icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

pietra
19. jan 2010

ahojte 🙂

a neviete, dokedy tie akcie v tescu su? Dostanem sa tam asi v piatok, tak ci bude mat zmysel tam este ist

pri dcere som odskusala mnoztvo znaciek plienok a najviac spokojna som s huggies (ale len tie premium, tie classic su o nicom) a babylove. Drobcovi som zatial kupovala len huggies a rozmyslam, ze vyskusam tie nove pampers. Najhorsiu skusenost mam s tesco plienkami, to by som uz nikdy viac nekupila, aj ked vacsina ludi si ich chvali

samozrejme, ze kako v plienke nevoni lakavou vonou 😀 ale ani vyrazne nezapacha 😕 Mne prave aj dr. hovorila, ze ak by zacala kako zapachat alebo bolo spenene, zmenilo farbu, tak mam prist, lebo moze byt niekde problem s travenim

saska73
19. jan 2010

rush - resco zelené, essentials je na nich napísané, veľmi sú tvrdé, malému sčervenala koža na stehienkach od nich.

pietra - mám kúpené huggies newborn 3 až 6 a sú ok, nie je tam písané ani classic ani premium, musím to v obchode lepšie obzrieť čo to aké myslíš

lia - tak už máte svoj režim zavedený? Môj dnes prvý raz celú noc spal s nami v posteli a konečne bol kľud v noci

saska73
19. jan 2010

rush - myslím tesco, nie resco 😅 Keď som tam minule nabehla, akcia bola na pampers, len tie malé všetky vypredané

pietra
19. jan 2010

saska, myslim, ze newborn su iba premium. Premium maju modry obal a na zelenom pozadi lezi babo. Classic maju modro-cerveny obal. Nie su ani tie zle, ale podla mna premium su ovela lepsie

lubkaeck
19. jan 2010

ahojte 😉

no ja mam tie tescove a celkom sa mi zatial lubia, az na to, ze tie 2 su nam uz trosku male, ale inak v pohode
ja zase pampersky tie nove nemusim, precikal mi ich 😒

saska - nie nahodou MYLOVE? taky fialovy obal? lebo tie boli zatial najlepsie co som kedy mala, len mi ich nema uz kto nosit ☹

a huggiesky su fajn, len sem tam potrebuje maly inu, lebo sa mu zapri prdelka, a to skoro vzdy hned ako sa pokaka idem na pult a prebalujem 😉

millada
19. jan 2010

tak ja som kupila ešte v tehu Pampers Sleep and Play a je to uplne otras!!! Neodporučam!!! Mala ich hned precika a ešte su aj vonave, niečim napustene, čo sa mi tiez nepači. Pri tom su na noc, takze by mali dlhšie vydrzat suche ale vobec 😠

Babylove z DM boli fajn, ale teraz su nejake vynovane s elastickym pasikom na boku a to malej vydralo na stehienku, lebo su to take gumičky ☹
Tesco sa mi zdaju naj zatial. Ale chcem skusit ešte klasicke Pampers 😨

Tie, čo uz nemate babätka v zavinovačke, v čom spinkaju? Len pyzamko a niečim ich prikryvate? 😕

saska73
19. jan 2010

lubka áno MYLOVE - sú úplne super a ešte BELLA BABY sú dobré - tie majú u nás v Bille len malé 2 až 5 kg, som to poplietla BAbylove som ešte nemala kúpené

saska73
19. jan 2010

millada, ja ho mám položeného na zavinovačke s tou kokosovou vložkou, s tým sa mi v noci dobre manipuluje, má pyžamko a keďže sa odkopáva, tak ešte aj tričko na pyžamku aby mu nebolo zima na plecia a hrudníček a prikrývam ho zloženou dekou, takou jeho malou. A vždy skúšam, či nemá studený noštek.

saska73
19. jan 2010

A ešte ja som sa chcela opýtať - svietite v noci ?

Zlepšovák č.1 môjho manžela - zrealizované: malému dal do postielky malé rádio 🙂
Zlepšovák č. 2 - pod hrozbou násilia z mojej strany - nezrealizované "prilepme mu ten dudel leukoplastom" (ked malý dudloval o dušu asi 3/4 hodinu a museli sme mu ho stále vkladať do úst, ked vypadol) 😀 😀 😀

millada
19. jan 2010

saska 😀
Ja mam cez nočnu lampu prehodene čierne tričko, aby bolo svetlo len minimalne. Ale aj to takmer vôbec nesvietim. Zvonku ide dost svetla, takze ja po tme nakojim. A v noci neprebalujem. A ked nahodou robim nutrilon, tak s mobilom si prisvietim na flašku, aby som videla ml 🙂 Zakradam sa jak v afere Water Gate 😀

A k tomu dudlu - tiez by som najradšej paskou prilepila 😀 Ale včera som kupila cumlik MAM ten extra maly a ten tak nevypluva, je lepši ako tie tvarovane NUK a pod. Hlavne, ze ich mam nakupenych na mraky 😀 Ale neskôr mozno vyuzijeme 😉

pietra
19. jan 2010

saska, ja si rozsvietim take male svetielko v noci. Aspon vidim na plienku, ked ho prebalujem. A z nejakeho pre mna nepochopitelneho dovodu sa maly nevie prisat, ked nema svetlo 😕

pietra
19. jan 2010

ja som tentokrat cumliky dopredu nenakupovala, lebo pri malej som mala kopec cumlikov a z tych kupenych nechcela ani jeden 😀 Jej vyhovoval Canpol babies a Nuk. Skusila som Nuk kupit aj drobcovi a vyhovuje mu, tak dokupim dalsie. Ale zatial cumlikuje malo, v podstate cumlik nosim von, k doktorke a podobne mimo domu a klamem ho tym medzi kojenim

ciefulik
19. jan 2010

saska, my máme v spálni lampu so "stmievačom", tak iba také tlmené svetlo, aby sa neprebrala a je to fajn

my plienky pampers, začali sme 2-5kg, teraz máme 3-6kg a som veľmi spokojní, ani raz sme sa ešte neprecikali a ani hovienko nám "neušlo" 😀 a to teda jedného aj druhého dosť býva :o))
inak z rodiny obkukali, aké plienky používame a skoro každý okrem oblečka ešte aj balík plienok doniesol, tak máme v zásobe teraz aktuálne ale tak 300ks - chi)

spávame ešte v zavinovačke, máme od babky takú modernú s vystuženým chrbátikom, je na suchý zips.. Ništ moc pevného, ale dávame ju spinkať v tom...samozrejme sa z toho vykope a musím zabaliť, ale zatiaľ to budeme používať a neskôr premýšľam o spacom vaku

dudlíky nuk a avent, sem-tam helfnú, ale väčšinou zatiaľ vyplúva

JAJ - no a iwa - preto som si nechala klobúčiky, aby sa mi neodnaučila tak od prsa, sú podobnejšie fľaši a zatiaľ nebadám rozdiel, že by sa kvôli nočnému "fľaškovaniu" cez deň nejak zmenilo jej ťahanie..časom, keď sa jej predĺži čas medzi kojeniami, chcem fľašu vynechať a uvidíme..

triminka
19. jan 2010

ahojte maminy

saska - vy dnes mate meniny, tak zelame vsetko dobre,nech sa dari malinkemu 😉

plienky - my pouzivame babylove na striedacku s pampers ...som spokojna s obomi...ale mozno trosku lepsie su
tie babylove...ine znacky sme neskusali....zatial nosime 3-6kg

cumliky - my mame kupene avent 0-3m 2ks a 3-6m 2ks ...zatial dudluje tie mensie a tvari sa ze jej chutia.ale tiez
ich vypluva hocikedy...hlavne ked ma zaspat xixi...takze sme tiez uz parkrat chceli aplikovat lepsiacu
pasku 😀
svetlo - v noci svietim,lebo zo spalne chodim do obyvacky.tam mame prebalovaci pult a vecicky vsetky.pred
kazdym kojenim prebalujem,vazim...aj nocnym.ale zatial mi mala vzdy pekne zaspinka po kojeni...ak
nahodou nie, polozim ju do postielky v spalni kde uz je tma a ona do 1/2hod spi... asi 2x sme mali taky
stav,ze po nocnom kojeni nechcela spinkat

triminka
19. jan 2010

k tomu svetlu ....svietim len malou lampou na chodbe a v obyvke mame tiez stmievaci vypinac,takze tak tlmene svietim

rush
19. jan 2010

no my hlavne kvoli grckaniu svietime malym svetielkom...ale mame ho na parapete za zavesom...takze take tlmene svetlo...ale hlavne k malemu v noci nehovorime...ked tak sssssskame...ale nehrajkame sa a neprihovarame sa ked nie je nevyhnutne...prebalime, sup na prso a ide sa spat dalej...ak sa podari 😎

tak sme napapani...este pol hodku pockame a ficime von...len som kukla cez okno na auto...takze mam o rozcvicku postarane...mozem odhrabavat...par dni sme neboli, tak sme zasnezeni 😝 🙄

pandula
19. jan 2010

to mate dobre moj sa zobudi prvy krat na nocne kojenie a potom aj hodinku - dve strasi 😀 niekedy si vypyta dalsie prso... takze tak. ale ranne kojenie take prve a skore spi hned potom alebo sa uspi sam tak spon ze to. no nie vzdy

lubkaeck
19. jan 2010

saska - to radio, fajn napad 😉 a ten leukoplast chcel uz aj mm realizovat 😠 😀 ale nedala som sa 😉 a dudlujeme asi NUK ukludnujuci ten zrezany, ale predtym chcel tie z mama a ja- wustenrot- to su canpol babies sa mi mari- no ale moc nedudluje, len sem tam v kociku, alebo ked uz je trochu hladny 🙂

v noci som aj ja svietila, a maly sa mi vzdy prebral, tak teraz nesvietim 😉 a ked prebalujem, tak bud na posteli mojej, alebo idem vedla na pult ale svietim v kupleni 😉

a zavinovacku my uz dlho nemame, to mal nervy a teraz mu obliekam bodynko s kratkym rukavom, pyzamko a ponozky a prykryvam ho mojim paplonom kedze spi so mnou 😉

meinkonka
19. jan 2010

ahojte

tak moj maly este spi v zavinovacke, ale niekedy cez den ho nechavam aj bez nej spinkat.

milli, iwa, ani nehovorte o tom kojeni-flaskovani. moj uz vobec nevie uchopit bradavku tak ako ma, musim mu ju prstami stlacit aj z dvorcom a napchat mu ju do pusy. a to ked je len trosku iny ako kludny, tak sa mu to az na 10 niekedy 20x podari. horor. alebo ho musim ukludnovat cumlom, dam cumel, ked sa ukludni tak rychlo vyberiem a strcim prso. a takto je to dookola. neznasam to, som z toho zufala. a to mu davam flasku len 1 max. 2x denne. ☹

my pouzivame cumel MAM ten najmensi, on ho miluje. ale snazim sa oducat koli kojeniu.

ked chodite vonku, davate detom cumel? lebo ja som davala, ale teraz som nedala a maly mal otvorene usta, nemoze z toho ochoriet???

meinkonka
19. jan 2010

svetlo - ja svietim nocnou lampou a cez nu mam prehodenu plienku na stlmenie

iwa1
19. jan 2010

ahojte

mi sme dnes zvladli hodinove fotenie 😀 uz sa tesim na fotky 🙂

no milli mna tiez pampers sleep&play sklamali 😠 precura sa cez ne, zatial mi vyhovuju najviac hugies premium 🙂

my nesvietime, len ked sa kojime, lebo tiez nevieme najst prso po tme 😀 ale mala hned na nom zaspi, tak je fajn...dnes bola skuska v kociku a to hodinu a pol a aj to nam uz vadilo 😀

vlastulka
19. jan 2010

Ahojte, tak my sme boli ráno u dr., veľmi nepribrala, ale teda pomalinky priberáme 😉
My máme v spálni v zástrčke také malinké svetielko, a to isté má aj Viki v izbičke, ak by sa v noci obudila, tak si vidí na čajík, aby si ho podala 😉
My používame plienky iba pampers, mám ich otestované od Viki, iné by som nemenila. Raz nám požičala kamoška tesco plienku a kolienka mala vysypané 😒
Sofi je tiež ešte v zavinovačke i ked už tak-tak..nohami si to odkopáva stále, ale už máme kúpený babyvak, tak čoskoro sa premiestnime dońho 😀 Teraz čo je v tescu tá akcia sme kúpili - zo 14,50 na 4,50 eur a ešte -30% zľava, no nekup to 😀
Viki natieram tváričku sem tam krémikom nivea, ked idem von, ale Sofi ešte nie, ved je zabambušená v kočíku 😉
Mein my cumel máme aj v kočíku, ale ona ako ihned zaspí, tak ho vypluje a potom má zatvorené ústočká. Ale ja ju mám úplne schovanú vo fusaku, aby jej nebola vidieť ani tvárička, aby teda nešiel priamo na tváričku studený vzduch..

pandula
19. jan 2010

my vobec nedudlujeme to nedavam ... nechcem aby si zvykol na dudel. ma moje didky 😀

svetielko mame taku solnu lampu svieti na oranzovo

pampersky u nas ficia o sto sest. su uplne super. sice sa uz prekakal cez ne ale to ked taku supu streli. kupila som prirodzene plienky sa volaju nature babycare a su uplne na nic take papierove a mu poskrabali stehienko. takze pojdem vratit zvysne 2 baliky

pandula
19. jan 2010

lubi a nebojis sa o maleho ked ste spolu v posteli. ja som len raz ranko s nim tak zdiremla a stale som sa budila ze sa dusi ...

pietra
19. jan 2010

ja mam tiez maleho v posteli. Najprv som ho stale pchala do postielky, ved moja zasada, ze kazdy ma spat vo svojom 😀 Ale skoncilo to tak, ez sme doma nespali nikto 🙄 , tak som rezignovala a uz sa ani nepokusam ho prepasovat do jeho postielky. Asi ma nejaky zvlastny zmysel a vzdy sa zobudil, ked som ho tam dala. Tak spime spolu a ak ho nadranom prave netrapi brusko, tak v pohode spi, napapa sa a zase spi

iwa1
19. jan 2010

pietra vyskusaj mu nechat v postielke tvoje pouzite tricko 😉 mozno potrebuje citit tvoju vonu 🙂 😀 to na oklamanie supera 😀 😀

lubkaeck
19. jan 2010

iwa - na mojho by nezabrala ani moja zimna bunda 😉

pandula- co ja viem ci sa bojim 😖 😅 ked sa chceme vyspat vsetci traja tak len v jednej posteli 😀

betyna8
19. jan 2010

my mame dudel aventacky 0-3 mesiace, malý ho s obľubou dudlá,ked sa potrebuje ukludnit,a tiez som hovorila,ze mu ho dam na gumku a okolo usi,lebo v noci ked sa puci mu ho strcim do pusi a len co si lahnem do postele.pocujem ako ho vypluje a puci sa dalej 😒
spinka bud v perinke,alebo v babyvaku.Ked som mu davala deku,odkopal ju.

iwa1
19. jan 2010

mi uz spime na zavinovacke, do nej ju uz nebalim a cumel mame MAM 😉

lubi ja ju ukladam vecer do postielky, ale po kojeni nocnom spime jak u blaznov na dvorecku 😀 😀 simca na mojej polke a ja s muzom sa tlacime na druhej 😀 😀 no co ked sa chceme vyspat? najlepsie je cez tyzden ked sme same doma 😀 😀

fialka
19. jan 2010

ahojte maminky, ako sa vam dari? ja vas sem-tam citam, ale daka som leniva pisat. tak sa ospravedlnujem.
ale som si teraz precitala, ako saska pise o manzelovom zlepsovaku prilepit cumlik leukoplastom, tak sa nad tym usmievam. to by sa veru zislo aj nam. maly cumlik miluje, dostal ho uz v nemocnici, pretoze, ako sa vyjadrila laktacna sestra, ma velmi vyvinuty saci reflex a dudlanie cumlika ho upokojuje. len niekedy je to na maslu, ked zaspava s cumlikom (cize vtedy, ked nezaspi pri kojeni 🙂 ) a betarsky cumlik mu vkuse vyskakuje z pusy. to ho hrozne hneva, stale sa na to zobudi a zuri. takze mama musi byt pri nom a cumlik mu stale podava spat do pusy.
inak nas maly je velky pokladik. musim si poriadne zaklepat alebo zabuchat na drevo. sme zdravi, maly je kludne babo, vacsinu dna a noci prespi. nemame problem ani s jedenim, ani so zaspavanim. velmi dufam, ze to nezakriknem. place len vtedy, ked je pocikany alebo pokakany alebo hladny. a to je moje jedine stastie, pretoze ja sa az teraz zacinam davat dokopy po porode.
k tym plienkam: my sme mali najprv huggies tie najmensie, ale vkuse sa mi cez ne precikaval, tak sme zacali pouzivat pampers. ale precika sa aj tak. minimalne jedenkrat denne sa precika tak, ze ma mokru aj zavinovacku a oblecenie. ale pripustam, ze ho nie vzdy dobre zabalime, hoci sa snazim, aby mu vsetko pekne priliehalo. vam sa deti neprecikavaju? hlavne chlapci ....