icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zuzankaro
27. mar 2010

pandi hehe tak to je pruuuser 😉 na nu si clovek navykne jak na drogu!!! 😝
noe ja som narodenu v nedelu ale mohla by som mat viac stastie 🙂

zuzankaro
27. mar 2010

no pisem jak dement ale debatim aj s mm, tak to tak vyzera 😝

meinkonka
27. mar 2010

saska sa tesim, ze som medzi tymi, ktorych prispevky citas 😉

ani ja necitam vsetko a tak podobne ako saska. rsp. ked nie je vela stran, tak citam komplet a reagujem hned ku kazdej strane prispevkom.

pandi aj mne sa zda, ze mam nejak menej mlieka. neviem, ci je to tym, ze maly uz inak spi, po menej a viac krat takze pije castejsie, ale sa mi to nezda. lebo zasa pije menej koli tomu vratenemu refluxu.

a aj menej pribera. za min mesiac vyse 900g a teraz do dnes len 650g. neviem, ci je to tym, ze menej papa alebo sa viac santi tak viac spali energie. ako ste na tom vy baby?????

meinkonka
27. mar 2010

rush no ja som minule presne toto skusila, co pises, ze som dala pit 2x z toho prsa, co sa mi zdalo, ze sa tam menej tvori a jak na potvoru z druheho mi uz nechcel pit, takze stalo velmi dlho a sa tak nalialo, ze som myslela, ze praskne. a nebola som doma, takze ani odsavacka ani nic.

meinkonka
27. mar 2010

baby ja som sa zasa vcera tak zlakla. isla som kuk maleho, ci dycha, lebo sa nam s mm zdalo, ze vysielacky nejako nefunguju, aj ked sa ozyva. nepocula som ho dychat, tak som ho isla chytit za rucicku, ze sa pohne a on nic. tak som mu s nou zatriasla a nic, zatriasla silnejsie a silnejsia a on nic, no tak som srdcervuco skrikla na mm on priletel zo strachom a az vtedy sa maly pohybal az otvoril ocka. som sa tak rozplakala potom, ja sa toho strasne bojim, ze by sa mu mohlo nieco stat. nemate take situacie???????

millada
27. mar 2010

jooooj baby, kde su tie časy, ked mala prespala 3-hodinovu prechadzku a ešte aj doma potiahla. Teraz ma taky lahky spanok v kočiku a ked sa preberie na štekot psa alebo pod., tak začne plakat a plačeeeeeee asi 10 min., potom zasa na chvilu zaspi a dokola. O ničom take prechadzky 😝

j777
27. mar 2010

ahojte..my sme dnes dostali asi tretiu modru deku pred malu 😀 😀 😀 akoze mame ich 500 a ani jedna sa nam nehodi do kocika 😀 😀 nechcete? 😀 😀

..rozmyslam ako slusne sformulovat oznam pre obyvatelov nasho domu, ze balkony ked sa zametaju tak sa na ten bordel pouziva lopatka a nie susedom dolu a ze aj popol z cigariet sa da klepat do popolnika a nie susedom 😠 😠 akoze radost..zatial mi to ide iba velmi neslusne 😀

saska73
27. mar 2010

j777 - s tým nič nenarobíš, činžiakové bývanie 😠 ja hlavne neznášam tých, čo fajčia v okne a odklepávajú popol len tak do luftu, všetko to mám na parapetnej doske 😠
modrú deku - by mohli rúžové kupovať, ked máš dievčatko 😉

saska73
27. mar 2010

Vianočná edícia je dobrý názov - ako som pozerala v témach, tak sú podobné,najkrajšie detičky, naj bábenká a pod.

saska73
27. mar 2010

mein - ja takto niekedy v noci, počúvam či dýcha, chytám či je teplý a aj potiahnem za ruku - my už sa o ne budeme strachovať do smrti - to je údel mamičiek

j777
27. mar 2010

saska, ruzova mi uz tiez ide krkom celkovo... trosku pauzy by to od tej farby chcelo..ale mame aj jednu ruzovu, len cerveny kocik a to sa bije 😀

j777
27. mar 2010

mein, mne sa to este nestalo, ale zas este som to takto nerobila ako ty pises..ja vacsinou ked tak dam ruku na hrudnicek a ked sa hybe-dycha tak ok..inak viete co - my mame pozicany monitor dychania od kamosky, je aj na mieste ako ma byt, su v nom aj baterky, ale este som ho ani raz nemala zapnuty...neviem vam to vysvetlit, ale ja mam praveze daky opacny blok z toho monitoru...ja by som sa asi dosrala keby mi to zacalo niekde v noci hukat a proste konaj v rozvahou... neviem, chapem , ze je to na to aby to pomohlo, zachranilo zivot a tak, ale ja asi nechcem pred ulozenim malej do postielky rozmyslat zakazdym nad tym, ze co ked...

millada
27. mar 2010

j777, tak ja zasa si neviem predstavit bez monitora. Nasa mala od narodenia spinka v postielke a ja som kludna, ked v noci mrknem, ze svetielko blika, tak sa nemusim bat, ze nedycha 😵 Ale veru nam uz asi 3x pipal. Doteraz neviem, či preto, ze bola posunuta v postielke na opačnom konci, alebo fakt nedychala. Ale vystrasena som bola neskutočne 😝
A samozrejme pipal aj ovela častejšie, ked som malu vzala na ruky a v polovici cesty do obyvačky začal pipat, lebo som ho zabudla vypnut 😅 😀

aela
27. mar 2010

j777, bud rada, ze len prach a popol, ja byvam v panelaku, kde nemame balkony a pradlo vesiame na snury v oknach z vonka a mame takych "milych" susedov, co zahadzuju spaky a mne tak pred par rokmi zhorelo v okne pradlo den pred dovolenkou 😝

meinkonka
27. mar 2010

j777 no mne sa to teda stalo uz par krat, ze som s malym tak zatriasla, ze sa az zobudil

aj my mame monitor dychu, takze ak spi maly v postielke, je zapnuty. a tiez zabudam vypnut ako milli, ked maleho vyberiem.

a co to priberanie. mozte zareagovat prosssim

j777
27. mar 2010

aela-asi by ma porazilo pred tou dovolenkou

aela
27. mar 2010

mein, moja od narodenia pribera 100 g za tyzden a kocky pisali, ze neskor sa priberanie spomali, takze si myslim, ze je to uplne OK, ved Marky stale pekne pribera 😉

millada
27. mar 2010

mein, ohladom priberania neviem. Ja moju nevazim, len zapisujem kolko za den spapala. A niekedy je rozdiel aj vyše 100 ml. Takze si myslim, ze jeden tyzden priberie viac, jeden menej, ale posledne pribrala za mesiac presne 1 kg a dr. nekomentovala, či vela, či malo 😕 🙂

j777
27. mar 2010

mein-a za ake obdobie ste pribrali tych 650 g? my sme predtym priberali cca 1000 g na mesaic a napsledy za 3 tt len 400 g a to mala uj mm aj um 😅 ale ze to je v poho

j777
27. mar 2010

baby, vsetky poctivo pouzivate monitor..to len ja som kapanek ina? 😀

aela
27. mar 2010

millada a tvoja kolko denne spapa tak priemerne?

noemi01
27. mar 2010

zuzankaro - ako nemaš šťatie???
ja som do teraz stretla ludi narodenych v nedelu iba šťastnych aj manžel ten ma take šťastie
a verim že aj mali tak bude v živote šťastni

pandula - moj spi veľmi pekne klop klop

milada - mojmu sa dobre spi aj pri zbijačke 😀

mein - take som nezažila to je strašne ja moc nekontrolujem a ked tak dam prst popod nos a ked citim ako dycha je ok
nekričim 😉

saska73
27. mar 2010

mein bude ti menej a menej priberať, a to má pekné prírastky čo si písala. Vážim raz týždenne a je to rozdielne, niekedy prírastok okolo 100 g a niekedy aj 1/2 kg

pietra
27. mar 2010

marco teplotuje ☹

noemi01
27. mar 2010

tie cigarety ani ja neznašam koľko krat ani neotvorim ventilačku čo ten smrad rovno pri postieľke kedže ju mam pod oknom 😠

millada
27. mar 2010

aela, v priemere spapa za 24 hod. cca 750 ml. Niekedy je to len 650 ml a potom dobieha druhy den a je to aj 850 ml 😉

noe, ten tvoj maly je jak z knizky 🙂 Nasa tiez predtym spala hocikde a pri hociako zvuku ale teraz je to kočikovanie take nijake... ☹

saska73
27. mar 2010

j777 - minitor som používala cca mesiac ale od kedy ho máme v našej postely, tak nie.Je to dobrá vec a veru som aj zažila jeho hukot, raz ráno ma to zobudilo, som skoro zinfarktovala, skočila na nohy ale malinkého som akurát videla ako sa mykol a dýchal, nebol ani bledý, nič zvláštne som nespozorovala a nebol ani mimo podložky, takže nerozumiem čo sa vtedy stalo.

millada
27. mar 2010

pietra, a z čoho ma teplotu, chudačik? 😕 Inak, da sa u babätka citit teplota pri dotyku pier na čielko babätka, alebo len zmeranim teploty? lebo po očkovani som jej len tak čielko skusala a ani som nemerala 😅

saska73
27. mar 2010

pietra ☹ ☹ a koľko má teplotu? to po očkovaní?

millada
27. mar 2010

spravila som si oblozene chlebičky, čipsy, naliala vinko a idem pozerat smotanku, tak nech sa citim jak oni na tych party 😀 A ešte rychlo musim vlasy umyt, nech som upravena jak Era Judiniova 😀