Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
millada, ja som si tymi pocitmi presla pri kike, kedze ona sa nechcela prisat. Ale kedze som jej chcela MM dopriat, tak som 8 mesiacov odsavala. Moje vtedy samozrejme nestacilo, tak bola uz od porodnice na kombinacii UM a MM. A teraz som si vravela, ez chcem urcite kojit a bola som strasne rada, ze sa to podarilo. Ale nadsenie ma uz po par dnoch preslo.
Kika nebola cisto kojena a chora nebyva vobec, chora bola zatial len dvakrat a to vzdy mm doniesol domov a boli sme chori vsetci a kika sa z toho vzdy najrychlejsie dostala. Marco ine ako moje mlieko nepozna a uz soplil dva tyzdne.
Babule dakujem za pochvalu fotiek, som rada, že sa vám páčia 🙂 No a na mna tooooľko komplimentov? 😀 Som písala mein, že brucho stiahnuť a prsia vypnúť, ked sa fotí 😀 😀 😀
No ale teda bolo tam fakt super, takže určite odporúčam 😉
Ja s príkrmami začnem tiež až od ukonč.6.mesiaca... Ale teda neponáhlam sa, mna to nebavilo tie prvé lyžičky...to je taká brblačka.. 😅 No ale teda ma to neminie 🙂
ciefulik ano cerazzete a mrsku som mala v januari a odvtedy nic 😒 a test negativny 😕
ja chcem davat tiez aj domace ale na cesty a občas aj doma sekne aj take kupovane papanie vo flaštičke 🙂 A mam pozavarane vyzivy jablkove, hruškove... 🙂
nasa detska dr. odporúča, aby kojene boli prikrmovane od ukonč. 5. mesiaca, vraj lepšie prejdu na inu stravu. Ze ten mesiac spravi dost a po 6. mesiaci nejako tazšie deti prechadzaju na inu stravu 😕 Ale v literatúre píšu, ze kojene od ukonč. 6. mesiaca a prikrmovane od ukonč. 5. mesiaca. Hlavne, ze kašičky predavaju uz od 4. mesiaca, tak ak mi to dr. schvali, začnem tak 🙂 Inak otrasná veta 😀 😀 😀
No a iba kojit do jedneho roka mi uz pripada, ze to len ta mamička sa toho nevedela vzdat. Ved take dieta uz potrebuje aj inu stravu 😒
vlastulka, moj clovek, mna tie prve prikrmy tiez nebavili. Vzdy cerstve navarit to minimnozstvo, rozpucit a potom presvedcit kiku, aby aspon lyzicku do seba dala. Ona vrieskala ako pavian, ja po par tyzdnoch zrela na psychiatriu a len som smutila za dobrymi cisto mliecnymi casmi 😀 Takze ja mam skor hrozu z toho, ze sa ten cas prikrmov uz zase blizi. Toto obdobie mi teda vyhovuje ovela viac
si ju mala, keď si začala brať, že? či? ja vtedy špinenie a odvtedy nič a vraj to tak môže byť po celý čas užívania, asik preto, že sa to bez prestávky hlce 😀
s kasickami by ste mali zacat az po zelenine
Tak, tak pietra, dobre si to napísala 😀 Presne a výstižne 😀 Najlepšie je ako teraz bud iba kojiť, alebo až potom, ked sa bude vedieť už sama napapať 😀 😀 Ale to chcem už veľa, však? 😀
cief no po tyzdni som ju dostala a odvtedy nic 😀 😀 tak dufam,ze je to tou HAK 😀 😀
vlasti, pietra ja musim poklopat, moji dvaja znasali veeelmi dobre prikrmy a pacilo sa im to, takze aj mne....ale ja chcem zacat simci davat kasicky vecer, nech ju trosku viac zasytim, lebo kazde dve tri hodky vstavat a robit mlieko slecne v noci sa mi nechce 😀 😉
pietra, mas moj obdiv, ze 8 mesiacov odsavat 😝 To by som nezvladla. Pre mna bolo dojčenie neskutočne krasne, mala sa super prisala od začiatku, prikladala som ju a nič. Obrovske sklamanie 😔 Odsavanie som robila len preto, aby sa to lepšie rozbehlo, ale nepomohlo a bola to otrasná činnosť oproti tomu, ked je babätko prisate 😔Uvidime pri druhom babu... Mozno sa potom podari 😵
A teraz ešte kombinujes MM s UM, alebo uz ste len na UM?
Minule mi znama hovorila, ze ju mama kojila 2 roky a v zdravotnej karte ma napisane, ze podozrivo dlho dojčena 😀 😀 😀
Ale inak, ze ma total slabu imunitu a stale je chora, tak neviem. Ak sa da, určite dojčit, ale ak to nejde, tak to nejde 🙂
iwi, to ti tak často vstava Simča potvorka? Ved to akoby kojena bola. Väčšinou deti na UM dlhšie prespia. Asi ta skúsa, nech si nemyslis, ze ju das na UM a len tak si bude spat 8 hodin 😀
pietra, prečo najprv zeleninu? 😕
milladka, až mi slzy vybehli, že podozrivo dlho dojčená 😀 😀 😀 jaj
millada, marco je cisto na MM a mliecko je len prenho. Kojit kiku by mi uz prislo cudne 😀 a odsavat sa mi teda voobec nechce. Kike este stale davam UM a asi este aj dlho budem, kedze ho povazujem za lepsie ako kravske mlieko
milladka ja vam len tisko zavidim, ked tu napisete, ze spia 4 a viac hodin detuchy 😒 simona ma niekde zjedeny budik a proste plus inus dve a poll hodky vydrzi spat ...naje sa a spi dalej- uplne ako ked som ju kojila ☹ akoze v tomto ziaden rozdiel nebadam ☹ nevadi, aspon nevystraja a spi od siestej do siedmej s tymi prestavkami na krmenie 😉 😀
ja sa tu rehocem, ze podozrivo dlho dojcena 😀 😀
millada, zelenina sa ma zavadzat ako prva. Jednak je lahsie na zaludok ako kasa a jednak si dieta musi zvyknut aj na inu ako sladku chut, inak je vacsi predpoklad, ze bude neskor zeleninu odmietat. Co inak po mojej skusenosti s kikou nezarucuje opak, zacinali sme zeleninou a aj tak okrem mlieka nic nechcela
pietra, jasne. Ja chcem tiez davat UM dlho. Radsej ako kravske. Predsa len ma toto zlozenie vhodne pre detičky 🙂
A prečo ti pripada čudne, kojit Kiku? Zda sa ti to podozrive? 😀 😀 😀
cief, nooo, aj ja som sa musela zasmiat 😀
ja neviem, ale myslim si, ze spanok maju deti nejako vrodeny. Marco je cisto kojeny a spi od tej 21-22 zhruba do tej 5. A kamoska ma malu cisto na UM, je tak stara ako kika a este stale sa jej v noci budi a pyta mlieko
myslela som od 18,00 do 7,00 😀 😀
pietra u kazdeho babatka je to indi vindi, moje zacinali ovocim- lebo v tej dobe to bolo tak, ze najprv jablcko a potom mrkva do toho a bananik a podobne a so zeleninou sme potom problem nemali,lae niekto moze mat...
mne tie kase pridu, ze su ako mlieko, len hustejsie 😕 tak by tam nemal byt problem potom aj zeleninku papat 😕 ci?
millada, neviem, uz mi na to pripada velka 😀 Navyse si myslim, zeby to ani nevedela, kedze ona vlastne kojena nikdy nebola. Ked sa nevedela prisat ako malicka a vtedy to mala robit instinktivne, tak teraz by to asi fakt nevedela. Este by sa s marcom hadali, kto je na rade 😀
mne ani jedno z deti nespalo do dvoch rokov celu noc 😠 a to este stale dufam, ze simonka bude vynimka 😀 😀 ale ona uz bola tolkokrat vynimka, ze asi toto odignoruje 😅
iwi, a neskusala si malu cez den viac "naštopat"? Ze odgrgnut a zas dat a ešte raz grgnut a zas dat, aby si zvykla na väčšie davky menej často? 😕
A kolko mas flias? Ja musim dokupit, lebo davam z AVENT a mam len jednu, z inych nejako nevie pit. A v noci musim ist umyt flasu 😒 Ale asi stale lepšie ist raz umyt, ako vstavat kazde tri hodky, čo? 😀
Mne napr. Viki vôbec nechcela zeleninu.. takže my sme začínali ovocím... a postupne som prešla na zeleninku. A dneska musí mať každý den zeleninovú polievku. Ja asi aj teraz začnem najprv jablčko.. a tak. ako to napísala iwa 😉
iwa, no tak sa teraz uvadza. Ten dovod o odmietani sa mi velmi nezda, lebo to by cela nasa generacia odmietala zeleninu 😀 Ale zas ktovie.
odporucane poradie je zelenina, ovocie + kase, maso. Ja to tak aj budem robit
millada, a ake mas tie ostatne flase? vsak skus len ten aventacky cumel do nich dat, ci nebude pasovat. Cumliky ta vyjdu lacnejsie ako cele flase, este aventacke predrazene
milladi ona tak zaspi, ze jej mozes pusinu utierat, flasu aj do nosa davat- proste handrova babika, vypne baterky a mozes mi fukat 😀 😀 a grgnut ako si nevedela od babatka, tak nevie ani teraz 😉 az ked sa jej zacne po hodke (cez den) ckat, tak vtedy si grgne 😉
mam viac flias, ale teraz pouzivame od MAM a ma aj cumel taky isty, takze krasne z nej pije... AVENT nam tiez nejako robi problemy- maju podla mna divny cumel a MAM ma taky splosteny, tak sa jej lespie taha 😉
Iwi mne tiež Viki prespala celú noc až ked som prestala ju kojiť, čo bolo až v 16 mesiacoch 🙂 Ale Sofi si teraz pekne pospinká, pri nej sa vyspí v pohode.. Ona spinká od 19h do 7h, s cca dvomi kojeniami 😉
Pietra ja som chcela dať Viki potiahnuť si z prsa, ale ona sa úplne hanbí.. nechce 🙂
jaaaaj cez den? no cez den mi proste jazykom ten cumel vytlaci a mozem si celu flasu nechat- zaba mala 😀 proste to mlieko do nej nasilu nedostanem 😠 😀 asi vie kolko ma dost...co uz 🙂 modelka...ved malo jej nie je, som ju dnes vazila, tak ma 6,7 kg co je tak akurat 😀 😀 teda podla mna 😉 uvidime co na to doktorka vo stvrtok
jaaaj Vlasti zavidim strasne 🙂 ale snad sa aj ja dockam 😉 a sak co, ved som na MD, tak nech nie som nejako moc oddychnuta 😉 😀
pietra ja chcem tiez zacat zemiakom, ale tie kase mi nedaju pokoj....ved uvidime ako bude chciet Simonka- ja sa budem musiet aj tak jej prisposobit 😀
idem spat za spachtosmi, nech aspon dve hodky pospim 😉 🙂
dobru nocku 😉
vlastul, ani si neviem predstavit trojročne dievčatko, čo si same bali kufre na wellnes pobyt, ze sa prisaje 😀
pietra, vidis, skusim, či pasuje cumel AVENT do nich. Nemusim cele flase kupovat. Inak nam tie AVENT vyhovuju, len ich nemam dost 🙂
iwi, moja bola taka, ked mala cca mesiac, ze ostala ako handrova babika, len ručky jej viseli pri tele 😀

kojene nekojene
ja nekojena ako dieta prekonala vsetko, kazdy rok minimalne 2 x na antibiotikach
moj priatel kojeny,
on antibiotika bral raz v zivote koli zapalnej nohe a nadchu ked ma moze ist pekne do roboty ja prelezim 3 dni lebo mi tecie ako z kohutika !!!!!
ja urcite verim ze materske mliecko je dobre na imunitny system ale to zeby dieta potom trpelo atd su vymysli neviem ja mam z mojou mamou uzasny vztah a nebola som kojena.