Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Prečo sa Zuzi trápne cítiš? Veď ak nevyznávate vieru v Boha, tak načo krstiť? To zas ja neuznávam, len zato, aby bolo, aby boli príbuzní spokojní a pokojní a podobne... to nie... my, ak by sme nechceli, tak krstiť nedáme 🙂
A uvítanie do života budeme mať aj my v utorok aj na to sa tešííííííím, ale tam budeme len my dvaja s mm a Emušou, nech si seba užijeme konečne 😀 a ďakujeme za pochvalu tortičky, aj fajná bola 😝
boise, ja chcem skúsiť buď v carrefoure, alebo v hyperke, podľa toho, kde pôjdeme nakúpiť cez víkend 🙂
ja to do toho carrefouru asi pojdem omrknut, len minule tam mali tie trojky plienky len do 7kg, nie do 9...a kedze maly ma 6,5, tak do tych mensich sa mi uz tazko tlaci... 😒 Boze prepacte ze zas taham plienkovu temu 🙂 Uz cusim..
u nas tiež muž by asi nedal krstiť ale ja ano
aj ked do kostola nechodim ako za mladi 😀
ale tym som im nijak naubižila keby chceli sa brať v kostole lebo dnes už robia problemy ked neni pokrsteni .......
no my kakame tiež veľa včera aj 8 krat a tiež plne plienočky
zuzitka - tvoj mali tak nevymišla ????
no moja je v školke ako anjelik a doma ako tornado 😀
ale ked sme same je to dobre viac vymišla pri ocinovi
dnes my nachistala 5 eur a letačik že mam jej objednať pizzu že ocino jej slubil 😉
ahojte 🙂
tak sme naspat z kramarov z toho preplachu kanaliku. Marco tak srdcervuco plakal, ze som sa na tej chodbe skoro rozplakala s nim. Ked mi ho vratili, tak bol uz tichucko, ale tak strasne smutno pozeral ☹ babusik moj malinky, dufam, ze mu to pomoze a nebudeme to musiet absolvovat znovu
saska, vam po tom preplachu kazali to aj nejako osetrovat? lebo mne nic doktorka nepovedala. Robila mu to ina,nie ta nasa a tato bola nejaka malo ukecana. Ja by som mu to najradsej stale osetrovala opthalmoseptonexom, ale zas nechcem nieco pokazit
idem vas docitat, aj ked vidim, ze mam co robit, tolko ste toho popisali
pietra - to som neznašala ked my malu zobrali a ja čakala na chodbe ☹
hadam očko bude už dobre
a nenapisali ste my ako mam ešte zvlhčovať prostredie ked to čo robim moc nepomaha 😒
noemi ja som v nay kupila zvlhcovac vzduchu taky maly modry s oblacikmi 🙂 bol za par supov (uz si nepamatam kolko) a je super 🙂
noemi, moj mm to cakanie znasal horsie, sa mu nepacilo, ze mame pockat vonku. Ale ja to chapem, ja som z toho placu bola nervozna a maly by to citil a robil by este vacsi cirkus. Ale verim tomu, ze kby som povedala, ze tam ostanem, lebo zo zakona mam na to narok, tak ma nikto nevyhodi
s vlhcovanim neporadim, my mame vlhoskt vzduchu dobru, niekedy az moc 😠 Ale ked takto pekne svieti slnko, tak s nim vybehni von, ked mu nic ine nie je. Ten cerstvy vzduch mu urcite pomoze. Alebo potom kupit zvlhcovac, kamosky si ho velmi chvalia pri detoch
Noe presne, buď zvlhčovač, alebo odparovak na radiátory 😉
noe http://www.hej.sk/male-domace-spotrebice/obchod...
ale v nay bol lacnejsi....
boise - som sa pitala deckej že keby tiež kupim ešte ten zvlhčovač či pomože viac tak my povedala že tie uteraky ked namočim mam ten isty efekt a neminiem kopu penazi tak teraz neviem 😒
pietra - to moj muž tak isto moj ked začuje plač hned by dvere vyvaloval
no postupne mame začať chodiť von ešte nie na dlho davam ešte mucosolvan
ten odparovak na radiatory sme mali v starom byte, tam bol suchy vzduch, ale mne sa neosvedcil. To je rovnaky efekt, ako ked das mokry uterak na radiator
no my sme skusali aj tie mokre uteraky a to teda nepomohlo...ani merac vlhkosti vzduchu nic nezaznamenal..a toto sa prejavi hned 😉
neviem zase moja kamoška ma zvlhčovač a nadava kopu pari ide
pietra - a ako vieš aku maš vlhkosť ako sa to mera či čo?????
zvalka, my mame cyklovozik, ale tento rok este asi nevyuzijeme. Ono to dost trasie, ak clovek nejde fakt slimacim tempom (rozumej 10km/hod 🙄 ) A uvidime, ako sa bude v nom Marcovi pacit, lebo u Kiky to bolo tak striedavo. Niekedy v nom aj zaspala, inokedy pozerala von a niekedy spustila taky priserny rev, ze mm musel ist pesi popri voziku 😀 😀
boise - ako ???????
a ta morska sol čo je?????
Ja teraz furt suším prádlo, tak nemusím veľmi zvlhčovať... ale ten zvlhčovač, čo dala boise link vyzerá dobre 🙂
noemi, mame vlhkomer. mame prizemny rohovy byt, takze je dost vlhky (najprv sme si mysleli, ze je to prerabkou, ale potom sme zistili, ze to tak skratka od jesene do jari je 😠 ), takze meriame vlhkost v kazdej miestnosti a mame kupeny odvlhcovac, aby nam to tu nezacalo plesniviet. Poraza ma z tohto bytu
no nasi maju teplomer aj s takym meracom vlhkosti vzduchu..ked sme davali len uteraky vlhke na radiator, vobec sa nezvysila vlhkost vzduchu, ale ked sme zapli ten zvlhcovac tak hned to zaznamenal aj ten "merac". A da sa regulovat sila tej vyliezajucej pary...
cez den je v pohode ale večer si tam nadychame a to je už problem v noci
ja rozmišlam že kupim ku kočiku ten vozik či schodik či čo je to
lebo dominika my moc neprejde ked ideme do mesta tak na to sa postavi pripevni sa ku kočiku a taham aj ju aj kočik 😉
..ano vlhkomer sa to vola 😀 😀 😀 poporodna demencia pretrvava 😀
noemi, ako si spomenula tu paru. Kamoska, kym nemali zvlhcovac, to pri akutnom kasli riesila tak, ze v miestnosti,kde bol maly, dala v rychlovarnej konvici zovriet vodu tusim so solou, alebo tam naliala vincentku
beruška - aj ja perem veľa pri dvoch deťoch ale ta vôna pradla davam radšej do kuchyne
pietra - ved to my mame uteplene plastove okna
kto to vymyslel bol blb nadavam stale ako ušetrim tym na kureni lebo fakt celu zimu nekurim ale zase sa my objavila pliesen a to je 3 ročny novy činžiak
a že nevetram a nekurim tak ked zakurim mam sucho moc a vetram stale ked mali my tam nespi
začarovani kruh
a aka ma byť ta hodnota tej vlhkosti spravne????,
pietra - hej aj to spominala decka
a to ako často varila stale čo????
noemi, 40-60%, nizsia je prilis sucho (ked je niekto chory, je lepsie to mat blizsie k tej 60) a nad 60 je zas vlhko moc
ale inak kvalitne plastove okna by sa nemali rosit, mali by mat automaticky mikroventilaciu, ktora ti neovplyvni prefukovanie, teplotu v byte, .... ale zaroven zabrani plesniam a podobne. Ale my tiez mame take lacne smejdy okna 😠 to dal este povodny majitel a prerabka nam zhltla uz tak vela penazi, ze na okna nebolo. A to sme teda nepredpokladali, ez to budu az take smejdy
noemi, myslim, ze to nedavalo casto, tak raz alebo dvakrat za noc. A cez den vela vonku.
No tiez zalezi, co odporuca lekar, kazdy nieco ine. Ked kika bola raz chora (ten jediny krat), tak nam doktorka vravela, ze akonahle klesnu horucky, moze ist von, aj ked brala sirup na kasel a kvapky do nosa. Ze vonku je ten vzduch tak prirodzene vlhky a lepsie sa jej bude dychat
Presne to som aj ja čítala, pokiaľ nemá dieťa horúčky, tak s ním treba ísť vonku, aj keď soplí, bo že vonku je mu lepšie, lepšie sa dýcha... 🙂
pietra - no neviem čo sem za okna dali ale počuť ako cez ne prefukuje 😠
tiež už tu boli
a zarosene mam každe rano iba utierkou umyvam až kaluže na parapetach
ale ja som sa bala chodiť von pokiaľ mal ešte ten kašlik
Aj my máme také "super" okná 😠 aj plieseň som už našla pri okne, musím zdezinfikovať 🙄

ahojte 🙂
beruska tak my mame vsetky noci take a to kazdemu hovorim ake mam uzasne babo ze enem 3x za noc k nemu vstavam 😀 😀
zuzankaro ani my nekrstime, my total ateisti 😉
Inak skusal niekto ten zlavovy kupon aj v carrefoure?