icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

barbarka
9. mar 2010

tak my sme uz po ockovani, chudatko male mi teraz zabuvalo.
hermi aj planujeme rebeku 😉 snad az o take dva rocky
pipik - no doktor vravi natahovat, ja nerobim nic, mm ked kupe niekedy trosku ponatahuje. ja sa bojim ze mu ublizim.

myounghee
9. mar 2010

tie co davate detickam len Um aku mate stolicu?

hermiinka
9. mar 2010

no tak maly si zaspal nejdem ho budit, pockam do 12 ak sa nezobudi tak ho zobudim ja 😒
noe tak vdaka
barbarka rebeka je pekne meno 🙂
myo moj ma niekedy zelenu a niekedy zeleno zltu, neviem podla coho to mava takto

fialka
9. mar 2010

ahojte babule,

o akom natahovani hovorite? natahovanie predkozky? ja som citala, ze sa to nema. nam doktorka nic take nekazala, nic mu s tym nerobime. ci som zle pochopila a hovorite o dacom inom?

ja by som velmi chcela druhe dieta, aj moj drahy, ale neviem, ci by som to zvladla. jednak som mala tazky porod, co by som este prezila, ale hrozne bolo to, co prislo po porode. dlllllllllho som sa davala dokopy. a aby mi nebolo malo este mi aj hemoroid vysiel. ale mam pocit, ze to je uz ok. tuky-tuk. dalsia vec je, ze uz budem mat tento rok 33 rokov a skor ako o dva roky by sme sa do 2. baba asi nepustali
dokonca som vazne uvazovala aj nad adopciou ... na druhej strane by som vsak nechcela, aby bol maly sam. mat surodenca je podla mna najlepsia vec na svete.

zuzankaro
9. mar 2010

myo - moj ma stolicu zelenu, a este si nieco odstriekavam z mojho mliecka ma v nej fliacky zlte

ja na porod ani nemozem pomysliet, nocna mora, v papieroch mam napisane komplikovany, hojenie tam dole dlho predlho, sediet som mohla s obavami az po 3 tyzdnoch, ale maly stal zato, mal skoro 4kg a to som rodila v 38tt

barbarka
9. mar 2010

fialka ja mam tiez teraz problemy z hemoroidmi, ledva sedim 😒
hermi to je 🙂 🙂 len dufam ze rebeka nebude rackovat, ja priezvisko nam zacina na r 😀

aela
9. mar 2010

kocky to ste mali take hrozne porody? ja som povedala, keby mame lepsiu fin. situaciu, tak kludne aj dalsie dieta do 2 rokov 😀

som teraz prisla od doktora, dal mi lieky na reflux a zapal zaludka a vyhrozil sa mi, ze ked sa budem stresovat a nebudem liecit, tak mam nabeh na rakovinu 😝 a aj cholesterol mam vysoky, tak to mi dal dalsie lieky a musim drzat prisnu dietu 😝 😝

aela
9. mar 2010

myounghee, ja davam nutrilon a stolicu ma stale rovnaku taku zltu riedku 😎

aela
9. mar 2010

fialka, ja mam 39 tento rok, ty v 36 by si bola mlada mamina oproti mne a si predstav, ze mm by este chcel mat syna 😀 😀 😀

aela
9. mar 2010

no vidim, ze si tu pisem sama, tak idem ja robit tie francuzske zemiaky na obed 😎 😅

fialka
9. mar 2010

aela, ja by som zase ste chcela dievcatko : )
som mozno opatrnejsia, vzhladom na moje prve tehotenstvo, ktore dopadlo velmi zle. toto bolo moje druhe ☹ aj ked to vobec nemuselo suvisiet s vekom.

barbarka, ja mam teraz s hemacmi asi treti tyzden pokoj. ale na wc chodim s malou dusickou, vzdy sa velmi bojim. a to este uzivam zelezo kvoli zlemu krvnemu obrazu a z toho je tvrda stolcia. no des

jaaaj, francuzske zemiaky by som si dala. vcera som robila zemiakove placky. boli mnamkove

aela
9. mar 2010

kocky, doky mi odporucal dietu, tak ak mate nejake dobre recepty na rychle a dietne jedla, bola by som vam vdacna 😉

janula17
9. mar 2010

caute baby,
ja tiez este s pipikom nic nerobim, aj ked mm nakazuje ze by som mala, a ze co tomu ja rozumiem, sak som "baba" 😀 Tak neviem, dr este nic nekazala. Lenze zase ona nam ani o tom Kanavite nehovorila, ze sa to ma teraz uz len raz za mesiac uzivat, to som sa az od vas dozvedela...

S druhym babom je to u nas rozne, mm by nedbal uz aj hned. Chceli sme vzdy 2 deti, a fin. situacia je aka je takze by sa zisiel druhy prijem, no ja mam tento rok 31 a do roboty sa mi veru nechce. Ani len pomysliet 🙂 Ja by som to brala tak ze aspon 2roky s jednym doma a 2 roky s druhym, ale mame take hypoteky ze neviem ci to mm z jedneho platu utiahne....Vraj spravme si hned babo a bude to odbyte hned. No lenze on mi chodi na tyzdnovky, a uz si to viem predstavit ako mi v nedelu vecer zakyva adijos a ja si to mozem hodit sama s dvoma malymi krpcami 😠

No a porod? Cely ten proces zacal ked mi odtiekla plodova voda o pol 1 v noci a pred obedom bol maly na svete. Nebolo to take hrozne, sice som mala epi aj tak som si polku bolesti odtrpela, ale dalo sa. No nemam dobre spomienky na personal pri porode, sestricky robili vyslovene doktorovi naprotiven, strasili ma ze budem mat debilne decko ked si dam epi a podobne ☹ no jeden otras.... Tak si to predstavte aka podpora pomedzi kontrakcie, normalne som sa tam musela s nimi vadit ze ANO naozaj to chcem, a ANO naozaj to tak boli ze musim kricat, a ANO zavolajte anesteziologa a HNED nie az o pol hodiny a je mi jedno ze je vianocne rano a kde sa nachadza.... no proste boj.... Takze na to nemam dobre spomienky teda, ci som len zle natrafila, no neviem... A to hojenie potom bolo tiez fakt hrozne, az po 3 tyzdnoch som sa mohla poriadne posadit, to bola bolest najhorsia, nechapem akoze nemaju nieco co to hojenie urychli a musi si to zena odtrpiet 😖

beruska.zuzanka
9. mar 2010

Ahojte maminky, čo bolo dnes vám napíšem neskôr, teraz len v rýchlosti 🙂

aela, Miška je náádherná na fotkách 🙂 tá s cumlíkom nemá chyby 😀
A tei šatočky a bodynko máme aj myyy a tiež ho mala Emka na krste oblečneeeeeeee 😵 😵 😵

Ahooj fialka 🙂

myounghee
9. mar 2010

mala vykakana (zeleno zlte s hrudkami- pokrok)... to ste mali vidiet.. robim masko, mala tlaci odusu 😀 no to bolo smiesne. Fialka aj ja som mala Vivien z druheho tehu. Prve skoncilo v 13tt a to plod odumrel v 9tt. Takze hned kyret. No neva, co bolo to bolo - teraz tu mame maleho anjielika 😵

myounghee
9. mar 2010

ako tak citam vase porody, no pekne ☹ . Je mi to vazne luto, co ste si niektora museli vytrpiet. Asi je lepsi cisarsky, co sa tyka bolesti aj bezpecnosti babatka. Po cisarskom 4 den ste uz ako tak fit. Druhe babo chcem ajtak porodit normalne.

j777
9. mar 2010

pietra, hovorila som jej uz 2 x a najprv bola odpoved, ze to moze byt z tychto AR a druhy x ze mam davat do vyvaru z ovs.vlociek 😒 ..som jej hovorila, ze by som chcela vyskusat inu znacku...

j777
9. mar 2010

millada, na 100% istu EPI 😀 😀 jak keby som saba pocula...sme to ale silne zenske na hovado, co? 😎

zuzankaro
9. mar 2010

baby mne epi bola pichnuta ked som mala kontrakcie ktore som nemohla vydrzat, potom sa mi ulavilo a ked som mala tlacit tak som ich necitila tak to bolo na houby 😝

zvalka
9. mar 2010

Ahojte 🙂 jeej to ste ako na to dosli,ze som pohodarka? 😉 tak zase aj ja mam iba jedny nervy 😅 😉
Bola som v tescu,pouzila som kupony na tie dzusy,kasicky,plienky a oblecko 😵 mame mencestrove ruzove gatuse 🙂
a moj porod,7hodin ale pohoda.vieme takmer kazda co su to kontrakcie ☹ , ale stalo to za to a pojdem do toho znovu. Cisarsky je pre mna vacsi strach. A ked vidim tuto moju lasku,vzdy ma to utvrdi,ze este raz to chcem zazit,takze druhe bejbi bude.dufam. 😉 a porod bol napriek vsetkym bolestiam tiez krasny zazitok,ako hovori pandul. Aj ked asi preto,ze to nebolo mozno u niektorych z vas-zvracanie a pod... ☹

zvalka
9. mar 2010

A tiez aj podruhe pojdem bez epi. 🙂

noemi01
9. mar 2010

myo - aka zla ved by mala dve radosti malinke detičky 🙂 😉

tak ako je to s pindurmi malimi 😀 naťahovať nenaťahovať každej povedia niečo ine
sesterka ma 3 ročneho chlapčeky jemu nerastie ma takeho mini pindurika a ešte aj cika na krivo tak zajtra ho budu operovať
s tim cikanim sme sa inak na nom vždy bavili lebo necika pred seba ale na suseda čo stoji vedľa neho 😀

zvalka - ty si flegmatička

noemi01
9. mar 2010

j777 - tak silne sme o tom vie moj muž ktoreho som cely čas tlačila aj sestričku 😀
a raz aj pohrizla muža 😀

j777
9. mar 2010

noemi , no ja asi moc silna nie som nakolko som mala epi 😉 ..a to som este rano hovorila dr, ze epi iba ako poistka, sa smial ked som za nim nabehla, ze chcem epi..neviem, ale ja som mala vyvolavacku a kontrakcie od zaciatku a akosi som medzi nimi daky interval nevidela ani necitila, take fajne v kope... a na monitore som bola napojena nonstop

pietra
9. mar 2010

ja sa na porod stazovat nemozem, obidva rychle. Epi sice vzdy zaplatena,ale ani raz pouzita 😀 pri kike mi ju uz nestihli dat, ako rychlo sa kika drala na svet a pri marcovi som ju sama odmietla, ze tu "chvilu" to predsa vydrzim 😀 Ale tretie dieta nechcem, uplne mi stacia dve a obcas mam nervy v kybli

barbarka
9. mar 2010

janula mne tiez dr nehovoril ze kanavit len raz za mesiac, a vigantol davate kazdy den dve kvapky? ja dost casto zabudam.
malinkeho som poslala na pol hodku z kamoskou, taky je ubolkany chuda. no hlavne ze uz ma za tym.
moj porod pat hodin , po hamiltonovom hmate 5dni po termine , bolo to tazsie ako som cakala, ale ked citam ostatnych tak som v podstate mala lahky porod, bolesti dost silne ale ziadne zvracania a pod. ja som grcala do 5mesiaca tehu denne 😀

millada
9. mar 2010

j777 😀 veru bez epi uz ani nahodou. Určite by som zvladla aj bez, ale ja nemam pocit, ze si to viac vazim, lebo som si to vytrpela. Malá by bola pre mna vzacna aj keby som ju za 2 min. bez kontrakcii do naručia dostala. Takze ja bolesti nepotrebujem 🙂 Ale napriek tomu, to stalo za to!!! 😵
A samozrejme, ze pôrod povazujem za krasny zazitok, ale z pohladu toho, ze je to niečo zazračne a ten zaver je krasny. Inak poznam aj prijemnejšie činnosti 😀 😀 😀

mne uz tiez prišli tie čiapočky BOBIK. Ja som malej objednala tmavo-modru, tak dufam, ze si nebudu mysliet, ze je to chlapček. To chcem, aby mala tak k rifliam, lebo uz ich dostala asi 4 🙂 A dokonca uz od navstev dostala dvoje rovnake satočky a ešte aj tá istá velkost. Niekomu podarujem asi 😉

Mm išiel s malu na prechadzku, tak idem oholit nohy, umyt vlasy, uvarit kavu, nohy na stôl, dat slofika na pol hodky a mozno aj nejaku prospešnú prácu domácu stihnem 😀

boise
9. mar 2010

jej sa bavite o porodoch...ja som rodila 4 hodiny 😀 epiduralku mi pichli neskoro, necakali ze to vezmem tak hopom...pichli mi ju o pol druhej a o druhej bol maly von, takze voooobec nezabrala, preto druhe vyskusam bez. Ale to sitie 😔 😝 😝 to bol hnus, vsetko som citila a dva tyzdne som chodila ako pinguin s vajcom...

noemi01
9. mar 2010

ja mam v kufriku všetky pakšamenti
a ked kupam tak hned automaticky podam aj vigantol
a raz za mesiac ten kanavit

milada - tak chod na to koľko veľa operacii aby si stihla 😀 pokim pridu z prechadzky
ale si ich do riadnej zimy poslala 😀

boise - ako pingui 😀 😀

zvalka
9. mar 2010

Milli,aku velkost mas? C. 3? A to je ta jednovrstvova,ano? Od tej istej predavajucej si ako myo? Aj ja chcem obj. asi.