Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
mein, aha, tak prave to palette na 24 umyti som kupila a zurim ako besny pes, fuuuj, totalne nespokojna som 😝
zvalka, zalezi, kedy do choditka das. Ak az v case, ked ti drobec zacina sam chodit okolo nabytku a ty ho tam chces len na chvilu "odlozit", tak sa nic strasneho nedeje. Ale niektori davaju hned, len co dieta sedi a aj to nie poriadne 😔 a potom nicis chrbticu, dieta spickuje, nicis mu teda klenbu noh, ucis ho nespravnemu drzaniu tela, ... to bola prva vec, na co nas ortoped upozornoval, nech nam ani nenapdne choditko pouzivat
noemi, ja som mala tiez byt zabezpeceny, ale vidim, ze teraz pri druhom to bude horsie. Uz teraz kike vysvetlujem, ze nesmie hracky nechavat kade-tade, ze si moze babatko ublizit (samozrejme, este nie, ale nech si zvyka) a stale nachadzam jej miniveci po celom byte, hlavne magnetky z chladnicky 🙄
ja som pre kiku mala ohradku, ale kazdy vravel, ze nech nezavadzam, ze to nie je ohradka, ale megaohrada 😀 mala som klasicku drevenu s rozmermi 160x125cm (asi tak nejako, presne si to nepamatam, lebo sme ju zmensovali kedze povodne zabrala uplen celu obyvacku 😀 ), takze obmedzovana v pohybe velmi nebola a davala som ju tam aj tak vzdy len na malu chvilocku, kym som potrebovala odbehnut na wc a pod.
a popri tej ohradke sa ucila aj chodit, lebo inak mame nevhodny nabytok, drzat sa moze len sedacky, takze ta ohradka sluzila aj ako opora pri prvych krokoch
Mein,no ja vzdy dobehnem len na chvilku,chytro docitam,zareagujem,opytam sa a utekam zas prec 🙂 Ja chodulku neplanujem davat.Odporucaju ju az ked deti sami stoja a ked uz same stoja tak sa mozu aj same ucit chodit,nie?Ja sa tez bojim koli nozickam.Nasi susedia maju sedem rocneho syna a ten behal v chodulke od styroch mesiacov.To by som sa ja bala....
A zas tu nikto nie je 😀
ako si mam objednat fotky cez fotolab??este som to nerobila
k tomu choditku, ja mam taky nazor, ze vsetko s mierou neskodi, tak isto aj choditko, mnohe matky by chceli ,aby dieta uz behalo, ledva sa sediet nauci, v choditku nedosiahne ani na zem poriadne a uz ho tam davaju,l vsak sa stavia na nozicky, tak sa potom necudujem, ked to ma nasledky, ja som dceru davala do choditka asi az v roku, vtedy uz behala aj okolo nabytku, takze v choditku behala normalne, akurat nemohla spadnut, aj byt sme vtedy mali bezbarierovy, takze to bolo super
presne tak aela choditko je ked uz vedia chodit... my urcite nekupujeme uvidime ked zacne chodit ci ho treba urcite ale kupim to do dveri urcite kde ti babo vysi a skace ale tiez asi neskor ked bude chodit 😉
pietra - no ved prave dominika ma kopu hračiek mini čim menšia tak ju viac bavi tak sa tiež bojim že necha pohodene tie vecičky 0.5 cm na zemi a maly lezunik spapa
to budem chodiť po nom a sledovať ho
my mame hongalku medzi dverami a najlepšia vec čo sme kupili
ked mala vimišla v jedeni dali sme do hongalky a tam papala , dokaže sa hojdať niekoľko hodin a smeje sa až sa zajakava 😀
mne mm povedal, ze hojdacku budeme mat na chalupe, ked tam budeme byvat, tak som zvedava, ci to bude tak skoro 😀 😀 😀
pieskovisko, hongalka , a bazenik nesmie chybať
už sa tešim na leto
peknu nedelu 🙂
tak ja sibnuta mamicka, dnes som zobrala svoju prvorodenu dcerku na karneval, dokonca za masku🙂
bola maly motylik🙂
vlozila som fotky, kuk sem:
https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vRefer...
ale bola nadherna 😀 😀 😀 😀 a pekne si to aj uzivala: pozerala na vsetkych dokola, rozdavala usmevy, neskor sa napapala, pokakala, a dokonca si cucla z prsa a zaspala 😎
vsetci ju obdivovali a o mne si mysleli ze som siby-ryby 😀
nevadiiiiii 😉 hlavne ze sme mali kulturu!
no my na leto chystame: hojdacku, pieskovisko, bazenik vonku a doma mame tiez hojdacku medzi dvere!
dufam ze si to Amanda uzije patricne vsetko!
kim, mala bola kraaasny motylik, my mame dnes placlivy den, tak zajtra snad uz bude lepsie
kim zlatucke ste na fotke 😉
kim - amanda je nadherna - krasny motylik 😵 juuj 🙂 vobec nie si sibnuta mamina - je to uzasne 😵 😵 😵 😵 😵
kim, akeho nadherneho motylika mas 😵 😵 😵
kim, amanda je krasna babika 😵
ahojte dievcata,
je to este niekto?
mam taky mensi stres. chcela by som sa opytat: kolko hodin za den prespia vase babatka, resp. aky mate rezim? ja mam pocit, ze nas maly este stale prespi vacsiu cast dna. a to uz mame dva mesiace
Ahoj fialka.tak v kociku zvykne prespat aj 3 hodky. Doobeda a poobede tak po 45 minut. A este rano buva hodku. Ale nestresuj,podla mna je to v pohode.mas kludne babatko,kazde dieta je ine 😉
ahoj zvali,
nas mato doobeda pospi tak hodinu- dve, pricom vstava okolo 8:30. okolo 14:00 chodime na prechadzku, to spi cely cas aj po navrate. ked ho nezobudim pri vyberani z kocika, spolu aj 3 hodiny. a vecer ho davam spat o 20:00, zaspi asi 20:30. medzitym niekedy zaspi tak na chvilu. ked to zratam, tak spi aj takych 16-17 hodin denne, hore je cca 7 hodin. mam vycitky svedomia, ci to nie je preto, ze sa nudi, ze sa mu malo venujem ...
fialka, ale ved taketo male deti maju este prespat vacsinu dna 😉 Ale samozrejme kazde dieta je ine, ale v tomto veku maju prespat 14-18hodin z 24
fialka, podla toho co pises, je tvoj mato uplne zdravo spave babatko 😉
Fialka 😀 urcite sa nenudi 😉 proste chce buvat. Bud rada,ze si este oddychnes teraz.coskoro bude zvedavy a uz tolko asi nepospinka 🙂
: )
diky pietra
je to celkom pohodlne, ked tak pekne spinka. ale ked som ho teraz vecer ukladala do postielky, tak mi prislo luto, ze ide zase spinkat, aby mala mama pokoj. pritom hned zaspal, bol unaveny, pretoze po navrate z prechadzky, sme sa mu venovali. ale nejako mam vzdy pocit, ze by sa dalo venovat aj viac.
dala som si do albumu zopar fotiek, konecne sme ho nafotili, ako sa usmieva : )
Tak my máme za sebou privítanie detí 🙂 Sofinka dostala ružového plyšového zajačika 🙂
Kim zlatučká je malinká 🙂
U nás z hračiek pre Viki má najväčší úspech humpačka a šmýkačka (tú máme dokonca vnútri menšiu a veľkú vonku) 😀 Na nej sa cez leto dokázala šmýkať aj 24 hodín denne. 🙂 No a na druhom mieste je pieskovisko, tam iba piekla tortičky 😀 Na FB mám fotečky v albume :http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=30507489&id=1..., to jej tatino sám vyrobil 😉 A teraz už máme na leto objednanú veľkú trampolínu na záhradu, už by aj mala tento týžden prísť, takže tam si pohopsám aj ja 😀
Fialka bud rada, že iba spinká, horši by nebolo ak by nespinkal 😅
Nehodilo mi to celý link, tak to mám na FB v albume "náš domček" 😉
VDaka dievcata za povzbudenie, ved aj ja som si myslela ze je to dobry napad 😉
fialka - mne mala spi - 10 hodin v noci, potom je 2 hore, potom zase asi 2hodiny v kociku, potom je zase hore asi 2 krat a spi este asi 2 krat po 1 a 2 hodinkach, dokopy spi asi cca. 16hodin, ked to tak spocitam 😉
ale ked je hore, tak sa pokusam venovat sa jej naplno....a tak sa mi kopia napr.saty na zehlenie!
mam tu jednu super basnicku, vlozim ju sem, pobavte sa mamicky 😀 😀 😀
Na materskej tretím rokom
cítim sa byť už otrokom.
Každé ráno pripravená,
že ma čaká dáka zmena,
ale večer s hrôzou zistím,
že to bol deň zas ten istý:
Plienky, hračky, kašičky
a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva,
pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí,
ten sa toho právom bojí:
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko,
veľa roboty má tatko.
Mamička má času more,
pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá,
nočnú som zas ťahala,
lebo malý nechcel spať,
iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska idem.
Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti,
začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka:
"Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď,
malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté,
musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne,
cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje,
zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky,
k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť,
pritom reve o 106,
druhému sa šunky máli
a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá,
na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem
a keď ich už pred dom vediem,
pri malom mi nos vykrúti,
nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy,
pos... sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená,
zvládnem ako superžena,
do auta ich oboch pútam,
"Kam ich dneska zobrať?" hútam.
"Už viem, k rieke pri kačičky,
to je ten raj pre detičky!"
Ubieha nám rýchlo cesta,
na sedačkách divo vreštia.
O hračku sa naťahujú,
zvyšných dvesto ignorujú.
V parku je to čistý des,
holub, kačka, mačka, pes -
na všetkých sa s chuťou chystá
môj dvojročný terorista.
Nemôžem ho spustiť z očí,
do jazera by hneď skočil.
Z kočíka sa rev ozýva,
celý park sa na nás díva.
Malý mi chce zvestovať,
že ho musím pestovať.
Na rukách ho teda vláčim,
ťahám tašku,kočík tlačím.
Na staršieho pritom vrieskam,
nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám,
od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky,
vyťahujem čajíčky,
mandarínky, keksíky,
veď majú hlad veliký.
Po desiatich minútach,
dogebrení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí,
výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov - radosť veľká,
zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím,
varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny,
varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším,
upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore,
musím sa mať na pozore,
výtržnosti totiž množia,
snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví:
"Hotový som" smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru,
to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá ja kŕmim deti,
umývam riad, zhŕňam smeti.
Posťažovať sa mu snažím,
že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva,
do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne,
na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať,
počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim,
"Zas nestihnem seriál!" zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia,
do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú)
chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu
nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička
a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham,
vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen,
že mám zajtra voľný deň

alebo mate ohradky date tam dieťa zahadžete hračkami aby sa hralo a niečo nevyviedlo
to tiež obmedzuje v pohybe vy mate istotu že dieťatu sa nič nestane alebo čo ono 😕
ja mam cely byt zabezpečeni
menšie hračky su viššie čo by mohol dať do ust
zastrčky zabezpečene kable poschovavane
kvetiny na viššom mieste
v kupelni a v kuchyni mam poistky na dvierkach ............