icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

iwa1
19. jan 2010

zuzi aj ja davam lucku, ale ked dojde tak prevarim kludne aj vodu z vodovodu 😉

nezabili by ste ju??? kazem jej naliat na chvilu do termosky vodu s octom, nech tam nie je vodny kamen a ona ju normalne zavrie a necha tak??? 😠 😠 hlavne , ze sla spat....bohaca keby som si to nevsimla, tak malej z toho robim mlieko 😠 😠 😠 asi jej ublizim fyzicky 😠 😠 jaaaj baby uzivajte si kym su babatka 😉

iwa1
19. jan 2010

lia 😀 😀 😀 flasu piva 😀 😀

Simca ma 60 cm, takze za 7 tyzdnov narastla o 9cm 😉 teraz je taka spageta 😀 😀

zuzitka
autor
19. jan 2010

lia .... dokrmujem ........... za deň asi 2x po 30ml alebo 60ml
snažím sa čo najviac kojiť, ale ako som písala, ked nechce zaspať, furt pýta prso a po hodine sa mi fakt nevie vytvoriť 😝 tak dám flašu. asi to aj potrebuje, ked je taký tlsťoch 😀 😀 😀

a ešte sa mi zdá blbé moje mlieko po tom zápale prs, lebo kaká len zelenú kakinu, tak som radšej aj nutrilon dávala.... ale dnes mi dr. povedala, že zelená kakina je kvôli antibiotikám, čo som jedla

takže sa to snád upraví, tak kojím kojím kojím 🙂

zuzitka
autor
19. jan 2010

my máme 58cm .... narodil sa 53cm .... za 6 týždňov narástol 5cm

lia
19. jan 2010

popraskali zuzit?? 😅
mein,ty uz si taka macherka,ze kojis bez klobukov?? 😉 supis 🙂
boze,neviem sa odtialto odlepit 😲

iwa1
19. jan 2010

zuzi ale kolko pribral 😉 😀

idem ja do hajan, kym mala spi 🙂 dobru nocku maminy a aspon styri hodky neruseneho spanku 😀

lia
19. jan 2010

aj moja ma 59-60cm,strasne rastie 😅

zuzitka
autor
19. jan 2010

pred pár dňami som zbadala na bradavke bielu bodku .... som to vytlačila a taký biely kúsok mi z toho vyšiel 😕
som o tom čítala aj v téme o upchatom mliekovode ....

zuzitka
autor
19. jan 2010

normálne mi praskol klobúčik pri tých dierkach ... akokeby to alex rozkúsal 😀 😀 😀

takže kojíme "na ostro" 😀 😀

iwa1
19. jan 2010

zuzi ja som si na zaciatku musela prepichovat pluzgieriky biele na bradavkach 😉 aby sa mi mlieko z nich pustilo a neupchal sa mi mliekovod 🙂

jeeezis uz idem spat 😉 😀

zuzitka
autor
19. jan 2010

ide vám dnes fejsbuk? mne nieeeeee 😠

vlastulka
19. jan 2010

Ja som kojila s klobúčikmi iba tak 2-3 dni, ked ma boleli bradavky. A aj to Sofi z toho nevedela ako ťahať, takže ja iba bez klobúčikov 🙂
Jaj, my sme sa dlho nemerali, ani neviem kolko teraz máme 😅

iwa1
19. jan 2010

v pohode cely den mi ide...

vlastulka
19. jan 2010

mne ide celý den FB 😕

lia
19. jan 2010

iwa,este mi zajtra napis ,ty si si volala tu lakt.poradkynu??a ked ano,v com ti pomohla??

meinkonka
19. jan 2010

lia ja uz bez klobucikov kojim dost dlho. rsp. uz som taka macherka, ze uz mi maly ani bez klobucikov bradavky nechce. musim ich stlacit aj s dvorcom a vopchat mu to do ust. klasicky sa mi uz nechce prisat. ☹

aj mne ide fb

tami_tami
19. jan 2010

mne tiez ide FB 😉

ja prevaram tiez obycajnu vodu ked davam UM... 😉

my papame kazde 3 hodinky ci cez den ci v noci - niekedy aj 4 a podarilo sa nam dvakrat aj 5 hodin pospat 😉 inac sme presny jak hodinky jak utnu 3 hodinky od papania tak uz mrncime, pucime sa a placeme 😀

inac aj mne sa stalo ze maly mi plakal jak o zivot a ja totalne tuha - az mamka ma prisla zobudit zo spalne ze maly place a to som ju tiez nepocula ze ma budi az Baďo ma zobudil ked vyskocil na postel a som sa zlakla 😅

som skusala maleho zmerat vcera tak tych 54-55cm ma a mal 50 cize rastieme tiez krasne - a to dnes mame 5 tyzdnov 😕 - tak rychlo to leti

Niki nikdy nevypluje ani cicu ani flasu - len raz flasku vyplul... on stale taha a na prsniku ho musim budit, steklit skrabkat a volat ho lebo hned spi cize ked uz dudluje a usmieva sa tak mu beriem a davam dudu - ak sa preberie a mrnci tak davam druhy prsnik 😉

meinkonka
19. jan 2010

idem ja off, som unavena jak pes

pietra
19. jan 2010

vy ste toho popisali 😀

ja vas chapem, ze sa trapite tym, ze nekojite. Ja som si tym presla pri dcerka, od zufalstva, depkovania, strasne vela som preplakala a citila sa total nemozne. Mala som pocit, ze na kazdom rohu sa na mna vali nejaka reklama na to, ako je dojcenie uzasne a kto nedojci, dobre, ze neublizuje vlastnemu dietatu 😔 A trvalo mi veeelmi dlho, kym som sa s tym vysporiadala. A vazne som pochopila, ze cely ten moj stres a nepokoj nebol na nic dobry. Teraz dojcim a spociatku, ked ma bradavky boleli, ked maly pytal jest kazdu chvilu, ked som mala pocit, ze ani neviem, ako vyzera suvisly aspon hodinovy spanok, ... som si neraz povedala "zlaty Nutrilon" 😀 Takze hlavu hore, ci kojenie, ci UM, je to fuk, skratka, ked sa neda, tak sa neda, dolezitejsie su ine veci 😉

ciefulik
19. jan 2010

iwa..že ublížim jej fyzicky - som išla do kolien 😵 😵 😵

LIA - termoska nerezová /napr. tescoma/, prevar si napr. ,5l vody večer, troštička vychladni a šupni tam. V noci budeš iba odlievať do fľašky a pridáš UM. Nie je to takto jednoduchšie?? Ani z postele nemusíš vstať 😀

mne moja 1x švihla hovienko až na lopatky a ako plakalaaaa, že pomoooc mami, mamiiii,daj to pleeeč a rychloó 😀

zajtra poradňa, tak ozvem, ako sa náš "skoronajmenší narodený" drobec vypásol

dobrú nocku

pietra
19. jan 2010

termoskovy pristup na zarabanie UM treba vylepsit este tym, ze do termosky date uz presne odmerane mnozstvo vody a vo flaske mate uz nachystane odmerane mnozstvo UM. O chvilu ani oci nebudete potrebovat otvorit 😀

beruska.zuzanka
19. jan 2010

Kočky, teeda s tou termoskou dobrý nápaaaad 😀 😀 😀 idem aj ja búvať na pár hodín 🙂 papapa

inak včera sme i my mali poradňu, ani som sa nepochválila, meriame cca 55 centi, vážime 3840 gramov, čo je vraj super prírastok, taký akurát, tak nás pochválila pani doktorka 🙂 a ešte kĺbiky nás čakajú tento týždeň a boli sme sa aj očkovať včera, tak sme mali pilný deň 🙂

no idem, papapapapaaaaaaaaaaaaaa 🙂

iwa1
20. jan 2010

dobre ranko

lia volala som si laktacnu, lebo ma boleli bradavky a zle so prikladala malu, tak mi poradila a ukazala ako mam prikladat aj poleziacky sme skusali polohu - zlata bola ta pani, a aj sa nam podarilo flasu dat prec, ale len na dva tyzdne 😒 co uz...na stranke mamila.sk najdes poradkyne 😉

iwa1
20. jan 2010

idem si este lechnit, decku su uz v skole a mala mi spi na rukach 😀 😀 😀 idem kuki xenu 😉

aela
20. jan 2010

ahojte maminy, vyuzijem chvilku, ked mala haja
iwa, 13 rokov je mozno obdobim vzdoru, ale ta moja ziarli, najskor ziarlila na mm a ked som si myslela, ze to uz je lepsie, tak sa narodila mala a aj na tu ziarli

trpezliva
20. jan 2010

fiha, tak to vam nezavidim, aj kojit aj dokrmovat. Ved to zabera strasne vela casu. Hlavne v noci, musite vstat a vodu varit..na stastie takyto problem nemame. aj nasa si zvykla na velku postel, tak sa len pretocim nakojim a spime dalej. ale vzdy si k nej lahnem z druhej strany a polohujem ju. Od rana potom mi uz spinka na brusku. Pisali ste, ze by ste vase deti na brusko nedavali..no tak nasa cez den inac nevie zaspat, takze radsej chcem aby bola vyspata. A monitor dychu nemame, no chodim ju casto kontrolovat 😉 .
a pienky pouzivame Pampersky, tie zlte newborn. este ich neprecikala, ale za to pravidelne prekakavame, aspon 1x denne. to vacsinou ked ju kojim a vtedy poriadne spusti kakanie, tak jej to vytecie na chrbat, kedze je v lahu.

trpezliva
20. jan 2010

a mam za sebou vcerajsiu kontrolu po sestonedeli, takze vsetko ok a mam sa ukazat o rok, alebo keby dosla skor MS, tak vtedy..co dufam, ze nedojde. Vy co nekojite, mate uz MS? 😕 no ale vysetrenie dost bolelo, sranda ze aj po CS su bolesti tam dole. 😒

tinika
20. jan 2010

trpezliva, ja som dala len papier sestričke ani ma neposlala k doktorovi 😅

saska73
20. jan 2010

dobré ránko, ale ste toho popísali 😉 Už druhú noc som celkom obstojne spala - asi sme na to došli, malý musí byť v našej posteli, budil sa síce častejšie tak po 3 hodinách - asi cítil blízkosť mliečkozdroja ale napapal a spal, tak 5 minút to trvalo maximálne. Prebaľovala som ho len, ked bol pokakaný.

saska73
20. jan 2010

všetky spíte ? idem niečo v domácnosti porobiť - žehliť a tak. Určite teraz vypadnem a rozpúta sa tu debata na 6 strán 🙂 😉