Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Začala som čítať knižku 7 prvých rokov života rozhoduje. Tenká knižka ale či ju do roka dočítam neviem 😀 😀 😀
saska od koho to je ??? ja mam rozcitane asi 4 knihy vsetko o detoch vyzive atd... tiez neviem kedy docitam
hermi 😀 Ja ju uz mam predpisanu, mesiac vybranu z lekarne, len čakam na mrchu a ta nechodi nejako. Tak neviem.... 😕
Ty si ako rodila? Uz si nepamätam, či si tu pisala. Ja 17 hodin, vyvolavany, kontrakcie silne od začiatku, kazde 4 min., bez vody, zvracala som... No zle spomienky ☹ Aj ked zaver stal za to 😵 🙂
A vidim, ze mate rovnake plany, my tiez chceme domček stavat 😵
no ja sa vobec necitim po tej noci unavena
herminka - no aj ja tak chodim do školky ale poviem ti neni to jednoduche
našťastie sa my deti budia rovnako aj zaspavaju
ale si predstav babetko budiť obliekať a rychlo utekať do školky
a ešte ked ti začne večšie dieťa vimišlať pri obliekani budeš upotena ako myš 😀
ja som druhy porod malal lahky a rychli ale zuzitka pisala ona nie ☹
milada - tak ty si mala pord strašny ako aj suy ta chuda rodila si 3 dni
pandula - dakujeme za pusinku
no u nas žiadne babiky nemaju v dračiku 😠
musi isť pozreť do druheho mesta
milli ja som bolesti citila cely den ale dali sa zvladnut, az od pol noci som zacala mat riadne silne bolesti, ktore sa do 8 rana stupnovali a skoncili porodom. len najhorsie bolo to, ze dr.pri ktorej som rodila bola mlada bez skusenosti, cize ma krasne nastrihla az neviem kde, no proste hroza a sila ma skoro hodinu, este teraz ma to boli ked si na to spomeniem. tak ale prezila som a hlavne ze je marko zdravy 🙂
a s tym domcekom my uz koncom aprila zaciname 🙂
ja som roidla 30hodin silne kontrakcie od zaciatku ale nepravidelne medzi 5-10 minut nespala som celu sobotu noc a v nedelu ma konecne prijali do nemocnice ze rodim a potom to uz bolo rychle moc si nepamatam kontrakcie boli skoro furt to tlacenie bolo tazke narocne fyzicky maly bol velky ale pila som cely cas aj cokoladu do mna tlacili 🙄 aj som sa povracala aj pocikala pri tlaceni vsetko normalne !!! za kazdym ma pekne pochvalili 😀
neni zac noe
aj mna strasne napinalo na vracanie, ale nemala som co vracat, kedze som cely den nic nejedla 😖
pandul, no zuzit by ti o druhom porode určite nepovedala, ze bol lahši 😀 Jasne, ze sa to dalo zvladnut a aj ten zaver bol krasny, ale aj tak by som uz isla epiduralkou. Ty si teda mala tiez dlhy 😨
hermi, ja som nastastie mala super doktora. A aj kompenzaciou za pôrod bol len male nastrihnutie, kratke sitie a uz na druhy den som nevedela, ze som rodila. V pohode som sedela aj v tureckom sede, na wecko, vsetko 🙂
A my domček ešte nemame tak presne naplanovany. Zatial sa len tak nezaväzne pozerame po pozemkoch 😉
ja som nesedela 2 tyzdne, kazdy den som len v repiku bola nech to uz neboli a rychlo sa hoji. a cely mesiac po porode som nemohla poriadne chodit stale ma to tam dole akosi tahalo, ale teraz uz vsetko ok 🙂
millada podla nemocnice len 6 hodin 😀 to my napisali do spravy oni neratali moje utrpenie dnove predtym lebo akoze som este nerodila. no ale ja som sa nepotrhala vobec coho som sa najviac bala takze som odisla vysmiata po porode. fakt by som to zopakovala ale snad 30 hodin to znova nebude 😀
no ale zuzit mala obidvoch chlapov velkych !!! 😉
herminka - tak osm sa citila aj ja pri prvom porode ked som si na to spomenula všetko ma bolelo 😀
pandula - 30 hodin 😕 ☹ no nezavidim vam
ja som mala všeho všude za 2 hodinky cela ceremonia
mili - teraz papa Humanu a predtym France lait. To francuzske mlieko je chutovo mnam, pekne mi kakala od toho, take prazenicove. Potom sme jej kupili dalsie balenia, no tie mali inu konzistenciu 😕 (nechapem ako si take volaco moze dovolit vyrobca) a mala mi zacala nekakat, po 3 dnoch znej vyliezlo daco zelene lepkave. Chuderka moja.
Hned som sa chytilia a studovala o mliekach co sa len dalo. Nakoniec som sa rozhodla pre Humanu (schvalila mi to aj pediatricka). Tak teraz cakam, ze sa jej crievka daju do poriadku a zacne pekne kakat. Odkedy mame Humanu
kaka krajsie, len je to este trocha zelene. Aspon sa to ale nelepi 😒 .
Akurat sme dopapali a stiahla z 120ml - 100ml 🙂 🙂 sa tesim. Hermi - vecer mi mala prespi uz druhy den 6hodin. Zobudi sa len na smad. Vzduch mame v spalni suchy, tak asi preto.
veru noe 😀 teraz sa nam uz rehoce ked sme fit 🙂
ze 2 hodiny parada
noe ja radsej 30 hodin nez stichy na susurke
herminka - no ja ešte neviem či som v poriadku 😉
ešte musim isť ku gyndovi už to flakam
inak po pôrode bolo horšie ako porod aspon u mna
ani sedieť ani chodiť 😝 prsia ako skala
nemotorna neschopna
pandula - no inak mne po prvom sa krasne to zahojilo nič nebolo vidno
teraz neviem 😀 aj sa bojim pozreť 😀
no nic baby opustam tuto plodnu debatu 😀 ideme sa chystat na tu poradnu sa mi nechce 😒 lebo je zima brrr
a drzte palce nech je test negativny ☹
chuda noe
aj mne to tam dole vyzera celkom schopne, na to ako ma dosila
tak caute idem aj ja
no ja som mala na koniec sekciu, aj som bola potom rada. Bolesti som mala od soboty noci do nedele rana. Takze viem co su to kontrakcie, lenze porod som si uz neuzila. Sekcia sa da prezit, ajked dodnes citim ten rez. Dalsie babo by som uz vazne chcela porodit normalne, ak by sa dalo!!!!!!
herminka - ja ti doprajem nech je pozitivny 😉 🙂
trocha odbocim
toto idem dnes varit-
Vyprazane kare -uplne inak
kare vykostene, struhanka, vajce, sol, korenie mlete, 1bujon (masox) na 1/2l vody, olej a 1/4 masla (kravske)
postup:
maso vyklepeme, osolime, okorenime a poukladame do struhanky. Naklepeme do masa co najviac struhanky.
Potom maso so struhankou obalime v rozslahanom vajicku a upecieme na oleji z oboch stran.
Medzitim si pripravime nalev na maso: 1bujon rozpustime vo vode a pridame rozpustene maslo.
Nakoniec maso poukladame do pekaca, podlejeme nalevom a dame zapiect do rury. Vyvar sa nasiakne do masa, mnamky je to jednoduche a velmi chutne jedlo. Aj na druhy den je masko stavnate a chutne.
Ako prilohu davam, bud ryzu alebo zemiakove pyre. 🙂
Idem varit...papa
noe - fuuujha aka si zlaaaa 😀
dik babulky,nebudem mu nič teda naťahovať,nech si babky vravia čo chcu,veď mi aj radila,že ona prikrmovala od dvoch mesiacov tak,že do mlieka pomixovala banan aby dlhšie vysržal spat,sa mi oči prevracali 😕

ahojte babule....
cakam kym sa mala zobudi,uz mala papat...o 8hod som ju supla do kocika lebo som musela ist miu vyvencit,prisli sme domov,tak som ju dala na balkon,uz som si aj polievku navarila,pospratavala veci,nachystala co spravim v parnom hrnci na obed a cakaaaam....a babatko spinkaaaa 🙂 strasne dobre sa jej spi vonku xixi
hmmm a dalsie babatko? mm to zatial odmieta,on ma este 13rocneho syna....a tiez hypo na krku a on taha chudak 2roboty teraz....tak uvidime, ked vyhrame loto, tak zostanem doma aj s dalsimi dvomi detmi 😀
a na ritku pouzivame rybilku...zatial vsetko ok so zadockom...klop klop