Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ja som tiez teplotu skusala len prilozenim ruky...ale vcera som prvy raz aj merala, takym tym teplomerom akoze cumel...esteze sa naucila na cumel lebo neviem ako by som jej triafala do prdelky 😀 ja si ani tu rektalnu rurku by som nevedela pouzit 😀 chce to prax
millada, moja papa asi 500 ml priemerne, niekedy viac, inokedy menej, neviem preco tak malo, potom aj malo pribera ☹
j777 od zaciatku mesiaca do teraz.
ja som tu sice minule hadzala clanok, ze 70-110g tyzdenne je ok na MM, ale som chcela vediet vase vahy
je pravda, ze moj Marky sa neskutocne hadze pri hrach aj na rukach aj ked je nervny. to asi vsetko tak spali
pietra ja ti neviem, moj este teplotu nemal. nemozu mu ist zubky???
tie spaky, tak to aj u mamy je to podobne. dokonca par krat nasla aj polievku vykydanu na pradle s rezancami 😀 😀 😀
mein, podla mna pekne pribral
pietra - a prečo čo mu je?????????
mne sa tiez maly casto zda horuci tak zmeram /v ritke/ ale nikdy nemal viac ako 37 pred odcitanim
mein, zubky asi nie, dasienka ma uplne tenke, nespuchnute, takze zubky to asi nebudu
milada- decka vždy ontroluje teplotu rukou na krku 😉
servus 🙂
ja nemám monitor dychu a podľa mňa to má význam iba v prípade, ak ten, kto ho používa, vie aj prvú pomoc podať, inak neviem
ja kontrolujem tiež tak, že dám prst pred noštek a cítim fučať 😀 a v pôrodnici mi hučal stále - zabúdala som ho vypnúť, to boli iné infarktové stavy fu
dnes sme boli na 3 návštevách a malá bola úúúžasnááá!!! som to tak cca stopla a ona dnes 4 hodiny rozprávala 😲 usmievala sa, no krásny deň. všetci boli z nej hotoví a my s mm takí pyšní))) teraz chuderka spí v kočíku, musí sa o chvíľku "navečerať" a presunúť do postieľky
dnes nezabudnite posunúť hodiny :o))
noe, co preco?
preco ho neockovali? lebo nasa dokina ockuje az po dovrseni 3 mesiacov a to mal tento tyzden
aela aj mojej svagrinej dcerka tak malo prve 3 mesiace po 400g. a potom zacala priberat uz viac. a to nebola vobec chudunka, taka fajna baculka aj napriek tomu. mozno jej tolko staci 😕
pietra - a ine priznaky nič???????
ja nemeram teplotu iba ked citim moc horuceho ale doteraz iba ked sa moc spotil
že prečo ma teplotu ???????? som ešte vtedy nedočitala všetko 😉
mein, neviem, licka ma pekne, ale inac je dost chuda, len do dlzky rastie 😕
pietra - aj naša očkuje ako sa dovrši 3 mesiac ale kedže ešte ani ručičku nemame zahojenu sme to odložili
a to druhe ockovanie ma byt potom po akej dobe?
pietra, takze takto to vyzera ked idu zubky??? dobre ze hovoris, lebo moj ma tiez take tenke, takze zubky este nie su na obzore
inak mne dr. oblickova vravela, ze ked bude mat maly teplotu, vzdy mu mam nechat vysetrit moc, nemam sa nechat odbyt tym, ze mu idu zubky, lebo to moze byt infekcia /ohladne obliciek/. to len tak mimochodom, ktore ste mali podobny problem s oblickami.
aela - modelka to bude 😉 ale aj prvu dcerku maš vysoku nie???
aspon sa my tak vidi
no mam ja tabulkove obe deti čo sa tika spania , papania .................. aj pohybou
ja toho môjho tak ľúúúúbim 😵 také krásne zamilované pohľady na mňa hádzal pro zaspinkávaní a tie úsmevy 😵 🙂
ciefulik 🙂 😉 to ani nie je pýcha ale hrdosť, čo cítime pri našich detičkách 🙂
pietra - noemi - malý bol chorý, tak preto ho neočkovali
Mne keď sa malý nezdá, tak odmeriam teplotu v konečníku - to som sa musela naučiť v nemocnici, tam sa merala každý deň aj zapisovala, do 37,8 je v konečníku normálna teplota
mein, k tej váhe, ja som tiež na pochybách, ale asi to bolo spôsobené tým, že som ju raz odvážila pred kúpaním najedenú a potom ďalšie 2 razy pred papaním a stres, že nepriberá..teraz od prvého cca 700g, takže ok. Poriadne ju prevážim 3.4., keď bude mať 4mesiačiky.
mein a vraj až do veku pol roka sa môže zdvojnásobiť pôrodná váha, tak neviem, to sme potom úplne ok
j 777 - nemaš očkovaci preukaz ??? mne tam decka zapisuje kedy sa čo očkuje 😉
mein - jasme dasienka musia biť naliate aby zubok višiel bez toho to nejde 😉 take ako napuchnute a vidiš biele postupne pod dasienkom to už pomaly zubok sa prediera
ja som dohodnuta z deckou že tiež nosim stale omč každe 3 mesiace dominikin 😉
saska, len keby tie prúpovídky a úsmevy tak oduševnene hádzala aj keď kameru zapnem 😀 tož = nahodenie prevelice začudovaného výzoru a skúmanie objektu pred sebou, žiadne vykecávanie! tak ideme s mm nacvičiť nejaký bojový postoj ako nakamerovať krpca v "akcii" 😀
cief, pri monitore nemusis ani prvu pomoc podavat. Tam stači len zatriast babätkom, prebrat ho, nech sa nadychne. Lebo oni akoby sa zabudli nadychnut pri tom syndrome nahleho umrtia 😔
aela, a tvoja uz len na UM? Tak jej asi stači 500 ml. Detská dr. čo hovori? Ze v pohode pribera? 😕
Mne sa tiez zdalo, ze Ninka ešte nema ručku TBC zahojenu dobre, ale detska povedala, ze je to OK, takze očkovali. A hovorila, ze pri tom prvom očkovani netreba ani obklady, ani natierat, ani teplota nebyva, ze skôr po tom preočkovani. To je myslim v 6. mesiaci, nie? 😨
no moj oco chodi z nosom do hora ako je pyšni
aj moj tak pekne pozera on je až v tranze ked ma zbada ožije očka sa mu rozjasnia
ciefulik - ja potajomki natačam aby si nevšimol
ale s foťakom už je kamoš
milada - vidiš su aj vimimki už tu boli čo mali horučky 😉
a budem určite natierať bolavu nožičku ☹
nam ručička ešte hnisala už je ok aj ked červene ale ma to biť aspon vcucnute dnu a nie vypukle ako mame my
ciefulik - však to, dnes sa ho mm pokúšal aspoň foťákom nakamerovať ale malý sa hneď prestal smiať, otočil sa na bok a len skúmavé pohľady hádzal - škoda, že sa tie najkrajšie momentky nedajú zachytiť
tami_tami - aj mne sa to plavanie vidi drahe, na to, ze to je len 8 hod, ale nasa mala vodu zboznuje a aj ja sa na to tesim, uvidime ake to bude...ved co by sme pre tie nase zlaticka neurobili ...a ti co vedu tieto kurzy to moc dobre vedia (ale zas maju vyssie naklady, uznavam)
som zvedava co spravi ten posunuty cas, ci si to aj drobatko posunie 🙂 🙂
nechapem ako toho tolko stihate...ja mam stale pocit, ze nic nestiham (upratovanie, varenie, zehlenie apod.) okrem malej a vychadzok s nou, nastastie ma to netrapi´...bordel v byte=stastne dite 😉

praveze nas este neockovali, az po velkej noci, tak neviem, z coho to ma. Po odcitani 38 ☹ A zistila som to prave prilozenim pier, tak som potom este aj pre istotu zmerala