icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zuzitka
autor
18. jan 2010

ja som mala dnes v pláne ísť do tesca kuknúť tie zlavy ... ale od včera sa kydá sneh, tak sa nechcem s kočíkom trepať, šak sa nedá nikde ísť 😝 😝
sme boli len okolo domu a to som bojovala s tým kočíkom v snehu 😀 😀

zuzitka
autor
18. jan 2010

pati ... mne poradili oilatum mydlo na suchú pokožku pri samkovi 😉 ked mal ten ekzém atopický

ja dávam malinkému na líčka modrú indulonu, ked ideme von

zvalka
18. jan 2010

Moja je tiez zababusena,tak hadam netreba.
Sasi,chod sa odreagovat a zalyzuj si,ak mas moznost 😉
zuzit,pekny prispevok! 🙂 my mame aspon 2tis.sk,cize vyse 65 eur 😉 potesi aj to. Z prace mi dali 5tis. Tak skladame tamarke na cyklovozik na jar 🙂

pietra
18. jan 2010

mne pokozka takto malych deti pripada velmi citliva a zranitelna na to, aby v mraze nebola nicim chranena 😒 ja pouzivam tu niveu specialnu do chladu, ta sa mi aj pri dcere osvedcila

pietra
18. jan 2010

u nas by mali davat 70€, tak uz netrpezlivo cakam na pozvanku 😀

ciefulik
18. jan 2010

babyy, ja nič nechudnem od pôrodu...ma to sere, veď kojím!!!

..som pridala pár fotiek malej chrobáčky 🙂

saska73
18. jan 2010

ciefulik ani ja nechudnem, z tých 22 navyše, mám stále cca 15 navyše, kojím a celé noci nespím, tak to nechápem, niekedy ani poriadne nejem.

betyna8
18. jan 2010

babule,to mate super,take prispevky navyse, tu nedávaju nic 😒
ja obcas natieram malemu tvaricku bubchenom do chladu a je to ok,ale zatial ho moc casto natierat nechcem.Co sa týka priberania,tak my sme mali v 3 týždňoch + 1,1 kg,teraz ma už isto cez 5 kg.Tiež riaden papkáč,len z mojho mliečka.Čítala som ,že materské mlieko je take namodrale,ale moje je krasne biele,tak hádam výdatné. Do poštoliek ho balím cez den,večer ,ked sa pučí mu to zhadzujeme a nedávame ani na noc,to by bol nervozny.

iwa1
18. jan 2010

babule preco ma moja tmavozelenu stolicu aj to len raz za tri-styri dni? 😠 😕 aked si prdne, tak to smrdii- no fuj ☹

millada
18. jan 2010

iwuš, tak to neviem. Ako často dokrmuješ? Lebo ja asi 3-4x za den a kaka skoro do kazdej plienky, ale klasicke horčicovo zlté. Asi len raz mala taku do zelena. Vraj ta zelena je z predneho mliečka...
Ale aj moja si niekedy smradlavo prdne 😀

iwa1
18. jan 2010

dnes sme len 2x aj to len 30ml stiahla, len ona tak pomalicky z flase pije, ze podla mna jej to stihne aj vychladnut 😒

millada
18. jan 2010

to aj moja pomaly papa a niekedy s prestavkami na grgnutie, tak ten zbytok je uz taky vychladnuty, ale nie je to z chladničku, stale to ma izbovu teplotu, tak to nejako neriešim 😅

iwi, ved to je super, ked len 2x a aj to len 30 ml. Ja uz musim davat 60 ml a pri kazdom kojeni okrem nočneho. Tak mas celkom dost mliečka. Len si mozno nevytiahne uplne to zadne, preto kaka na zeleno 😨 🙂

millada
18. jan 2010

inak, dnes sme dali prepichnut uška a dali sme naušnice, čo nam mm kupil, ked sa malinka narodila. chudatko ma na uškach prelepene gazy a musi mat tenku čiapočku, vyzera ako karkulka, zlatko moje 😵

Ale kupila som jej za to cumlik MAM, ten extra maly a fakt vyzera super. Mala ho tak často nevypluva ako tie velke tvarovane. Hlavne, ze som ich nakupila do zasoby a nič z nich. Mozno ked bude väčšia 🙂

iwa1
18. jan 2010

milladi prepac, uspavala som ju 😉

no mam dojem, ze som ju tou flasou totalne pokazila 😒 lebo malska ked ju kojim a to znamena, ze ma zle chtenu bradavku....ked ju kojim v noci, tak mi zaspi na dide 😒 a uz netaaha, proste vypluje a spi- vyzera ako handrova babika 😀 😀

a uz ani pusinu neotvara ako by mala 😒 aj teraz zaspala s cumlom a dudka si ho 😒 ja mam taku depku z toho kojenia, lebo kojit som chcela a aj robim vsetko mozne, ale co ju mam nechat hladnu? ked je inak strasne dobrucke babatko, len nesmie byt hladna 😒 ochhh joj, je to na figu 😒

iwa1
18. jan 2010

ale sranda ze uz ma bradavky vobec nebolia a to ju mozem nechat tahat aj pol hodku 😒 keby bola zle prisata, tak ma bolia nie? 😕 kto sa v tom ma vyznat?

vlastulka
18. jan 2010

Uauaua Zuzit, že 200 eur 😎 My tuná dostaneme od starostu na uvítanie detí plyšového macíka 😀 toť vsjo 😀

pietra
18. jan 2010

iwa, zelena stolica moze byt, ak ti mala potiahne hlavne predne mliecko. Niekedy tak deti reaguju na UM. Ak nie je spenena a nezapacha, tak sa tym netrap. Na najblizsej poradni to spomen doktorke
flasa kojenie vacsinou naozaj pokazi ☹ Bud skus kontaktovat nejaku laktacnu poradkynu, ktora moze poradit, ako obnovit kojenie, alebo sa vykasli na to, podstatne je, ze nie je hladna 😉

saska73
18. jan 2010

vlastulka u nás ani ten macko nie 😖 a toto neni chudobné mesto, hanba

iwa1
18. jan 2010

pietra to ma trapi, ze zapacha a je po troch dnoch 😒 opytam sa v poradni...alebo zacnem viac prikrmovat ☹ lenze ked nechce?vyplazi jazyk a hotofka 😒

iwa1
18. jan 2010

ide sa spat, mala uz chrni a zajtra sa ideme fotit, tak sa tesim 🙂 esteze sa vykadila dnes a nie zajtra u fotografky 😀 😀

millada
18. jan 2010

iwi, ako keby si o mojej pisala. Tiez sa uz nevie tak dobre prisat, mlaska pri kojeni, ale bradavky ma tiez nebolia, aj ked ju mam pol hodky a mliečko si nejake vytiahne, lebo jej niekedy aj po brade tečie. A presne ako tvoja, v noci začne zvuky vydavat, tak si ju prilozim, raz potiahne a spi jak zalomena 😀 🙂

Sme na tom rovnako, flašami sme ich pokazili, ale tak hladne ich nenechame. Ja budem kojit dalej, kolko sa da, teraz tu spi len po kojeni, jak keby velke hody mala a my čakame s mm, či sa zobudi a ešte budeme krmit alebo ideme spat. Zakon schvalnosti, ze ked lahneme, o 15 min. je hore 😠 😵

pietra
18. jan 2010

iwa, no ak zapacha, tak to nebude asi len prednym mlieckom 😒 Radsej zbehni, alebo aspon zavolaj, doktorke a poziadaj o vyter zo zadocku.
Ale to, ze je az po troch dnoch, ak ma zatial viac tvojho mliecka ako umeleho, je v poriadku. Kazdy den musia kakat iba deti na umelom mliecko, kojene mozu nekakat aj niekolko dni

kim_rossi_stuard
18. jan 2010

AHojte
iwa- aj nasej pachne aj ked prdka a obcas to hodim na "mm" 😉
zuzit- no gratulujem, kazde euro sa zide 😉 u nas ked sa spytam primatorky, asi by sa usmievala,hahaha 😉
ved dochodcom davali na Vianoce 5e poukazku do Coop 🙂

a musi sa natierat tvricku ked idem von? este mi o tom nevravel nik, len v lete ako UV ochrana 😅

saska73
19. jan 2010

Dobré ránko maminky 😉 ,
hlásim, že náš malý spal prvý raz celú noc s nami v dospeláckej posteli 🙂 - a mám pocit, že to bolo lepšie, zobudil sa, na roztvorenej perinke som si ho pritiahla, napapal a spal, odgrgnúť som ho dávala len raz, ked moc hltal, inak pil pomaly takmer spiaco.

Akože tie reči, že stolica kojeného dieťaťa nesmrdí sa mi zdá pritiahnuté za vlasy, smrdí aj tá ale viem to porovnať, že z umelého mlieka to bol iný grc, to fest smrdelo 😝

betyna8
19. jan 2010

saska,tak to je super,moj maly tuto noc strajkoval, papal kazdu 1,5-2 hodiny.Teraz spinka a o hodinku pojdeme kocikovat s fialkou88,mame prvé rande 🙂
a take kakusky maleho smrdia riadne,aj prdky 😝 ,no mame sa na co tesit,ked bude papat tuhu stravu,to budeme spominat na vonave miminkove hovienka 🙂

rush
19. jan 2010

ahoj babule...tak tu mam zase maminu...konecne som zase poriadne tuho vyspata..budila som sa iba na kojenie 😵 maminka bdela pri malom, ale bol dobrucky a vobec negrckal...iba minimum...uz par dni je to takto fajne...tak nech to nezakriknem...

my kojime a prdky nam tiez riadne smrdia 😀 a aj hovienko...ale nie az tak ako ked sme davali UM...

inak mame uz cez 5kil...ale neviem presne kolko ale v oblecku uz mal 5.5kg 😕 takze priberame...a strasne vela papa...niekedy mu ani nestaci co si potiahne..potom je to boj kym zaspi...lebo stale si pyta az kym sa neunavi...vacsinou ho uz nedokrmim...viem ze min. tu 100ku vzdy potiahne...a okrem toho vidim tie mischelinove nozinky...a baculatu tvaricku..takze netlacim ho UM kym to nie je vyslovene kriticke...niekde som citala, ze ked dieta place dlhsie ako 15min...dajte mu najest...takze takto fungujeme 😕 on uz 150/170ml v poho spapa...tucko jeden...

dnes ideme k lekarke na kontrolu tak zbehnem do tesca na akcie 😎

ze 200evri? wow...my sme dostali iba 70...ale tiez lepsie ako nic...dnes asi oplieskam v tom tescu..dostli nam aj plienky...zatial sa mi inak najviac lubia babylove...pampersky a hugies sa mi zda ze ako keby presakovali....su take tensie..neviem...omnoho viac smrdel ako v tych babylove...nas strasne vela cika 😅 ...kaka tak obden...ale dnes teda kupim tie papmersky..ale newborn uz su male 😅 takze tie dalsie...rastieme ako z vody 😎

rush
19. jan 2010

joj a vcera sme kocikovali...v tom snehu a na tych neodpratanych chodnikoch a prechodoch to voooobec nie je sranda...ale take romanticke snezenie som nemohla vynechat...bolo vonku kraaaaaaaaaaaasne...ale bol to boj 🙄

saska73
19. jan 2010

rush wow, že 170 ml, to je riadny papkáč 🙂

babylove plienky sa aj mne páčia, len u nás majú v bille len tie najmenšie 2 až 5kg a z tých sa mi malý už preciká, väčšie som ale nikde nevidela. Svokra mi priniesla z Rakúska značku Miove a aj tie sú super. Ja si len nadávam, že som kúpila také zelené tesco 3 až 6, sú hnusne tvrdé, len ich musíme minúť a pritom tesco newborn boli dobré.

Tak úspešný lov na pekné vecičky prajem.

rush
19. jan 2010

jaj ozaj sasi...dobre ze hovoris...som chcela skusit aj tie tescove nejake nove...to su tie zelene? hovoris, ze nei su dobre? mne praveze dost vadi, ked su take prilis makke, lebo sa mi zda, ze viacej smrdia...vyskusam asi...uvdime...

lia
19. jan 2010

ahojte,

budte radi babule,ja dokrmujem ,aj kojim a uz stiahne kazde krmenie aj 120ml,niekedy 90.uz si z toho hlavu nerobim.
rush,super,ze sa vam polepsilo 🙂 .aj ja som bola vcera kocikovat a celkom sa dalo. 🙂