Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
noemi - to je divne, co mu moze byt? no snad to je nieco prechodne a navecer sa ti napapa.... a co myslis tym ze nema zahojenu rucicku? to TBC ockovanie? lebo u nas to tiez este nie je stale zahojene, je tam take biele este stale. Vtedy sa dalej este neockuje?
no neviem co budem s tym grckanim, ideme na poradnu az o 2 tyzdne, tak to idem nejak sledovat a budem to riesit ked to bude stale take zle, budem sa pytat na vysetrenie alebo co. A este ma napadlo...ked niektorym vasim detickam diagnostikovali reflux, tak to co sa s tym robi potom? da sa to nejak liecit??
noe, neboj, asi ho bolelo brusko a vecer sa urcite napapa 😉 aj tamarka mala obdobie, ked odmietala, ale preslo to nastastie..ale my nespavame moc dobre teraz, sa to pokazilo, zobudi sa aj pred polnocou a potom kazde dve hodky, no nic moc 😒
a dnes som videla v predajni tento kocik http://www.babytrend.sk/patron-kocik-vega-p-363...
vyzera super, lahucky, asi tento kupime 😵
Janula a neskúšala si mu dať ten Nutriton na zahusťenie aby ti negrckal?
lubka - no neviem papala som to iste ako vždy
iba u babky zeleninovu polievku a všetku možnu zeleninu tam nahadzala ale hrach som dala bokom
ja dufam že to iba dnes hadam bude taki dobručky ako doteraz 😉
ja už mam eskimo rezy už v chladničke
neviem bruško ho neboli ani sa nekrči neviem čo odmieta a pritom my strieka na dialku ako besne
ani dominika nechcela piť čajik 😉
joj chuda noe...ono sa to podla mna este spravi...asi to ma z tej choroby co si hovorila ze mal...bud trpezliva...ale to ty si za nas vsetky 😀 takze drzim palce...
pit ja nedavam nic...iba mm...iba ked sa mu stikuta a mame daleko do papania...vtedy dam lyzicku prevarenej dojcenskej vody...a my sa papame uz iba 5x za den...to staci podla vas???? cez den po 4 hodinach a potom vecer o 8mej...potom 2/3tej a potom az rano o siedmej..potom zase po 4hodkach...tak neviem ci ho mu mam davat castejsie? ja som si povedala, ze ma dost kil....ze mu mozno staci aj takto...je spokojny...nie je umrncany...tak hadam dobre...
ani my este nie sme ockovani kvoli rucke 😒 uvidime kedy...
a my tiez grckame aj vrackame...doteraz to bolo uz celkom dobre...ale ako zacal byt pohybovo aktivnejsi, tak sa to zase trochu zhorsilo...ale v noci uz davno nevrackal...takze uz sa tak netrapime tym...hadam to prejde...lekarka tvrdi, ze okolo6mesiaca, kedy zacneme s tuhou stravou...tak uvidime...
Zvali ten kočík je super 😉 Aj ja som nad takýmto nejakým športiakom premýšlala.. kedže pri Viki som vymenila 3 kočiare, tak nemôže byť Sofi pozadu 😀 No ale mm ma odhovára, že mám nechať ten golfáč čo mám chicco, kedže má väčšie kolesá a tak.. lebo stým sme nemali problém ani v tatrách.. no a na týchto sú menšie kolieska.. tak neviem.. 😅 A ešte k tomu my tu na dedine máme "super cesty", tak asi aj v tom by bol problém 😅
A iné farby ho nemajú?
vlastul - neskusala, myslela som ze je to len do flase, nie ked len kojim...ci aj tak nejako sa da?
janula - ked naš ešte očkovali v nemocnici tak mu to začalo hnisať čo je reakcia na očkovanie to je dobre ale dlho sa mu to hoji
aj natieram framikoinom
a pokim sa nezahoji sa že vraj nesmie očkovať musi to biť vcucnute
no hadam si to neprehodil a teraz bude plačlivy 😒
alebo som ho moc vychvalila 🙂
rush - dik
Janul nie je iba do flaše.. ja som to Sofi tiež dávala cca 2 dni.. som to zarobila normálne v miske a podávala lyžičkou. Len teda je to riadne lepidlo.. 😝 Ale pomohlo nám to a negrckala potom.. no a potom som to vzdala, kedže to je také blé-blé.. a potom prestala aj grckať 😅 Tak vyskúšaj to a uvidíš 😉
zvali mne sa velmi paci tento zlto neviem aky...ja som chcela pre maleho na leto taky nejaky sviezi zlty...ale sak my mame sportak...tak golfac poriesim asi az ked bude vacsi...alebo ked pojdeme na dovcu...uvidime...ale paci sa mi ten co si sem hodila ten link...
zvalka - aj ja som ho u nas pozerala
ešte sa ja rozhodujem ale tiež chcem novy
ale asi večšie kolieska
tak konečne my dominika začala papať a teraz maly bude štrajkovať
ako na striedačku
decka dnes ma chvalila že ako dlho som kojila dominiku že aby aj tak damianka a že od 5 mesiaca začneme papať
a už mame 6kg som sa nepochvalila a 58 cm konečne aj rastieme do dlžky
pribral pol kila malo ale veľa kedže bol 3 tt na liekoch
a že nič ine mu nemusim davať ani čajik
noemi, nebol to bubchen? v takej zltej flaske? lebo ten ma zelenu farbu
janula, marcovi reflux zistili. A ze kym pribera a nie je kvoli tomu nepokojny, tak sa to pri kojenych detoch neriesi. Keby mu to robilo problemy, tak by sme dostali Nutriton a ten by dostaval pred kazdym kojenim, aby mu mliecko v brusku zhustlo. A keby bol na UM tak by mal na predpis niektore AR
rush, podla mna, ak pribera a je pokojny, tak mu staci papat len 5x denne
kolačik je dobry ale spravila som karamelovi puding a v bille mali kokosovi
noemi, pol kila je malo? 😕 Marco za mesiac tiez pribral len pol kila a doktorka vravela, ez je to v norme, ani vela ani malo. A marco tiez meria len 58cm, ale ja ho meriam doma sama. Nasa doktorka na poradni nemeria, len vazi a zmeria obvod hlavicky a hrudnicku
pietra - nie bubchen nemožem si spomenuť
ale ked zbadam obal tak budem vedieť 😀 obal taki bielo žlto oranžovi .........
no toto moje dieta taaak strasne dnes slinta 😝 uz som mu vymenila 6 bodyniek a 6 podbradnikov- no uz som dala aj prat, ved mu zachvilu nebudem mat co obliect 😅
noemi, nebol to vichy? ten ma tak sfarbeny obal,ale uz si nepamatam, ci bol aj ten zeleny
pietra - my sme to nepribrali za mesiac za 3 tt
tak priberal my cez kilo a teraz pol kila tak pre mna malo ale decka chvalila že na to že bol choručky pekne
pietra - fakt neviem 😀 daj ešte niejake značky aj si spomeniem 😀
lubka - ešte maš bavlnene plienky
no už budu iba slintať 😀
noemi, no neviem uz dalsie, tieto mame doma 😀
ja dufam, ze marco velmi slintat nebude. Aj kika slintala len minimalne, ziadne mokre podbradniky sa nekonali
noe- mm povedal, ze mu dame prsiplast 😉 😀
lubka - ešte lepšie 😀
no konečne sa napapal a je spokojni 😉
noe - no vidis, hlavne ze sa najedol 😉
a bavlnene plienky denne tiez dost miniem, najma v noci - to pri jedeni sa tak dopoti, ze ju musim vymenit 😉 a pri kupani ja uz som v nocnej koseli a to tak mi tecie mlieko, ze plienku hadzem zase do prania 😅
dominika sa hada že neda damiankovi pištol na velku noc aby si kupil 😀
doteraz ona oblievala kedže až teraz je damianko prvy chlap v rodine 😉
určite všetko prespi tento rok
lubka - nedavaš si tie vložky do podprdy
mne vela premokalo ale teraz ked použivam tie z lidla tak super nič nepretečie
idem dominika my niečo navarila a čas kupania za chvilu pa 🙂
noemi - davam- fiies, ale tie premoknu, ale do nocnej kosele si podprdu nedavam , len tu plienku a kym ho osusim a natriem tak je mokra 😅

mein - daylong my tiež decka odporučala my sme ho mali je dobry
ale potom som prejšla na iny neviem značku nemožem si spomenuť ale najlepši čo som do dnes mala
je zeleny pre deti vizerala trošku ako žabka po nom odolny voči vode 40 faktor
a nikdy sa my neopalila mala
aj ja ked som sa nim natrela cele leto sme boli ako bielka
sice sa nam smiali ale radšej ako spalena pokožka bol dosť silny čo my vyhovovalo stačilo natreť raz za den