body (alebo kratkorukavove body, tricko, polodupacky), na to overal fleecovy (alebo nohavice a svetrik), bundicku a tak do fusaku. Pri minusovych teplotach este do fusaku isla deka
Ja teraz neviem, ci dat na nozicky dve tenke vrsty alebo jednu hrubsiu, alebo bude stacit jedna tensia. To je normalna veda toto. Hlavne stresujem, lebo ho bude kocikovat svokra, kym ja pojdem k doktorovi
mein, teplo mu mozno bolo z tych troch vrstiev na nozickach
ja som rano tak obliekla a ked sme dosli uz bola hore, tak som skusala ci nema chrbatik a zatylok mokry a v pohode, takze nam to asi vyhovuje 😀 uz sa tesim ked fusak vytiahneme odtial, lebo nam zacina byt maly
idem sa povenovat babulke a pojdeme tiez von 🙂
Ahojte.tak sme zaockovane. Pani doktorka kazala dat 1ml nurofenu,proti bolesti.tak sme dali len to.a octan.mastou som jej natrela.a plackala tak stredne a potom prestala.ked brusko boli,viac place.spala vo vajicku ale doma je uz hore.idem ju skusit uspat.vraj bude buvat,no dako sa mi nezda 😅
iwa- presne tak isto obliekam maleho a dnes som odobrala deku 😉 a ked bude nad 10° tak dam tensiu bundicku 🙂
inak kamoska mala kiahne v7mesiaci tehu, maly sa narodil trochu bodkovany, ale inak oki 😀
a ockovanie? povinne dam, rotavirusy tiez, ved vsetko pchaju do ust a potom aj proti kliestom, inak nic 🙂
zvalka - ani nas nespal nejako extra 🙂 proste vyreval sa u dr, ze mu ublizili, potom ked som mu to babrala tym octanom a dost 😉
Uz buvame konecne.zlata bola,vytesovala sa vyse polhodky s kolotocom,potom v kresielku ale uz som jej dala papat a zaspala hned.
JOJ UZ NECH JE PO ZIME, bo zachvilu nam bude kocik kratky ked tam davam fusak 😅
zvali aj nas spi v mojej posteli a zateplovaci buchocu 😅 som zvedava kolko pospi, uz buva tak polhodinu 😕
iwa, som pisala, ze deku davam, len ked je pod nulou 😉

barbarka krasne si to vystihla a babule ockovanie a autizmus este nikto nedokazal, ze to ma suvis a to viem z vlastnej skusenosti, lebo mame v rodine tazkeho autistu a sesterke to vysvetlili, ze zaklady na autizmus sa zakladaju uz v tehu 😒 takze asi tak....