Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
saska, ja mam dnes take pokludne doobedie, mala bola hore o siestej, troska brusko trapilo, tak sme pocvicili nozickami a teraz spi cele doobedie, tak som mala cas navarit a pozehlit 😵
ja mam zatial hughies newborn a babylove newborn a bola som s nimi spokojna, ta vacsia velkost 3-6 kg mi pretiekla, tak zatial nedavam
aela no u nas zatial ziarlivost nie je...teda len maly si zvyka na muza-tam musia chlapi medzi sebou superit a dokazovat si kto je naj 🙄 😀 😀
ja vas obdivujem babule ktore su von s kocikom aj tri hodky, my vydrzime max hodku a aj to je boj...obliect, nakrmit, uspat, lebo inak je taky rev v kociku a rychlo ist a po hodke zacne strajkovat v kociku, tak bezat domov a do obchodov ani nemozm- ale dnes sme boli aj ked tam strajkovala 😀 😀 😀 bola som si v dm-ke za body vyzdvihnut knizku a uplatnit zlavy, tak som aspon nakupila plienky...vyskusame tie babylove 😉
milladka cim dokrmujes? 😕 😕 ja kojim a dokrmujem ako ty, len mne moja po UM tolko nepospi 😒
ahojte maminky,
mala som tu maminku na dva dni, jooooj, to bolo super. Elinku mi zobrala na celu noc a nosila len na kojenie. Pripadala som si ako kralovna, len kojit a spat. 😵 Uzasne. A mamina je uplne skvela, toto mi velmi pomohlo.
Chcem sa vas opytat, dievcata, mam riadne migreny, trvaju s prestavkami uz sedem dni a aj preto som tu mala maminu, uz z tej hlavy saliem. Davam si panadol, nic ine vraj aj tak nemozem, ale ten zabera na hodinu a bolesti pridu znovu. Co by mi pomohlo? Co mam s tou hlavou robit? Nemali ste niektora rovnake problemy?
Alea, otazocka na teba. Zacala som s nasou Elinkou chodit vonku na 40minut. Ty uz chodis na dlhsie, alebo este vobec? Nasa je vonku strasne spokojna, len co zaciti vzduch, ihned zaspi. Babatka mame takmer rovnako stare, tvoje sa narodilo 31.12., nase 2.1. Tak preto vyzvedam. 😅
Inak, clovek takmer nic nestiha. Oddivujem vas, ze stihate konika. 🙂
komu este brutalne padaju vlasy? lebo mne zase zacali...to si pamatam aj predtym, z ked som odrodila, tak zacali padat 😠
ahojte.
chcem sa spytat,ci mate problemy s vyrazkami. nasa je vyhadzana na hrudi,krku a lickach.a tie vyrazky na krku a lickach sa tak "rozliali" a vyzeraju teraz ako ekzem...neviem ci ju to svrbi...ak ano,skrabala by si to?
asi budem musiet ist k lekarke...sakra...
zacala som davat do kupela Balneum Hermal a licka natieram kremom babylove do zimneho pocasia...mam pocit,ze to trosku pomaha
mate nejake skusenosti s niecim podobnym?
vlasy...tak normalne iwa....zatial nemam pocit ze nejak viac vypadavaju
Iwa,
aj beriem vitaminy, tie, co som brala aj pocas celeho tehu, femibion 400, odporucaju sa pocas trvania dojcenia. Skus si dat aj ty vitaminy, hlavne becko, viem, ze niektorym maminam vlasy velmi padaju. Ale niekedy to moze prist aj napriek tomu, ze by si vitaminy brala. Ja sa stravujem velmi vyvazene, kuracie polievky, morcacie vyvary, morcacie pecene z ryzou, ladovy salat k tomu, struham si mrkvu s jablkami.... proste pestra strava, a vitaminy aj prirodzene, nielen umele. A vahu neriesim, aj ked v porodnici som nechala 11 kg. Nieco este zostalo, ale to dam dole pri kocikovani. 🙂 Chodza je totiz najprirozdenejsi pohyb pre telo a vyborne sa pri dlhych prechadzkach chudne.
Ja plne kojim, UM ani doma nemame, tak dufam, ze ani nebude potrebne.
Uz v porodke som si povedala, ze budem kojit, ze preto spravim vsetko. Bez stresu, v klude. Pomaly sa mi rozbehlo mliecko, pila som vineu, brala homeopatika Ricinus comunis, pila caj na podporu tvorby mlieka. A prikladala malinku stale, ked chcela. A teraz musim vymienat prsne vlozky, co tak tecie. Takze si uz varim len ten caj kedy-tedy. je to naozaj najpoholdnejsie, to kojenie.
Ale zase, ked mliecko nie je, tak treba davat umele, neda sa nic robit. A naozaj je najdolezitejsie byt v klude a v pohode.
trimi tak to mas fajn, u nas su po byte len moje vlasy 😠
tie vyrazky nie su potnicky? ja ju natieram olejom HIPP a aj krem mame od nich a krasne vonia a nemame problemy 😀 😀
Idem zohrievat obedik, a pride domov na obed aj manzel, tak sa tesim.
Majte sa, baby. 😵
iwa,ja som myslela ze potnicky,aj to tak vyzera...ale na tych lickach a krku sa to tak "rozlialo" a vyzera to teraz ako ekzem....hipp olejcek davas? ja potieram aj avirilom olejcekom....ale stale si to zotrie...aj ten krem babylove zotiera
iwa- vlasy mi padaju tak ako vzdy - cez tehu nepadali a teraz ak isto ako predtym 😉
krtka, ja chodim s malou von uz od minuleho pondelka, takze som s nou vonku uz aj 1 - 2 hodiny, dobre ju naobliekam a vonku je teraz celkom fajn
iwa, ona ziarli, lebo doteraz mala len mna a ja zas len ju a teraz sa musi delit az s dvoma ludmi 😀
ahojte
aj ja sa pridavam do klubu "padajuce vlasy", som z toho nestastna, ked sa ucesem tak z hrebena odstranujem kopu a cez den len vytahujem trciace vlasy 😒
no my vonku nejdeme uz 3 den ☹ som na.rata, lebo chodniky su zladovatele a hrbolate a po cetsach sa neda prechadzat, tak maly chrupci na balkone tam ma cerstvy vzduch, len aj ja by som potrebovala sa ist vyvencit 😒
trirmi aj moj maly ma vyhadzane licka a sem tam nejaku mini vyrazticka sa objavi aj na telicku, myslis ze by pomohol na to odvar z harmanceka? 😕
ahojte 🙂
to vypadavanie vlasov je uplne normalne po porode. Tusim v Mama a ja som citala nedavno clanok o tom, ze to vlastne ani nie je zvysene vypadavanie vlasov. Ale ze pocas tehotenstva vlasy menej vypadnu a potom par tyzdnov po porode to akoby dobiehali a vsetky, ktore by inak vypadli pocas tych 9 mesiacov, vypadavaju teraz a naraz, preto to vyzera, ze zacali vlasy viac padat.
Mne teraz este vlasy nepadaju, ale ak si dobre spominam, tak aj po prvom porode zacali az po sestonedeli. ale to mi az cele hrste ostavali v rukach, som sa normalne bala, ze ostanem plesata 😀
tak to mate fajn, mne cez tehu nepadali a teraz aj jem vitaminy a aj tak padaju 😒
aela moji si celkom dobre zvykli an noveho clena a malu chceli aj oni 😉 takze nemozu hubovat 😀 😀 😀
Aela, dakujem. Dnes je chladno, ale chystam sa poobede vonku. U nas fuka a trochu snezi, ale sneh takmer nikde. Takze vyrazim. 🙂
pri dcerke, ked bola vyhadzana, nam doktorka predpisala masticku s kyselinou mliecnou a perfektne to zabralo
Iwa,
takze vitaminy papas... tak to je potom hormonmi, asi treba len pockat, kym to prestane. Ja dufam, ze mi nebudu padat, ale to sa uvidi.
u nas je dnes uplne ukazkove pocasie, slnko krasne svieti, tak sme boli skoro 2 hodiny vonku. Ten vzduch robi uplne zazraky, v kociku drobec ovela lepsie spi ako doma a po prechadzke sa napapal a zalomil. Som zvedava, dokedy bude spat, ale mohol by co najdlhsie 😀
Ahojte,trimi kamosky si chvalia na vyrazky holtov krem,vraj je super 😉
My sme mali dnes poradnu,mame 5150g 🙂 a mala od 11 chrni vo vajicku 🙂 tak von pojdeme len poobede aspon na hodku. Uska nam kontrolovali v porodke,su ok. Aj my mame dudky mam tie 0-2,ma ich rada 🙂 spime v zavinke,aj cez den v nej byva este. Iwa,tie pesnicky su super,zacnem aj ja malej spievat 😀 paslo dievca pavy a mandarinku darinku 😉
vlasy..? Nestraste,no mne trosku padaju,verim,ze mi nevypada vela 😅
Kojim posediacky,v noci poleziacky. Vcera som sa 2krat vyrypala pri kocikovani 😅 😀 Smyklave cesty,no co...😉
veru aj u nas je krasne, idem sa obliect a vyrazime von aj my
Dievcata, cvicite s babatkami denne?
zvalka, ake cvicenie myslis?
Nozicky,rucicky a tak.na brusku nejake...
no ja necvicim vobec 😕 davam ho niekolkokrat denne na brusko, aby si trenoval dvihanie hlavicky, ale inak nic. Ako cvicis s malou?
Take dvihanie noziciek,rozpazovanie rucickami a tak.vselijako.
takze vlastne take skor hranie sa?
zvali ja cvicim denne pri kupani: do kriza laket s kolenom po 3x a na klbiky este tocime s nozickami a potom pasie koniky na brusku a hlavne ju masirujem po kupani tym HIPP olejom, jej sa to paci a cusi a kuka na mna 😀 😀
ja som tiez dnes skoro ziskala cestny lisaj 😀 😀
mate krasnu vahu zvalka 😉

mein, ja som tiez skusala včera to časte kojenie, aby som nemusela davat tolko UM a aby sa rozbehla laktacia. Ale bolo to o ničom. Daval som jej kazdu hodinu, mala nervačila na bradavke, furt sa odtahovala, lebo nič neslo a nakoniec sa to skončilo tak, ze som musela dat riadnu davku UM, ktoru by som dala aj pred tym len rozlozenu na viac davok 😒
Takze idem pokračovat tak, ako doteraz, ze po kazdom kojeni jej dam UM, kolko si vytiahne. Inak naša Ninka si potiahne z flase, vypluje cumel, dam ju odgrgnut a niekedy ešte dotiahne zbytok flaše. To som zistila, ked po odgrgnuti ešte plakala. Ona ešte chcela 😀
Včera som kupila v tescu tie plienky TESCO Newborn a sa mi zdaju super. Ešte raz tam asi zbehnem aj nejake bodynka v akcii kupit 😉