Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
pietra, nam sa to ale stavalo aj vtedy, ked boli tieto plienky este velke.... tak neviem. skusit mozem, ale mam este veeeelku zasobu tychto pampersiek. jedine, ze by som ich predala a nakupila vacsie....
on ma stale precikane na pravom boku.
huggiesky sa darilo precikat aj nasmu,som mala nervy z toho. 😠
fialka, tak potom skusit este ine znacky, kazdemu sadne nieco ine.
A precika sa vpravo, aj ked lezi na lavom boku? Potom skus pozriet, kam mu smeruje pipik, ked ho balis a nejako mu ho napravit, aby isiel rovno dolu 😅 Inak fakt neviem
fialka - my sme tiez mali tento problem, vzdy s Huggies, nechapem. Uz som vychytala take finty ze pipika napravit a tiez tie volaniky co ma okolo noziciek treba vzdy ponapravovat, lebo ked bol kusok zastrceny tak cesticku si naslo 🙂
Inak my mame teraz tazke obdobie, malinky sa mi vysypal na tvaricke a na krku. Uz sme boli aj u dr, dala mu nejake masticky ale nevelmi to pomaha ☹ Tak mi ho je chudiatko luto, natieram ho tym stale ale asi ho to svrbi, lebo si stale sucha tvaricku pastickami a ked nespi tak vkuse reve ako pavian..... Uz som uplne vystavena, takze ked nachvilu spi tak zalahnem aj ja, je mi jedno ze pradlo povesane len napolku......
ahojky
dnes bola poradňa .... alex váži 6090g a meria 58cm 😀
zelenú kakinu má vraj preto, lebo som užívala antibiotika na ten zápal prsníkov ... ale snád sa to upraví
máme si dávať probiotika ...
pietra, tie akcie v tescu na oblecenie su do 26.1.
iwa, horsie to bude s tym spanim v mazelskej posteli, ked mala bude vacsia a zacne sa ti prevracat, ked s nou budes spat sama, moze ti z druhej strany spadnut
my nemáme dudel, nechce ho 😉
plienky používame Huggies 3-6kg ... ale asi už kúpime väčšie 😀
alex spinká so mnou v posteli, občas ho zakryjem mojim paplonom, ale väčšinou je odkopaný ... má oblečené bodynko, ponožky a dupačky
máme postielku bez bočnej steny, hned je pri mojej posteli, ale ešte v nej nespinkal 😅 nechce sa mi ho tam prekladať ... ked sa v noci obudím a ideme kojiť, len dám prso a vôbec sa nemusím hýbať
celú noc mi svieti stolná lampička ... na červeno 😎 😎
ahojte tak som si vas podctivo precitala tak aj prispejem 😉
leukoplast a duda - sto bodov - tiez saliem ked si lahnem a on dudu vypluje a nervaci a stale dookola 😠
plienky pouzivame od zaciatku babylove z DM -uz teraz 2 - na 3-6kg - su fajn, nemame ziadny problem s nimi a precikal sa mi 2krat,ale to musel byt zle zabaleny 😉
spinka mi stale pekne v perinke a spinkame tiez obcas spolu v posteli ale to on pri stene a ja pri kraji - aj to bud ked ho chcem kojit v noci a nechce sa mi vstavat alebo ked dostane na noc UM a si neodgrgne - tak aby som ho mala pri sebe ked si odgrcne alebo sa mu zacne ckat a pozvracka sa... 😉
dnes sme si boli potvrdiit papier u doktorky a vazili sme sa tak mame momentalne 3670g - 350 za 2tyzdne - povedala ze je to akurat a ze pribera pekne tak sa velmi tesim 😉 a inac uz kojim skoro stale davam uz len raz UM a niekedy vobec 😉 som si sice myslela ze ked necitim tlak v prsiach a nie su tvrde tak ze nemame mliecko ale doslo mi ze som kus spala na vavrinoch 😀
inac sme zatial obaja o.k aj ocko ma uz vporiadku a nehnisa takze som spokojna
baby a ako kojite? posediacky ci poleziacky? nam to poleziacky nejako nejde, vzdy pri tom zaspim a potom neviem ako dlho som kojila a ci vobec papal, nestihame dat odgrgnut a povracia sa mi... 😒
janula - ja kojím v noci skôr po ležiačky - bud ležíme spolu bruško na bruško alebo mu telíčko smeruje pod moju pazuchu, cez deň skôr po sediačky, buď využívam vankúš na dojčenie alebo aj obyčajným si ho podopriem.
janula aj moj maly ma na tvaricke take male ruzove vyrazticky, ked mu prejdem prstom po lickach tak ho ma take draplavejsie, neviem co by bolo na to dobre, aby mu to zmizlo, ale nesvrbi ho to
iwa - nema to ta tvoja malicka to zelene smradlave kako z nutrilonu confort? ja som ho raz kupila ze vyskusame dat malemu aby sa lepsie vykakal a presne takto sme dopadli ze kako mal ako tmavozelenu plastelinu a strasne smredeli prdiky a dokonca mu nerobil ten confort dobre ani na zaludocek. tak sme sa vratili k nutrilonu obycajnemu a obcas dostane aj mater. mliecko a vsetko je ok, kaka pekne zlto
tiez som rozmyslala ze malickemu dam cumlik na gumicku, tiez nas to nebavi mu ho stale davat do pusinky, a obcas sa mu stava ze aj ho v pusinke ma a aj tak ho stale hlada ... 😀
ahoj zuzankaro 🙂 teba som tu dlho nevidela.
sasi, skusam si to predstavit tie polohy ako si napisala...nemas nahodou nejaku stranku kde to je vyobrazene? Lebo ja kojim stale len posediacky, tak by som nieco ine vyskusala...
ja kojim poleziacky - posediacky ma bolel chrbat leb maly vzdy zaspi a otoci hlavicku nabok a potom som zohnuta nad nim ako paragraf 😀 takze lezime vedla seba a papame 😉 po kojeni ho odgrgnut nedavam - iba po UM - lebo tam sa strasne nahlta a grcka potom trosku ale po kojeni ani necka ani negrcka ani neodgrguje 😅 a zelenu stolicu vobec nerieste nic to neznamena a je to normalne a zvlast po UM ja ked som mu davala viac UM tak mal stale zelenu - teraz ked ho kojim viac tak ma vacsinou zltu a uz aj hustejsiu - ale aj ked je do zelena vobec to neriesim - je to podla mna normane 😉
Zuzit tak ty už máš doma riadneho chlapa 😀
Ja kojím väčšinou po ležiačky, po sediačky sa mi moc nechce 😅
ZUZANKARO ANO DAVAM JEJ NUTRILON COMFORT, MAM PCIT, ZE JU POTOM BRUSKO NEBOLI 🙂 boooze pisem capslockom 😀 😀
zuzitka ze jaka vaaaha, super chlapisko 😉 ja som zvedava kolko bude mat simca, ale mi ideme az č.2. lebo na bud. tyzden ideme na usi 😀 uz ste bola niektora? 😕
aela ja viem, ze kym sa neotaca....ale mala je aj tak lenochod, takze mame cas chvilku 😉 🙂
Dnes sme boli 2 raz na rehabilitácii - zase sa predviedol - rehabilitačná sa smiala, že to vyzerá, že sa jej tam 2 mesiace bude chodiť vykakávať 😀 😀 😀
*janula* mrkni na posledné fotky v tomto albume, tá kočka ti aj ochotne poradí, ak by si mala nejaký problém, tuším je to laktačná poradkyňa
https://www.modrykonik.sk/album/album.php?vAlbu...
Sasi, diky moc, idem to popozerat. Este mam jednu otazku.... babule co kojite, maju tiez babena take biele podnebie? Lebo ten moj to ma uplne biele, je to Ok?
janula, v tom albume mas aj odkaz na stranky annag. Annag fakt ochotne poradi ohladne vsetkeho, co sa tyka dojcenia a vela odpovedi najdes aj na jej strankach
moj maly biele podnebie nema
tami, aj ste nieco na ocko davali? Marcovi ocko hnisa od porodnice, uz mame tretie kvapky ☹ a zatial stale rovnako. Vcera mu dr. uz aj vyter brala, ale vysledky budu az vo stvrtok
ani my nemame dudel, napina ju, aj ked pri kojeni viditelne 10 minut pije a 10 minut si chce len podudkat 😀
v noci po kojeni prekladam do postielky, ak nezaspim a papame potme, vecer mam zasvietenu taku nocnu lampicku, kym zahajame
kojim najradsej po leziacky, po sediacky ma boli chrbat, ale cez den tak niekedy kojim, malu si vtedy podopriem vankusom, tiez po kojeni negrga, davam ju do lehatka s vyvysenim pod hlavickou
iwa, ja len ze to poznam, pri prvej dcere som ju tak tiez naucila a potom som mala problem ju zas naucit na postielku, ale musela, lebo som sa bala, ze mi spadne
ja kojim po sediacky, nohy pokrcene alebo v tureckom sede a maleho mam podopreteho vankusom. Len v noci kojim po leziacky, lebo tato poloha nam velmi nejde
pietra s očkom mám tiež problém, ophtalmo septonex kvapky nezabrali, radili mi kvapkať mu do očká materské mlieko - ani to nejako nefunguje, i ked určite neuškodí, varím mu bylinku očianku rostkovú ale tým mu to len pretieram, do vnútra do oka nie.
janula - biele podnebie- raqdšej sa spýtaj dr.
pietra - mamičky čo im takto detičkám očko hnisalo ma nepotešili, že sa trápili aj do 8 mesiaca a nakoniec museli prepichovať slzný kanálik ☹
saska a materske mlieckom si mu ho nepotrela?
saska, to vazne az tak dlho? ☹ Ja dufam, ze nam to prejde skor. Zacali sme ophtalo-septonexom, potom nam dala doktorka pamycon a od vcera mu mam davat uniflox. Ak sa nieco objavi vo vytere alebo to do pondelka neprejde, tak pojdeme na ocne
skusim teda este tym materskym mliekom mu to ocko pretriet
Jemu sa to po tom pamycone aj zlepsilo a uz to vyzeralo dobre, len dostal sopliky a s tymi sa mu vratilo aj hnisanie ocka
A moznost, ze je nepriechodny slzny kanalik spominala aj doktorka. Mam mu to masirovat
No ja dufam, ze nam to konecne prejde, dnes to ocko vyzera celkom dobre
pietra - ocko nam hnisalo tiez od porodnice - davali mu oni opt.septonex kvapky, no nepreslo... potom mi doktorka dala masticku opt.septonex ale z tej opuchol strasne... poslala nas na cne ze je to mozno upchaty slzny kanalik... na ocnom sme dostali na tyzden jedny kvapky - Kanamycin - no velmi nezabrali - raz lepsie raz horsie bolo... po tyzdni na kontrole dostal kvapky - dezinfekcne - Septozin tie som mu davala uz asi len dva dni... cely cas mi kazala masirovat po vnutornym spodnym vieckom pred nakvapkanim - aby sa ten hnis uvolnil a vysiel... a do troch mesiacov sa ten vyplach kanalika detom nerobi takze dovtedy sa to lieci len takto - hlavne masirovanim a kvapkami a este mi pomohlo aj pretieranie ociek s vlaznou prevarenou vodou 😉

fialka, skus o cislo vacsie plienky. Maly sa mi teda este neprecikal, ale pri dcere som odpozorovala, ze akonahle sa viackrat precikala, trebalo vacsiu plienku, aj ked podla kg jej mala este dlho stacit ta mensia. Tak skus, mozno to aj vam pomoze