icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

lia
19. jan 2010

aela boze,chvalabohu,ze sa vam nic nestalo 🤐 aj ja sa stale bojim,hlavne teraz,na tom snehu,ked ju nesiem v autosedacke,zw sa smyknem aj s malou

lia
19. jan 2010

aj mne tak zje sasi,teraz 120ml nutr.

saska73
19. jan 2010

aela - všetky anjelíčci pri vás stáli, ešteže to dobre dopadlo

lia
19. jan 2010

sasi,teraz maju super podprdy v tchibe,nemas cestu do ba??neviem ci je aj mimo ba tchibo.
ty mas aj s kosticami??

meinkonka
19. jan 2010

no tak sme na tom vsetky podobne. a ako viete, kedy maju deti dost nutrilonu. same vypluvnu flaku, alebo im to nejak obmedzujete?

pietra
19. jan 2010

baby, vazne sa tym dokrmovanim netrapte, za tie nervy to nestoji 😉 Dolezite je spokojne babatko a to bude spokojne, ked bude mat spokojnu maminu. Pozrite sa na to z lepsej stranky 😀 Nutrilon mu moze dat ktokolvek, takze ak niekam idete, napr. k doktorovi, nemusite nervozne pozerat na hodinky,ci uz nie je doma plac, na verejnosti nemusite riesit, ci mate alebo nemate kde nakojit, flasu vytiahnete aj na zastavke mhd 😀

iwa1
19. jan 2010

mein ja jej robim 60ml ale aj to nedopije cele a vyplazi mi jazyk a normalne mi flasu vytlaci jazykom, ze dost, to robi aj s prskom v noci, ze stacilo a chrni 😀 😀

pietra moja rec 😉 len vies, kazda chceme kojit a dat babu najlepsie, tak to "boli" ale co uz, ved slnko aj zajtra vyjde 😉 😀 😀

zuzitka
autor
19. jan 2010

ja kojím poležiačky, v noci nedávam odgrgnúť ...

uši nám vyšetrili v pôrodnici, máme ok

alexko má biely jazyk, vraj kojené deti majú taký

no joooo, 6 kilo máme 😅 😅 😅

iwa1
19. jan 2010

moja uz spi, teda sa tvari , ze spi...tak dufam, ze uz je to konecne a nebudeme sa este tri krat uspavat 😀 😀

lia
19. jan 2010

ja dokrmujem furt,tak to mas super iwi,mozno dnes nie,mam naliaty jeden,tak uvidime,len to su strasnew behacky,este ze mi pomaha mm,ale dnes si chce pospat 😲 .hlavne v noci je to o drzku,mala uz vrieska a ja rozospata kym zarobim mlieko a to este ochladit,no paradicka

meinkonka
19. jan 2010

no pytam sa preto, lebo moj maly z flasky tak hltavo pije, no a laktacna mi vravela, ze deti piju do nemoty, dokedy sa nepogrcaju, takze ked vidim, ze uz tak slabsie pije, tak uz mu beriem, nech mu nieje zle.

kojenie 🙄 moj problem je v tom, ze mne maly spi 3-4hod, v noci aj 5 a tym padom sa mi brzdi laktacia. takze by som na rady laktacnej mala casto odsavat. ale ked mne to odsavanie nejde a velmi sa mi do toho ani nechce. a v noci som rada, ze maly spi, bo som odnata. napr. /normalne sa za to hanbim 😅 / vcera v noci som sa normalne nezobudila na plac maleho, mm musel z obyvky pribehnut /to su 3izby od spalne/ a cca 5x na mna hlasno zvolat, ze maly place a az potom som otvorila oci. a to spal maly hned vedla mna. takze ma chapete.

lia
19. jan 2010

moja prso nikdy nevytlacila,len strasne sa zacne jedovat,asi jej nic nejde,v klobuku po 5 tich minutach nic neni,za to podbradnik ma premacany 😠
ako sa uspavate iwi??
ja uz ju ucim samu spinkat a tak to ma asi najradsej,ponosim ju,pomojkam,dam do postielky,tam este bojuje s dudlom a potom klud,ale este sa zobudi 100x na dudel

iwa1
19. jan 2010

lia presne to je vyhoda kojenia, ale co uz ked si nepomozeme? ja mam pocit, ze mala vstava len kvoli tomu, ze je smadna v noci na kojenie 🙂

my uz mame ako taky rezim...cez den nic moc, ale doobeda ideme von- to je boj, niekedy nemam ani chut ist, kym sa poobliekame a simona este furt strajkuje v kociku, takze najprv ju musim uspat a za tak mozme ist 😠 🙂 potom spi alebo je hore a rozprava a kuka vsade okolo a okolo siestej sa kupeme a po kupani proste dostane najest (niekedy chce len flasu ale viac ako 60 nestiahne 😕 neviem preco) a spi hodku potom je hore hodku a uz potom sa uspavame a spi cca 4 hodky a potom po dve 🙂

meinkonka
19. jan 2010

baby no ved to, ze to je take deprimujuce, ze nemozeme nakojit svoje deticky. sa citime take neschopne. ☹
ako to robily volakedy, ked nebolo UM??? asi sa nestresovali ako my, ci uz dieta netreba zobudit atd., ved moja mama a svokra ani nevedeli, ze existuje predne a zadne mlieko

lia
19. jan 2010

mne pov.lekarka,ze deti si vytiahnu kolko vladzu,ked nevladzu,vypluju,aj moja je taka.
aj ja mam tie iste pocity mein,chapeem

beruska.zuzanka
19. jan 2010

Saška, no ja mám napriek mesačnému snaženiu mlička stále málinko a pov sobote, keď mi bolo mizerne a mm v noci dva ra kŕmil UM ešte menej, tak malá poťahá z pŕs koľko jej ide, ale zasa nie hodinu 😀 a potom Nutrilonom sa dotlačí, nevypije vždy tú 100vku, to teraz podvečer bola voľajaká nenajedená 😀 dá 50, 60, 80, ale stále častejšie aj tých 100...

iwa1
19. jan 2010

mein ja sa uz nestresujem aj ked som chceeeela strasne kojit, lae asi mi to nie je sudene 😒

lia pritulim si ju a pomojkam a ona je do 5 minut tuha 😀 😀 alebo ju pobucham po zaaocku a zaspievam jej paslo dievca pavy 😀 😀 😀

zuzitka
autor
19. jan 2010

mne sa alexko odtiahne od prsa, ked už nechce. aj fôašu ked dávam, tak vytlačí jazykom, ako písala iwa 🙂

cez deň, ked nevie zaspať, tak pýta často prso, ale tiež sa mi nevytvorí za 1 hodinu mlieko, tak šupnem 30ml nutrilonu a hned potom zachrápe 😎 😎

iwa1
19. jan 2010

a muz jej spieva mandarinku darinku 😀 😀 😀 a normalne to zabera 😀 😀

saska73
19. jan 2010

mein - mňa už musel mm aj za rameno triasť a malý mi plakal vedľa mňa

lia - bez kostice ale tak je prešívaná akoby tam bola kostica, veľmi je dobrá, pekne drží prsia

mne sa mu zase nepodarilo dať lieky ☹ sama to nezvládam, idem mm poprosiť

lia
19. jan 2010

tak to mate uz supis iwa 🙂
hej,to je vyhoda,ale uz ani v noci jej to nestaci. 😒 nechapem to,lebo prsia sa mi nalievaju,jeden mozno menej.

meinkonka
19. jan 2010

no a este k tomu, ked kojim takto casto, tak normalne ma prsa bolia rsp. tak akoby ma v bradavkacha a dvorcoch rezalo 😕

a aku vodu davate do UM? ja prevaram normalnu z vodovodu

robili 😅

iwa1
19. jan 2010

zuzi tak to mas ako ja...a hlavne ked je uz naobliekana, tak jej supnem trcinu a ide sa 😉 😀 😀 proste jej ta troska chyba 😒 a to ked pije, tak az pocujem ako jej v zaludku skvrka jak jej to tam tecie 😀

lia
19. jan 2010

zuzit,aj ty dokrmujes??
tak to mas super iwa s tym zaspavanim,to ti zavidim,nasa je bojovnicka,iba v sedacke a v kociku ako by ju ovalilo 😀
jeziiisss,diky sasi za pripomenutie,musim si ist pichnut injekciu,joj,dufam,ze uz len par dni 🙄
lucim sa s vami,idem cerpat energiu 😵 ,dobru nocku 🙂

zuzitka
autor
19. jan 2010

ja preváram Lucku

som kojila s klobúčikmi, ale popraskali, tak kojíme bez ... ale hrozne ma bolí, ked sa alex prisaje 😝

meinkonka
19. jan 2010

saska, ja som si myslela, ze som nejaka divna. takze asi niesom, ked aj tebe sa to stalo

iwa1
19. jan 2010

lia jej uz rano o piatej nestaci, takze dokrmim a spime dalej 😉

mein kaslat na to, hlavne, ze su zdravucke a spokojnucke 😉

aj mna tak reze sem tam v bradavkach a aj v prsniku, ale len na niektorych miestach...neviem co to moze byt, ale prejde to, len je to neprijemne 😕

meinkonka
19. jan 2010

alebo sme divne dve 😀 😀 😀

lia
19. jan 2010

ja lucku prevaram
a kolko caju moze vypit mala??mne sa uz zda,ked tolko stiahne nutr.,ze bude jak balon,tak po 20tke vytahujem,lebo ona by stiahla asi aj flasu piva 😀
kolko meraju vase deticky??

meinkonka
19. jan 2010

zuzit ja som vcera zo zufalstva, ze sa nechcel prisat, skusala klobucik a on ho normalne nevedel chytit 😕