icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

hermiinka
21. jan 2010

diky pietra za radu, ja som sa bala len aby ho nebolelo brusko alebo nebolo mu zle.ale zatial ok

rush
21. jan 2010

pietra...sak to je jasne...preto som pisala, ze neviem ci je to pravda 😕 najlepsie je kojit...skoda ze sa to mnohym nedari...my nastastie celkom ok...ale mohla by som mat trochu viac mliecka cez den..v noci zo mna leje..ale cez den ideme na doraz 😅 zatial staci...ale ked sa rozpapa neviem co bude tahat...

no idem ....maly sa mi budi 😵
pekny dnik....aj ja rada kocikujem...ale za normalnych podmienok...tieto chodniky tu okolo nas nie su v takom stave, ze by sa dalo...zamrznuty lad, natom nasnezene 😝

flock
21. jan 2010

ahojte babulky

nestiham pisat, obcas vas stihnem precitat 🙂

minulu stredu sme mali poradnu - alexko ma uz 58 cm a vazi 4,4 kg, pekne rastie a prospieva iba z mojho mliecka, tesim sa po tej hnusnej chripke a umelom mlieku, ze je na tom takto 🙂
stale sa vsak trapime s refluxom, grcame a velmi malo spinka. dojcim kazdu 1,5-2 hodiny, potom ho vezmem na ruky, aby bol vo zvislej polohe a mohol si odgrgnut, ale vacsinou iba odgrcka, cicikam ho, aby sa z neho dostali vzduchove bubliny a nebolelo ho brusko a ked sa uz ukludni, alebo zaspinka, tak zacne plakat, ze je hladny, lebo prisiel jeho cas. a zas to zacina vsetko odznova.... 😖
to mate dobre, ze vam babatka tak dlho spia 🙂

este musime zlikvidovat kvasinky, co ma v ustockach...doktorka nam predpisala diflucan a ktomu probiotika biogaja

kocikujeme kazdy den mimo velkeho mrazu, tvaricku natierame kremikom Nivea do chladneho pocasia.

rush
21. jan 2010

flock tak aj vy s refluxom? my tiez 😒 hadam z toho coskoro vyrastu ti nasi chalani..

flock
21. jan 2010

ahojky rush 🙂

veru trapime, ale nie az tak ako vy 😒 tiez verim, ze z toho vyrastu 🙂

aela
21. jan 2010

tak volala som doktorovi, predpisal malej framykoinovu masticku a muz skocil pre recept a do lekarne, tak som tam nemusela s malou bezat

rush
21. jan 2010

flock...tak to mate stastie v nestasti 🤐 musim si vsak zaklopkat...tento tyden to je akosi lepsie...ale viem, ze je to tak...raz lepsie...raz horsie...no hadam sa to ale bude casom viac a viac zlepsovat...

ideme papaaaaaaaaaaaat 😎

pandula
21. jan 2010

ahojte baby.

sme spat z kontroli takze sme pribrali na 4.78 kg... zaciatocna vaha 4.02kg a prvy tyzden sme schudli na 3.86 ... takze skoro cele kilecko za 4 tyzdne pribrali... 😵 😵 😵

dnes kukam na ten svoj zazrak v bounceri. ma oblecenu mikinku sa hybe a ockami pozera kade tade... ved to je uz velky chlapec nam tie deti rastu ako z vody...

pekny den babule. idem kojit zrutika ved ked snad pospi neskor tak precitam... vcera cely den nespal nespokojny asi kolika to bola lebo to preslo tiez mal zelenu kaku 2 x a dnes my doky povedala ze to ked maju koliku tak mozu kakat zelene 😒

zuzitka
autor
21. jan 2010

ahojky

my už druhý deň odsávame soplíky... vysávač zapínam aj o polnoci, aj o 7h ráno ... v noci nie. to nejak prespíme 😅

a mám mu aj nejaké kvapky kvapkať do nosa? či stačí len odsať?

zuzitka
autor
21. jan 2010

idem byť múdra 😅 😅 😅

Čo do albumov nepatrí:

* Svadobné fotky. Môžeš si ich dať na www.mojasvadba.sk. Môžeš však umiestniť max dve svadobné vrámci predstavenia „toto je budúca mamina a tatino“
* Fotky z rôznych dovoleniek, párty, domov, záhrad, nábytku atď, ktoré priamo nesúvisejú s deťmi a tehotenstvom. T.j. fotky na ktoré keď sa niekto nezainteresovaný pozrie, tak bez dodatočného vysvetlenia ho nenapadne slovo „dieťa“ ani „tehotenstvo“.
* Fotky mamičky a tatinka, ktoré nesúvisia s tehotenstvom (čiže plno fotiek typu „toto som ja“, „toto je môj drahý“, „toto sme my tu“, „toto sme my tam“) sem nepatria
* Fotky priateľov a známych sem nepatria
* Fotky zvierat sem nepatria (sú však ok ak sú spolu s dieťaťom)
* Okakané plienky sem tiež nepatria
* Rôzne veci na predaj. Patria do bazáru.
* Rôzne dočasné fotky typu „toto je tu na chvíľu, to zmažem“
* Prezentácie firiem do albumov tiež nepatria. Napr. ak užívateľka profesionálne fotí, nemôže využívať albumy na stránke.
* Reklama. Do popisu a do fotiek v albume nevkladaj kontaktné údaje na firmy. Môžeš spomenúť ich meno, avšak adresu, telefónne číslo, e-mail adresu, www adresu atď. tam nepíš. Eventuálna vodotlač na fotografiách môže obsahovať iba meno autora.

zvalka
21. jan 2010

Zuzit,ja by som dala aspon libenar 😉 ja som pred odsavanim davala libenar na zriedenie,a ked neprechadzali tak po odsati 7 dni nasivin detsky 😉 a teraz davam denne preventivne physhiomar.

zvalka
21. jan 2010

Kim.ak zistis tu masticku,daj mi do ip prosim ta.diky.

saska73
21. jan 2010

Ahojte, tak o 14.00 som sa dotrepala domov z kontroly v nemocnici, spotená jak somár v kufri 😀 Malý - klasika - u každého doktora sa vykadí 😀 😀 😀 . Majko prospieva dobre - 4290 g a 57 cm, od narodenia narástol už 13 cm. Dnes ráno som mu prvý raz vysala trošku soplíkov. Akurát tu píšete o Libenare, dr. mi povedala nech mu tým alebo Vincentkou vytieram noštek. Ako to robítte, dávate to na vatové tyčinky, či im do nošteka kvapkáte ?

pietra
21. jan 2010

zuzitka, zatial daj libenar alebo mar, ci nejaku inu "slanu vodu" a keby to neprechadzalo, tak nasivin pre novorodencov, ale ten sa moze max. 7 dni

pietra
21. jan 2010

saska, ja jednu kvapku kvapnem. Najprv som sa to snazila vytierat, ale to nemalo ziaden efekt

zvalka
21. jan 2010

Sasi,aj ja som davala kvapky do nosteka,ten libenar.😉

zuzitka
autor
21. jan 2010

díkes baby 😉

inak mám tú odsávačku na vysávač doma už 4 roky, ale prvýkrát ju používam. pri samkovi nebolo vôbec treba

betyna8
21. jan 2010

my mame malicko soplika,zatial sa mi to podarilo vytiahnut vatovou palickou,ked to mal tak pri krajicku,ale mame vo vybave aj odsávačku na vysávač.
Von chodíme každý den na 1-1,5 hod,, dobre sa mu tak spinká,aj ked mne palce omrzaju.Sme nejak sfajnoveli,ved ani mraz poriadne nieje ,minule roky aj - 15 bolo

saska73
21. jan 2010

ďak. kočky, inak mám odsávačku aj na baterky - tá mi nevysala skoro nič, a dnes som sa ponáhľala, tak som tou odsávačkou na vysávač odsala soplíky svojou pusou a tiež to išlo v pohode - to sa v podstate taký istý tlak vyvynie.

zvalka
21. jan 2010

Saska,ze jaky zlepsovak 😀😉 vyskusam aj ja.akurat absolvujeme poobednu prechadzku.doobeda sme boli 2 a pol hodky 🙂

meinkonka
21. jan 2010

sopliky - aj nam sa robia, ale len take klasicke, ziadne tecuce nadchove. ja pouzivam taku rucnu pumpicku /vyzera to ako stary klystyr 😀 , urcite to poznate, taku gumenu/, tym si spoliky vytiahnem viac von z nosteka a potom ich vyberiem spajlickou na cistenie usi

aela
21. jan 2010

mne zase zacina migrena, dnes som ani vonku nebola, ked ma mala zapalenen ocko a mm pride az vecer 😝

saska73
21. jan 2010

aela - mojmu hnisá očko podchvílou - doniesol si to z nemocnice, ako tami-tami písala - spodný vnútorný kútik masírovať, nakvapkať opthalmo-septonex alebo iné kvapky, ja mu to ešte viečko pretieram odvarom z očianky a zdá sa mi, že to má už 3 dni lepšie ale nechcem to zakríknuť.
aela - skús si pospať, ked bude malý spať, migréna je sviňa

Tak môj manžel až teraz začal zapíjať syna - dnes s robotníkmi, zajtra s managmentom. To akože ja ho kedy zapijem ? Ja si tu môžem sama doma akurát štrngať s pohárom nealko piva o šálku čaju na dojčenie 😀

saska73
21. jan 2010

malý spravil prvý ťuk na klávesnicu, nohou stlačil caps lock 😀 😀 😀 😀

aela
21. jan 2010

saska, uz hodinu a pol ju uspavam, ked nejdeme von, nemoze zaspat a vecer to je este horsie

pietra
21. jan 2010

saska, ze strngat nealko pivom o salku caju na dojcenie 😀 😀 😀

pietra
21. jan 2010

Marcovi tiez hnisa ocko ☹ V pondelok mu aj vyter brali z neho brali a dnes mi dokina vravela, ze tam ma stafylokoka ☹ To urcite v porodnici chytil, kedze uz tam mu zacalo hnisat. Uz to mal aj dobre, ale pred tyzdnom sa mu sopliky spustili a ocko zase zacalo hnisat. Uz som z toho na nervy, lebo ani toho hnisania sa nevieme zbavit, ani tych soplov

vlastulka
21. jan 2010

My chodíme tiež každý den na prechádzky, ja tiež veľmi milujem kočíkovanie 😉 No a Sofi samozrejme spinká dalej. Ako zaspí o 13h v tom kočíku, tak mi každý den spí až do tej 17-18h, resp. ju musím až budiť.
Ja mám tiež tú odsávačku na vysavač, ale vyskúšali sme ju iba raz, inak odsávam iba tou ručnou, sa mi nechce vyťahovať vysavač stále 😅 A tú na baterky som počula tiež, že nie je veľmi dobrá, že to je to isté ako ručná 😕 A ešte k tomu koľko stojí 😲
My sme dnes kúpili digi váhu, no tiež pekná sumička 😠 , tak začnem Sofi vážiť pred každým papaním, že koľko si potiahne..

vlastulka
21. jan 2010

Aela to aj moja tak robí. Ako nejdeme von, tak mi nezaspí len tak.. Ale už som ju potvorku odhalila večer ako mi hned zaspí 😕 Ked ju kojím pri nočnej lampičke - teda, že je svetlo, tak mi hned nezaspí, ale ked ju kojím pri tom mini-svetielku čo máme v zástrčke, teda je takmer akoby tma, nakojím a ihned zavrie očká a spinká 🙂 Takže večer po kupšaní okolo tej 20h pekne spinušká 🙂

vlastulka
21. jan 2010

A to nealko pivo vám zaberá dobre na to mliečko? Lebo mne pivo strašne smrdí, ale teda kvôli mliečku by som to nejako prežila so zapchatým nosom by som ho nejako vypila 😀 😀 😀 😀