Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Ahoj cief 🙂 cisto len kojis? 🙂parada. Aaano,zalyzovala som si vcera.parada.x-)
milli,podla mna cely den a noc koj a pripadne len vecer raz dokrmuj 😉
coze? Vypadaju mi vlasy? ☹
maminy,kocikarky,natierate tvaricky babatkam nej.kremom do zimy,napr.tou niveou?
Ja kocikujem denne 3 hodky.od 12 do 14,a potom hodku medz 15 a 17hod niekedy 🙂
zvalka, ja malej natieram tvaricku niveou, ked ideme von
noe, mne mala pribrala za prvy tyzden, co sme boli doma 100 g tak snad sa to rozbehne, do dalsej poradne ideme buduci tyzden, cize o dva tyzdne po prvej, tak som zvedava, ako pribera
Ahojte...nejako tu nestiham chodit 😅
tak sa len idem pochvalit, ze sme od narodenia pribrali uz kilecko...máme 4450g 🙂
a ja stale zasobujem porodnicu mlieckom...dnes som odniesla 12 dvojdecovych flasticiek za dva tyzdne 😵 tak som zvedava, kedy mi za to dojdu nejake prasule, lebo za liter mliecka davaju 200sk 😉
inac mne zacali padat vlasy hned po porode... 😖 je to na nervy, bo moje vlasy su vsade, aj na malej 😠
zvalka - o lyžovaní tento rok len snívam 😵
na letnú dovolenku do zahraničia tiež nepôjdeme, však sa ešte nachodíme dosť, plánujeme kúpiť nejaký ten ergo nosič a hurá na hory 🙂 😉
* pandula - ževraj v zahraničí, hlavne v Anglicku je v móde si detičky čo už vedia chodiť k sebe priväzovať, je to niečo ako taký "obojok" okolo bruška, nevieš ako sa to volá?
Saska,aj my tento rok asi nejake hory pozrieme,more najskor na ten dalsi az 🙂
ja maleho tiez natieram niveou, ked ideme von
aela - jasne že rozbehne
pozerala som vahu malej všetko som si to zapisovala a zo začiatku tiež malo priberala a nakoniec v 6 mesiacoch mala 10 kil
zvalka - nenatieram ničim sme riadne zababušeni
pata - tak z teba to tečie asi stale 😀 😀 😀 pekneeeeeee
pata- no výborne sa ti dari s mliečkom 😉 Môj malýá, ked ležal v BA v nemocnici, tak som odovzdávala pre neho mlieko do mliečnej banky, vtedy papal maličko a tak ked ho presunuli do Trnavy, nabalili mu vyše 4 litre môjho mlieka zo sebou a tu v Trnave na mňa pozerali, že aká dojka 😀 to prišla
noemi - ani ja nenatieram, môj je zababušený a keď ho rukou kontrolujem má tam teplúčko nadýchané 🙂 ale pohrávam sa s myšlienkou, že kúpim niveu
zvalka - ale už som rozmýšľala, že si odstriekam mlieko, hodím malého k sestre a doobeda vybehneme, len tak na 1/2 dňa na Pezinkú Babu alebo Bezovec lyžovať - ostuda ale v týchto 2 najbližších strediskách som ešte nebola. Len to by som si od svojej mamy vypočula litánie, čo som to za matku
no veru, ze tecie, aj ked je toho uz menej, ako zo zaciatku... 😉
a ja sa chystam tiez polyzovat, ale az po sestonedeli...cize o dva tyzdne... 😵
saska neviem ako sa to vola ale chcem to kuknut lebo ja sa bojim ze ten nas aktivny raz ked bude chodit mi niekde skoci do cesty... uz teraz len sermuje rukami a nohami a ked ho dame na brusko ... zacne nohami cvicit ako keby chcel uz niekam ist... 😉
zistim ti to
baby, to natierate detskou niveou? ci takou normalnou? bo ja som nicim zatial nenatierala...ale mame teraz dost potnicky, tak teraz ani olejom nejdeme natierat..
ja balim nasiroko na noc !!!! cez den mi to vadi uz je dost tazky aj bez toho tiez sa potom nezmesti do veci... aj pyzamka 0-3 ma take akurat s tou ortopedickou.
tu klbiky nekontroluju ale ja chcem balit aspon na noc do 3 mesiacou myslite si ze je to spravne?
dnes nam dosiel baby nosic ... ergo .. milladka je super aj ta vlozka pre novorodenca ale maly stale spi tak to nemozme na nom vyskusat
a sa pochvalim v piatok nam dosiel velky balik veci od mojej naj kamosky ktora zije teraz v irsku ... je tam od next asi 10 roznych obleciek pre chalpca. topanocky ponozky no proste krasa ... dnes uz nosime s sekne nam to !!! 😉
pata aj mi mame vyrazky a ja natieram olejcekom od weledy. niveu by som nepouzivala tam je moc chemikalii 😔
saska - treba sa aj odreagovať
ja som doma stale iba ked muž ma volno niekde vybehneme aj z detmi
ale chcela by som že len my dvaja niekde isť ale zase v hlave by som iba mala čo robia deti a stale by som telefonovala taka som ja zavisla za 3 roky som nide nebola bez malej aj na zachod chodime spolu
saska - take vaky som nasla ... sa to vola ze backpack with lead !!!! akoze vak s obojkom 😀 neviem ci nieco ine myslis... je toho vela v googli
pandula u nas do 3 mesiacou niekto musi davať aj dlhšie
a my to mame stale len ked chce poprdkať o 5 rano dam dole
next ma krasne veci
ahojky
boli sme cez víkend u našich 🙂
zajtra máme poradňu ... ale vážili sme malinkého doma a asi má už vyše 6kg 😅
som sa odvážila ja, potom aj s alexom a rozdiel vyšiel 6,2kg... tak som zvedavá, kolko bude zajtra vážiť u dr.
a dnes mi prišla pozvánka od starostu, že 27.1 bude stretnutie miminiek a dajú nám 200€ 🙂 🙂 🙂
nesmiem to zmeškať 😎 😎
pandul, ja zasa naopak. Teraz balim stale den-noc naširoko, ale ked povedia v stredu, ze klbiky su dobre, tak na noc necham volne, nech sa dobre vyspinka a cez den budem ešte do 3 mesiacov davat na široko 😉
Tak sa vytešuješ z vecičiek, čo? 🙂
noe, to vazne za mesiac +1400 g? To je super! Riadny papkač je maly 🙂
zuzi - to mate super my nič
myslim tie prašule
hihi tak to sa aj ja odvažim z malim to ma nenapadlo
povedz starostovi ze aj ja chcem 200 Euro... nie ? ja tez z bratislavy 🙂
no puchrik sa zobudil ideme kupať papa
milada však každu hodinu je na mne a cuckaaaaaaaaa
na úrade sme ale museli nahlásiť, že sa nám narodil ... keby sme sa nenahlásili, nič by sme nedostali ... to nám poradili, ked nám dávali rodný list 😉
milladka / noe - su kraaasne uplne ze nas styl ... 0-3 a 3-6 vsetko take podobne modro sedo hnede... macikovia na tom su no proste krasa... dnes uz ma jedno na sebe ale ta kvalitka je uplne ze naj. totalne prekvapko mi baba spravila... sme pistali od radosti ! my este nic pre chlapceka nekupili kedze sme cakali dievcatko 😠
pandul ... už ste vrátili ružové šaty? 😀 😀 😀 😀
noe - 1400 g ????? medved !!! to uz ma 5 kg ??? wow.. ja idem vazit v stvrtok som zvedava kolko bude
my mame digi osobnu vahu, ale tam su len cele stovky gramov, takze skôr len kg odvazi a gramy len tak v stovkach. Ale tiez sa uz mm tak vazil, ze najprv sam a potom s malou 🙂
pandul, my ideme kupit carribou nosič. Musim pozriet ten tvoj na nete. Ten, čo my chceme je dole s vakom, hore sedi male, ma tam striešku a tiez opierku na hlavičku 🙂
zuzitka, pekny 6-kilovy Alexko 😉 Aj ja chcem 200 evri od mesta. Ale u nas nedavaju nič 😒
no ved mal pôrodnú váhu 4kg, takže to ani neni moc. ved už má aj 1mes a 2 týždne a pije aj 2x za deň 60ml umelé mlieko ... tak asi preto pekne priberá
zuzit este nie. chytame sa na bud. tyzden do mesta ich vratit 🙂 alebo vymenit za chlapcenske... kupili sme v nexte tiez. nastastie sme nekupovali vela dievcenskych... idem bubacik sa budi ... caute zase niekedy
baby, inac dnes som sa postavila na vehu a som zistila, ze som uz vsetko schudla, co som pocas tehu pribrala, dokonca este o kilo mam menej 😕 a ja som si uplne myslela, ze som este pribrala, jak som dosla z nemocky... 😅
ale je to supeeer 😀 parada, ze mozem kojit 😉 😀 😀 ma to vyhody nie len pre malu, ale aj pre mnaaaa 😀
a mne dnes predpisala dr oilatum, to je roztok do kupela na tie potnicky...tak dufam, ze zaberie, bo ich ma uz dost 😕

milada - my za mesiac + 1400g mame
a tiež iba na materskom sme
a neboj krasne ti pribera minimalne je 100g tyždenne tak ste na tom super
len davaj mliečkoäkeby si davala um tak si nan zvikne a tvoje už bude chcieť pomenej
lebo lahšie sa jej taha z flaše
deti su prefikane
tak moj sa prejeda zobere si viac ako ma žaludočik veľky tak preto veľa vigrckame
ale ako budeme rasť do dlžky bude lepšie len nam sa do dlžky nechce
vieš čo aj ja som v noci nechala bez ortopedickych aj ked klbiky mame ok ale ešte pre istotu davam ortopedicke do 3 mesiaca
a potom aspon sa lepšie ponaťahuje poprdka ked ich nema neni tak stiahnuty
zuzitka tu už dlho nebola