icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

j777
24. feb 2010

..noo, som si ale odsala toho.. 40ml z oboch dokopy ..to ozaj ani na smad 😅

saska, toto nebude laktacna kriza... to trva uz skoro 2 mesiace.. 😒 neva, stale lepsie jak nic..zatial..

triminka
24. feb 2010

j777 odsavacka ti nevytiahne tolko co babatko.urcite je tam viac toho mliecka,neboj.ja som tiez teraz bojovala s malym mnozstvom mliecka,mlada bola leniva budit sa a papat.zabralo nocne budenie kazde 2hod a teraz ficime ako predtym klop klop....

kim_rossi_stuard
24. feb 2010

Vdaka baby za tie rady s ockovanim 😉 aj nas to caka presne ekd bude mat mala 3.mesiace 😎

sasi- verim, ze to zvladnes aj tymi "prehankami" 😉 drzim palceky, sikovna baba

J777- obcas citim ako ty, ale ja neodsavam vobec, vykaslala som sa na to, mala pouziva prsnik na "pitie" nie na "papanie" a hlavne na ukludnenie! Zmierila som sa s tym, ze ked ju uz v nemocnici naucili na flasku, nebudem ju tyrat a seba samu tiez nie, a necham to tak 😒 papa pekne z flasky, viem kolko a pribera! prsnik pouziva ako istotu a upokojenie, napr. po kupani si hned lahne na bok a otvori ustocka, cim uz caka kedy jej ho tam vlozim, zopar krat cucne a spinka. rano ked sa mrvi, tiez dame do velkej postele na prsnik napije sa zo 5-10 duskov a spinka dalej 😎 pijem 1 caj welwda denne a papam homeo, a vravim si "lepsie ako nic" 😀 😀 😀
ale pri druhom, uz nedovolim nikomu aby mi to kojenie pokazil!!!!

sasi, Iwa, J777 - mne mala vypije denne asi 5-6 davok po 100 do 150ml, tak som to raz spocitala ze okolo 600ml-700ml vypije za 24hodin, a tiez som pozerala co sa uvadza na krabici, ale kym pribera, je to v pohode myslim, no nie 😉

barbarka
25. feb 2010

ahojte
j777 spoj sa s laktacnou poradkinou, mne to pomohlo a chcela som to uz, mnoho krat vzdat, vela placu mojho aj maleho - tak ma to bolelo ze som ho odtrhla chudatko. kym tam nejake mliecko je je sanca ze sa to obnovi.
teraz mi maly odmieta jedno prsko, snazim sa ho tam este nejak donutit aspon trosku ale tiez odtial skoro nic neodsajem.

saska73
25. feb 2010

dobré ránko
zaujímavé čítanie 😉

j777
25. feb 2010

ahojte,

fuu, to boli nervy ten hokej.. 😅 ..esteze si mala usla zdriemnut na poslednu tretinu... 😅

..mne je jasne, ze mala si vytiahne viac ako odsavacka, ale aj tak nic moc..no stale, lespie ako nic...kazda kvapka vzacna 😉

barbarka
25. feb 2010

sasi mas este link na tu postielku odkial ste kupovali?

millada
25. feb 2010

iwi, j777, vidim, ze prezivate to, čo ja pred par tyzdnami. Tiez som ešte odsavala, sem-tam dala prsnik. Ale postupne uz odmietla kojenie, plakala. Tak som aj odsavačku odlozila do krabice, vyrevala som sa ešte niekolkokrat. Aj teraz sem-tam ešte plačem, ze nekojim. Ale dr. povedala, ze nevadi, ked je len na UM a ja sa s tym pomaly tiez zmierujem 😔
Tesi ma aspon to, ze mame dobry rezim klop-klop. V noci je sice pohodlnejšie vytiahnut prsnik a nakojit, ale zasa UM zarobim za 2 min. a len RAZ za noc!!! Dam ju spinkat o pol osmej, o tretej nakrmim a spi do pol osmej zasa. A cez den papame tiez skoro v rovnakom čase, plus-minus 30 min. 🙂

Tiez som mala plany kojiť 6 mesiacov, ked sa mala narodila. Ked som videla, ze to nejde, tak som si povedala, ze aspon tri vydrzim, nakoniec to bolo ledva 6 tt 😒 No čo uz, robili sme, čo sme mohli ☹

iwi, ze "kockate mäso", som sa musela rehotat. Nasa sa uz tiez nahlas smeje a tiez skoro plačem od šťastia, ake je to krasne 🙂 Ona robi tak podarene, ze he-he-he a potom zvýýýýskne 😀

zvali, .... no a teraz neviem, čo som sa chcela opytat, dofrasa. Musim rozmyslat. Skleroza je to uz na stare kolena 😀 😀

saska73
25. feb 2010

barbarka
http://kojenecke.eu bolo to bez postovneho, platba vopred na ucet
ale uz ju maju aj na SK lacnejsie, videla som v nejakom letaku ale zabudla som v akom 😅

millada
25. feb 2010

iwi, ja mojej zapisujem kazde papanie, denne je to v priemere cca 730 ml a papa 7x denne 🙂 Ale tvoja ma aj mm, takze musi zjest menej UM tym padom 😉

zvalkaaaaa, čo som to chcela sa opýtat?????? Neviem si spomenúúúúúúúúúúúút!!! 😠 🙂

millada
25. feb 2010

jaaaj, sasi skoro som zabudla na tu stranku. A mam ešte kupon zlavovy, tak musim pokukat a ešte vyuzit niečo kupit 🙂

zvali, stale neviem, čo som to chcela 😀 😀 😀

barbarka
25. feb 2010

sasi vdaka 🙂

millada
25. feb 2010

sasi, ty mas concord fusion alebo neo? Si spokojna s kočikom? On ma nafukovacie alebo plastove kolieska? 😕

millada
25. feb 2010

baby, na koenecke.eu maju kraasny nabytok do detskej. Tmavo hnedo-biely 🙂

sama si pisem dneska? 😠 😀

saska73
25. feb 2010

millada ja mám nakoniec brio go - som spokojná, okrem snehu ho môžem ovládať jednou rukou
concord fusion zlyhal na tom, že nemal prehadzovaciu rúčku a concord neo mm ani počuť

zvalka
25. feb 2010

Co mojkaaaaa? 😀 tak si spomeeeen! 😉

saska73
25. feb 2010

teraz majú na kojenecke.eu matrac do postielky a aký dobrý a lacný, to nemohli mať ked sme zháňali

babonr
25. feb 2010

Ahojte!My sme po dlhom boji zaspali,ale vidim to len na chvilku...neviem co mu je v poslednej dobe.Mrzuty je stale.Mam taky zly pocit,ze ma reflux,bo papani zostane nervozny,mikoce sa a kolko krat si vygrcnew aj po hodine alebo po dvoch... 😒 A tak to uz bolo super.Neviem co sa mohlo stat 🙄 My ideme na ockovanie deviateho.Zaciatok marca mame divoky-prveho vitanie na mestkom urade,potom kontrola klbikov a nakoniec to ockovanie.Miladka tebe mala tak dlho spinka v noci? 😕 Nas maly ked potiahne do siestej tak skacem od radosti.Ale zas je pravda ze on dost spinka cez den v kociku.

millada
25. feb 2010

zvali, stale neviem 😀 Rano ma napadlo, ze sa ta to opytam a teraz neviem. Určite si na prechadzke spomeniem a potom pri PC zabudnem 😀

sasi, veru tie matrace som aj ja pozerala, ze ake dobre a lacne 😒

babonr, skus ho dlhšie podrzat zvislo, aj ja to tak robim. Lebo ked hned po odgrgnuti dam lahnut, tak začne stikutkat alebo grcne.
A moja cez den spi väčšinou len v kočiku, doma tak po 40 min. doobeda a k večeru. Ale posledne dni sa aj v kočiku nejako budi, neviem prečo. Kedysi ešte po kočikovani aj doma zo 2 hodky pospala, teraz len "zaparkujem" kočik a uz je hore 🙂 Ale na noci si nemozem stazovat, klop-klop 😉

millada
25. feb 2010

zvali, uz vieeeeeeeeeeeeeeeeeeem!!! Ze či si uz kupila ten Tesco sterilizator a aky je? Kolko stoji a ako to vyzera? Zmesti sa tam vysterilizovat aj flaša s cumlikmi? 🙂

beruska.zuzanka
25. feb 2010

Ahojte maminky, včera som sa celý deň nezastavila...

saška, aela, držte sa, nech vám je čoskoro lepšie 😉 ja som bola chorá, keď mala malinká dva týždne, šialená, nádcha, teploty ma chytili, tak viem o čom píšete ☹

my sme boli včera na sone s bruškom, reflux nám potvrdili a že je malá nehorázne zaplynená chúďa, ako nemá v poriadku ten zvierač, tak nasáva strašne veľa vzduch do seba... a potom prdííííííííííííí celý deň aj noc 😝 ale hlavne, že to z nej ide vonku 🙂 lekárka bola veeeľmi milá 🙂

koláčiky aj tortičku na krst sa nám podarilo objednať, teším sa 🙂 s mm sme včera boli na predkrstnej príprave, ako povedal nám pán farár, čo sa bude diať toť vsio... 🙂

inak, baby, dostala som mrchu cez víkend a vytešovala som sa, že skoro nič zo mňa nejde, len také špinenie a slabunké krvácanie...
a odvčera zo mňa tečie jak z vodovodu ☹ nosím najhrubší tampax+vložku... a takmer každú hodinu som na wcku a vymieňam, ani von dnes nejdeme kôli tomu a taaak je krááásne ☹

beruska.zuzanka
25. feb 2010

milli, jeeej, na to som sa aj ja scela spýtať, len som zabudla 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
25. feb 2010

Emka búva v postieľke už skoro tri hodinky 😕 zázrak? Nie, technológia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 osvedčila sa mi plienka na hlavičke, cez očká a ona si ju aj tak vždy stiahne až na bradu, tak chodím kontrolovať, či dýcha a pekne bubá 🙂

aela
25. feb 2010

ahojte kocky, ja bola rano u lekara, zajtra idem na sono s podozrenim na zlcnikovy kamen ☹

ked pisete o oteckoch, tak ja musim mm pochvalit, on ma trpezlivost aj za mna, vecer, ked je mala najviac placliva, tak je pri nej len on, to skor ja stratim trpezlivost a dam mu ju, nech ju utisi, teda ak je mm doma 😒

millada
25. feb 2010

sasi, a zabudla som, ze drzim palce, nech sa das čo najskôr do poriadku a nech aj Majuško ma očka v poriadku 😔 😵

hermiinka
25. feb 2010

ahojte dievcata.
beruska ja uz tiez mala mrchu a presne tak zo mna tieklo pi vodu s citronom alebo si kup askorutin to ti pomoze mne to doktorka poradila, a svagrina mi vravela ze ona mala asi pol roka po porode take silne ☹
saska drzim ti palce aby si to zvladna, verim ti ze sama mas toho vela ja som vdacna mamine a sestre za kazdu pomoc
mili to ti pekne spinka, moj maly chodi spat v priemere o siedmej a vstava v noci o pol druhej a o pol siestej uz je hore to ide s tatom do prace 🙂 ale dnes rekord spali sme do pol osmej 🙂

iwa1
25. feb 2010

milladi, ved aj mna to serinka to kojenie, nekojenie, uz len odsavam, lebo slecna sa uz nechyta 😠 takze som unavena ako kon...uvidim ako dlho este ma to bude drzat, aj to len kvoli muzovi, lebo ten hundre namiesto toho aby ma podporil, ze som mohla aj dlhsie kojit 😠 najblizsie mu asi jednu...aaa nic 😀 radsej..no proste podpora jak svina 😠 ja si tiez zapisujem presne kedy jedla a kolko a aj vigantol a biogaiu, lebo zabudam 😒 😀

to rehunenie je uzasne, my sme sa vcera vsetci tak nasmiali, ked sa zasmiala nahlas 😀 😀 😀 uz sa tesim ked to bude castejsie 😀 😀

aaaaa my mame defekt na kociku ☹ ja sa nehraaam, ved ma sima zozerie poobede ked nepojdeme von 😕 musim to nejako poriesit 🙄

milladi aj my mame senzor a ked dojdeme domenko tak uz je hore a zacina sa aj v kociku budit a kukat ze kde je- aspon ze nereve 😀 😀 😀

iwa1
25. feb 2010

milladi mne stava v noci simona aj trikrat na jedenie a to by som prijala, keby stiahla ardsej 150 a spala aspon 6 hodin 😉 🙂

hej a ja nemam mrchu 😕 zeby sa mi musel este len nastavit cyklus? tie co ste uz mali mrchu mate ju znova? 😕 lebo ja uz meskam....ale asi je to normalne nie? ci za to moze HA? 😕

beruska.zuzanka
25. feb 2010

iwi, to rehotanie sa je faaakt že super 🙂 Emuša sa tak cca od siedmeho týždňa rehlí nahlas, som skoro odpadla, keď začala a najlepšie je to pred kúpaním, keď ju vyzlečiem, to zbožňuje, byť taká holá a vtedy najviac reční a rehoce sa na celý byt až víska 😀 😀 😀 ja až plačem vtedy, ako sa teším z toho 😀