Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
pandula - 😕 😕
dominika slintala a zuby višli o 3 mesiace
ked pojdu zuby bude všetko strkať do ust a hrizť bude všetko čo pride do cesty
a pozerala si mu to??
ma naliate dasienka
uvidim ako to dopadne s tym cumlom 🙂
pandula chudacik maly, tak rychlo ho uz zacali trapit zubky
drobec hladny manzel hladny idem krmit 😅
my uz sme napapany a sa hra v kresielku, len zvuky hudby pocujem 😀
moj miluje dudel, rozmyslam, ze mu kupim toto
http://www.predeti.sk/?c=detail&id=5611
otazocka. moj maly ma normalne spinu za nechtikmi, ako to mam vycistit???
pozerala mu vidiet predne v dasne a plackal a plackal ked som mu to chytala, plakal aj pri kupani a ako vrestal tak zacal pisat ma opisal a vsetko naokolo a my sme sa rehotali. bolesti zevraj mozu zacat 2 mesiace predtym nez prvy zubok vidiet 😒 neviem nic ine ho nemohlo trapit a vsetko mozne zuzlal a pchal si do ust
to je zlatucke meinka ale dost drahe ze 10 Euro fakt nevedia co za veci pre babetka pytat zlodeji
mein - to som pozerala to je držiak na cumlik
moj zaspal
mein - ostrihaj mu nechty 😉
pandula- no ani nam dominika nedovolila pozreť do ust ked jej išli zuby a že mastiť kdeže ešte viac sa jedovala ked som jej to chitala
dominika nikdy neplakala iba tie zadne stoličky v 2 rokoch nas potrapili bola nervozna
ale prve zubky sme si ani nevšimli kedy višli len slintala a hrizla nemala problemy
som zvedava ako to bude teraz
ked budeš vydieť bieli pasik tak to už sa zubok tlači
meinkonka my toho maznaca mame, kupili sme na mmb 🙂 🙂 🙂 je to strasne zlate, ale zatial nepouzitelne 😒
no vidiet len v dasne biele na prednych ake biele stvorceky a on je dobre babo nikdy neplace a zrazu plakat bez dovodu to mi nejde takze sa urcite nieco deje
pandula - tak budete mať zubky pekne
bude ťa zase hrizť zubkami pri kojeni 😀
ked vidiš take biele ako pasiky pod dasienkom tak zubok už pojde a ked je naliate
my mame stale tenučke dasienka
no parada, na to som ani nepomyslela ... ☹ ked sa nieco stane mojim zahojenym peknym bradavkam zase mna asi slak trafi... 😔
idem sa obliect a troska von lebo je nejako slnecno vcera prsalo cely den 🙄
pandula - 😀
nemusi ťa pohrizť ale aj može 😀
u nas je krasne a my stale doma
už sa bojim aj von isť s nim
som zvedava ako dopadnu testy zajtra
modlim každy večer nech už je zdravy
pandula - ked vyjdu prve zubky spodne, tak nehryzie, lebo jazyckom ich prekryva🙂
ale vrchneee to je ina pesnicka 😉
my pouzivame len a len Pampers, na zaciatku sme mali bylik newborn huggies, aby som netrepala velke balenie do nemocky, a este som skusala babylove, akoze nie su zle, ale su INE ako pampers! Skusala som aj premium pampers, ale v tych ako keby nebola mala taka spokojna ako v zltych!
baby, keby ste videli co mi doma mame plienok 😖 😖 asi 20 balikov, velkosti 3 a zopar cca. 6 velkosti 4, lebo som nakupila v zahranici, lepsie akcie tam maju! takze mame fialove, aj oranzove aj zlte pampersky, dokonca aj modreee 😀 ked k nam niekto pride a vidi to, mysli ze sme vyhrali plienky na rok 😉
inak mne spominali mamicky ze oranzove - tusim sleep&play nie su take dobre, lebo prepustaju, ci co! vsak uvidime, teraz mam este na tyzden vel. 2 a potom hurraa na 3!
presla som ale z Nutrilonu Ha na obycajny, a mala neako viac grcka po nom, asi skusim aj ine ako sunar jej dat, a ja sa uz taaaaak velmi tesim ze uz len mesiac a budu moct kasicky papat! a tie uz maju rozne prichute, nech si uz tie nase deticky uziju 😀 😀 😀
kim - 😀
my sme tak pri malej nakupovali do nakupneho košika naložili 5 balikou spotreba na jeden mesiac a už nakup sa nam nemal kde popchať same plienky iba
kim - mesiac ?????
u nas sa dav od ukončeneho 5 až 6 mesiaca papať detom a nie v 4 mesiaci 😕
a to papanie začnem na obed mrkvou a zemiakom asi cely tyžden budem pridavať karfiol, brokolica ............
kašičky neskor dam na ranajky a večeru tak to potrva aj mesiac
ja uz sa tesim na to ako bude vsetko oplute 😀 😀 😀 asi vykachlickujem celu kuchynu 😀
moja bola ale puntičkarka nezniesla biť špinava tak som ju musela utierať
ahojte 🙂
tak som tu zasa na kuk... ako tak som precitala posledne 2 strany. No mi pouzivame pampersky aj huggies. Min.tyzden som jej kupila este 2-ky huggies-ky no neako mi pribrala cez vikend 😀 tak uz jej tecie znich aj bokom von. Inac sme mali problem s kakanim "zasa" tak som presla na ine mliecko. Teraz papa Humanu a ta sa mi zda ovela kvalitnejsia. Bebu a Nutrac som neskusala, bala som sa co ked ju zapecie. France lait je chutovo super ale podla mna trocha nekvalitne. Hlavne som si vsimla ze stale bola ina konzistencia prasku. No kazde dieta je ine.
Od Humany ani negrcka, pekne kaka. Dufam ,ze to tak aj ostane.
A zatial sme zdrave, tuk tuk. Rotarix jej asi nedame, nebudem do nej pchat zbytocne ockovania ked netreba.
Znama co ma 2rocnu dcerku ani nevedela ze egzistuje take ockovanie a su v poriadku. Sa mi zda ze stym rotavirom
je zasa moc medializovane ako bolo s prasac.chripkou. To je moj nazor! Veeelmi dlho som sa rozhodovala, dokonca
som bola presvedcena, ze jej to dam, ale rozmyslela som si to. Dufam, ze bude zdrava a hygienu urcite dodrziava kazda znas, tak nemaju mat zcoho tu chorobu. A vy ako? date svoje deticky zaockovat? Noe ty das malinkeho? a malinku si dala tiez? - a vela zdravicka vam prajem, nech ste co najskor zdravucky a nech uz prejde tieto 3 mesiace a netrapite sa.
Pandulka - ahooooojte 🙂 !!!
ahojte...my sme po krste, doma bordel jak v tanku...a boli sme veliceee sikovny, fotak ostal cez cely krst v kociku 😅 😅 lae nastasie mame dobrych kamosov co vsetko fotili...uz len tie fotky mat 😀 a od soboty by sa stale len otacala nabok,tak je pokrutena, ze mam pocit ze hlavicku si vykruti 😀
..a k tomu spanku..my ideme spat okolo 20TEj, papame medzi 3-4 tou, potom medzi 6-7 VSTAVAME, potom doobeda potiahne v kociku niekedy aj 3 hod a aj poobede..ako kedy... 😉 niekedy nechce spinka vobec, hlavne ked sa nemoze vykadit, mam pocit,ze ju zapeka..
ahojte 😉
nejako nemam cas 😖 😀
kim- mesac je malo, nie? my budeme mat v piatok styri a o dva tt poradnu a dr mi povedala ze sa o tom zacneme len bavit 😅 teda o prikrmoch 🙂
boise - ja som si chcela kuchybu vymalovat na oranzovo svetlunko a tak a kolega mi vravi, ze aj oni mali taky pokus, ale ze cucoriedkovy jupik sa im uz na 3 pokus nepodaril zatiret bielou, ze musel skrabat stenu 😀 tak som ostala pri klasickom primalexe 😉
a plienky? tiez skusam vsetky, ale huggiesky sa mi vidia najlepsie 🙂
pandula- zuby? uz? no kamoskinmu narastla ako prva stolicka 😉
.rotavirus..ja nedam..aj ked mozno to budem niekedy velmi lutovat..clovek sice mina na rozne ine mozno menej potrebne veci, ale je to vela penazi a tiez mam pocit, ze je to medializovane trosku viac... priznaky uvedeneho virusu-silne hnacky atd mozeme dostat aj z uplneho ineho dovodu a clovek to bude musiet zvladnut..nedostaneme hnacku z rotavirusu ale z ineho dovodu a trpiet bude rovnako....
my ideme zajtra na to povinne ockovanie...bojim.. ☹ 😒
..spime v kociku uz od 10tej...tusim by nas mohli castejsie oblievat svatennou vodou.. 😉
lubkaeck 😀 😀 😀 preto tie kachlicky...este tak mozno farba na bazeny 🙂 nech sa to da umyvat 🙂 🙂
my nedavame ockovat nic okrem povinnych...
myo - ja som davala očkovať iba čo bolo povinne
a dominiku som dala proti pneumokokom a teraz je to tiež povinne
ale rozmišlam proti kliešťakom kedže chodime do hory
a proti žltačke a rotavirusom ........som nerozmišlala
neo ty vtipalka. sak ja som zabudla, ze to aj nechty treba strihat 😀 😀 😀 /ale sak nemozem mu ist az do ziveho a pod tym malym zvyskom ma spinku/
mein - ja mu ich tak vistriham že sa špina nedostane 😀
muž striha tak že za 2 dni ma zase dlhe
tak skus iba vo vodičke oplachnuť
a čo si mu dala za robotu ked sa zašpinil
do zahrady je ešte čas

herminka, laura mi kedysi nechcela splosteny cumlik iba okruhly a miska teraz iba ten od mam alebo taky podobny splosteny a okruhly na flasku od avent vypluva, treba poskusat, kazde dieta je ine 😀