Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Zuzi dakujem 😉
Pandul je to možné.. pretože ja som sa veľmi tešila a aj som si to teda naplno užívala 🙂
Takže ty budeš relaxovať od nedele 😉
a vam ten sudocrem pomaha? Ja som mala taku malu vzorku, som malej natrela, ked mala raz zapareninku a vobec nepomohol. A taky drahy krem 😒
marcovi sudocrem na zapareninu pomohol, ale pri kike nefungoval. Kazde dieta je ine, treba vyskusat, co ktoremu zaberie
Bré ránko maminky, teda vy píšete ako spisovateľky a ja nestíham písať, len s biedou večer a ráno dočítavam, furt niekde sme lietali posledné dni a tata máme doma posledné dva dni, mal dovolenku, tak sme si užívali 😀
Dnes malá spinkala od siedmej večera do šiestej ráno 😕 fuh... a ja idem teraz so psom a do obchodu na čerstvé rožkyyyyyy, mňaaaaam 😀 😵 😵
ahojte 🙂
ja sa zas po dvoch tyzdnoch trapim s bolavym prsnikom ☹ Snad sa to nebude vracat tak casto 😖 Ja neviem, strasne som chcela kojit, kedze prvykrat mi to nevyslo, ale teraz mi to ziadnu radost neprinasa, skor starosti
ahojte
ja som internetova maniacka,
som si to len vcera uvedomila 😕
no dnes ma caka tooolko veci na robote. uz mi pracka huci a este dalsie dve varky cakaju. treba kupelnu vydrhnut a povysavat vsade, poumyvat riady zo vcera nikomu sa nechcelo, von z malym a na trh chcem ist kupit bahniatka 😵 😵 😵
snad mi to vsetko vyjde. drzte mi palce. niekedy by sa mi zisla nejaka baba pomocna
pietra - to je mi luto. ja som sa trapila skoro 2 mesiace s tym kojenim. len teraz je to prijemne 😉 skus ten kapustovy list
pandula, kapustovy list si na mne vegeti uz do 5 rana a zatial sa situacia len zhorsuje ☹ 😖
ahojte, my sme fajnovu noooccc...mala len buntosila a buntosila 😖 dnes ide,e na navstevu kamoskom kde nas bude asi zo 10 ludi tak som zvedava ako sa jej bude lubit 😉
my mame tiez velke nozicky, do 10 cm 😉
pietra a vinovy obklad si neskusala?
kamoskom=kamosom 😅
Ahojte!Tak maly ma povinnu 30inutovku spanku,tak som prisla narychlo pozriet.ved aj sem vlastne stale chodim len tak narychlo 🙂 Pietra to mi je luto,ze sa trapis s prsnikom.A nech mi este niekto povie,ze kojenie je prirodzena vec pre kazdeho.....Mam odskusane na vlastnej kozi,ako je to ,,prirodzene,,My ideme dnes k svokrovcom,ako kazdu sobotu,tak aspon nebudem musiet tolko kocikovat....Tak pekny vikend prajem vsetkym.
dobreee ranko 🙂
vcera som vecer zehlila 2 hodiny a vsimla som si, ze aj nove dupacky ked operiem 3-4krat, tvoria sa na nich zmolky a vyzeraju ako keby sme ich pouzivali 3 mesiace v kuse 😖 mamicky aky pouzivate program na pranie veci?
ja nepouzivam baby, lebo ten mam automaticky nastaveny na 90st. a tak davam program bavlna na 60 st a s takym hygiene programom, co mi perie asi 2 hodiny v kuse!!!
je to teda normalne????
ja periem na 40tke a davam este jedno plachanie
a zlolky sa mi nrobia, aspon som si nevsimla 😉
acchhh, pisem jak... sorry
j777, nie, vinovy obklad som este neskusala.
zda sa, ze mi to teraz trochu povolila, marca som z neho nakojila a este odsala 20ml. Tak snad to v priebehu dna prestane. Aspon nie je tvrdy ako skala, tak ako to bolo minule
kim, ja na pracke ani take vymozenosti ako baby program nemam 😅 Takze periem na bavlne na 40C a zmolky nemam. Teda okrem jednoho body, co sme dostali a tam je skor na vine kvalita a nie pranie
Ja som aj kristinkine veci strasne dlho prala len na 40C, ale s predpierkou. Teraz jej uz niektore periem na 60, ale riadim sa stitkami na obleceni a na vacsine jej veci je, ze prat na jemnom programe. Na to kaslem, ale co sa ma prat jemne, periem len na 40.A zmolkove veci nemame
a ten hygiene program nie je nastaveny na nejaku vyssiu teplotu? Skus znizit teplotu prania, ved drobci sa este nemaju ani kde zaspinit, aby si to potrebovala kvoli spine. A ak sa bojis "bacilov", tak tie znicis pri zehleni 😉
ozaj, dokedy planujete zehlit vsetky detske veci? Ja si uz nepamatam presne, dokedy som zehlila kike. Ale uz mi to zacina liezt na nervy, lebo sa mi len kopy na zehlenie hromadia 😖
Ja mam obcas pocit, ze nam spinave veci nosia snad aj susedia 😀 kazdy den bezi pracka, niekedy aj dvakrat a nech zehlim ako zehlim, stale nieco na zehlenie ostava (chyba mi tu smajlik utierajuci si pot z cela 😀 )
pietra a coze si prechladla ci co, ked ta to tolko trapi? ☹
ja som vcera trocha porusila dietu, dala som si 2 dcl cerveneho vinka a kustik trasenej torty a uz ma v noci prehnalo 😝 musim poctivo dietovat 😔
kim, ja mam cca 2-rocnu pracku a tam mam program baby a je omnoho kratsi ako normalne pranie a automaticky ma o jedno plachanie naviac a teplotu mozem manualne pridat alebo ubrat, je to dost variabilne
kim a program na syntetiku tam nemas? ved ta sa viac ako na 40-tke prat nemoze a tiez by v nom malo byt jemnejsie zmykanie, na starej pracke som prala na syntetike, ked som chcela prat na nizsej teplote nieco jemnejsie
pietra, ja detske vecicky zehlim velmi rada, ved to ide raz dva take malicke, laure som zehlila asi do roka aj plienky 😀 vtedy pampersky velmi neboli, skor ma stve mm, ten musi mat vsetko ozehlene, este aj monterky, naposledy som strajkovala a nechala mu to, nech si to zehli sam 😝
aela, neviem, nie som si vedoma toho, zeby som bola zle oblecena alebo ma ofuklo. Pred necelymi dvomi tyzdnami som mala upchaty mliekovod a teraz zas ten isty prsnik robi sarapatu, boli a nasla som v nom hrce (nejako som ich rozmasirovala, tak snad sa znovu neobjavia)
Mne uz tvrdenie, ze kojenie je najprirodzenejsia vec lezie poriadne na nervy. Kika sa nevedela prisat, nech som skusala vsemozne polohy a nakoniec som 8 mesiacov odsavala.A vsetci na mna cudne pozerali, ked som povedala, ze nekojim a sucitne, ked som dodala, ez odsavam. A teraz sa Marco nema problem prisat (ak nie je prave tma,to potrebuje baterkou posvietit 😀 ), ale zas mam furt nejaky problem. Nepresli este ani tri mesiace a uz mam tretikrat "bolavy" problem + raz ma svrbeli bradavky,cize asi kvasinky. Fakt mam obcas chut s celym kojenim seknut 😔
tak som sa vyrozpravala, hned mi je lepsie 😀
Ahojte baby,
tak 12 strán ste popísali, čo som nemala pustený pc 😕
Včera sme boli v BA na kontrole s malým na chirurgii, tam v pohode ale kvôli tomu jemu chrčaniu ( tiež som radšej hubu mohla držať, keď mi obvodná hovorila, že je to v poriadku) poslali na krčné, potom naspäť na chirurgiu z výsledkom a z krčného nám kázali prísť akúkoľvek stredu ráno nalačno, budú mu robiť v nemocnici nejaké vyšetrenie, robia to od 8.00 do 10.00 a že najneskôr môže jesť o 5.30 - to mu ako vysvetlím 😠 😒 však on spustí taký rev, keď bude hladný ☹
Potom sme išli do Ikey, najesť sa a pozrieť tie matrace, aj sme si vybrali, mm išiel dnes pre ne. A malý si krásne spinkal, 2 razy som ho tam prebaľovala, raz kojila (kojila som aj na poliklinike a raz v aute), úplne dobručký bol a keď sa zobudil, hlava mu len tak lietala na z jednej strany na druhú, čo nevedel kam sa skôr pozrieť 😀 😀 😀 A či ho ten včerajší deň zmohol, či čo ale už o 20.00 zaspinkal, predtým nám však 1 hodinu vyprával 😀 - už tak nahlas a silno laloce, hrozne je to milené 😵 😵
Ja periem veci na 30-40 stupnov a to iba dám polhodinový alebo hodinový program... Ved ona má všetky veci úplne čistučké, kedže ani negrckáme nič..To stačí len takto preprať 😉
Pietra ja žehlím všetko stále, teda okrem manželových pracovných vecí.. 😉
aela, no samotne zehlenie marcovych veci by mi nevadilo. Ale kym si pripravim zehlenie a ozehlim marcove veci, tak sa "sefino" zobudi a vyzaduje moju pozornost. Takze vacsinu casu ma ozehlene veci len on 😀
Vcera som sa konecne prepracovala aj k nasim veciam a ked som zehlila 6. manzelovu koselu, tak som uz zurila ako besny pes, ci nemoze chodit v trickach 😀 Ja tak neznasam zehlenie kosiel 😝
pietra - to je blbé, že máš takéto problémy, na zápaly sa radí bábatko často prikladať, nech ten zápal vytiahne
vlastulka - jaj tebe bolo svetovo, taaak by som išla na niečo takéto ale u môjho mm to nenašlo odozvu. 😖
A to mlieko sa ti určite spustilo z toho, že si oddychovala a bolo tam teplo. Posledné 2 tt som spokojná, mlieko mi fajn tečie a malý zase priberá viac cca 35 g denne
pietra, mm ani kosele nenosi, ale on chce vsetko ozehlit aj rifle a monterky a to ma teda vytaca, lebo ja to vzdy zlozim zo snury a pekne poskladam a je, ani sebe nezehlim skoro nic
periem na 40 tke + 1 pláchanie navyše. A pár vecičiek periem aj v rukách. Žmolky sa spravili na takom obyč.bodynku za 1,5 €. Akurát na pyžamkách je vidieť pranie, lebo však tie sa v jednom kuse perú.
saska, mne moja mala pribera tempom 100 g tyzdenne a vraj od UM sa pribera lepsie 😠

noe - tak sudokremy chcete ??? 😀 😀 😀
nam sa ritka vobec nepari ja nepouzivam nic