Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Zas tu nikto neni?
a co sa tyka kojenia,moja sesterka tiez kojila asi do troch rokov,ale to uz bolo strasne.Mala prisla hocikde k nej vytasila tricko a cucala.Ale zas sesterka je taka,ze jej to bolo jedno.A presne ako tu niektora z vas napisala,kojenie je super,ked to ide.Ked je to trapenie,tak je to o nicom.Mamicka nervozna,babatko nervozne.My sme teraz kupili Bebu 900g do zasoby ze bude apson na mesiac,ale akosi som sa preratala,bo malemu vydrzi piksla 5-6dni 😕 Musime zas objednat,to zas bude penazi 😝
A este sa chcem opytat:Pouzivate niekto Infacol na rpdiky?My sme ho vcera kupili a chceme vyskusat,bo mam pocit,ze Espumisan uz nepomaha 😒 Mate niekto skusenost s tym infacolom?Ozaj Mein,a vy ako s tym bruskom,uz je lepsie?Ja som zufala,maly uz mal tak dobre s tym bruskom a posledny tyzden zas to zacalo.A zas sme na zaciatku 😢
babo raz som kupila infacol a isiel do kosa taka srancka fuj nechutne v zivote by som to malemu uz nedala neviem niektore baby si to pochvaluju podla mna je to obycajne lepidlo. my pouzivame gripe watter sem tam neviem ci to u nas dostat je to taky sirup z feniklu alebo kopru pekne si potom odrgrne a za hodinu vyprdi a je pokoj
baby ja si myslim ze ked bobik ciapku tak trojku lebo jar nezacina hned a bude trvat dlho a hlavicky rastu rychlo nie? moj ma teraz 40cm za mesiac moze byt 42 cm ved rastu teraz ako z vody tiez tie capicky su trosku natahovacie ale lepsia vacsia ako mensia. moj nazor.
a meink ta krokodil capicka je peknucka skoda ze nemaju ine farby tie dievcenske su pekne
ahojte,
noe chudatko malinke, nech uz je to prec ☹
babo ty bud tu nie si, alebo pises odusu 😉 .my sme infacol mali na zaciatku, ale netusim, ako zaberal. my sa uz mame troska lepsie, ale este vzdy sa maly puci stale, ked sa zobudi a tiez ked sa napapa. ale uz to nieje az take hrozne. my pouzivame kvapky babycalm.
pandi ja som objednala tu krokodiliu c.2, lebo som skusala malemu na hlavicku ciapky, co mam doma to boli asi 36cm a boli mu take volne. a ako hovoris, este sa natiahnu. sak ked nebude dobra tak podarujem, sak len 200sk stoji aj s postovnym 😅
idem ja dnes konecne nafarbit hlavu, tak sa mi nechce, neznasam to, uz sa do toho silim cca 5mesiacov 😀 . ale musim, sak vyzeram hrozne, chcem byt pekna mamina, ide leto 😀
ahojte
ja tiez kupim ciapku bobik uz trojku a kupim hned 2 maly sa dost poti tak aby som mala na vymenu
bobo - ja davam infacol sme s nim spokojni, poradila nam ho kamoska farmaceutka ona ho syncekovi tiez davala, zacina ucinkovat az po niekolkych dnoch, maly od vtedy nema problem s prdikmi 😀
nam tiez beba nejako rychlo ubuda 😀 maly je zrutik no peniaze idu dole jeho hrdielkom len taky fukot
jeej, prave som si vymailovala, ze uz mam hotovu tu hackovanu ciapocku, v pondelok ju posiela. 🙂
ahojte 🙂
najlepsie je ciapku vzdy vyskusat. Ja som ho chcela brat 2, ale ked vravite, ze je vasimdrobcom uz teraz tesna, tak zoberiem radsej 3.
Hlavicka zas tak rychlo nerastie 😉
normalne si farbite vlasy? Ja som uz vyzerala hrozne, tak som si kupila farbu bez amoniaku a teda nic moc 😝 🙄
noe, maly to moze mat z liekov ale aj z toho, ze tak casto papa, ked si pisala, ze papa aj kazdu hodinu, moj doky vravel, ze to dost zatazuje zaludok, ked ho ma permanentne plny a do toho tie lieky 😝 drzim palceky, nech sa malemu polepsi 😉
pietra ja len paletko 😉
aela - tak moj papa veľa od narodenia tu každu hodinku doteraz iba mu tak vitieklo
ale toto su šplechi do dialky a veľa
dakujem vam
a dnes mam iba stresy
stratili sa nam adidasi dominikine topanky prehladala som cely byt
aj pohadala z mužom že som ich zapatrošila ja
a nakoniec sme zistili že dominka si ich schovala
pod ten schodik z ikei ma ho na chodbe aby si dočiahla na vypinač ked ide na zachod
koho by napadlo že ich ona schova a sme sa jej pitali a nevedela a ked sme jej to ukazali kde boli tenisky tak sa smiala beťarka že to ona 😀 ale ja už pomaly po 3 infarktoch
noe, viem, ze doteraz mu nic nebolo, len ked ma aj tie lieky, tak mu to mozno nerobi dobre, ked ma stale plne brusko
Juj, Noe, ufam to bude z tých liekov, možno mu nezapasovali na bruško, tak preto grckal.
Noe to sa stáva aj nám, že niečo Viki zapatroší, občas si spomenie kde čo dala, a ak nie, tak nájdeme aj po dlhšej dobe 😀 Raz si tak schovala do svojej kabelky čo má na kočíku ovládačku od telky 😀 Tak sme pozerali vždy iba jeden program, čo sa nechcelo nikomu vstavať z gauča a ísť prepnúť 😀 A toť minulý týžden ako sme boli v tej blave, tak zasa vytiahla zo svojej kabelky ovládačku od DVD 😀
Baby a farbíte si vlasy už normálne aj ked kojíte? Ja som ešte nefarbila, ale tiež by som už potrebovala 😅
ja iba melir davam (teda raz)
bože nech už douživa tie lieky lebo sa bojim ich vysadiť aby nebol zase chori aj ked cez den je dobre len na večer ma kašlik ešte
vlastulka - 😀 😀
no aj moja tak schovava tie ich skriše
ale toto som hladať musela lebo čo by som jej obula 😕
a mne premiesnuje veci v kuchyni
to večne hladam otvarače .... varešky.....
ja už mam skoro na každych dvierkach bezpečnostne aby to neotvorila 😀
babo,aj ja si myslim,ze sa budi mala na brusko
spapa 210,ale malokedy,spi dlho a je vyhladovana
mein, co je to paletko?
vlasti, ja som si farbila len takou prirodzenou po 3.mesiacoch tehu aj to len kazdy druhy mesaic a teraz uz tri mesiace nic 😅 blee. cakam ze mi kamoska pride a urobi pekne packo mozno melir alebo nieco vymyslime podla mna je to ok ?
mozu sa normal farbit vlasy 😉
pietra nam hlavicka za 8 tyzdnou narastla o 3 cm. tak podla mna rastu rychlo
pietra to je palette - sampon na 24 umyti 😉 . ja vzdy len takouto farbim. raz som nafarbila normalnou farbou a hlava ma stipala jak fras 😝
mam taku otazku mimo:
maminy, co uz mate druhe babo, prip. aj ine - ake su teraz nazory na "pavuky", resp. to v com behaju deticky, ked sa ucia chodit...neskodi to nozickam a tak? alebo je to v pohode?? 😕
kazdy hovori inac zvali.podla mna ked tam bude len chvilku,nic sa nestane.ale niektore deti maju potom problem,ze chodia po spickach
Zvali naša Viki behala v pavúkovi od 6mesiacov a nemali sme žiaden problém s nožičkami.. To je zasa každého vec názoru či dá alebo nie.. Ja určite dám aj Sofi behať do toho, za prvé si popri nej stihnem porobiť a tak.. a ona sa aspon troška vybehá a unavý 🙂 Viki za mnou pekne behala,napr. ked som vysávala alebo umývala podlahy 😀
ja chodanku NIE. mam jednu doma ale neplanujem. poznam viacero deticiek, co zle chodia. ale kazdeho osobna vec. ja mam taku skakalku, tak do toho ho budem davat a potom uz take choditko, co tlaci pred sebou 😉
Mein a myslíš, že zle chodia právez z toho chodáka? 😕 Lebo to je ťažko povedať.. Viki ked v tom behala, mala vždy obuté riadne papučky stou stielkou, občas v tom špičkovala, lebo ináč sa v tom odraziť nedalo, ale ved ked sa učila chodiť a teda začala chodiť, tak normálne stúpala na celú nožičku..
vlasti netvrdim to isto, len ja tam maleho davat nebudem. ale nie som proti. len ja nebudem 😉
moj nazor na chodulku a to my vravi aj decka može tam dieťa biť ale nesmie tam dieťa vysedavať musi sa hibať
a skor ako 7 mesiacou by som tam dieťa nedavala
moja mala tam nebola a naučila sa skoro a sama behať
kamoška davala malu tam aby mala pokoj a mala je neskutočne leniva ma už rok a nechce sa jej ani poloziť ani chodiť
ja uprednostnujem pohyb nech dieťa skuša same aj ked padne postavi sa a ide dalej
ako v chodulke biť zavrety a niektore deti sa davaju na špičky
napriklad teraz mate tie lehatka ako dieťa tam pochitka hračky ale je tam priputane ja radšej ked dieťa sa otača skuša sa prevracať a nie biť niekde sputani ako je lehatko , chodulka , .......
takže ja chodulku nemam a ani nebudem kupovať
nech preskuma pekne cely byt aj po 4 a potom popri nabytku 😀

Mili,pri HA mliekach je bielkovina mlieka hydralyzovana-ako keby rozlozena a tam sa znizuje riziku vzniku alergie na bielkovinu mliecka.Je to jedna z najcastejsich alergii u deti do jedneho roka.Lia vy uz davate 210?My sme zacali davt 180 aj to len par davok za den.Ja mam totiz pocit,ze on strasne moc papa.Mal by 5x denne a papa 6x.A to si neviem rpedstavit keby sa s nim tolko neprechadzame,kolko by papal 😎 Aj my mame nocne budenie,nic si z toho nerob.Len niekedy mam pocit,ze sa nezobudi ani tak na hlad ako na prdiky a ked uz je hore tak musi papat.