icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zvalka
20. jan 2010

Co ja viem...tak nech sa namaha trosku.zacala som vcera len.predtym som tak len trosku. Aby sa unavila,lebo mi zaspat vecer nechcela.a vcera veru zabralo.sice sa vyplalala,ale od pol 8 spala,co inokedy az pred polnocou zaspavala...

iwa1
20. jan 2010

zvali nam to tiez pomaha, ja ju necham tak ppolhodku pred kupanim hore a potom sa okupeme, pocvicime, simca povzdcha, unavi sa , napapa sa a na rukach mi vytuhne 😀 vcera uz o deviatej spala 😀 😀

zvalka
20. jan 2010

Ja pred kupanim s nou pocvicim,potom kupanie,po kupani som chcela masaz,ale uz taaak plakala,ze len rychlo obliect,napapala a zatuhla hned. 😉

saska73
20. jan 2010

Na žehlenie som sa vybodla a išla som na dlhú prechádzku, 3,8 km, niekde roztopené, niekde sneh, niekde ľad, navštívila som DM drogériu, navarila cestou kebab 😀 Vrátime sa domov a myslela som ako bude malý ešte ale hodinu spať ale kdežeeeee - voľakedy pil každé 4 hodiny z oboch prsníkov a teraz z jedného a za 1,5 hodky z druhého.

Zatial nenatieram von, kúpem z Multimam penou tou lanolinovou a natieram olejom Bubchen. Vyrážky mal drobunké trochu na tvári, ked som zjedla polskú bonbonieru 😅 Inak čokoládu môžem v pohode.

Cvičím 3 razy denne vojtovku a pri prebaľovaní sa mu hrám s nožičkami aby sa lepšie vyprdkal, na bruško dávam min. 3 razy denne, spávať ho tak nenechávam.

iwa1
20. jan 2010

sasi ake su tie cviky vojtkovky? lebo simca je leniva, ci by nam nepomohli 😉 ci to mozes len pod dozorom rehabilitacnej?

saska73
20. jan 2010

je to tlak na určitý bod, idem mrk google, či niečo nenájdem. Chodímek rehabilitačnej 1 raz týždenne a pokaždé nám ukáža ďaľší cvik

saska73
20. jan 2010

nejako sa mi nedarí nič nájsť, skúsim neskôr, idem si ľahnúť, choroba ma zmáha 😖

iwa1
20. jan 2010

oddychni si 😉

sa mi zda, ze v googli som nic nenala 😒 nevadi 😉 budeme sa trapit dalej po starom, vsak ona sa rozhybe 😉 😀

beruska.zuzanka
20. jan 2010

Ahojte kočky 🙂 my sme sa vrátili z prechádzky, malá ešte búva trošku a ja som spratala do seba plný tanier špenátu so zemiačikmi 😀 dúfam, že špenát nezdúva 😕

Aj my cvičíme s malou a aj také špeci cviky, bo ona má trošku chodidielka vytáčavé dovnútornej strany, respektíve ona si ich ľúbi vytáčať, keď si nôžky priťahuje k brušku, to jej z bruška ostal vraj nejaký reflex... tak som zvedavá, čo nám ortopéd na to povie... ale sa mi zdá, že už to má lepšie 🙂

saška, vylieč sa, nič moc byť teraz pri malinkom chorá, aj ja som bola po návrate z nemocky ☹

a masírujem malinkú tiež po kupkaní avirilom, ale máme aj tú hipp kozmetiku, sme dostali celú súpravu, tak občas takým krémom čo je tam a riťku jej umývam sprcháčom, či emulziou čo je tam, taká veľká fľaša s pumpičkou, je super, bez parfumácie, žiaden harmanček ani nič, super 🙂

zvalka
20. jan 2010

Berus,ako cvicite na tie chodidla? Aj mala obcas vytaca dovnutra jednu.uz malo,ale vytacala,ked bola mensia.

krtka
20. jan 2010

ahojte,

tak som sa vytrepala vonku a tam taka fujavica, hnusny kosicky vietor, neviem, ci ho niektora poznate. A poletuje sneh, asi ide do Kosic ta zima z Ruska, co vcera hlasili. Fuj. No vydrzali sme 20 minut a radsej som sa vratila, bojim sa o malinku. Aj ked nababusena bola riadne a teraz spinka.

Ja s malinkou cvicim, davam jej nozky k brusku, rucku k nozke, rozpazujem rucickami, a vela robim s nozkami, ked ma zastavene prdkanie.

A dnes sa stala zvlastna vec. Elinka ma dnes 18 dni a prevratila sa mi z chrbatika na brusko. Je to normalne? Nie je to skoro? V nemocnici mi povedali, ze je velmi pevna a silna, ale aj tak sa mi to zda skoro. Ako je to s vasimi detickami? Aj som sa zlakla, lebo ako som brala plienku, zrazu, sup a bola na brusku. Uz ju nebudem moct nechavat na kraji postele... 😅

beruska.zuzanka
20. jan 2010

Zvalka, nám v nemocke ukazovala rehabilitačná lekárka také skôr masáže a každý deň minimálne raz jej to masírujem, najlepšie dva-tri krát 🙂 boli ma pred odchodom z nemocky aj kontrolovať či to robím dobre a tak čakám, čo nám povie ortopéd 🙂

zuzitka
autor
20. jan 2010

ahojky

triminka ... aj alexko má vyrážky a ja myslím, že bud sú to potničky alebo som pojedla viac čokodky, vela granka som pila, aj makové rezance som si dala 😅 😅 😅 včera lekárka len oči prevracala 😅 😅 😅
a predpísala nám na to hypermangán

ak by to bol ekzém, tak kožnej chod, dá ti asi takú hnedú masť 😝 tuším ichtyol

zuzitka
autor
20. jan 2010

a dnes som konečne dala dohromady papiere a odniesla na úrad .... tak už len čakať na penízky 😀 😀 😀

aké vitamíny jete?

detičkám dávate tiež niečo? myslím vit.C alebo probiotika .... ?

vlastulka
20. jan 2010

Tak ja už mám tiež prehliadku gynekologa za sebou, všetko O.ki. 🙂
Ja som sa tiež bála, že Viki bude žiarliť na sestričku, kedže doteraz bola obletovaná len ona 😀 , ale teda vôôôôbec nežiarli.. Ona je zas strašne zlatučká, neustále ju bačenkuje, hladká, dáva jej dudel, ked plačká a tak..Je z nej krásna sestrička. Dokonca ked jej brali krvičku, tak jej to aj fúkala a hladkala 😅 A ked príde nejaká návšteva, tak ledva im dovolí pomojkať si Sofi, pretože vraví, že Sofinka je iba jej, že nech si aj oni takú kúpia ak chcú 🙂
Zuzit nová foto 😉 A ja že tu je niekto nový 😅 Ja pijem každé ráno kakaoko a sem tam za den si dám aj čoko s Viki 😅

krtka
20. jan 2010

Baby,

chcem sa len spytat, co si myslite o tom otoceni z chrbatika na brusko mojej Ely?

pietra
20. jan 2010

krtka, bezne to deticky vedia neskor, ale mozno mas Elu sikovnu a bude stale motoricky popredu 😉 Mne sa Marco minuly tyzden tiez prevratil, ale pokladam to za nahodu, lebo sa velmi hneval a tak sa mu nejako podarilo sa pretocit
Ber to tak, ze je vzdy lepsie, ak drobec vie nieco skor, ako hovoria tabulky, ako keby za tabulkami meskal 😉

krtka
20. jan 2010

Zuzitka,

ja beriem femibion 400, ako pocas celeho tehu. Na skatulke je napisane az do ukoncenia dojcenia. A este beriem probiotika Lacotbacyly od firmy Swis.

Vlastulka, Viky je zlata sestricka. 😵

A ja si davam vselijake tatranky poliate cokoladou, ale cistu coko nejem. Ani oriesky. A makovu strudlu som jedla aj ja.

krtka
20. jan 2010

Pietra,

dakujem za odpoved. Mna to viac nalakalo dnes, lebo som si ju nechavala na kraji postele. Uz to nebudem robit. Tiez si myslim, ze to bola viac nahoda, ale tak sa zapucila, akoby to chcela spravit. 😲

Uvidim, budem ju teraz sledovat.

hermiinka
20. jan 2010

ahojte .vobec nemam cas tu chodit. ale ako citam o tych vyrazkach aj moj marko mal vyhadzane celo aj licka, bala som sa , ze je to ekzem ale v pondelok sme mali poradnu a doktor mi poradil ze to mam natriet tenkou vrstvou sudokremu a pomohlo. tak vam to na tie vyrazky odporucam. a krtka aj marko sa mi minule sam prevratil z bruska na chrbatik, bol to pre mna sok, ale viackrat to uz neurobil. 🙂

krtka
20. jan 2010

herminka,

asi to deti teda robia, viac je to asi nahoda v tomto skorom obdobi, ako umysel. 😉

millada
20. jan 2010

ahojte, my sme boli dnes na klbiky. Vraj su dobre, ale dalej balit naširoko 😠 Najprv 1 plienku, neskôr aj 2!!! 😕 A o 2 mesiace na kontrolu. Som dufala, ze uz nebudem musiet aspon na noc naširoko davat, nech sa citi volnejšie 😒

iwi, ja davam nutrilon Extra na lepšie zasytenie, dlhšie vydrzi syta 😀 Dneska jedla o 10,00 hod. a potom az o tretej, cely čas sme boli vonku, u dr., na nakupy... 😉

ja malu vobec ničim nenatieram, ani tvaričku vonku, ani po kupani nič nedavam. Detska povedala, ze netreba 🙂
A hovorila, ze v zime stači kupat aj 2-3x do tyzdna

fíííha, ja s malou ziadne cvičenia nerobim. To treba??? 😕 Ani nejako nemasirujem. Po kupani len šup-šup obliect s plačom a papat. A ako cvičite? Ako častio, kedy? 😨

aela
20. jan 2010

krtka, no moze byt, moja je tiez taka ciperna, este sa mi sice na brusko neprevratila, ale vela nechybalo a ked ju necham v rozbalenej perine, tak po chvili uz lezi krizom 😀

aela
20. jan 2010

millada, pred kupanim tiez trocha cvicime s nozickami a prdkame, ale po kupani nemasirujem ani nic, to su uz len revy, tak rychlo obliect a na cicik 😀

babonr
20. jan 2010

Ahojte!Aj my vyuzivame kuzlo nasej postele.Ked maly nevie dlho zaspat supnem ho do postele a v momente je mrtvi.Ale par krat sa mi stalpo ze ani postel nepomohla.Ale to ln asi 1-2x.My sme mali vcera poradnu po siestich tyzdoch a maly vazi 4810g a meria 58,5cm.Cize za 6tyzdnov narastil 8,5cm 😕 Ale stale skusame nove finty s krmenim,bo mlady pan stiahne 130tku a tvari sa ze by este chcel.Tak neviem..Mozno uz budeme musiet prejst na 160tku.Alebo uplne zmemnit mliecko.No,uvidime...

beruska.zuzanka
20. jan 2010

babo aké mliečko mu dávaš? a krásne ste narástli 😉

millada
20. jan 2010

babo, riadne rastiete 😉 A len UM davas alebo aj kojis? Moja stiahne po vyprazdneni obidvoch prsnikov aj 90 ml, takze myslim, ze v pohode tvoj papa 😵

aela, presne 😀 Rychlo obliect a na cicik 😀

beruska.zuzanka
20. jan 2010

Inak baby čo dokrmujete, alebo plne kŕmite umelým, zdá sa vám, že nejako extrémne priberajú vaše deťúchy? Bo ževraj z UM sa to deje, ale naša nič, ona je taká v norme ževraj... za štyri týždne nám pribrala 850 gramov a 5 centi narástla, až sa mi to zdalo aj málo, ale lekárka, že je to ok 🙂

aela
20. jan 2010

ja moju malu vobec nevazim, tak vobec netusim, kolko potiahne a nedokrmujem ju, tak akurat o tyzden v poradni sa dozviem, kolko pribera a ci dost 😵

babonr
20. jan 2010

Beruska,moj maly zral(s prepacenim)aj ked som ho len kojila.my sme z porodnice odchadzali s porodnou vahou,co je velmi zriedkave....A myslim si ze mu davam stale malo.Zajtra skusim zvysit davku.Miladka,ja uz sa kojenim netrapim.Robila som presne to iste ako ty,ale nemalo to zmysel.Proste,ked raz zacne tahat z flase,uz z ciciku nechce.Moj maly sa pri kojeni spraval presne tak isto ako tvoja mala.Certil sa,nervacil a pod.A potom sme sa uz na to vykaslali.zatial sme stale na nutrilone.Uvidime ci za tyzden nezmenime mleiecko,bo maly sa mi zdal byt taky nepokojny,ale mozno bol len hladny 😖 Vazne neviem...My sa snazime s maly pred kupanim cvict a tak,ale niekedy nevida a musime len rychlo okupat obliect a nakrmit....