icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

saska73
2. mar 2010

babonr - šťavičky 😕 ? však prvá má ísť zelenina - tuším mrkva alebo mrkva+zemiak

zuzankaro
2. mar 2010

hehe saska aspon si nasla vyuzitie 😀 ja to tiez neznasam pre deti robia take silno parfumovane veci bleee 😝
ked sme doma tak maly ide casto pod vodu a ritku a gulky umyjem detskym mydlom, snazim sa co najmenej pouzivat tie vlhcene obrusky, zda sa mi to jemnejsie na pokozku, voda je voda 😉

boise
2. mar 2010

ahojte...pls...socialna poistovna mi poslala potvrdene tlacivo Potvrdenie o naroku na materske...a k tomu ani bu ani meee...co s tym mam sakra robit ?? 😕

aela
2. mar 2010

babonr, ja ta chapem, ty si s plienkami nebola spokojna, tak si ich radsej vyhodila, niekto si pomysli, ze je to plytvanie, ze to mohol niekto vyuzit, ale ked si raz myslim, ze je nieco smejd, ktory nemozem dat vlastnemu dietatu, tak to nebudem ponukat ani cudziemu 😒

saska73
2. mar 2010

boise - radšej si tam zavolaj

pietra
2. mar 2010

ked je plienka fakt uplne plna, tak moze zacat presakovat. Ale pre mna je to skor dobry znak, lebo to znamena, ze ta plienka vlastne "dycha". A este mi ziadna plienka nepresiakla, ak v nej bolo len trochu cvrknute. Ine je, ked pretecie okolo noziciek alebo vrchom. Ale to je zas vacsinou zle zvolena velkost, alebo ta konkretna znacka dietatku nestaci

a k tym drahym a lacnym veciam este, vsak predsa nie vzdy drahe znamena aj kvalitne. A keby som mala tri deti, tak samozrejme to najmladsie nosi veci aj po tych predchadzajucich dvoch, tak ako marco ma niektore veci po kike. Samozrejme nehovorim o veciach flakatych, deravych a neviem ako inak znicenych. Ale predsa nevyhodim vec len pre to, ze ju uz niekto nosil a nebudem kupovat za vela penazi nove
Ja som typ cloveka, ktory nevie len tak nieco vyhodit, lebo mi to pripada ako zbytocne plytvanie. Ked kike nesadli plienky alebo obrusky, tak som to ponukla najprv vsetkym kamoskam a keby to z nich ziadna nechcela, tak by som dala inzerat, ze darujem. Rovnako, ako som dalej darovala veci, co mne darovala kamaratka. Mne sa niektore nepacili alebo mala kika takych veci vela (ako napr. mikiny), tak som to darovala dalej. Nevedela by som len tak funkcnu vec, ktora niekomu moze urobit este sluzbu, hodit do kosa. Ved aj tie plienky, aj ked nesedeli, mozu niekomu inemu posluzit a nejaka mamicka, ktora fakt otaca v ruke kazdy cent, by bola viac ako vdacna

pietra
2. mar 2010

boise a mas narok na matersku alebo nie? Ak mas, tak si to tlacivo este odloz 😀 to treba pri vybavovani rodicovskeho prispevku na UPSVaR 😉

pietra
2. mar 2010

kedysi sa zacinalo so stavami ovocnymi, takze niektori starsi pediatri sa zasekli v dobe pred par rokmi dozadu 😀

boise
2. mar 2010

pietra ano mam, to mi uz chodi...len ma teraz to tlacivo zaskocilo...aha...ja nemam vybaveny este ani prispevok pri narodeni dietata 😖 Takze ked tam konecne mm zajtra pojde tak sa tam popyta ze co a jak..neznasam tieto papierovacky 😝

hermiinka
2. mar 2010

ja uz prispevok aj minuty 😅
boise veru tie papierovacky su najhorsie

boise
2. mar 2010

hermiinka ja ho mam uz tiez minuty- mam minus na ucte :DD potrebujem zaplatat tu dieru ale mm tam stale nemal cas skocit..tak snad zajtra...

millada
2. mar 2010

zuzankaro 😀, aj mna to napadlo, ze by som od babonr zobrala tie plienky 😀 Ja tiez nejako nevidim rozdiel. Jedni su tvrdšie, druhe mäkšie, niektore skôr presiaknu ine neskôr, ale inak je to len plienka.
Ja nikoho neodsudzujem, ked vyhodi plienky. Len mi prišlo divne hodnotit podla toho starostlivost o babätko 😕

babonr, ano my, čo sme len na UM uz od ukončeneho 4.mesiaca začiname s prikrmami, takze ja uz obzeram kašičky v obchodoch 😀 Najprv zeleninka, potom ovocie a potom kašičky 😵 Uz sa tesim na to vypluvanie z lyzičky 😀

hermiinka
2. mar 2010

millada to naozaj? vidis to somnevedela ze Umaci tak skoro zacinaju, tak to sa tesim 😉 moj rad papa lyzickou, tak sa pritom pekne ksichti 😀
boise mne ten prispevok prisiel behom dvoch tyzdni 🙂

beruska.zuzanka
2. mar 2010

Ahojte maminky 🙂

Som sa tu pár dní neikázala 🙂

Vidím, že rozoberáte zaujímavé témy 😀

Tak plienky my mali zatiaľ pampers žlté, teda 1,2 a potom P.premium care, s tými jednotkami a s premium c. som bola veeeľmi spokojná, s dvojkami menej, ale vynosili sme, teraz mám v skrini nachystané huggies classic 3 a chystáme sa kúpiť huggies premium, je v tescu dosť dobrá akcia... na tie tesco plienky som nemala odvahu, odkedy zmenili obal, je na nich napísané essentials, sú niečím napustené? používate ich niekto?? lebo ževraj tie staré vo fialovom obale boli skvelé, len tieto neviem...
a babylove som skúšala v pôrodnici a zdajú sa mi fajn a za prijateľnú cenu 🙂

vlhčené obrúsky my málo používame, odkedy sa narodila mám len piate balenie otvorené a z neho slabú polku minutú... my si riťulu doma umývame pod vodou a detským mydlom 🙂 máme hipp kozmetiku, sme dostali a som veeeľmi spokojná s ňou 🙂

Solventní nie sme vôbec, skôr naopak... keby nám moji rodičia nepomáhali tak sme asik pod mostom... ☹ ale aj mm sa snaží... holt, jeden príjem a kopec finančých problémov nie je nič moc,... ale každý máme svoje, však? 🙂
No je pravda, že na malej nešetríme, respektíve, ja som trošku chcela na mliečku, kúpila som sunar, ale zapekal ju, tak sme sa vrátili k nutráču a má ho teraz na predpis, keďže má reflux ☹

oblečenie máme aj nové, aj ponosené... nerobím z toho vedu.... to skôr moja svokrička, ale to je kapitola sama o sebe 😀 😀 😀

Krstinky nám dopadli fajn, teda samotný krst, krstiny nám trošku svokra pokazila, ona sa furt hádať potrebuje 😠 😠 😠

Včera asme mali poradňu, malá sa "pochlapila" 😀 😀 😀 pekne sa predviedla pani doktorke, poklebetila s ňou, popásla koníčky 🙂 vážime 5500g a meriame niečo cez 60 centi 🙂

beruska.zuzanka
2. mar 2010

Fuh, pozerám, že som toho ale popísala 😀

beruska.zuzanka
2. mar 2010

Kočky, téma o prvých príkrmoch, ja študujem to už týždeň 😀 😀 😀

https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...

rush
2. mar 2010

boise / aj ja to nenavidim a tiez este ten prispevok nemam vybaveny 😅 ale vo stvrtok idem pre poslednu peciatku tak to potom hadam uz doriesim 😎

maly nam dnes robil show...celu noc prespal bez grcania...rano, ked som ho brala na prebal sa dovrackal az za krk...tak som ho prezliekla...prebalila, lebo sa od samej radosti dokakal...zabalila som ho a zrazu vidim vydutu plienku...pocikal sa 🙂 tak som prebalila zase...ulozila nachvilu do postielky isla sa poumyvat, ze ideme krmit, zoberiem do narucia a on sa mi znova dokakal 😀 az na chrbat, ze som ho musela znova prezliekat 😀 😀 takze hodinku som nic ine nerobila iba prezliekala a prebalovala 😀

plienky...tak ja som tiez skusila tie z lidla, akoze nam z nich nic nie je...ale sa mi zdaju take velke tvrde a nepohodlne...takze dominame a vratime sa k pamperskam, lebo sa mi zdaju najmaksie a tie sensitive aj najjemnejsie...a som si vzala priklad tusim pietra to pisala ci nieviem ktora, ze s tymi bonusmi a zlavami s DMka ani nevyjdu najdrahsie 😉

my veci po nikom nenosime ale tiez nie kvoli tomu ze by som nimi ohrdala...ale nemal nam kto darovat 😒 takze kupujem nove...aspon dalsie deti v rodine budu mat co podedit...a doby sekac som zatial v blizkosti neobjavila, tak ak o nejakom viete, dajte tip :o)) ja mam trochu averziu voci spratim veciam, ktore niekto iny dogrcal a dokakal...ale ked vidim ze je to nove kupim aj v sekaci...

boise
2. mar 2010

rush tak to ma tesi ze nie som sama ktora to este nema vybavene 😅
no takuto prebalovaciu gymnastiku ja mam skoro kazdy druhy den 😀 A niekedy ma obkaka este priamo aj pri prebalovani 😀 😀

saska73
2. mar 2010

boise, rush - ani ja ten príspevok nemám ešte vybavený 😉 akože nič mi tam už nebráni ísť, len sa tam vyšuchtať

rush - prebaľovacia hodinka 😀

saska73
2. mar 2010

beruska - tesco essential plienky sa mi videli veľmi tvrdé, už nekúpim

boise
2. mar 2010

inak tie papierovacky...ako keby zena po narodeni babatka nemala co robit...tak jej dajme za tasku papierov nech to povyplna a poslime je pre vsetky mozne peciatky, vsak sa doma ajtak nudi...grr... 😒 ale zajtra (to si hovorim uz dva mesiace) vyslem mm na tuto nervydrasajucu misiu... 🙂

hermiinka
2. mar 2010

pre mna bolo vybavit prispevok najjednoduchsie, uz ma nic nebolelo horsie to bolo s tym dochodkovym hned po narodeni, myslela som, ze ich na tych uradoch dobijem tolko maju casu

millada
2. mar 2010

ja zatial dost vela pouzivam tie vlhčene obrusky, ale asi začnem vodou umyvat. Mam asi 5 detskych mydiel a kupem len s čistou vodou zatial, tak som ešte ani jedno neotvorila 😅 Len tie utierky su pohodlnejšie. A ja mam stale strach prehodit malu cez ruku a sermovat s nou nad umyvadlom, nejaka som asi malo obratna 😀

rush 😀, niektore dni su fakt take, ze dookola prebalit, prezliect, prebalit, prezliect... 😀 Ja minule malu prebalujem rano, išla som vyhodit špinavu plienku, vratim sa a ona pod sebou kopček hovienok. Samozrejme ako kopkala nozkami, tak aj tie cele špinave, aj ponozky, bodynko... 😀

saska73
2. mar 2010

babyyyy - malý sa prevrátil z chrbátika na bok, viac ráz po sebe sa mu to podarilo 🙂 😎 jupííííí ale z bruška na chrbát stále nevie, najprv ho to baví byť na brušku a keď mu je už dlho, tak sa rozplače

millada
2. mar 2010

...a ani ja nemam ešte ten prispevok vybaveny. Zabudla som vziat minule ku gyn. ten papier. Od detskej uz mam potvrdeny, len na gyndu musim ešte raz vybehnut 😒 To sa do pol roka od narodenia musi, však? 🙂

sasi 😀, parapetnu dosku? 😀

millada
2. mar 2010

sasi, no super, maly je sikovnik riadny 😵 A aka je postupnost? Najprv by sa mali vediet z chrbatika na bok, potom na bruško a potom z bruška na chrbatik, či ako je to? 😕 🙂 Boooozinku, vy uz 4 mesiace o tyzden 😲 😵

saska73
2. mar 2010

millada - najprv z bruška na chrbát, potom z chrbátika na bok a potom z chrbátika na bruško ale už keď vie na bok, tak sa rýchlo podarí na bruško

janula17
2. mar 2010

caute baby, tak vidim ze to mame skoro vsetky rovnake s tym prebalovanim vecnym 🙂
my sme nakupili plienky Pampers co mali v Tescu v akcii, kup 2 a tretie zadarmo a medzitym sme podostavali vselijake mozne, ja to nejako neriesim ake su, hlavne ze mame....ale ked kupujem sama tak tie Premium Care sa mi zdaju take najmaksie....
Na vlhcenych utierkach som ja zavislak, minam toho na tony 😒 ja to tiez pod umyvadlom nejak nemusim, aj ked nas to porodnici cvicili, ale raz sa mi stalo este ked bol Dominik malicky, ze som ho tak umyvala a ked som ho znova polozila tak som mu asi vyrazila dych chudatkovi, lebo bol normalne do modra a taky laknuty 😲 to som sa strasne zlakla a odvtedy radsej utierky....a najlepsie najmokrejsie som nasla tie Huggies pure, a maju vzdy v akciii velke balenie kupujem..

Baby mohli by ste mi poradit nejake stranky odkial objednavate oblecenie? Potrebovali by sme nejake jarne vecicky premysliet, bundicku aj ciapocky nejake prechodne, uz mu je vo fusaku a v overale teplo. Dakujeeeem 🙂

boise
2. mar 2010

millada 🙂 ano do pol roka..este ze tak 🙂 🙂 Inak by moj ucet asi dalej zival prazdnotou...

pandula
2. mar 2010

ahojte

vidim ze super diskusia sa tu rozbehla. tak my asi zostaneme pri tych pampers kedze su super cez noc my vydrzi jedna a cez den tak 5 - 6 takze to neni koniec sveta

co sa tyka nazorov a tak tak ja si urcite ako solventna mamicka nepripadam a ani nechcem.

my peniaze nemame na vyhadzovanie do kosa ale sporenie. vela veci sme dostali zadarmo a vobec sa zato nehanbim, ved to ponosi par krat a uz to prerastie tolko veci uz tak islo od nas zase inym cez jednu stranku ktora sa vola freecycle ! proste pouzijes a darujes inemu. je to super, tak odtial mame hrazdicku, bouncer a veci ... kupili sme novy kocik, novu postielku, vela veci som dostala novych darovanych po narodeni dietatka a verte neverte my sme sebinkovy este nikdy nic nekupili na oblecenie len co som bola tehu som vybrala par veci pre dievcatko 😅 ale aj neutralne tak tie ete nosi ale viac ako 50 libier som na handry neminula.

ved ci je babo stastne a zdrave nezalezi od nosenych alebo novych veci ale od toho ako sa o neho starame od lasky ktoru mu ukazujeme a ze sme tam vzdy pre neho ked nas potrebuje. dobra mamicka nemusi mat plnu penazenku !!! taketo narozy su velmi zatarale a obmedzene